WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas przedwczoraj była ciocia M, ma 36 lat.
    1 poród - 29 lat, sn, poród trwał 10h, miała lekko nacięte krocze, ogólnie mówiła, że nie wspomina źle.
    2 poród - 32 lata, cc (położenie pośladkowe).
    Mąż zapytał jak chciałaby rodzić 3 raz, gdyby się kiedykolwiek zdecydowali. Bez wahania odpowiedziała, że tylko cesarka :)

To tak na pocieszenie dla wszystkich, które chciały rodzić sn, a nie wyjdzie ;)

• ofcooo Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze, ale miałam zły sen :(
    śniło mi się, że urodziłam naszą Łucyjkę ale ona jakoś tak strasznie duża była - ok 90cm. I główkę miała jakoś tak dziwnie powyginaną. Tłumaczyłam sobie, ze to na pewno po porodzie jak prześlizgiwała sie przez kanał rodny. Bo niby czaszka przez niezrośnięte ciemiaczo jest na tyle elastyczna, ze połówki czaszki mogą na siebie troszkę zachodzić. Ale ta główka i tak była jakoś bardziej zniekształcona :( I miała już takie wielkie zęby - stałe dwie "jedynki" z przodu. Jak u wiewiórki. I przez 3 dni nic nie jadła a ja o tym nie wiedziałam. I po tych 3 dniach dopiero przystawiłam ja do piersi i ona zaczęła dopiero jeść. Kurcze obudziłam sie bardzo zdenerwowana i prawie z płaczem :(

zem3h371xcq8c2sz.png
    qdkkwn15frnb311v.png
  • zoi Przyjaciółka

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io wrote:
    Dziewczynki, ponawiam pytanie o ten śluz bo uciekło w tłumie a to dla mnie dość istotne bo nie wiem czy to głupota czy dzwonić do gin. No chyba, że nikt tak nie miał.

Ja niestety nie pomogę- od początku mam sporo śluzu, więc nie wiem, bo u mnie jest cały czas tak samo.

Io lubi tę wiadomość

3i4915nmmuxpuqvj.png
  • akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io wrote:
    Dziewczynki, ponawiam pytanie o ten śluz bo uciekło w tłumie a to dla mnie dość istotne bo nie wiem czy to głupota czy dzwonić do gin. No chyba, że nikt tak nie miał.
    Sluz plodny moze sie pojawiac, bo organizm szykuje sie do zrobienia poslizgowej drogi dla malucha. Jest tez wskaznikiem tego, ze niedlugo moze odejsc czop. Ale spoko, nawet jak czop odejdzie to do terminu mozna dociagnac:-)

Io lubi tę wiadomość

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama nie polubilam akcji z teściowa, tylko wizytę, że dziś masz.ale teściowa dobra jest:-) dobrze, że Cię z kościoła nie wyprowadziła. Starszym ludziom to się odkleja czasami.a w co miałaś się ubrać w upał, w kozuch?

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ofcooo wrote:
    kurcze, ale miałam zły sen :(
    śniło mi się, że urodziłam naszą Łucyjkę ale ona jakoś tak strasznie duża była - ok 90cm. I główkę miała jakoś tak dziwnie powyginaną. Tłumaczyłam sobie, ze to na pewno po porodzie jak prześlizgiwała sie przez kanał rodny. Bo niby czaszka przez niezrośnięte ciemiaczo jest na tyle elastyczna, ze połówki czaszki mogą na siebie troszkę zachodzić. Ale ta główka i tak była jakoś bardziej zniekształcona :( I miała już takie wielkie zęby - stałe dwie "jedynki" z przodu. Jak u wiewiórki. I przez 3 dni nic nie jadła a ja o tym nie wiedziałam. I po tych 3 dniach dopiero przystawiłam ja do piersi i ona zaczęła dopiero jeść. Kurcze obudziłam sie bardzo zdenerwowana i prawie z płaczem :(

Kochana to tylko takie głupotki Ci się śnią :) A dziecko już z zębami to z pewnością Ci się nie urodzi :)

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akuszerka89 wrote:
    Sluz plodny moze sie pojawiac, bo organizm szykuje sie do zrobienia poslizgowej drogi dla malucha. Jest tez wskaznikiem tego, ze niedlugo moze odejsc czop. Ale spoko, nawet jak czop odejdzie to do terminu mozna dociagnac:-)

Tylko, że ja już chyba tego czopa nie mam. W szpitalu po badaniu wylazł ze mnie olbrzymi czerwony skrzep albo glut. Nie wiem jak to nazwać. Przy badaniu nic mi o tym nie mówili więc to tylko moje domysły.

No ale skoro niektóre dziewczyny też tak mają to raczej nic powaznego. Przestraszyłam się bo w necie napisali, że to objaw zbliżającego się porodu a ja nawet wymazu na paciorkowca jeszcze nie miałam :P

Co do Karoliny to może Paula ma rację i tylko my siejemy panikę niepotrzebną, a z punktu widzenia lekarzy wcalenie jest tak źle.

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • anulka81 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina masakra z tymi lekarzami, mam nadzieję że chociaz leki które Ci niby zmienią poprawią Twoją sytuację i dotrwasz spokojnie do czwartku żeby pójść do drugiego szpitala.

Io ja też mam taki śluz, ale wydawało mi sie to normalne, bo w sumie cały czas tak miałam no może ostatnio trochę więcej. Ja bym sie tym nie przejmowała :D

Io lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69207.png
  • akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofcoo niezle te hormony ryja nam psyche:-P
    Kama a Twoja tesciowka to niech wali sie na ryjek! Jaby mnie wczoraj w kosciele zobaczyla to pewnie by na zawal padla:-) nie dosc ze w sukience na cieniukich ramiaczkach to jeszcze z cycami na wierzchu. No armagedon jak nic:-P przynajmniej nie upocilam sie jak mops.

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia87 wrote:
    Kama nie polubilam akcji z teściowa, tylko wizytę, że dziś masz.ale teściowa dobra jest:-) dobrze, że Cię z kościoła nie wyprowadziła. Starszym ludziom to się odkleja czasami.a w co miałaś się ubrać w upał, w kozuch?

Jakbyś polubiła akcję z teściową to bym po prostu stwierdziła, że ja mam rację że ona nienormalna :P heheh Już kiedyś mi podgadywała że mam coś na siebie narzucić ale olałam i powiedziałam że nie ma opcji bo jest mi duszno jak jestem za ciepło ubrana i czuję ucisk w klatce piersiowej, a teraz już widać nie wytrzymała i musiała się T pożalić :P Pamiętam jak mi na mój ślub wciskała szal (i rękawiczki) który ani do niczego nie pasował, ani ja nie chciałam bo był upał ponad 30 stopni...

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akuszerka89 wrote:
    Ofcoo niezle te hormony ryja nam psyche:-P
    Kama a Twoja tesciowka to niech wali sie na ryjek! Jaby mnie wczoraj w kosciele zobaczyla to pewnie by na zawal padla:-) nie dosc ze w sukience na cieniukich ramiaczkach to jeszcze z cycami na wierzchu. No armagedon jak nic:-P przynajmniej nie upocilam sie jak mops.

To już byś była wyklęta i obraza na całego :D

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAMA ale ona śmieszna musi być:-D wyobrazilam sobie jak moja mi szal nakazuje założyć haha.Ale dobrze, ze chociaż Twój mąż jest mądry i nie przyszedl Ci powiedziec żebyś się ubrała inaczej.po prostu KAMA wedlug tesciowej nie pojdziesz do nieba, tylko od razu do piekła za podniecanie na mszy starszych panów swoją golizną:-D

• jovi81 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lo: ja też od jakiegoś czasu zauważyłam taka właśnie wydzielinę w zwiększonych ilościach więc tak jak pisze Akuszerka - to norma (póki nic nie swędzi i nie piecze).

Karolina: nie chce usprawiedliwiać lekarzy ale z rozmów z kilkoma fachowcami do tej pory wiem że póki nie ma poważnego zagrożenia to lekarze nie chcą za wcześnie kończyć ciąży bo na tym etapie każdy dzień to dla malucha duży krok w przygotowaniu się na przyjście na świat a dla Ciebie w przygotowaniu się do karmienia i porodu. Bardzo naciskają żeby zacząć chociaż ten 38 tydzień. Gdzie Małemu będzie tak dobrze jak u Mamy w brzuszku :)Wierzę że skoro jesteś w szpitalu to lekarze Cie obserwują i zareagują w odpowiednim momencie. Wiem że łatwo mi się pisze bo nie zazdroszczę Ci tej sytuacji ale chcę wierzyć że nie ma złej woli w tych lekarzach. Gorzej jakby sami Cię wypisali, dali leki i kazali czekać w domu na rozwój wydarzeń. Mam nadzieję że chociaż trochę podniosłam Cię na duchu. Trzymajcie się dzielnie <3

Io lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69787.png
    xvg47yr.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jovi81 wrote:
    Witajcie Mamuśki :) ja znowu dzisiaj mam wizytę... jakoś tak ostatnio co 10 dni - wy tez tak często macie ?

Mnie do cc zostało 20dni... zaczynam się bać :(
    ja mam co miesiąc :( wiesz, troszkę zazdroszczę, że znasz datę.. Mnie wkurza taka niewiedza..

jovi81 lubi tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Quatriona wrote:
    He he nie no ja to bardziej w ramach żartu tym bardziej że u mnie nic się nie dzieje, szyjka zamknięta
    Ja oczywiście też :) Bo mam świadomość, że akurat na to wpływu nie mam żadnego. A szyja mimo skurczy też zaciśnięta na amen :P może w poniedziałek się dowiem na wizycie, że coś ruszyło :P

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia87 wrote:
    Fragment z dzieci.pl
    waga dziecka (średnio 3300 g), łożysko (650 g), płyn owodniowy (800 g), powiększona macica (900 g), powiększone piersi (400 g), zwiększona objętość krwi (1250 g), zwiększone uwodnienie tkanek (2000 g). To daje ponad 9 kg. Organizm kobiety w ciągu kilku najbliższych tygodni traci nadmiarową ilość płynów. Jeśli tyłaś prawidłowo (około 13 kg), do zrzucenia zostaje tylko 4 kg. Jednak to optymistyczny scenariusz, bo rzadko która ciężarna nie przekracza tej magicznej "trzynastki".
    Teoretycznie wychodzę ze szpitala z jednym malutkim kilogramkiem:-D Jakoś patrząc na swoją twarz i chociażby ramiona obwisle to jakoś nie wierzę:-)
    nie przekracza? Mi się wydaję, że u nas niewiele właśnie ją przekroczyło.. :?

• K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 14:06

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K_A_M_A wrote:
    Kochana to tylko takie głupotki Ci się śnią :) A dziecko już z zębami to z pewnością Ci się nie urodzi :)

dziewczyny w mojej miejscowosci babka urodzila dziecko z zebami wlasnie ale zaraz zmarlo. Mysle, ze takie anomalie byly spowodowane tym ze pila cala ciaze.

• Tysia87 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    nie przekracza? Mi się wydaję, że u nas niewiele właśnie ją przekroczyło.. :?
    No nie wiem.ja mam +10 ale jeszcze miesiąc, wiec może woda mi się zatrzyma na samej koncowce i ta 3 dojdzie.z drugiej strony gdzies tam czytalam, że od 36 się nie tyje.sama nie wiem:-) zobaczymy.

• Tysia87 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAMA po prostu stara dewota to jest:-) No tak, bo kobieta samotna z dzieckiem jest nienormalna.dobrze, że dziewicy nie kazała mu poszukać. A czy Ty z nią mieszkasz? Powiedz, że nie.....

‹‹ 1482 1483 1484 1485 1486 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ