Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • betinka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka, kochana jestes! Ale cale zycie moj najwiekszy rozmiar to 36 byl, a jak teraz najwieksze luzne spodnie sprzed ciazy mi do polowy uda wchodza, to normalnie szok. Mialam taki piekny kaloryfer na brzuchu i sie boje, ze juz nigdy nie bedzie tak wygladac. Moze nie chce wracac do wagi 49kg, wole byc bardziej kobieca, ale ciekawa jestem, czy uda sie zrzucic te najlepiej 20kg i przede wszystkim - pozbyc sie celulitu, to jest najgorsze bleeeeee

Kaarolina, JagoodkaK lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betinka dawaj fotkę. Chcemy zobaczyć ten kaloryfer i poprawic sobie nastoje:-)

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia87 wrote:
    Betinka dawaj fotkę. Chcemy zobaczyć ten kaloryfer i poprawic sobie nastoje:-)

Dobra, na Twoją odpowiedzialność. Aż boli jak to widzę teraz :(
    25ggmdy.jpg

Tysia87, verynice, ofcooo, Paula55, JagoodkaK, EmiBam lubią tę wiadomość

• Tysia87 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 00:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka wrote:
    Dobra, na Twoją odpowiedzialność. Aż boli jak to widzę teraz :(
    25ggmdy.jpg
    O ja się betinka faktycznie normalnie kaloryfer:-)ja nie mam takiego zdjęcia samego brzucha, ale też za gruba to ja nie byłam:-) ale jedno jest pewne, że szybko wrócisz do swojej wagi i za parę miesiecy nie będzie śladu po ciąży.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2014, 00:21

• betinka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 00:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem, czy o cesarce to tak łatwo będzie wrócić... Zwlaszcza, że mój bebech jest ogrooooooooomny. Pewnie skóra będzie taka sflaczała :/ Zobaczymy jak to wyjdzie w praniu. Mam nadzieję, że karmienie będzie cudownym środkiem na zrzucenie wagi, potem pozostanie tylko ćwiczyć i tańczyć :)

JagoodkaK lubi tę wiadomość

• Tysia87 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 00:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mówię, że od razu będziesz miała taki kaloryfer:-) ale wydaję mi się, że kobietom, które dbały o siebie przed ciążą i nie były brzydko mówiąc"zapuszczone" będzie latwiej wrócić do formy.zobaczymy jak będzie z nami

JagoodkaK lubi tę wiadomość

• betinka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 00:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję, że za rok o tej porze już będziemy zadowolonymi z siebie laskami :)
    I tym optymistycznym akcentem udaję się na spoczynek ;) Dobrej nocki!

Tysia87, JagoodkaK lubią tę wiadomość

• akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 03:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i znow nie moge spac, to przez ten ksiezyc:-P Stardust, rozkrecilas sie?
    Betinka?- cholestaza objawia sie swiadem skory, poznoej zazolceniem bialek ocznych i ogolnie calej skory. Od drapania moze pojawic sie przeczos, ale to na pewno nie u Ciebie. Takze ja mysle ze spokojnie, cos po prostu Cie uczulilo, ale powiedz o tym koniecznie swojemu lekarzowi. A na zlagodzenie objawow polecam kapiel w jakichs oilatach albo w krochmalu:-)

Kark?- w ciazy mozna pic pokrzywe, ale tak jak ze wszystkim nie nalezy przesadzac. Moczopednie dziala tez arbuz w duzych ilosciach:-)

To spijcie dalej Robaki, a ja bede sie przewalac z boku na bok. Moze cos z tego bedzie.

nick nieaktualny, betinka lubią tę wiadomość

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 04:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akuszerka nie jestes sama ja dzisiaj tez z boku na bok sie przekrecam miedzy skurczami i bolem nog :)
    Pewnie jak w ciagu dnia sie.uspokoi to bede podsypiac miedzy mierzeniami tetna ;)

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 04:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina a ja mysle ze nie bedziesz podsypiac bo bedziesz miala juz Krzysia przy sobie:-) mysle ze szanowna ordynator podejmie decyzje o cc.
    A u mnie pieja koguty. W srodu miasta. Hmmm...:-)

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 05:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o widzę że nie tylko Ja nie mogę spać :( cholerne ręce mnie wykończą a Julka nadal zaklinowana i pewnie prędko nie będzie chciała wyleś :(
    Już mi się nawet pisać nie chce gdyby nie te piekące ręce to pewnie bym smacznie spała

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • zoi Przyjaciółka

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 05:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozdrowienia dla tych, co spać nie mogą;) Ja się już godzinę przewalam... teraz mam tak prawie codziennie, koło 4 sikanie a potem min 1,5 godz bez snu. A mała czka w najlepsze.

3i4915nmmuxpuqvj.png
  • anulka81 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 06:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja się witam z rana tez juz nie śpię od godziny, ale czuje się wyspana :-) no i dziś zaczynam kolejny tydzień! :-D bardzo mnie cieszy ten widok suwaczka z każdym tygodniem bliżej końca :-)

Karolina trzymam kciuki żeby dziś wszystko się wyjaśniło, tez myślę tak jak Akuszerka ze dziś pewno Krzysiu będzie juz z Tobą po drugiej stronie brzuszka :-)

edit: a mój mały chyba przekręcil się główka do góry bo wczoraj wieczorem czkawke czułam pod zebrami ;-) ale i tak będzie cc wiec ułożeniem się nie przejmuje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2014, 06:18

betinka, akuszerka89 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69207.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betinka wooooow ale brzusiooo :O wrocisz do formy i zobaczysz ze nie bedzie nawet sladu po porodzie :)

Akuszerka Ty sie przejmujesz swoimi plus 9 a co ja.mam powiedziec?? Kiedys sie zgadalysmy ze ciaze mniej wiecej z tej samej wagi wyjsciowej zaczelysmy a ja przytylam 21 i szczerze czasami nie jestem w stanie nawet nalozyc spodni to jest meega bol ale pocieszam sie tym ze wiekszosc to sa wody bo ostatnio tyje w zastraszajacym tepie a jem zdecydowanie mniej..

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heh to ja i moje : cześć brzuchatki nie będzie widzę żadnym wyjątkiem baaa o tej godzinie to jakbym zaspała :P

a ja dzisiaj od rana misja lekarze...masakra zaczynam od przychodni wykazu badan za które zapłaciłam potem powtórka z tych badan w głównym oddziale laboratorium gdzie byłam zgłosić pomyłkę, następnie Zabrze i zasadniczo na 4 tygodnie przed porodem niepotrzebny mi już diabetolog...swoją drogą nie wiem jak ja do tego Zabrza dojadę bo od piątkowej wizyty u mojej gin i badania skurcze dają mi tak w dupe ze o jesoooos :/ a potem na miłe zakończenie dnia już u mojej gin (oczywiście muszę zdążyć) badanie na posiew...no normalnie miodzio, żyć nie umierać...ech..

karolcia jeszcze troszkę i będzie po wszystkim..taka bynajmniej moja nadzieja ze tak jak akuszerka pisała zapadnie konkretna decyzja co do cc i przestana was ci szpitalni sadyści męczyć.

betinka, jasna cholercia brzusio jak sie patrzy :) trochę pracy cie czeka po porodzie, tym bardziej po cc, ale dla chcącego nic trudnego dasz rade i za kilka miesięcy będziesz śmigać z kaloryferkiem jak ta lala :)

przyłączam się do anulki znowu pon i kolejny tydzień czas zacząć :) wg belly witamy się oficjalnie w 9 miesiącu :)

miłego dzionka dziewczynki :) oby był znacznie lepszy niż mój..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2014, 06:58

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • Patu Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim ;) i ja spać nie mogę bo kilka uciążliwych much mi nie daje :D bzycza nad uchem i koniec. Zalety życia na wsi ;)

Ja mam dzis wizytę. Nie mogę się doczekac a jednocześnie boję. Noc znów ze skurczami. Czuje ze wyspimy się porządnie dopiero za kilka lat ;)

Karolina daj zaraz po obchodzie znać jaka decyzja ordynator. Oby juz Cię nie meczyli

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja się witam. Karolina, oby coś ruszyli w Twojej sprawie, bo bez sensu że tam leżysz a oni nic nie robią. Ciekawe co królowa - ordynator powie. Akuszerka, pytasz o skurcze? W nocy o dziwo ani jeden, ale i tak nie mogłam spać przez pełnię. A skurcze w dzień mi dały czadu - za tydzień wizyta, ciekawe czy szyja mi się od nich nie otworzyła :? A jak pytasz o burzę to rozkrecila się Ale szybko przeszła. I wreszcie po 2 tyg spadł deszcz :)

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam dziś wizytę ale dopiero po południu więc jeszcze dużo czasu mam trzymajcie kciuki żeby coś się już zaczęło :)

I życzę udanych wizyt dzisiejszych

betinka, stardust87 lubią tę wiadomość

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien doberek, i ja sie przewalam od 6 az w koncu sie poddalam. Rece swedza niemilosiernie :/
    Akuszerka, dzieki za fachowe slowo w tej sprawie :)

Karolcia, czekam na wiesci po obchodzie!!! Oby decyzja ku lepszemu!

BlackLuna, powodzenia w dzisiejszym maratonie! Trzymam kciukersy, zebys wszedzie zdazyla i nie urodzila po drodze :)

Kurrrrcze, a my dzisiaj o 18:30 ktg i 19:15 usg. Ciekawe czy paczek 3kg przekroczyl! No i sie dowiemy kiedy dokladnie bedzie z nami nasz pulpecik :)

BlackLuna lubi tę wiadomość

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 11 sierpnia 2014, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takie bąbelki z wodą na rękach miałam przy AZS. Trochę na świąd pomaga hydrokortyzon w maści.

Ja musiałam wstać rano, żeby krew oddać. A najlepiej śpi mi się po 5 rano :/

powodzenia wszystkim na wizytach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 sierpnia 2014, 07:58

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
‹‹ 1478 1479 1480 1481 1482 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

💔 Jak przetrwać Święta, gdy Twoje ramiona są puste? Poradnik dla par starających się o dziecko

Święta Bożego Narodzenia. Magiczny czas, pełen ciepła, rodzinnych spotkań i... presji. Dla par, które od dawna marzą o dziecku, grudzień potrafi być emocjonalnym rollercoasterem. Wzruszenie miesza się z frustracją, poczuciem niesprawiedliwości i bólem, a każda reklama czy uśmiechnięte dziecko przy stole tylko uwypukla to, czego w ciągu roku udaje się jakoś nie dostrzegać.

CZYTAJ WIĘCEJ

Spokój rodziców zaczyna się od jednego sprytnego urządzenia. Czy niania elektroniczna to must have rodziców?

Pierwsze miesiące z dzieckiem to wyjątkowy czas, ale też nieustanna czujność i troska o jego bezpieczeństwo. Coraz więcej rodziców sięga po nowoczesne rozwiązania, które pomagają spokojniej czuwać nad snem malucha. Czy niania elektroniczna to rzeczywiście niezbędny element domowej wyprawki, czy tylko kolejny gadżet? Sprawdź, jak działa, co daje na co dzień i czy może realnie ułatwić życie rodzicom.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ