WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba też jutro pójdę, bo chce wiedzieć ile kluseczek waży i stesknilam się ogólnie za jego widokiem:-)
    Ja się czuje jak w 5 tym miesiącu. Wyszorowalam zlewy i krany.W sumie to po co, to nie wiem jak były czyste.Podlogę umylam na kolanach.Kwiatki poprzesadzalam.czub normalnie jakiś jestem.ale naprawde czuję się bardzo dobrze, nawet ból pachwin przeszedł. Zapytam się jutro ginekologa czy to normalne, że dobrze się czuję:-D
    A jeden sutek mi śmierdzi mlekiem:-) ten, z którego mi siara nie leci.Pisze śmierdzi, bo ja nie znoszę zapachu i smaku mleka:-) Michał mówi, że jestem jego krówka i wącha mnie:-)

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dba wrote:
    Betinka facetów w ciąży odkrywa się na nowo haha :D

chyba coś w tym jest :)

• betinka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pelnia chyba dzisiaj, mi sie zawsze wtedy zbiera na amory, moze ksiezyc tak na nas dziala! Mnie obrzydza w lustrze widok samej siebie, a moj maz, ze jestem taka piekna i sexy. Chyba naprawde jest wyposzczony :D

Tysia, Ty szalona kobieto!!! Tylko pozazdroscic energii :) Stworzona do rozrodu!

dba lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka2014 wrote:
    chyba coś w tym jest :)
    powiem szczerze, że seks w ciąży u mnie był najlepszy :) niestety ostatnio u nas celibat, także zazdroszczę dziewczynom które mogą :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dba wrote:
    powiem szczerze, że seks w ciąży u mnie był najlepszy :) niestety ostatnio u nas celibat, także zazdroszczę dziewczynom które mogą :)

nie wspominajcie, bo mi się tęskni :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka wrote:
    Pelnia chyba dzisiaj, mi sie zawsze wtedy zbiera na amory, moze ksiezyc tak na nas dziala! Mnie obrzydza w lustrze widok samej siebie, a moj maz, ze jestem taka piekna i sexy. Chyba naprawde jest wyposzczony :D

Tysia, Ty szalona kobieto!!! Tylko pozazdroscic energii :) Stworzona do rozrodu!

Betinka bo jesteś sexy ;) wszystkie jesteście :)

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm my mozemy niby caly czas a powiem wam ze jest duzo rzadziej niz przed ciaza :/
    Teraz czuje sie taka ograniczona w porownaniu do czasu gdy brzucha ńie bylo.
    Moj T tez jest strasznie ostrozny bo po ostatnim mnie te skurcze troche meczyly... Byle do konca i przezyc najgorsze 6 tyg celibatu :P

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Tysia87 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka wrote:

Albo właśnie nie stworzona, bo mam wrażenie, że moje dziecko się nie zamierza w ogóle ewakuowac z mojego brzucha, bo mu tam za dobrze.
    Jutro powiem do gina, że mam problem, bo się podejrzanie ze dobrze czuje i rozpiera mnie energia.To odrazu mnie wyślę do psychiatryka:-)

• betinka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj u rodzicow z mama i siostra nam sie na gadke zebralo w lazience, usiadlam na brzegu wanny, a naprzeciwko mialam lustro. Normalnie zaraz wstalam, bo nie moglam zniesc swojego odbicia - ta otluszczona twarz, ramiona, cycki, wielki brzuch i biodra bleeeee. Mialam spodnice dluga, a mama do mnie, ze jak cyganka wygladam. Gwozdz do trumny ;)

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka wrote:
    Dzisiaj u rodzicow z mama i siostra nam sie na gadke zebralo w lazience, usiadlam na brzegu wanny, a naprzeciwko mialam lustro. Normalnie zaraz wstalam, bo nie moglam zniesc swojego odbicia - ta otluszczona twarz, ramiona, cycki, wielki brzuch i biodra bleeeee. Mialam spodnice dluga, a mama do mnie, ze jak cyganka wygladam. Gwozdz do trumny ;)

Betinka Ty mówisz tak o sobie???!!! O tej pięknej kobiecie, która stała niedawno w czarnej sukni, przed wyjście na wesele? :) głupotki gadasz

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia87 wrote:
    Albo właśnie nie stworzona, bo mam wrażenie, że moje dziecko się nie zamierza w ogóle ewakuowac z mojego brzucha, bo mu tam za dobrze.
    Jutro powiem do gina, że mam problem, bo się podejrzanie ze dobrze czuje i rozpiera mnie energia.To odrazu mnie wyślę do psychiatryka:-)

a może to cisza przed burzą?! ;)

Tysia87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Hmm my mozemy niby caly czas a powiem wam ze jest duzo rzadziej niz przed ciaza :/
    Teraz czuje sie taka ograniczona w porownaniu do czasu gdy brzucha ńie bylo.
    Moj T tez jest strasznie ostrozny bo po ostatnim mnie te skurcze troche meczyly... Byle do konca i przezyc najgorsze 6 tyg celibatu :P

ja też się taka czuję...dlatego nie mam co porównywać czasów przed a w ciąży...
    Ale jakoś dajemy radę :) ciekawe jak to będzie potem

• Tysia87 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka wrote:
    :-D ja znowu jak się widzę w witrynach sklepowych to dwa razy muszę spojrzeć, bo nie wierzę, że to ja, za pierwszym razem haha.Najlepiej jakbyśmy wrzucily zdjęcia przed ciąża i teraz to widać by było nasze zmiany.jak zrobie sobie jakieś zdjęcie na dniach to Wam wrzucę zdjęcie pt.jak w dziewięć miesiący stać się morsem:-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia, dopisuję się do wyzwania :) tez mogę wysłać swoją metamorfozę :P

Tysia87 lubi tę wiadomość

• Diabla85 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj bylam w sklepie imój mąż przymierzał jakieś ciuchy w przebieralni. Usiadłam sobie na pufce na przeciwko lustra i patrzę na siebie i na ten wielki brzuch i pomyślałam sobie że wyglądam jakbym zaraz miała urodzić. Taka wielka krówka jestem :P

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka2014 wrote:
    Tysia, dopisuję się do wyzwania :) tez mogę wysłać swoją metamorfozę :P
    No i git majonez:-) ja nie mam żadnej aktualnej.ale jutro postaram się coś cyknąć.moze nasze zdjęcia przed poprawią nasze terazniejsze samooceny :-) bo juz niedlugo dk formy wrócimy:-)

Majeczka2014 lubi tę wiadomość

• dba Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie przejmuję się już wagą i akceptuje swój wygląd :O czuję się ciężko itd, ale uważam, że na ten tydzień to normalne i że nie wyglądam, aż tak źle ;)
    Jeszcze z miesiąc temu jadłam mnóstwo owoców i ograniczałam kolację, ale teraz już mi się nie chce :P w sumie tamten sposób żywienia był dobry dla mnie, bo krew miałam lepszą, a odkąd odpuściłam to morfologia też poleciała. Ale stwierdziłam, że i morfologia może być gorsza w tym tygodniu ;) :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia87 wrote:
    No i git majonez:-) ja nie mam żadnej aktualnej.ale jutro postaram się coś cyknąć.moze nasze zdjęcia przed poprawią nasze terazniejsze samooceny :-) bo juz niedlugo dk formy wrócimy:-)

no właśnie, napewno motywują :)
    ja też nie mam takiej całościowej, jedynie z dzisiaj co wstawiłam ale z daleka.
    Coś wykombinujemy ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dba wrote:
    Ja nie przejmuję się już wagą i akceptuje swój wygląd :O czuję się ciężko itd, ale uważam, że na ten tydzień to normalne i że nie wyglądam, aż tak źle ;)
    Jeszcze z miesiąc temu jadłam mnóstwo owoców i ograniczałam kolację, ale teraz już mi się nie chce :P w sumie tamten sposób żywienia był dobry dla mnie, bo krew miałam lepszą, a odkąd odpuściłam to morfologia też poleciała. Ale stwierdziłam, że i morfologia może być gorsza w tym tygodniu ;) :P

to już tuż tuż..musimy dać radę..to już końcóweczka :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dziecko ma teraz czkawencje.. :) to się namęczy :) ale ma taką, nie dość że brzuch nieźle podskakuje to czuję ją na samym dole pipki! Ależ dziwne uczucie

ok, uciekam do łóżka :) dobrej nocy dla Was!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2014, 23:41

‹‹ 1477 1478 1479 1480 1481 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ