WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Diabla85 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moi teściowie jeszcze nie przyjechali, a ja już się na nich zdenerwowałam! Mieli wyjechać ok 10:00 więc u nas powinni być max 12:30. Dzwoniliśmy do nich o 10:00 i powiedzieli, że wyjeżdżają. Mija godzina 13:00 ich nie ma. Zaczęłam się martwić czy nic się nie stało więc dzwonimy do nich a oni że właśnie wyjechali! To do k... nędzy nie mogli zadzwonić że mają poślizg i będą później?! A poza tym 3 godz poślizgu mają i by się trochę wstydzili! Dorośli ludzie a zachowują się tak nieodpowiedzialnie! Już mam ich dość, jak dla mnie mogą nie przyjeżdżać!

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale spuchłam strasznie, wypiłam 2l wody, litr soku a w ogóle się wysikać nie mogłam cały dzień :/ Wszystko w organizmie zostało :/ Dopiero rano ciut wysikałam, ale gdzie te litry? :/

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do masażu krocza to ja pytałam o to na sr i mojej gin i dwa razy usłyszałam, że to bzdury a gin powiedziała, że można nawet wywołać poród albo sobie jakieś choróbsko załatwić.

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie twierdze jak Jagoda - jak zwykle przesadzasz Fipsiku:-) a gdzie te litry? W powietrzu, wypocilas wszystko:-)

Zezarlam obiad i nie moge sie ruszyc:-P

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io wrote:
    Co do masażu krocza to ja pytałam o to na sr i mojej gin i dwa razy usłyszałam, że to bzdury a gin powiedziała, że można nawet wywołać poród albo sobie jakieś choróbsko załatwić.

Ja też nie robię,bo po pierwsze nie umiem i tak jak piszesz nie chce wywołać porodu ani jakiejś infekcji się nabawić.Po drugie jakoś nie czuję się do tego stworzona,żeby samemu coś tam majstrować:)Zapytam jutro na wizycie mojego lekarza o to,ale myślę,że powie mi to samo

Io lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Fipsik wygladasz super!!!! Taka figura :)

Akuszerka wiecej zdjec ;) lubimy fotki haha :)
    Juz wiem co stardust mysli o mnie :P
    Ale pieknie masz przygotowany kacik dla synka :)
    ehehe... wariatka :D ale ja też uwielbiam oglądać zdjęcia :) szczególnie pokoików :)

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczęśliwy grubasek... ;)

34ypje0.jpg

hvxvls.jpg

69kdtz.jpg

Tysia87, stardust87, anulka81, Patu, JagoodkaK, le'nutka, akuszerka89, nenka, Io, ofcooo, Kaarolina, aleksa.wawa, verynice, Gosia19, madiiiii, betinka, Migotka22, Karolaaa91, Nelus, EmiBam, Ewi25 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja o masażu krocza tylko czytałam, ale nie mam zamiaru wykonywać :)

• Tysia87 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka jaki tłusty prosiak? :))))) jedna tłuste nogi,druga tłusty prosiak.
    Wyglądacie(wyglądamy) jak normalne kobiety w 8/9 miesiącu ciąży:)

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia87 wrote:
    Majeczka jaki tłusty prosiak? :))))) jedna tłuste nogi,druga tłusty prosiak.
    Wyglądacie(wyglądamy) jak normalne kobiety w 8/9 miesiącu ciąży:)

Kochana, tak sobie marudzę - bo lubię :) w ciąży to w ogóle hahaha
    a tak serio to na zdjęciach dopiero doznałam szoku jak się zmieniłam. No wiadomo 15 kg od tak się same nie nabiły ;) ale mi już to wsio rybka. Oby szybko zielciały tygodnie, bo jedyne co teraz mi doskwiera to brak sił :) a mi został ponad miesiąc!

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja masaż krocza chciałam robić. Nawet ze 2 razy robiłam. Ale że powinno się go robić wieczorem to często nie mam już siły i olewam. Jak chcecie i nie wiecie jak to tu jest dobry filmik - rysunkowy, bez obaw :P www.mamazone.pl/tv/film,24679,masaz-krocza-przed-porodem.aspx

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia87 wrote:
    Ja widzę,że psiaki mają jakieś medale.Mój może dostać za zjedzenie moich okularów i tak teraz do końca ciąży będę ślepa.

Medal dostaje każdy, kto ukończy bieg - niezależnie od wyniku. Natomiast za miejsca 1-3 są puchary i nagrody. W zeszłym roku były takie wazoniki :P ale w tym się postarali i są puchary z prawdziwego zdarzenia. Nagrody też fajne - my wygraliśmy 20kg karmy sportowej, obrożę z grawerem imienia i telefonu, adresatkę miedzianą, zabawki, plecak, skarpety sportowe (70zł na allegro kosztują za parę:P), nie pamiętam czy coś jeszcze..

spamujecie jedzeniem, to ja was też zaspamuję :P :
    2hhm8gj.jpg
    2rdhv9w.jpg

Od października (jeżeli będę w stanie po cesarce) lub od listopada będziemy jeździć w 5 :) Trudne tereny, więc musimy się zaopatrzyć w chustę :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2014, 14:59

JagoodkaK, Tysia87, Io, Paula55, ofcooo, aleksa.wawa, stardust87, Ewi25 lubią tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry brzuchatki ;)

Wszystkie wyglądacie ślicznie! Serio ;)

Akuszerka a pokoik na prawdę super ;) nie mogę się doczekac aż nasz będzie urządzony.

Karolina opowiadałam dzis mężowi o Tobie. Kazał małej nie robić numerów tylko grzecznie czekać do 37 tyg żebym mogła rodzić na żeromskiego ;)
    A nie wiem czy ona juz tak nisko czy co ale szyjka boli coraz gorzej. Zgieło wpol wręcz jak stałam. Jutro wizyta ciekawe co powie.

A mój maz to ma sny. Chyba ma mnie za olbrzyma ;) wczoraj stawiali nowy komin i mężowi się śniło ze oparlam się o niego i go przesunelam :D aż mówił o tym przez sen ;)

akuszerka89 lubi tę wiadomość

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy szykujecie pokoiki a mnie wzięło na ogarnianie całego mieszkania :P A że mam odpoczywać to zmuszam męża do pomocy :P Wczoraj sprzatneliśmy wszystkie szafki w dużym pokoju, a dzisiaj kuchnie, szafe w przedpokoju i szafki w łazience. Została mi tylko szafa w sypialni. W tygodniu P ma pomyć okna a ja upiorę firanki. Potem wielkie odkurzanie i pastowanie podłóg a w przyszłym tygodniu pranie kanapy i dywanu :P Potem już mogę rodzić :P

Tysia87 lubi tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • ofcooo Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diabla85 wrote:
    Dziewczyny mam do Was pytanie, czy robicie sobie masaż krocza, żeby uelastycznić skórę? Bo tak się zastanawiam czy zacząć i czy to rzeczywiście pomaga przy porodzie?
    Tak. na SR położne mówiły, zeby to robić (a że SR odbywało sie w szpitalu , w któym chcę rodzić - stosuję sie :)) No i w kalendarzu na belly też jest napisane, ze warto - więc robię.

zem3h371xcq8c2sz.png
    qdkkwn15frnb311v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    orientujecie się dziewczyny gdzie teraz jakieś promocje na pampersy???
    Byłam dziś w Kauflandzie z myślą, że zgarnę 3 paczki narazie, ale same 4ki i 6tki :/

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu i ma racje niech siedzi Mala jak najdluzej bo to co tutaj sie dzieje to cyrki sa ;) poczekam do jutra :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2014, 16:10

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:
    Patu i ma racje niech siedzi Mala jak najdluzej bo to co tutaj sie dzieje to cyrki sa ;) poczekam do jutra :D

pewnie jutro cie wypisza a w srode urodzisz na zeromskiego :)

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spakowałam torbę do szpitala! Jest ogroooomna. Jak zacznę rodzić jak mąż będzie w pracy to nie wiem kto mi ją zaniesie :P

Fipsik, stardust87, EmiBam lubią tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde wy juz spakowane a ja jak zawsze na koncu :P
    Ehh co za lipny dzien :/ ostatni dzien moj Misiek w domu bo jutro juz do pracy i pogoda do d** :/
    Spiaca jestem. Nawet po drzemce. Wogole zaczynam sie stresowac jutrzejsza wizyta :/

Tymczasem moj przyszly maz jak zwykle mnie zaskoczyl pysznym obiadkiem :) objadlam sie jak prosiak :)
    Dzis szef kuchni serwowal nadziewane ziemniaki w mundurkach z: cebulka, papryka zolta i cżerwona,lososiem wedzonym, szczypiorkiem w delikatnym sosie czosnkowym plus soczek swiezo wyciskany z grajfrutow :)

2exyr5t.jpg

Io, le'nutka, Tysia87, betinka, Kaarolina, Gosia19, magdzia26, stardust87, karolcia:)))), EmiBam lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

‹‹ 1473 1474 1475 1476 1477 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ