Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
iwo_na wrote:Witajcie dziewczynki, ja "już" po śniadaniu. Na obiadzik dzsiaj pieczony kurczak oraz młode ziemniaczki i mizeria. Kurczaczek wyhodowany przez moją mamitę
Jeśli chodzi o zgagę to ja też biore rennie, od razu mi pomaga i właśnie ponoć nie ma wpływu na maluszka.
Do śluzu to ja sie nie wypowiem, ale mam cały czas mokrą wkładkę, nie zauważyłam czy ostatnio bardziej, może.
Stardust, jak nie masz co zrobić z koszem to możesz do mnie go przesłać
A tak serio to ja ostatnio myślałam o nim, bo mam mieszkanko piętrowe i w nocy dzidziuś bedzie spał na górze a w dzień mógłby na dole i taki kosz by był wygodny i zajmował mało miejsca. Do przemyślenia
Karolina mam nadzieje, ze wszystko lekarze wiedzą co robią i że jesteś mimo wszystko pod dobrą opieką.
Torby jeszcze nie spakowałam, chyba dzis sie za to wezmę
Kama współczuje teściowej, naprawde. Wiem ile nerwów cie to kosztuje, i jeszcze wspólna toaleta i korytarz, które oni ciągle zanieczyszczają. Życze Ci, żebyś naprawde wygrała w totka i sobie wybudowała domek z dala od tej "patologii"
Wizytującym życze powodzenia i czekam na fotki maluszków, szkoda, ze ja nie mam 3d bo też bym wstawiła i wogóle zobaczyła jak mój maluszek wygląda.
Paula chyba ostatnio oglądaliście domek, nie dałaś znać co z nim.
Ja wczoraj rozmawiałam z moim tatą, żeby mi przpisał połowe domu, zgodził sie ale jak rodzeństwo moje nie bedzie miało nic przeciwko, mam nadzieje, ze brat sie nie sprzeciwi, bo już mam planyJak wszystko pójdzie dobrze to za ok rok bedziemy mieli piękne mieszkanko z wielkim ogrodem
I rzeczywiście przy piętrowym czy bardzo dużym domu to też bym pewnie z nieg chętnie skorzystała. Ale my na razie mamy dom parterowy, a sypialnia Hubsona sąsiaduje z salonem i jak siedzę na kanapie to widzę jego łóżeczko, a salon mam "przechodni" do kuchni więc tak naprawdę prawie cały czas mam to łóżeczko na oku. Tylko łazienkę mam dalej, ale chyba nie będę z nim do łazienki w koszu latać. Wystarczy elektroniczna niania..Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2014, 12:49
-
kark wrote:Jovi to daj jeszcze znać co i Ci gin powiedział o tym żelu, ja moją też podpytam o to we środę
Stardust, ale z Ciebie wyrodna matka, ja mam kosz
A tak serio, to mam taką samą kuzynkę. Od 2 miesięcy za każdym razem jak nas widzi to próbuje mi wcisnąć paczki ciuszków, łóżeczko, kocyki, matę, leżaczek.
I moje tłumaczenia, że albo to mam po córce, albo już sobie kupiłam albo zostawiam to na chrzciny jako prezenty w ogóle do niej nie przemawiają. Bo jak np. wg niej chłopiec nie powinien leżeć na różowej macie... No kur.., a co, wstanie 2 miesięczne niemowlę i powie "weź matka nie rób obciachu, nie będę na takiej babskiej macie leżał"?!
kark lubi tę wiadomość
-
K_a_m_a super kolorowo
podoba mi się
Stardust nie wiem po co na siłę Ci chcą ten kosz dawać
Jak to cudownie być w ciążyw ciągu jednego dnia wszystko załatwiłam
mąż pewnie gdyby to załatwiał to musiałby 2 razy jeździć
a tak ma zawieszoną działalność i w zusie też jest załatwione wszystko. Tylko powiedziałam, że mąż wyjechał, a ja mogę w każdej chwili urodzić i jakoś dało się od razu wszystko załatwić
W Urzędzie Miasta przemiła kobita, fajnie sobie z nią pogadałam
Io ja to mam wydzielinę dziwną... W konsystencji przypomina serek topionyK_A_M_A lubi tę wiadomość
-
Diabla85 wrote:A może to potówki po prostu?
Nie nie, na pewno to nie potówki. Uczulenie jakieś, bo wczoraj wypiłam wapno i na kilka godzin się uspokoiło. Ale najgorzej jest po nocy - najbardziej się rozprzestrzenia i swędzi wtedy.https://www.maluchy.pl/li-68923.png -
A mnie boli brzuch. I krzyz. I biodro do kolana. I jest mi goraco. I jeszcze dzieci u sasiadow maja taki wieeelki basen ze spokojnie mozna w nim plywac i zazdroszcze im na maksa. Mnie nawet M nad wode nie zabierze bo ubzdural sobie ze przez zimna wode dostane skurczy i urodze wczesniaka:-/ zjem loda, a co.
-
piszecie o tych zdjęciach porównawczych przed i po i samej mi sie na wspomnienia wzięło. ale jak widze jaka szczupła byłam i jak uda bez rozstępów to nieco smutno mi sie zrobiło ze juz nigdy tak nie będzie. głupie rozstępy no, ale trudno. przynajmniej juz niedługo wróce do wagi sprzed ciąży
nie moge sie doczekac nów wejść w swoje sukienki mając malutką obok siebie
oj teraz będzie motywacje jak znalazłam te zdjęcia z płaskim brzuszkiem
a oto porównanie przed (zdjęcia z sierpnia 2013) i obecne juz pokazywane kilka dni temu :
a teraz:
Io, stardust87, kark, anulka81, K_A_M_A, Ewi25, ofcooo, Kaarolina, nenka lubią tę wiadomość
-
Akuszerka to uważaj, żebyś przypadkiem na deszcz zimny nie wyszła ;P
Patu - u Ciebie to tylko brzuch się zmienił. Ja się powiększyłam cała w obwodzie, nawet w kostkachWiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2014, 13:10
akuszerka89 lubi tę wiadomość
-
Fipsik wrote:Akuszerka to uważaj, żebyś przypadkiem na deszcz zimny nie wyszła ;P
Patu - u Ciebie to tylko brzuch się zmienił. Ja się powiększyłam cała w obwodzie, nawet w kostkach
i w tyłku który juz przed do małych nie należałrok przed ciążą było 91 w obwodzie, tuz przed 94 a teraz równo 100 cm.
-
nick nieaktualnyCzesc Dziewczyny
Widze ze Karolina nadal sie meczyehhh trzymaj sie tam dzielnie!!!
Sierpniówki już w połowie rozpakowaneOby i u nas szybko poszło!
Milego i bezpiecznego tygodnia wam zycze :*
P.S. Ja chce już urodziiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiić!!!betinka, akuszerka89 lubią tę wiadomość
-
Patu wrote:i w tyłku który juz przed do małych nie należał
rok przed ciążą było 91 w obwodzie, tuz przed 94 a teraz równo 100 cm.
szkoda, że w cycki nie poszło ;p ja mam w dupie juz 108wszystkie moje wymiary sa ponad metr
czuje sie jak kula od bałwana..
-
Czyli Wasze Maluszki też raczej aktywne, pomimo że miejsca mniej....
Moja dzidzia lubi aktywność chyba, gorzej z moim żebrami, jajnikami itp.
KAMA-super kącik, zdradź gdzie kupiliście gwiazdkę i karuzelkę. Bo te dwa gadżety by Nam się przydały:)
Dziewczyny a o co chodzi z tym żelem? Trzeba lekarza odpowiednio wczesniej o niego spytać czy jak? -
Fipsik wrote:szkoda, że w cycki nie poszło ;p ja mam w dupie juz 108
wszystkie moje wymiary sa ponad metr
czuje sie jak kula od bałwana..
Oj tak... Mam cichą nadzieję ze przy karmieniu choć urosnąale i tak stanika nie mogę dostac bo obwód 65...
Ale super ciuszki! GenialneWiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2014, 13:37
-
nick nieaktualnyU mnie przed ciążą 89-67-91, teraz 102-95-97
A młody jest mniej aktywny, bardziej się przeciąga niż kopie i szaleje. Za to upodobał sobie godzinę 4.50, jak tatuś wychodzi do pracy i co dzień mnie budzi wtedy, a potem chodzę jak zombie...
Jeju, coś mnie tknęło, przeglądam wszystkie zdjęcia z wakacji i nie mogę się nadziwić jakie słodkie i śliczne dziecko miałamSzkoda, że już taka duża jest, na szczęście zaraz znowu będzie dzidziuś na zdjęciach
-
pralinka wrote:Czyli Wasze Maluszki też raczej aktywne, pomimo że miejsca mniej....
Moja dzidzia lubi aktywność chyba, gorzej z moim żebrami, jajnikami itp.
KAMA-super kącik, zdradź gdzie kupiliście gwiazdkę i karuzelkę. Bo te dwa gadżety by Nam się przydały:)
Dziewczyny a o co chodzi z tym żelem? Trzeba lekarza odpowiednio wczesniej o niego spytać czy jak?
Ewi, śliczne ciuszki! Czapa ekstra ta gruba!
Mój pulpet się w sumie codziennie rusza tak samo intensywnie od dłuższego czasu. Największą szajbę ma jak jeżdżę samochodem, zabić mnie chce wtedy chyba.
A co do żelu to nie wiem jaka jest 'procedura' ogólna. Mnie lekarz od cc sam zapytał, czy chcę.https://www.maluchy.pl/li-68923.png