WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jovi81 ja przez całą ciążę mam co 3 tygodnie i teraz tez tak mam . dziś idę i zastanawiam się czy mnie jeszcze zapisze czy już do porodu nie, bo datę mam na 13.09.pewnie jeszcze raz.
    Co do wagi to ja mam +10 kg .na tvp 2 o ciężarowych mówią, jak sobie w upaly radza:-)

jovi81 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fragment z dzieci.pl
    waga dziecka (średnio 3300 g), łożysko (650 g), płyn owodniowy (800 g), powiększona macica (900 g), powiększone piersi (400 g), zwiększona objętość krwi (1250 g), zwiększone uwodnienie tkanek (2000 g). To daje ponad 9 kg. Organizm kobiety w ciągu kilku najbliższych tygodni traci nadmiarową ilość płynów. Jeśli tyłaś prawidłowo (około 13 kg), do zrzucenia zostaje tylko 4 kg. Jednak to optymistyczny scenariusz, bo rzadko która ciężarna nie przekracza tej magicznej "trzynastki".
    Teoretycznie wychodzę ze szpitala z jednym malutkim kilogramkiem:-D Jakoś patrząc na swoją twarz i chociażby ramiona obwisle to jakoś nie wierzę:-)

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia piersi zamiast zgubić 400 gram to jeszcze przytyją, bo mleko dojdzie ;)

I macica zmniejsza się nie od razu, tylko w ciągu 6 tygodni

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2014, 09:26

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po obchodzie i jestem zalamana :( wielka Pani ordynator dodala mi kolejny lek na nadcisnienie i z usmiechem do mnie ze zmodyfikuja mi leczenie i zobacza co dalej... raczej nici z dobrego humoru :|

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :) ja o dziwo przespałam pięknie noc :)
    póki nie smaży jadę do Urzędu zawiesić mężowi działalność.
    Tysia87 jak ja urodziłam synka to od razu waga pokazała 10kg mniej.

Tysia87 lubi tę wiadomość

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina kurde, nie mozesz sie wypisac i za te kilka dni isc do drugiego szpitala? :(

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry mamusie :)

U nas noc była dziś chłodniejsza, ale znowu się gorąc rozkręca ;/
    Podobno od jutra ma być chłodniej. W ogóle jakbym miała rodzić w dzien przy takim upale to ja się poddaję.

Mam pytanie, może już o tym było. Dzisiaj zauwazyłam u siebie coś jakby śluz płodny. Takie rozciągliwe, przeźroczysto-żółte glutki. No i ogólnie sporo wydzieliny przeźroczystej. Ktoś ma coś takiego? Zastanawiam się czy to nie jakaś infekcja.

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • zoi Przyjaciółka

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina... nie znam się na tym, ale też oni chyba nie robią nic, zebyś zrozumiała czemu akurat tak postępują. Bardzo to przykre.

3i4915nmmuxpuqvj.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    Tysia piersi zamiast zgubić 400 gram to jeszcze przytyją, bo mleko dojdzie ;)

I macica zmniejsza się nie od razu, tylko w ciągu 6 tygodni
    Fipsik wolę tą bardziej optymistyczną wersję dba;-)
    Nie no tak poważnie to obojętnie czy zrzuce miesiąc po czy dwa.nie mialam nadbagazu przed ciąża . Więc się kompletnie tym nie martwie.
    A właśnie Fipsik zastanawia mnie to czy będę miała mleko, bo przed ciąża miałam rozmiar D i nadal mam rozmiar D:-( Chodzę w sportowych stanikach ale to tylko dlatego, że mnie pod biustem cisna normalne, takto cały czas chodziłabym, w tych sprzed ciąży. Mam nadzieję, że będę miała:-) Siare mam z jednej piersj a druga śmierdzi mlekiem:-D

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik bede dzwonic do mojego gina ale raczej nie bedzie mi kazal sie wypisac bo raczej nie wezmie tego na swoja odpowiedzialnosc jedynie moze bedzie kazal mi do czwartku wytrzymac..

Zoi tlumacza sie ze za wczesna ciaza zeby sie wykluc co lekarz to inna opinia..

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku ja tez strasznie niewyspana bo spać nie mogłam i tylko z boku na bok i do tego strasznie mi gorąco było a moj maz po uszy przykryty kołdra. U nas dziś deszczowo i bardzo dobrze.

Co do kolejnej pełni to pewnie na mnie zadziała termin mam 11/12.09 :-)

atdci09kamv7205a.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina - no normalnie ręcę opadają. Dobrze chociaż, że jesteś pod ciągłą obserwacją. Do gina dzwoń koniecznie. Wydaje mi się, że oni grają na czas.

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dba wrote:
    (...)Tysia87 jak ja urodziłam synka to od razu waga pokazała 10kg mniej.
    U mnie też idealnie 10 w dół było, a wody w ogóle nie miałam zatrzymanej, bo jeszcze w 9 miesiącu nosiłam obrączkę ;)

Karolina, ja zakładam, że u ciebie co najmniej 5kg to woda, więc spokojnie :)
    No właśnie, nie da rady, żebyś się przepisała do tamtego szpitala gdzie jest twój gin? Skoro i tak Cię narazie przetrzymują, to w tamtym też mogą te 2 dni to robić, a potem już 36+0 będzie :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2014, 09:45

• Tysia87 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina powiem Ci, że masz cierpliwość naprawdę. Ja bym chyba dostała kurwicy i pozabijala pół szpitala;-)
    Odkąd jestem w ciąży i odkąd jestem odpowiedzialna za mojego kochanego pasożyta to zrobiłam się bardzo waleczna:-) chyba zrobilabym tak jak mówi Fipsik.wypisalabym się, bo ewidentnie nie jesteś pacjentką żadnego lekarza w tym szpitalu i mają Cię poprostu gdzieś. Smutne to jest, ale tak wygląda służba zdrowia u nas:-(I albo uderzyła do ginekologa prywatnie zeby wiedziec na czym stoje, albo inny szpital.

• Szonka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, współczuję, najgorzej to trwać w takim zawieszeniu :/

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• nenka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry
    Karolina trzymaj się dzielna jesteś :-)
    Za wizyty trzymam kciuki gratuluję tygodni co chwilę licznik w górę to już niedługo hihi już doczekać się nie mogę
    Wczoraj przyszła do mnie koleżanka z 7 tyg maluchem trzymałam go i mówię że za mc będę miała swoją niunie takie to niewiarygodne

• Tysia87 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurde dziewczyny, zeby coś w ogóle ze mnie zostalo po tym porodzie:-) bo wyjde wychudzona to mnie rodzina nie pozna:-D Kark ja też noszę obrączke:-) i zastanawiam się kiedy się obudzę i będę musiała jechać ją rozcinać:-)

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, wypisać się i zgłosić się do innego szpitala, skoro leki i tak nie pomagają. Macie dwa szpitale w mieście tak? A gdzieś w odległości nawet 50km nie ma innego? Ja kurcze bym wolała jechać do innego miasta niż się męczyć :/

Zameldowana jestem w Toruniu, a jak zgłosiłam się do Biziela w Bydgoszczy to nie kazali mi wracać do domu, tylko zapytali czemu taki kawał drogi jechałam :)

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • K_A_M_A Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 13:54

Tysia87 lubi tę wiadomość

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • Ewi25 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam sie i ja już po śniadanku, najpierw w ruch kabanosy wieprzowe poszły a później dwa kawałki cytrynowca :) mniam a zaraz wszamie oscypkę z festynu, aż 10 kupiliśmy :D a na obiad mam dziś obiecaną rybę po grecku :)

Kaarolina lubi tę wiadomość

qb3c82c3gptozz8t.png
‹‹ 1480 1481 1482 1483 1484 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ