Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
iwo_na wrote:Mój maluszek też teraz bardziej aktywny sie zrobił, ale nie moge narzekać, jeszcze nigdy mnie boleśnie nie skopał, zawsze ładnie sie rusza, żeby mamusia miała tylko radość z tego
-
pralinka wrote:Ja też nie narzekam, tylko to co piszą o tym ze miejsca mało ma się nijak do rzeczywistości..Bo niby teraz nasze dzieci powinny byc mniej aktywne.. czego Ja u siebie nie zauważyłam..Maleństwo fika i fika,z taką samą siłą jak wcześniej:)
u mnie tak samoczasami mi się wydaje że jest bardziej aktywny niż wcześniej
okopie mamusie czasami strasznie
-
pralinka wrote:Nasz rożek i otulacz, tutaj jeszcze zapakowane. Jednak obecnie już wyprane i wyprasowane:)
Mam kocyk minky z motywem gwiazdek i turkusemhihi
Moj lobuz tez szaleje. A jak wsiade do samochodu to armagedon!!! Chyba kozly wtedy fika
-
Dziewczyny jestem po dluuugiej wizycie.
Wiec tak... Najpierw poproszono nas na wizyte do poloznej w szpitalu ktora jeszcże raz recznie spr polozenie i z cala pewnoscia stwierdzila ze maly ma lebek pod lewym zebrem... od razu powiedziala ze albo obracanie albo cc ale decyzja nalezy do mnie. Wiec ja juz zalamana.
Skierowala nas na scan ( bylam w szoku ze tak od razu).
Przed scanem pani sonograf spr recznie polozenie i mowi że wg niej maly ma glowe na dole spr usg i faktycznie!!! kochany moj syneczek
Pomierzyla go, pospr przeplywy wszystko jest ok. Co prawda z waga i wymiarami jestesmy niziutko bo na 10 centylu i nie ma powodu do paniki ale mamy sie dobrze obserwowac. Gdyby polozna zauwazyla ze brzuszek juz nie rosnie to od razu na scan.
Powiedziala ze dopoki jestesmy przy 10 a nie 5 centylu moze to oznaczac tylko tyle ze synek bedzie z tych malutkich
Wazy ok 2200 dzis mamy dokladnie 35 tydz i 5 dz wiec zaraz tak naprawde zaczynamy 37 tydz
Potem jeszcże wizyta u pani dr ktora to wszystko posprawdzala i baardzo sie z nami cieszyla z pomylek poloznych sama zbadala brzuszek i powiedziala ze ma bardzo twarda i wypieta pupe haha juz daje znac co mysli o swiecie
W ksiazce dostalismy piekna usmiechnieta buzke haha
Potem pobieranie krwi. Nast wizyta jak dotrwamy 2 dni przed terminem a u poloznej za 2 tyg w czw
Jestem mega happy!!! Biore sie dzis za pranie
Ewi25, akuszerka89, Tysia87, betinka, stardust87, Fipsik, karolcia:)))), Io, K_A_M_A, anulka81, kark, le'nutka, Beataa25, nenka, BlackLuna lubią tę wiadomość
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 08:35
Paula55, stardust87, betinka, Ewi25, Tysia87, karolcia:)))), Io, K_A_M_A, anulka81, kark, Karolaaa91, ofcooo, le'nutka, nenka lubią tę wiadomość
-
Paula, kochana nasza!!!! Co za dobre wieści, że się obrócił!!!! Ale żeby dupkę z główką pomylić
Wymiarami się nie przejmuj, teraz bobaski mogą przybierać do 400g tygodniowo nawet, a u Ciebie się raczej na wczesniejszy poród nie zanosi, więc jeszcze zdąży się podtuczyć syneczekA to 2200 to +/- ile? Masz na wydruku?
Paula55 lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-68923.png -
betinka wrote:Paula, kochana nasza!!!! Co za dobre wieści, że się obrócił!!!! Ale żeby dupkę z główką pomylić
Wymiarami się nie przejmuj, teraz bobaski mogą przybierać do 400g tygodniowo nawet, a u Ciebie się raczej na wczesniejszy poród nie zanosi, więc jeszcze zdąży się podtuczyć syneczekA to 2200 to +/- ile? Masz na wydruku?
Bo takie okrąglutkie i twarde ma te poślady mój Hubi, że ciężko się zorientować..
-
MMMMMMMM, Akuszerka, tak jak nie mam ostatnio ochoty na inne jedzenie niz owoce, tak ta pizza wywołała slinotok u mnie! A mężuś przystojniacha! :>
A jak zdjecia chcecie, to mi mezulek podrzucil zdjecie z wesela w furze panstwa młodych, zaraz ogarne tematakuszerka89 lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-68923.png -
Haha stardust spakuje jak wypiore rzeczy, wyschna, wyprasuje i jak reszta z Pl dotrze haha
wiec chyba w przyszlym tyg dopiero
No i tu jest zagadka...albo sie odwrocil albo caly czas tak byl tylko wszystkie polozne sie pomylilybo dzis przed usg jedna byla na 100% pewna ze jest glowa do gory
Ja sie absolutnie nie przejmujemoze byc poprostu drobny
tak tez lekarka mowila
poki jest na 10 centylu to pelen luz
Dokladnie mam napisane ze wazy 2222wiec nie ma +/-
tyle podali
Brzuszek przystopowal i mamy pilnowac czy rosnie
-
stardust87 wrote:ja Ci powiem, że u mnie gdyby nie czkawka w kuciapce to też bym nie wiedziała czy to co mam pod żebrami to tyłek czy łeb
Bo takie okrąglutkie i twarde ma te poślady mój Hubi, że ciężko się zorientować..
Ja tez bylam pewna ze glowe ma na gorze! Czkawke tez czulam przed usg nawet wysoko ismialam sie ze ze stresu i on czkawki dostal
Tyle ludzi sie pomylilo i tylko usg rozwialo watpliwosci
Betinka dawaj fote!!!
-
Mika 28 wrote:jedzenia to już dawno tu nie było teraz kazda ledwo się toczy i myśli pewnie o porodzie a jedzenie było w 2 trymestrze :)teraz już dzieciaczki niedługo będą gościć
mnie się nawet zdjęć już nie chce robić
O a dzisiaj Akuszerka pizze trzaska.Paula55 lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-69041.png -
Paula55 wrote:Dziewczyny jestem po dluuugiej wizycie.
Wiec tak... Najpierw poproszono nas na wizyte do poloznej w szpitalu ktora jeszcże raz recznie spr polozenie i z cala pewnoscia stwierdzila ze maly ma lebek pod lewym zebrem... od razu powiedziala ze albo obracanie albo cc ale decyzja nalezy do mnie. Wiec ja juz zalamana.
Skierowala nas na scan ( bylam w szoku ze tak od razu).
Przed scanem pani sonograf spr recznie polozenie i mowi że wg niej maly ma glowe na dole spr usg i faktycznie!!! kochany moj syneczek
Pomierzyla go, pospr przeplywy wszystko jest ok. Co prawda z waga i wymiarami jestesmy niziutko bo na 10 centylu i nie ma powodu do paniki ale mamy sie dobrze obserwowac. Gdyby polozna zauwazyla ze brzuszek juz nie rosnie to od razu na scan.
Powiedziala ze dopoki jestesmy przy 10 a nie 5 centylu moze to oznaczac tylko tyle ze synek bedzie z tych malutkich
Wazy ok 2200 dzis mamy dokladnie 35 tydz i 5 dz wiec zaraz tak naprawde zaczynamy 37 tydz
Potem jeszcże wizyta u pani dr ktora to wszystko posprawdzala i baardzo sie z nami cieszyla z pomylek poloznych sama zbadala brzuszek i powiedziala ze ma bardzo twarda i wypieta pupe haha juz daje znac co mysli o swiecie
W ksiazce dostalismy piekna usmiechnieta buzke haha
Potem pobieranie krwi. Nast wizyta jak dotrwamy 2 dni przed terminem a u poloznej za 2 tyg w czw
Jestem mega happy!!! Biore sie dzis za pranie
Co do wagi to pewnie drobniejszy jest i jużMoja połozna mówi ze te pomairy usg to troszkę z przymrużeniem oka trzeba brać, bo często są rozbieżne...
Moja Klusia obecnie już pewnie 3kg przekroczyła, ulalalala
Jesteście w 35tc, a piszesz o zaczęciu 37tc wytłumacz babie
Rozmawiałaś na temat porodu sn? Coś ciekawego ogólnie Ci powiedziały?