X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia87 wrote:
    No nie wiem.ja mam +10 ale jeszcze miesiąc, wiec może woda mi się zatrzyma na samej koncowce i ta 3 dojdzie.z drugiej strony gdzies tam czytalam, że od 36 się nie tyje.sama nie wiem:-) zobaczymy.

10 kg marzenie :) ja do końca dobiję na bank 20, jak nie więcej.
    29 lipca miałam JUŻ na plusie 16, a gdzie do końca września?! :|

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeju KAMA, po prostu "pozazdrościć" teściowej :P :P -> żarcik!!!
    Jak mnie wkurza takie gadanie i rządzenie. Dobrze, że mąż po Twojej stronie :) lubię to!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2014, 10:51

K_A_M_A lubi tę wiadomość

• Tysia87 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka2014 wrote:
    10 kg marzenie :) ja do końca dobiję na bank 20, jak nie więcej.
    29 lipca miałam JUŻ na plusie 16, a gdzie do końca września?! :|
    Mi zrzucenie zajmie miesiąc,Tobie dwa i czym tu się przejmować:-) powiem Wam, że ja się w ogóle nie ważyłam w ciąży do jakiegoś 7 miesiaca.myslalam, ile przytyje, tyle przytyje. Dopiero zaczęłam jak się okazalo na wizycie, że schudlam 1,5 kg w miesiąc.

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • K_A_M_A Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia87 wrote:
    KAMA po prostu stara dewota to jest:-) No tak, bo kobieta samotna z dzieckiem jest nienormalna.dobrze, że dziewicy nie kazała mu poszukać. A czy Ty z nią mieszkasz? Powiedz, że nie.....

A jak myślisz 035.gif

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • anulka81 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAMA teściowej nie zazdroszczę, ja to mam święta kobietę za teściową, pamiętam jak jeszcze przed ciążą szłam do Kościoła w sukience z dekoltem ale niewielkim i mój mąż tak mówi do mnie że może ubrałabym coś innego, ja oczywiście sie nie zgodziłam i poszłam tak jak sie ubrałam, potem opowiadałam jaki to mąż jest zazdrosny teściowej a Ta do niego że chyba źle widzi bo sukienka super i do Kościoła jak najbardziej sie nadaje. Ja po prostu mam zazdrosnego męża :D

https://www.maluchy.pl/li-69207.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAMA nie:-D

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia87 wrote:
    KAMA nie:-D

Oooo tak... 0dash2.gif

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • anulka81 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak juz o kilogramach to ja od ostatniej wizyty dwa tygodnie temu przytyłam aż 2 kg i aktualnie mam +12 od początku ciąży, a podobno w 9 miesiącu już sie tak na wadze nie przybiera, u mnie niestety się to nie sprawdza :/ dziś w ramach "diety" nakupiłam pełno owoców i zamiast słodkich przekąsek będę sie nimi raczyła :P :D

• K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka81 wrote:
    KAMA teściowej nie zazdroszczę, ja to mam święta kobietę za teściową, pamiętam jak jeszcze przed ciążą szłam do Kościoła w sukience z dekoltem ale niewielkim i mój mąż tak mówi do mnie że może ubrałabym coś innego, ja oczywiście sie nie zgodziłam i poszłam tak jak sie ubrałam, potem opowiadałam jaki to mąż jest zazdrosny teściowej a Ta do niego że chyba źle widzi bo sukienka super i do Kościoła jak najbardziej sie nadaje. Ja po prostu mam zazdrosnego męża :D

Zamień się!!! Oddam i jeszcze dopłacę!! :D

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewuszki :)
    Nawet nie próbuje was nadrabiać bo to niewykonalne :P

relganlikx65a1ud.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jestem ciekawa ile ja przytyłam, kurde że już musiałam się nażreć, ehhh...

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • anulka81 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K_A_M_A wrote:
    Oooo tak... 0dash2.gif

O matko to współczuję! ja mimo ze mam super teściową to nie chciałabym z nia mieszkać, bo pewno coś by mnie zaczęło w końcu denerwować a tak jest super :)

• anulka81 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K_A_M_A wrote:
    Zamień się!!! Oddam i jeszcze dopłacę!! :D

Nie oddam za żadne pieniądze !! :P wiem po moich siostrach jaki to skarb dobra teściowa :)

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    Dokładnie, wypisać się i zgłosić się do innego szpitala, skoro leki i tak nie pomagają. Macie dwa szpitale w mieście tak? A gdzieś w odległości nawet 50km nie ma innego? Ja kurcze bym wolała jechać do innego miasta niż się męczyć :/

Zameldowana jestem w Toruniu, a jak zgłosiłam się do Biziela w Bydgoszczy to nie kazali mi wracać do domu, tylko zapytali czemu taki kawał drogi jechałam :)
    myślę, że nawet jakbyś mieszkała w Toruniu, a pojechała do Bydgoszczy do szpitala to nie powinno ich dziwić - wszyscy przecież znają opinię Torunia :P

Fipsik lubi tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)
    Muszę Was nadrobić bo nie wiem o czym mowa.

h84fkrhm4lz65cww.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io wrote:
    Dziewczynki, ponawiam pytanie o ten śluz bo uciekło w tłumie a to dla mnie dość istotne bo nie wiem czy to głupota czy dzwonić do gin. No chyba, że nikt tak nie miał.
    ja mam taki przezroczysty, wodnisty (ale nie rozciągliwy), ale akuszerka pisała, że taki płodny śluz to oznaka zbliżającego się porodu. A te glutki to może fragmenty czopa? ja bym się nie martwiła, bo czysty śluz to na pewno nie infekcja :)

Io lubi tę wiadomość

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:
    Dziewczyny a powiedzcie mi czy woda z wciśniętym sokiem z cytryny pomoże na zgagę? Bo właśnie wyczytałam taką informację w necie i się zastanawiam...?
    oj chyba nie. wręcz przeciwnie. Kwas na zgagę chyba tylko ją spotęguje. Prędzej jogurt, kefir, migdały, zimne mleko. A ja się nie szczypię i jak mnie naprawdę mocno męczy to biorę rennie. Moja gin mówiła, że bez żadnych obaw mam brać, bo to do dzidzi nie dochodzi. A działa od razu.

• K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka81 wrote:
    Nie oddam za żadne pieniądze !! :P wiem po moich siostrach jaki to skarb dobra teściowa :)

Ehh... wiem, że nikt się nie zamieni ale pomarzyć można co nie?? :P T mi raz mówił, że jak wygramy milion w totka :p hehe to wybudujemy sobie w pobliżu taaaką chatę-a ja do niego : no way, po moim trupie!!!! Z dala od czubów! :D

anulka81 lubi tę wiadomość

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    oj chyba nie. wręcz przeciwnie. Kwas na zgagę chyba tylko ją spotęguje. Prędzej jogurt, kefir, migdały, zimne mleko. A ja się nie szczypię i jak mnie naprawdę mocno męczy to biorę rennie. Moja gin mówiła, że bez żadnych obaw mam brać, bo to do dzidzi nie dochodzi. A działa od razu.

Rennie też mnie nieraz ratowało z opresji :D Ale ostatnio 80% dnia mam zgagę i mnie to już męczy :(

dqprpx9ikjqhrova.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia87 wrote:
    No nie wiem.ja mam +10 ale jeszcze miesiąc, wiec może woda mi się zatrzyma na samej koncowce i ta 3 dojdzie.z drugiej strony gdzies tam czytalam, że od 36 się nie tyje.sama nie wiem:-) zobaczymy.
    no ja to w ostatnich tygodniach chudnę. Tzn waga na tym samym poziomie, ale spodnie luźniejsze :P na razie mam +7 i nie sądzę, żebym do 10 dobiła nawet - jest szansa, że wyjdę ze szpitala z wagą sprzed ciąży :P

verynice, EmiBam lubią tę wiadomość

‹‹ 1483 1484 1485 1486 1487 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ