WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io wrote:
    Coś musi być na rzeczy z tym bieganiem do kibelka skoro tyle z nas to ma :P

Też mi się tak wydaje... Niemożliwe że tyle się zatruło :P

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Witajcie :) u mnie weekend bardzo pracowity, pranie dywanów i mycie podłóg - masakra. Dziś od rana znów fachowcy przyszli do posadzek, ale już skończyli. Jutro będę mogła wejść i zobaczyć efekty :) Coraz bliżej do przeprowadzki :)

Betinka ty i wieloryb phi! super wyglądasz:)

Jutro w końcu odbieramy autko z naprawy i może uda się zamówić wózek, bo jak słowa ginka się sprawdzą to zostało mi jakieś 3 tygodnie do porodu.

Pamiętacie tą KADA z sierpniówek, która już w 36 tyg chciała rodzić? Jest już w 39 i nie urodziła a rodzi od 36 hahaha :) także u nas pewnie będzie podobnie, że te co się nastawiają, że szybko urodzą to przenoszą a te co się nie będą spodziewały to pierwsze polecą :)

Karolina trzymaj się kochana w tym szpitalu. Tak myślałam, że będą sprawę przeciągać,oby tylko wyszło to z korzyścią dla Ciebie i dziecka. Grunt że jesteś pod stałą opieką i nadzorem lekarskim. W razie co to cc można zrobić w każdej chwili, a jest jak chyba jovi pisała, każdy dzień w brzuszka dla Krzysia jest ważny.
    ehehe.. no wczoraj też z niej piałyśmy. Ale z tego co widzę tu u nas wszystkie zaciskają nogi, aby jak najdłużej potrzymać. A z tymi szybkimi porodami i datami to sobie jaja robimy - tzn przynajmniej ja :P

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałyście ten wątek o zaśmiecaniu forum? Okazuje się, że nasz temat ,,wrześniowe mamusie'' to przejaw braku integracji i zaśmiecania. Straszne rzeczy. Dobrze, że forum ma swoich stróżów prawa, którzy będą wytykać takie rzeczy. W końcu zakładanie nowych wątków może doprowadzić do jakiejś tragedi. Módlmy się żeby nie nałożyli na nas kar finansowych, za pisanie tu.

kark lubi tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwo_na wrote:
    Powiem wam, że ja też jakos ostatnio częściej latam, ale nie bede wam opisywała dokładnie bo jest pora obiadowa :)

a ja znów od soboty mam zastój kibelkowy :/ dziś coś z ledwością wydusiłam...

qb3c82c3gptozz8t.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale przy tych biegunkach czujecie jakieś bóle żołądka, jelit, ogólnie wnętrzności? :) Fakt nie chcę szczegółowo pisać, przy tematach kulinarnych :P ale raz w nocy to nie była zwykła biegunka tylko takie coś dziwne, wręcz czarne, jakby jakieś złogi czy co-może faktycznie jelita się oczyszczają ale myślałam że to przed samym porodem się może robić a nie już

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io wrote:
    Czytałyście ten wątek o zaśmiecaniu forum? Okazuje się, że nasz temat ,,wrześniowe mamusie'' to przejaw braku integracji i zaśmiecania. Straszne rzeczy. Dobrze, że forum ma swoich stróżów prawa, którzy będą wytykać takie rzeczy. W końcu zakładanie nowych wątków może doprowadzić do jakiejś tragedi. Módlmy się żeby nie nałożyli na nas kar finansowych, za pisanie tu.

Że WHAT???????? Chamstwo, drobnomieszczaństwo i disco polo! :P

Io, betinka, stardust87, Tysia87, anulka81, akuszerka89, nenka lubią tę wiadomość

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K_A_M_A wrote:
    Ale przy tych biegunkach czujecie jakieś bóle żołądka, jelit, ogólnie wnętrzności? :) Fakt nie chcę szczegółowo pisać, przy tematach kulinarnych :P ale raz w nocy to nie była zwykła biegunka tylko takie coś dziwne, wręcz czarne, jakby jakieś złogi czy co-może faktycznie jelita się oczyszczają ale myślałam że to przed samym porodem się może robić a nie już

też czarne masz "to coś"???????? Bo ja to okropnie,ale umnie wydaje się że to od żelaza...
    No i od tygodnia też mam większe parcie, raz biegunka , a raz normalnie ;)

• betinka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io wrote:

No bo mamy przecież odgórny zakaz udzielania się na innych wątkach!!!!! :D Rozśmieszył mnie na maksa ten wątek o zaśmiecaniu.

Io, JagoodkaK lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale jestem senna..podczytuję Was,ale nie wiem nawet co odpisywać :) oczy same zamykają. Taki dziś dzień chyba....

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też weszłam na chwilkę na ten wątek...
    to najlepiej nic w ogóle nie pisać? Śmieszne...

Io lubi tę wiadomość

• Io Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama - ja mam skurcze brzucha (czego konkretnie to nie wiem ale czasami boli jak cholera, aż się skręcam). W sumie od tego mi się ta szyjka skróciła. Też sie zastanawiałam czy to nie jelita się oczyszczają bo faktycznie to nie taka zwykła kupa i poza tym zapach tez ma nieszczególny, nawet jak na kupę :P Sorki za zbytnią szczerość :P

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejj lachony bo cegle spalilam za tego mastera hahaha :) pierwsze pranie nastawione.
    Piore w 60 st biale rzeczy tj sliniaki, pieluchy tetrowe, skarpetki. Bedzie?? Czy jak zawsze cos sknocilam?
    Wiem wiem wczas sie pytam :p

Tysia ja zawsze kupuje wieksze jak do kogos ide i zawsze mowia ze chwala za te wieksze ciuszki bo akurat dziecko wyrasta hahaha. Mam nadzoeje ze nie przez grzecznosc to mowia :P

Lo czy ktos chce wpiernicz dostac??? Az tam zaraz zajrze no! Nasz watek jest jednym z najliczniejszych, najprzyjazniejszych, najpiekniejszych (mamus), najfajniejszych dzieci i komu co do tego?

Yy przepis na kerm... Tak tak juz pisze :) sekundo :)

Io, JagoodkaK lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K_A_M_A wrote:
    Że WHAT???????? Chamstwo, drobnomieszczaństwo i disco polo! :P

Masz cos do disco polo????
    H hahahahahaha :) jeblam :)

stardust87, nenka lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• iwo_na Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No widzicie, u mnie też kupa ma czarny kolor, ciekawe co to i dlaczego? Przy tym nie mam jakiś większych dolegliwości, może takie mini skurcze jak przy małej biegunce ale to nie zawsze.

relg4z17djzzyjqt.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam myślę, że to piszą te dziewczyny, którym z jakiegoś powodu nie przypasował wątek z ich miesiącem, ewentualnie one tam nie pasowały :P Ogólnie bawi mnie to, że ktoś tak przezywa ,,bałagan" na forum, że aż musi na ten temat pisać i apelować o rozsądek.
    Mnie się wydawało, że się tu integrujemy ale ja blondynką jestem więc mogę się mylić.

Majeczka2014, akuszerka89, BlackLuna lubią tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a bierzecie dziewczyny żelazo? Bo ja właśnie tą kupką się martwiłam, nigdy takiego koloru nie miałam. WIęc sobie wygooglowałam no i na jednej stronce znalazłam wpis, że to od żelaza. A ja jako, że żelazo biorę to nie droczyłam tematu i tak myślę do dziś , że to od tego. A uczucie mam takie właśnie jak bolący brzuszek na biegunkę....

• Paula55 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -30 dag wiorkow kokosowych
    -2 biale czekolady
    -3 niepelne szkl 12% smietanki z KARTONU
    -3 smietany sniezki
    -10-30 dag platkow migdalow

Smietanke zagotowac z czekolada. Wystudzic, wsypac 3 sńiezki i ubic. Wsypac wiorki kokosowe i migdaly. Wylac na ciasto i do lodowki :)

anulka81 lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• stardust87 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io wrote:
    a niby kto tak twierdzi? :?

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    offtop, ale umieram ze szczęścia - BURZA I ULEWA!!!!!!!!!!! <3 <3 <3

justyna14, akuszerka89 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja taką paskudną kupę czarną i mokrą miałam dobre dwa miesiące. Błogi stan robienia codziennie się skończył jakieś 2 tyg temu :/ Teraz ledwo co wyduszam :/

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
‹‹ 1489 1490 1491 1492 1493 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ