X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Io Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stardust - my mamy jedną ale taką wielką turystyczną :P Jak się boisz czy się zabierzecie do szpitala to pomyśl co będzie w drugą stronę :P Ostatnio mąż się smiał, że ja będę torbę dzwiagac a on dzidka :P

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam całą torbę sportową upchaną. Nie wiem jak zmieszcze jeszcze parę rzeczy. Dla Małej też mam osobną :) troszkę mniejszą

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a w ogóle to stwierdzam, że to co wszędzie trąbią o skurczach przepowiadających to jakaś ściema jest. Że ciepły prysznic i przechodzą, że zmiana pozycji i przechodzą, że nospa i przechodzą i tak je od porodowych można odróżnić. Dziś spróbowałam wszystkiego i gówno dało. A w związku z tym, że nie urodziłam jeszcze to musiały być przepowiadające :P Ale jak byliśmy z moim P w Maku to już naprawdę myślałam, że urodzę. Jeszcze nigdy tak nie bolało :| A później jeszcze zakupy. Ale w połowie zakupów na szczęście przeszło. I tak myślę, że jak tak bolą te przepowiadające to cholera jak bolą porodowe?!?!

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski dajcie foty tych toreb do szpitala bo ja totalnie wie wiem w co sie spakowac :/

Beatinka wierze z calego serca jaka jest pustka w domu bez psa!!! Ja za kazdym razem jak widze mojego Pixela na skypie to rycze jak glupia... Moj T powiedzial mamie ostatnio ze ma mi go nie pokazywac bo ostatnim razem tak plakalam ze oddechu zlapac nie moglam. Tak tesknie za tym kudlaczem!!! :( dla mnie ten pies jest jak dziecko!

Chlopa mam zdolnego nie powiem bo na wielu plaszczyznach moge na niego liczyc :) gotowanie, pranie, sprzatanie. Ostatnio chcial mi wlosy farbowac :P jest bardzo dobrym czlowiekiem :)
    Zycie go duzo nauczylo. A wiele wartosci wyniosl z domu... Jego brat tez ma taki charakter :)

betinka lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• betinka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    a w ogóle to stwierdzam, że to co wszędzie trąbią o skurczach przepowiadających to jakaś ściema jest. Że ciepły prysznic i przechodzą, że zmiana pozycji i przechodzą, że nospa i przechodzą i tak je od porodowych można odróżnić. Dziś spróbowałam wszystkiego i gówno dało. A w związku z tym, że nie urodziłam jeszcze to musiały być przepowiadające :P Ale jak byliśmy z moim P w Maku to już naprawdę myślałam, że urodzę. Jeszcze nigdy tak nie bolało :| A później jeszcze zakupy. Ale w połowie zakupów na szczęście przeszło. I tak myślę, że jak tak bolą te przepowiadające to cholera jak bolą porodowe?!?!

Pewnie 10x bardziej :)

stardust87 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka wrote:
    Dziewczynki, wcale nie wygladacie na 9 miesiac!!! Naprawde super z Was mamuski.
    Fipsik, no jestem pelna podziwu dla pieskich trofeow! Az Ci zazdroszcze tych psiaczkow, bylismy dzis u rodzicow na obiedzie, rodzinka mojej siostry tez i poerwszy raz nasz Fafiszek nie krecil soe pod nogami :( Nie mozemy sobie z ta pustka poradzic, rodzice od jego odejscia co wieczor chodza na dlugi spacer, bo nie wiedza co ze soba zrobic :( Niby tylko pies, ale to AZ pies.

Paula, Ty to masz zdolnego chlopa! Sie dobraliscie :) Moj to jajka zrobi, zupe sniadaniowa wg 5 przemian i ratatouille, that's all.

I nie pamietam juz co mialam napisac :/ Ten upal mnie zabije, zyc sie tak nie da!
    Nie mam pojecia skad sie wzielo to uczulenie na moich dloniach i stopach, swedzi potwornie i te babelki juz sie na cale palce rozprzestrzenily. Mam nadzoeje, ze to nie jest zwiazane z ciaza!
    a to nie ta cholestaza ciążowa czy jak to się tam nazywa? Tzn ja absolutnie nie straszę, bo nie wiem jak to wygląda. Tylko kojarzy mi się, że przy tym swędzą dłonie i stopy. Tylko nie wiem czy bąble się pojawiają..

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie dzis tak zoladek bolal... Wogole maly byl leniwy caly dzien to przy tym zoladu zaczal szalec i myslalam ze zejde :/
    Wypilam herbate na trawienie i juz lepiej.
    Chyba nie chce sobie wyobrazac jeszcze bolu porodowego :P

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Laski dajcie foty tych toreb do szpitala bo ja totalnie wie wiem w co sie spakowac :/

Beatinka wierze z calego serca jaka jest pustka w domu bez psa!!! Ja za kazdym razem jak widze mojego Pixela na skypie to rycze jak glupia... Moj T powiedzial mamie ostatnio ze ma mi go nie pokazywac bo ostatnim razem tak plakalam ze oddechu zlapac nie moglam. Tak tesknie za tym kudlaczem!!! :( dla mnie ten pies jest jak dziecko!

Chlopa mam zdolnego nie powiem bo na wielu plaszczyznach moge na niego liczyc :) gotowanie, pranie, sprzatanie. Ostatnio chcial mi wlosy farbowac :P jest bardzo dobrym czlowiekiem :)
    Zycie go duzo nauczylo. A wiele wartosci wyniosl z domu... Jego brat tez ma taki charakter :)
    e, u Ciebie to tak dużo nie będzie, bo u Was w szpitalu prawie wszystko dają. Ja to mam zapakowany nawet ręcznik papierowy i papier, nie mówiąc o kubkach i sztućcach. Moja lista jest baaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaardzo długa, ale Tobie nie przydatna. A torby wyglądają tak: http://naforum.zapodaj.net/thumbs/6ec31170d2a1.jpg

dla ogarnięcia formatu moich toreb, to białe w dolnym lewym roku to teczka wielkości A4 - więc torby są ogromne :P

Kaarolina lubi tę wiadomość

• akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pereleczka mi odpisala. W zeszly weekend slabo czula ruchy malego wiec pojechala do szpitala na KTG w 30 tygodniu maly wazyl 1400g a w 34 tylko 1700g wiec bylo podejrzenie hipotrofii plodu. Od poniedzialku do czwartku w szpitalu w ktorym byla nic nie robili wiec wypisala sie na wlasnie rzadanie i pojechala do swojego gina. Ten dal jej skierowanie do swojeg szpitala gdzie jest ordynatorem, podlaczyli jej staly zapis KTG i okazalo sie, ze tetno malego caly czas spadalo wiec podjeli szybka decyzje o cc. Niestety nie napisala mi jeszcze co z Malym, ale mam nadzieje ze bedzie wszystko dobrze. Jak dowiem sie cos wiecej to dam Wam znac. A tymczasem ide juz spac, bo dzisiejsze upaly mnie wykonczyly.
    Aaa i zapomnialam Wam sie poskarzyc, ze w ciagu ostatnich 2 tygodni przytylam 2 kg, co jest dla mnie zalamka... przy mojej wadze sprzed ciazy mam juz 9 kg na plusie i czuje sie jak maly wieloryb. Jak do tej pory nie mialam problemow z akceptacja siebie i tych nadprogramowych kg, tak teraz az plakac mi sie chce... jest mi ciezko wstawac, chodzic, ruszac sie, schylac, no po prostu masakra. I dzis doszlam do wniosku, ze przed kolejna ciaza bede musiala sporo schudnac, bo teraz juz nie daje rady.

No to sie wyzalilam i juz mi troche lepiej:-)
    Spokojnej nocy z ksiezycem w pelni moje Brzuchatki:-*

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • Io Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stardust - ja też wczoraj miałam wrażenie, że już mi się poród rozkręci. Nie chciałam tylko męża straszyć. Prysznic też nic nie pomagał. Połozyłam się spać i uznałam, że albo przejdzie albo będę jechać na IP. Ogólnie doszłam d wniosku, że jak bedzie bolało nie do wytrzymania to znaczy, że to już to :P

W ogóle to przez tą skróconą szyjkę to mam wrażenie, że w każdej chwili mogę urodzić i czuję się jak bomba zegarowa :P

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akuszerka, a moze wode nagromadzilas? W taki upal to nietrudno!
    Mam nadzieje, ze z tym bobaskiem wszystko bedzie dobrze...

A co do cholesterazy to wlasnie nie mam pojecia, czy jest wysypka przy tym. Moze nasze polozne podpowiedza? :) Ale swedzi jak cholera!

• Tysia87 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stardust87 spakowana jestes porządnie nie powiem:-) ja mam jedną, ale wielką i na kółkach:-D zastanawiam się tylko czy położne mi nie powiedzą, że Okęcie nie w tą stronę:-D ale w sumie też mam sztućce swoje, kubek, bo swoje to jednak swoje.

stardust87, JagoodkaK lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betinka - a zaglądałaś tu?
    http://parenting.pl/portal/wysypka-w-ciazy

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:

tez sie nad tym zastanawiam..:(
    a z drugiej str. juz nastawiam psychicznie na hardcor..

• betinka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io wrote:
    Betinka - a zaglądałaś tu?
    http://parenting.pl/portal/wysypka-w-ciazy
    Zaden opis nie pasuje do moich babelkow. Jutro mam usg u mojego lekarza od cc, to go zapytam przy okazji, czy to z ciaza zwiazane.

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stardust to faktycznie masz caly arsenal :P
    U nas niby wszystko daja ale chba wezme tez po trochu swoich podkladow, czy wkladki laktacyjne... Ehh sama juz nie wiem.
    Kolezanka wczoraj mowila ze ona w sumie ze szpitalnych rzeczy nie kozystala a po cc byla tylo 2 doby...
    No nic. Naszykuje co zabiore i zobacze jakiej torby potrzebuje :P

Wy sie tak z tymi porodami nie rozkrecajcie hehe :P

Akuszerka jak cie to pociesza to czuje sie tak samo!!! Czaem mam wrazenie ze jestem niepelnosprawna :(
    Ehhh "podziwiam" tych naprawde otylych ludzi bo ja bym nie umiala funkcjonowac dluzszy czas z tymi kg ktore mam i takim brzuchem... Serio!

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Stardust to faktycznie masz caly arsenal :P
    U nas niby wszystko daja ale chba wezme tez po trochu swoich podkladow, czy wkladki laktacyjne... Ehh sama juz nie wiem.
    Kolezanka wczoraj mowila ze ona w sumie ze szpitalnych rzeczy nie kozystala a po cc byla tylo 2 doby...
    No nic. Naszykuje co zabiore i zobacze jakiej torby potrzebuje :P

Wy sie tak z tymi porodami nie rozkrecajcie hehe :P

Akuszerka jak cie to pociesza to czuje sie tak samo!!! Czaem mam wrazenie ze jestem niepelnosprawna :(
    Ehhh "podziwiam" tych naprawde otylych ludzi bo ja bym nie umiala funkcjonowac dluzszy czas z tymi kg ktore mam i takim brzuchem... Serio!
    ale z takim tylko tłuszczowym brzuchem to chyba łatwiej niż z brzuchem z człowiekiem w środku. Bo tłuszcz nie boli jak się przekręcasz z boku na bok :P Ani jak idziesz. tzn tak mi się wydaje.
    A co do porodów to ja nadal chcę urodzić 20 sierpnia :P więc już powoli powili mogę się rozkręcać :P

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie nie wiem jak to jest ale pewnie tez jest ciezko :/ widze po moim dziadku...on jest ogromny!!!
    Wszystko mu wysiada i robi sie zwyczajnie niezdarny. Buty ma ciezko zalozyc a brzuch ma gigantyczny :P

Czemu 20 sierpnia??? Na kiedy masz termin?

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    No wlasnie nie wiem jak to jest ale pewnie tez jest ciezko :/ widze po moim dziadku...on jest ogromny!!!
    Wszystko mu wysiada i robi sie zwyczajnie niezdarny. Buty ma ciezko zalozyc a brzuch ma gigantyczny :P

Czemu 20 sierpnia??? Na kiedy masz termin?
    na 7.09 :P Ale belly podaje, że 16.08 mam donoszoną, 18.08 mam wizytę u mojej gin i zleci mi ostatnie badania, 19.08 pójdę na badanie krwi, 20.08 rano odbiorę wyniki i mogę rodzić :P tak se wymyśliłam :D oczywiście śmieję się z tego, bo równie dobrze mogę urodzić 21 września dopiero :P

Io lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akuszerka, dzięki za info o perełeczce, też się zastanawiałam czy usg aż taki błąd popełniło czy faktycznie hipotrofia...
    A swoją drogą mam pytanie do Ciebie ;) Też zaczęłam delikatnie puchnąć, w ciągu ostatnich 2 tygodni jak ty przyszły mi 2 kg. Przed ciążą miałam podobne problemy, wtedy piłam sobie pokrzywę i się zastanawiam czy teraz można, bo np. wiem, że mięty nie za bardzo... Pokrzywa działała akurat na mnie bardzo moczopędnie i od razu woda znikała z organizmu, ale teraz się zastanawiam czy to by nie zaszkodziło mnie albo małemu, albo np. czy wód by nie ubyło O.o?

Jeśli chodzi o ziemniaki, to ja dziś byłam na prażonych (lub duszonkach jak mawia mój mąż) i było cuuudnie. Po raz pierwszy zjadłam tyle ziemniaków, a normalnie ich nie lubię ;) Do tego świeżo ukiszone ogóreczki... Ach :D

Paula55 lubi tę wiadomość

‹‹ 1475 1476 1477 1478 1479 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ