X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Patu Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda nerwów na takie sytuację choć rozumiem Cię świetnie ;) zawsze znajdzie się ktoś kto wie lepiej. Ja mam lozeczko a kosz dostałam i mam zamiar na noc kłaść do lozeczka normalnie a jak w dzień drzemka to czasem pewnie skorzystam z kosza by mała położyć w nim i samej polezec chwilę przy niej. Ale ja mam taki typowy kosz bez stelaza.

A do rad wszystkich mam podobne odczucia ze czasem aż chce się zrobić na złość.

A ja jestem dzis zła matka i zjadłam zupke chińska a zarazmaz coś z mc donald przywiezie ;)

A co do zgagi miałam straszna spać nie mogłam. Ale się uparłam ze biore dość leków i spróbuje naturalnych metod. Zgaga dalej nie dawała spać więc się poddalam i poszłam do apteki. I co? Zgaga jak ręką odjął nie wzięłam ani jednej tabletki... Cudowny lek :D

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie kama tyłek jak na złość nie chce sterczec!:-)

Dobra zabieram sie za sprzątanie.

K_A_M_A wrote:
    Ale fajny brzuszek :) Ale na pierwszy rzut oka jak to zdjecie nr 1 tak na boku to pomyslalam ze to tylek tak odstaje hehehe :D oj ten mój mózg ciążowy :P

atdci09kamv7205a.png
  • pralinka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i JA
    Wasze dzieciaczki tez takie ruchliwe na tym etapie???
    Wszedzie pisza ze teraz mniej miejsca, wiec ruchliwosc tez blablabla
    A Moja dzidzia kopie tak jak i wczesniej...jak jest u Was z ta ruchliwoscia
    o

• betinka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jovi81 wrote:
    Dzięki kochana za te słowa. A co to za magiczny żel?
    Zel sie nazywa Hyalobarier o ile dobrze rozczytalam lekarza ;)

jovi81, kark, anulka81, deidre lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pralinka wrote:
    Witam sie i JA
    o

Moja ma humorki. Jeden dzień kopie tak mocno i często ze męża obudziła by na drugi leniwie się poruszać tylko troszkę.

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • iwo_na Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczynki, ja "już" po śniadaniu. Na obiadzik dzsiaj pieczony kurczak oraz młode ziemniaczki i mizeria. Kurczaczek wyhodowany przez moją mamitę :)
    Jeśli chodzi o zgagę to ja też biore rennie, od razu mi pomaga i właśnie ponoć nie ma wpływu na maluszka.
    Do śluzu to ja sie nie wypowiem, ale mam cały czas mokrą wkładkę, nie zauważyłam czy ostatnio bardziej, może.
    Stardust, jak nie masz co zrobić z koszem to możesz do mnie go przesłać :)
    A tak serio to ja ostatnio myślałam o nim, bo mam mieszkanko piętrowe i w nocy dzidziuś bedzie spał na górze a w dzień mógłby na dole i taki kosz by był wygodny i zajmował mało miejsca. Do przemyślenia :)
    Karolina mam nadzieje, ze wszystko lekarze wiedzą co robią i że jesteś mimo wszystko pod dobrą opieką.
    Torby jeszcze nie spakowałam, chyba dzis sie za to wezmę :)
    Kama współczuje teściowej, naprawde. Wiem ile nerwów cie to kosztuje, i jeszcze wspólna toaleta i korytarz, które oni ciągle zanieczyszczają. Życze Ci, żebyś naprawde wygrała w totka i sobie wybudowała domek z dala od tej "patologii" :)
    Wizytującym życze powodzenia i czekam na fotki maluszków, szkoda, ze ja nie mam 3d bo też bym wstawiła i wogóle zobaczyła jak mój maluszek wygląda.
    Paula chyba ostatnio oglądaliście domek, nie dałaś znać co z nim.
    Ja wczoraj rozmawiałam z moim tatą, żeby mi przpisał połowe domu, zgodził sie ale jak rodzeństwo moje nie bedzie miało nic przeciwko, mam nadzieje, ze brat sie nie sprzeciwi, bo już mam plany :) Jak wszystko pójdzie dobrze to za ok rok bedziemy mieli piękne mieszkanko z wielkim ogrodem :)

K_A_M_A lubi tę wiadomość

relg4z17djzzyjqt.png
  • jovi81 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka wrote:
    Zel sie nazywa Hyalobarier o ile dobrze rozczytalam lekarza ;)
    Hyalobarrier gel - sprawdziłam na necie. Zapytam na dzisiejszej wizycie co mój lekarz o tym sądzi bo cena jest fajna. ok.630zł...

https://www.maluchy.pl/li-69787.png
    xvg47yr.png
  • Quatriona Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pralinka wrote:
    Witam sie i JA
    o
    Mój bobas daje ostro czadu szczególnie wieczorami ale w tej chwili też się przegina :-)

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaaa91 wrote:
    Wlasnie kama tyłek jak na złość nie chce sterczec!:-)

Dobra zabieram sie za sprzątanie.

Heh, wiesz ja myślałam że w ciąży to mi się mój otłuści i będzie taki... afrika bambata :P Ale nic z tego-oboje z T nad tym ubolewamy ;)

Pralinko, mój bułeczek (pieszczotliwie zwany już Heinz Bagieta :P ) już tak nie kopie ale widzę normalnie jego stópki, kolana jak wędrują po brzuchu, wystawia coś kościstego (wtedy się śmiejemy że wypina swoje bułeczki) i to jest bardziej takie rozpychanie i przeciąganie, i tak jak pisze w suwaczku moim-brzuch przypomina dziwne kształty ;)

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jovi81 wrote:
    Hyalobarrier gel - sprawdziłam na necie. Zapytam na dzisiejszej wizycie co mój lekarz o tym sądzi bo cena jest fajna. ok.630zł...
    No cena jest konkret. Ale moj dr mowi, ze jak ma na sali pacjentki, ktore sa po zelu i bez niego, to te po zelu praktycznie nie potrzebuja przeciwoblowych, wstaja po 6-8h i smigaja, a te bez zelu sie zwijaja z bolu i ledwo sie ruszaja. No i przede wszystkim zabezpiecza przed zrostami.

• JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    Kolejna pełnia 9 września. Idealna data na poród :)
    Taaaaa urodzą się małe wilkołaki ;)

h84fkrhm4lz65cww.png
  • anulka81 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka wrote:
    No cena jest konkret. Ale moj dr mowi, ze jak ma na sali pacjentki, ktore sa po zelu i bez niego, to te po zelu praktycznie nie potrzebuja przeciwoblowych, wstaja po 6-8h i smigaja, a te bez zelu sie zwijaja z bolu i ledwo sie ruszaja. No i przede wszystkim zabezpiecza przed zrostami.

Betinka a ten żel to jak sama wykupujesz i potem dajesz lekarzowi przed cc czy to jest na receptę? bo ja pierwszy raz o czymś takim słyszę.

kark lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69207.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mały to ostatnie tygodnie też szaleje że nie wiem ;) Ma okres największej aktywności teraz - też się dziwie bo przecież ma mało miejsca w brzuchu...?

Dziewczyny, a jak wypadnie czop to można serduszkować? Czy nie bo dziecko nie jest dobrze zabezpieczone przed infekcjami itp???

dqprpx9ikjqhrova.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jovi to daj jeszcze znać co i Ci gin powiedział o tym żelu, ja moją też podpytam o to we środę ;)

Stardust, ale z Ciebie wyrodna matka, ja mam kosz :P
    A tak serio, to mam taką samą kuzynkę. Od 2 miesięcy za każdym razem jak nas widzi to próbuje mi wcisnąć paczki ciuszków, łóżeczko, kocyki, matę, leżaczek.
    I moje tłumaczenia, że albo to mam po córce, albo już sobie kupiłam albo zostawiam to na chrzciny jako prezenty w ogóle do niej nie przemawiają. Bo jak np. wg niej chłopiec nie powinien leżeć na różowej macie... No kur.., a co, wstanie 2 miesięczne niemowlę i powie "weź matka nie rób obciachu, nie będę na takiej babskiej macie leżał"?!

Hehe, ja do kościoła jak akuszerka chodzę - zawsze z cyckami na wierzchu, w końcu ksiądz też człowiek i kiedyś popatrzyć se musi :P :D

jovi81, stardust87, akuszerka89, le'nutka lubią tę wiadomość

• Io Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój syn szalał prze kilka dni, chyba po tych sterydach a dziś jak na razie cisza. Już się zaczynam martwić. Chciałam go nawet ciastem przekupić ale olał temat. Może odsypia.

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 18:55

iwo_na, Io, Gosia19, anulka81, betinka, Tysia87, stardust87, akuszerka89, aleksa.wawa, Ewi25, zoi, Diabla85, Paula55, pralinka, verynice, ofcooo, Kaarolina, nenka lubią tę wiadomość

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • iwo_na Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama śliczny kącik i faktycznie kolorowy, maluszkowi na pewno sie spodoba :) I łóżeczko ma nietypowy kolor- bardzo mi sie podoba :)

relg4z17djzzyjqt.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K_A_M_A wrote:
    A teraz Wam pokażę zakątek mojego kluseczka-temat przewodni, na kolorowo :P heheh

35l7q86.jpg

i obrazek nad łóżeczkiem który nie zmieścił się w kadr ;)

2yljpna.jpg

Bardzo ładnie :) Mam taka samą pościel :) tylko dino niebieski i tą zawieszkę it's a boy :)

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• betinka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka81 wrote:
    Betinka a ten żel to jak sama wykupujesz i potem dajesz lekarzowi przed cc czy to jest na receptę? bo ja pierwszy raz o czymś takim słyszę.

Wiesz co, mi lekarz dał opcję wyboru, że mogę się zdecydować na niego i tylko muszę za niego zapłacić, a oni mi go zapodają. Nie mam pojęcia jak jest w innych szpitalach.

anulka81, kark lubią tę wiadomość

• anulka81 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki betinka pogadam o tym z moim lekarzem na wizycie za dwa tygodnie.

https://www.maluchy.pl/li-69207.png
‹‹ 1485 1486 1487 1488 1489 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ