WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, tylko żeby moje dziecko oczopląsu nie dostało :P Dino rulezzzz ehehe

Czas na obiaaad :D

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwo_na wrote:
    Witajcie dziewczynki, ja "już" po śniadaniu. Na obiadzik dzsiaj pieczony kurczak oraz młode ziemniaczki i mizeria. Kurczaczek wyhodowany przez moją mamitę :)
    Jeśli chodzi o zgagę to ja też biore rennie, od razu mi pomaga i właśnie ponoć nie ma wpływu na maluszka.
    Do śluzu to ja sie nie wypowiem, ale mam cały czas mokrą wkładkę, nie zauważyłam czy ostatnio bardziej, może.
    Stardust, jak nie masz co zrobić z koszem to możesz do mnie go przesłać :)
    A tak serio to ja ostatnio myślałam o nim, bo mam mieszkanko piętrowe i w nocy dzidziuś bedzie spał na górze a w dzień mógłby na dole i taki kosz by był wygodny i zajmował mało miejsca. Do przemyślenia :)
    Karolina mam nadzieje, ze wszystko lekarze wiedzą co robią i że jesteś mimo wszystko pod dobrą opieką.
    Torby jeszcze nie spakowałam, chyba dzis sie za to wezmę :)
    Kama współczuje teściowej, naprawde. Wiem ile nerwów cie to kosztuje, i jeszcze wspólna toaleta i korytarz, które oni ciągle zanieczyszczają. Życze Ci, żebyś naprawde wygrała w totka i sobie wybudowała domek z dala od tej "patologii" :)
    Wizytującym życze powodzenia i czekam na fotki maluszków, szkoda, ze ja nie mam 3d bo też bym wstawiła i wogóle zobaczyła jak mój maluszek wygląda.
    Paula chyba ostatnio oglądaliście domek, nie dałaś znać co z nim.
    Ja wczoraj rozmawiałam z moim tatą, żeby mi przpisał połowe domu, zgodził sie ale jak rodzeństwo moje nie bedzie miało nic przeciwko, mam nadzieje, ze brat sie nie sprzeciwi, bo już mam plany :) Jak wszystko pójdzie dobrze to za ok rok bedziemy mieli piękne mieszkanko z wielkim ogrodem :)
    ale ja go nie mam w domu. i nie chcę. u mojej mamy leży. A w grudniu i tak musiałabym oddać, bo kolejna koleżanka mojej kuzynki sobie "zamówiła" go na grudzień. więc nie wiem po co mi na siłę wpycha. może już teraz tej koleżance dać.
    I rzeczywiście przy piętrowym czy bardzo dużym domu to też bym pewnie z nieg chętnie skorzystała. Ale my na razie mamy dom parterowy, a sypialnia Hubsona sąsiaduje z salonem i jak siedzę na kanapie to widzę jego łóżeczko, a salon mam "przechodni" do kuchni więc tak naprawdę prawie cały czas mam to łóżeczko na oku. Tylko łazienkę mam dalej, ale chyba nie będę z nim do łazienki w koszu latać. Wystarczy elektroniczna niania..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2014, 12:49

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja znajoma się zdecydowała na ten żel i naprawdę błyskawicznie do siebie doszła, ten sam lekarz ją operował. Mam nadzieję, że będzie to samo i u mnie :) U NAS wszystkich :)

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Jovi to daj jeszcze znać co i Ci gin powiedział o tym żelu, ja moją też podpytam o to we środę ;)

Stardust, ale z Ciebie wyrodna matka, ja mam kosz :P
    A tak serio, to mam taką samą kuzynkę. Od 2 miesięcy za każdym razem jak nas widzi to próbuje mi wcisnąć paczki ciuszków, łóżeczko, kocyki, matę, leżaczek.
    I moje tłumaczenia, że albo to mam po córce, albo już sobie kupiłam albo zostawiam to na chrzciny jako prezenty w ogóle do niej nie przemawiają. Bo jak np. wg niej chłopiec nie powinien leżeć na różowej macie... No kur.., a co, wstanie 2 miesięczne niemowlę i powie "weź matka nie rób obciachu, nie będę na takiej babskiej macie leżał"?!
    ta.. albo zostanie przez to gejem.. na bank!

kark lubi tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Diabla85 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka wrote:
    I dziekuje za rady w sprawie uczulenia! Na palcach stop tez mam juz dzisiaj takie, ze jakchodze w klapkach to.swirozy dostaje. Chyba to nie detergenty jednak, bo nogami naczyn nie zmywam ;)

A może to potówki po prostu?

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K_a_m_a super kolorowo :) podoba mi się :)
    Stardust nie wiem po co na siłę Ci chcą ten kosz dawać :/
    Jak to cudownie być w ciąży :) w ciągu jednego dnia wszystko załatwiłam :) mąż pewnie gdyby to załatwiał to musiałby 2 razy jeździć :P a tak ma zawieszoną działalność i w zusie też jest załatwione wszystko. Tylko powiedziałam, że mąż wyjechał, a ja mogę w każdej chwili urodzić i jakoś dało się od razu wszystko załatwić :P W Urzędzie Miasta przemiła kobita, fajnie sobie z nią pogadałam :)
    Io ja to mam wydzielinę dziwną... W konsystencji przypomina serek topiony :D

K_A_M_A lubi tę wiadomość

• betinka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diabla85 wrote:
    A może to potówki po prostu?

Nie nie, na pewno to nie potówki. Uczulenie jakieś, bo wczoraj wypiłam wapno i na kilka godzin się uspokoiło. Ale najgorzej jest po nocy - najbardziej się rozprzestrzenia i swędzi wtedy.

• akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie boli brzuch. I krzyz. I biodro do kolana. I jest mi goraco. I jeszcze dzieci u sasiadow maja taki wieeelki basen ze spokojnie mozna w nim plywac i zazdroszcze im na maksa. Mnie nawet M nad wode nie zabierze bo ubzdural sobie ze przez zimna wode dostane skurczy i urodze wczesniaka:-/ zjem loda, a co.

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • Patu Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    piszecie o tych zdjęciach porównawczych przed i po i samej mi sie na wspomnienia wzięło. ale jak widze jaka szczupła byłam i jak uda bez rozstępów to nieco smutno mi sie zrobiło ze juz nigdy tak nie będzie. głupie rozstępy no, ale trudno. przynajmniej juz niedługo wróce do wagi sprzed ciąży :) nie moge sie doczekac nów wejść w swoje sukienki mając malutką obok siebie :) oj teraz będzie motywacje jak znalazłam te zdjęcia z płaskim brzuszkiem

a oto porównanie przed (zdjęcia z sierpnia 2013) i obecne juz pokazywane kilka dni temu :

10f6f77.jpg

2s0grp2.jpg

a teraz:

5yyl48.jpg

35mi2jp.jpg

nd3151.jpg

2zjclqd.jpg

Io, stardust87, kark, anulka81, K_A_M_A, Ewi25, ofcooo, Kaarolina, nenka lubią tę wiadomość

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie się już te glutki skończyły. Może to faktycznie kawałki czopa. Teraz zostało już tylko dużo przeźroczystego śluzu, ale tak jak któraś pisała nie swędzi i nie piecze więc to chyba nie infekcja.

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akuszerka to uważaj, żebyś przypadkiem na deszcz zimny nie wyszła ;P

Patu - u Ciebie to tylko brzuch się zmienił. Ja się powiększyłam cała w obwodzie, nawet w kostkach :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2014, 13:10

akuszerka89 lubi tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    Akuszerka to uważaj, żebyś przypadkiem na deszcz zimny nie wyszła ;P

Patu - u Ciebie to tylko brzuch się zmienił. Ja się powiększyłam cała w obwodzie, nawet w kostkach :/

i w tyłku który juz przed do małych nie należał :D rok przed ciążą było 91 w obwodzie, tuz przed 94 a teraz równo 100 cm.

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczyny :)
    Widze ze Karolina nadal sie meczy :( ehhh trzymaj sie tam dzielnie!!!
    Sierpniówki już w połowie rozpakowane :) Oby i u nas szybko poszło!

Milego i bezpiecznego tygodnia wam zycze :*

P.S. Ja chce już urodziiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiić!!! :)

betinka, akuszerka89 lubią tę wiadomość

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu wrote:
    i w tyłku który juz przed do małych nie należał :D rok przed ciążą było 91 w obwodzie, tuz przed 94 a teraz równo 100 cm.

szkoda, że w cycki nie poszło ;p ja mam w dupie juz 108 :/ wszystkie moje wymiary sa ponad metr :/ czuje sie jak kula od bałwana..

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • pralinka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli Wasze Maluszki też raczej aktywne, pomimo że miejsca mniej....
    Moja dzidzia lubi aktywność chyba, gorzej z moim żebrami, jajnikami itp.

KAMA-super kącik, zdradź gdzie kupiliście gwiazdkę i karuzelkę. Bo te dwa gadżety by Nam się przydały:)

Dziewczyny a o co chodzi z tym żelem? Trzeba lekarza odpowiednio wczesniej o niego spytać czy jak?

• iwo_na Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój maluszek też teraz bardziej aktywny sie zrobił, ale nie moge narzekać, jeszcze nigdy mnie boleśnie nie skopał, zawsze ładnie sie rusza, żeby mamusia miała tylko radość z tego :)

relg4z17djzzyjqt.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciuszki od siostry męża :)

35j9vyx.jpg
    2lnab2q.jpg
    euhkdd.jpg
    2v1kl5t.jpg
    1zeuoue.jpg

Io, betinka, Patu, Tysia87, akuszerka89, anulka81, stardust87, K_A_M_A, Karolaaa91, ofcooo, Kaarolina, nenka, BlackLuna lubią tę wiadomość

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    szkoda, że w cycki nie poszło ;p ja mam w dupie juz 108 :/ wszystkie moje wymiary sa ponad metr :/ czuje sie jak kula od bałwana..

Oj tak... Mam cichą nadzieję ze przy karmieniu choć urosną :D ale i tak stanika nie mogę dostac bo obwód 65...

Ale super ciuszki! Genialne ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2014, 13:37

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie przed ciążą 89-67-91, teraz 102-95-97 :)

A młody jest mniej aktywny, bardziej się przeciąga niż kopie i szaleje. Za to upodobał sobie godzinę 4.50, jak tatuś wychodzi do pracy i co dzień mnie budzi wtedy, a potem chodzę jak zombie... :/

Jeju, coś mnie tknęło, przeglądam wszystkie zdjęcia z wakacji i nie mogę się nadziwić jakie słodkie i śliczne dziecko miałam :P Szkoda, że już taka duża jest, na szczęście zaraz znowu będzie dzidziuś na zdjęciach :D

• betinka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pralinka wrote:
    Czyli Wasze Maluszki też raczej aktywne, pomimo że miejsca mniej....
    Moja dzidzia lubi aktywność chyba, gorzej z moim żebrami, jajnikami itp.

KAMA-super kącik, zdradź gdzie kupiliście gwiazdkę i karuzelkę. Bo te dwa gadżety by Nam się przydały:)

Dziewczyny a o co chodzi z tym żelem? Trzeba lekarza odpowiednio wczesniej o niego spytać czy jak?

Ewi, śliczne ciuszki! Czapa ekstra ta gruba!

Mój pulpet się w sumie codziennie rusza tak samo intensywnie od dłuższego czasu. Największą szajbę ma jak jeżdżę samochodem, zabić mnie chce wtedy chyba.

A co do żelu to nie wiem jaka jest 'procedura' ogólna. Mnie lekarz od cc sam zapytał, czy chcę.

‹‹ 1486 1487 1488 1489 1490 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ