X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Diabla85 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moi teściowie jeszcze nie przyjechali, a ja już się na nich zdenerwowałam! Mieli wyjechać ok 10:00 więc u nas powinni być max 12:30. Dzwoniliśmy do nich o 10:00 i powiedzieli, że wyjeżdżają. Mija godzina 13:00 ich nie ma. Zaczęłam się martwić czy nic się nie stało więc dzwonimy do nich a oni że właśnie wyjechali! To do k... nędzy nie mogli zadzwonić że mają poślizg i będą później?! A poza tym 3 godz poślizgu mają i by się trochę wstydzili! Dorośli ludzie a zachowują się tak nieodpowiedzialnie! Już mam ich dość, jak dla mnie mogą nie przyjeżdżać!

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale spuchłam strasznie, wypiłam 2l wody, litr soku a w ogóle się wysikać nie mogłam cały dzień :/ Wszystko w organizmie zostało :/ Dopiero rano ciut wysikałam, ale gdzie te litry? :/

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do masażu krocza to ja pytałam o to na sr i mojej gin i dwa razy usłyszałam, że to bzdury a gin powiedziała, że można nawet wywołać poród albo sobie jakieś choróbsko załatwić.

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie twierdze jak Jagoda - jak zwykle przesadzasz Fipsiku:-) a gdzie te litry? W powietrzu, wypocilas wszystko:-)

Zezarlam obiad i nie moge sie ruszyc:-P

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io wrote:
    Co do masażu krocza to ja pytałam o to na sr i mojej gin i dwa razy usłyszałam, że to bzdury a gin powiedziała, że można nawet wywołać poród albo sobie jakieś choróbsko załatwić.

Ja też nie robię,bo po pierwsze nie umiem i tak jak piszesz nie chce wywołać porodu ani jakiejś infekcji się nabawić.Po drugie jakoś nie czuję się do tego stworzona,żeby samemu coś tam majstrować:)Zapytam jutro na wizycie mojego lekarza o to,ale myślę,że powie mi to samo

Io lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Fipsik wygladasz super!!!! Taka figura :)

Akuszerka wiecej zdjec ;) lubimy fotki haha :)
    Juz wiem co stardust mysli o mnie :P
    Ale pieknie masz przygotowany kacik dla synka :)
    ehehe... wariatka :D ale ja też uwielbiam oglądać zdjęcia :) szczególnie pokoików :)

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczęśliwy grubasek... ;)

34ypje0.jpg

hvxvls.jpg

69kdtz.jpg

Tysia87, stardust87, anulka81, Patu, JagoodkaK, le'nutka, akuszerka89, nenka, Io, ofcooo, Kaarolina, aleksa.wawa, verynice, Gosia19, madiiiii, betinka, Migotka22, Karolaaa91, Nelus, EmiBam, Ewi25 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja o masażu krocza tylko czytałam, ale nie mam zamiaru wykonywać :)

• Tysia87 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka jaki tłusty prosiak? :))))) jedna tłuste nogi,druga tłusty prosiak.
    Wyglądacie(wyglądamy) jak normalne kobiety w 8/9 miesiącu ciąży:)

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia87 wrote:
    Majeczka jaki tłusty prosiak? :))))) jedna tłuste nogi,druga tłusty prosiak.
    Wyglądacie(wyglądamy) jak normalne kobiety w 8/9 miesiącu ciąży:)

Kochana, tak sobie marudzę - bo lubię :) w ciąży to w ogóle hahaha
    a tak serio to na zdjęciach dopiero doznałam szoku jak się zmieniłam. No wiadomo 15 kg od tak się same nie nabiły ;) ale mi już to wsio rybka. Oby szybko zielciały tygodnie, bo jedyne co teraz mi doskwiera to brak sił :) a mi został ponad miesiąc!

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja masaż krocza chciałam robić. Nawet ze 2 razy robiłam. Ale że powinno się go robić wieczorem to często nie mam już siły i olewam. Jak chcecie i nie wiecie jak to tu jest dobry filmik - rysunkowy, bez obaw :P www.mamazone.pl/tv/film,24679,masaz-krocza-przed-porodem.aspx

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia87 wrote:
    Ja widzę,że psiaki mają jakieś medale.Mój może dostać za zjedzenie moich okularów i tak teraz do końca ciąży będę ślepa.

Medal dostaje każdy, kto ukończy bieg - niezależnie od wyniku. Natomiast za miejsca 1-3 są puchary i nagrody. W zeszłym roku były takie wazoniki :P ale w tym się postarali i są puchary z prawdziwego zdarzenia. Nagrody też fajne - my wygraliśmy 20kg karmy sportowej, obrożę z grawerem imienia i telefonu, adresatkę miedzianą, zabawki, plecak, skarpety sportowe (70zł na allegro kosztują za parę:P), nie pamiętam czy coś jeszcze..

spamujecie jedzeniem, to ja was też zaspamuję :P :
    2hhm8gj.jpg
    2rdhv9w.jpg

Od października (jeżeli będę w stanie po cesarce) lub od listopada będziemy jeździć w 5 :) Trudne tereny, więc musimy się zaopatrzyć w chustę :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2014, 14:59

JagoodkaK, Tysia87, Io, Paula55, ofcooo, aleksa.wawa, stardust87, Ewi25 lubią tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry brzuchatki ;)

Wszystkie wyglądacie ślicznie! Serio ;)

Akuszerka a pokoik na prawdę super ;) nie mogę się doczekac aż nasz będzie urządzony.

Karolina opowiadałam dzis mężowi o Tobie. Kazał małej nie robić numerów tylko grzecznie czekać do 37 tyg żebym mogła rodzić na żeromskiego ;)
    A nie wiem czy ona juz tak nisko czy co ale szyjka boli coraz gorzej. Zgieło wpol wręcz jak stałam. Jutro wizyta ciekawe co powie.

A mój maz to ma sny. Chyba ma mnie za olbrzyma ;) wczoraj stawiali nowy komin i mężowi się śniło ze oparlam się o niego i go przesunelam :D aż mówił o tym przez sen ;)

akuszerka89 lubi tę wiadomość

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy szykujecie pokoiki a mnie wzięło na ogarnianie całego mieszkania :P A że mam odpoczywać to zmuszam męża do pomocy :P Wczoraj sprzatneliśmy wszystkie szafki w dużym pokoju, a dzisiaj kuchnie, szafe w przedpokoju i szafki w łazience. Została mi tylko szafa w sypialni. W tygodniu P ma pomyć okna a ja upiorę firanki. Potem wielkie odkurzanie i pastowanie podłóg a w przyszłym tygodniu pranie kanapy i dywanu :P Potem już mogę rodzić :P

Tysia87 lubi tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • ofcooo Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diabla85 wrote:
    Dziewczyny mam do Was pytanie, czy robicie sobie masaż krocza, żeby uelastycznić skórę? Bo tak się zastanawiam czy zacząć i czy to rzeczywiście pomaga przy porodzie?
    Tak. na SR położne mówiły, zeby to robić (a że SR odbywało sie w szpitalu , w któym chcę rodzić - stosuję sie :)) No i w kalendarzu na belly też jest napisane, ze warto - więc robię.

zem3h371xcq8c2sz.png
    qdkkwn15frnb311v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    orientujecie się dziewczyny gdzie teraz jakieś promocje na pampersy???
    Byłam dziś w Kauflandzie z myślą, że zgarnę 3 paczki narazie, ale same 4ki i 6tki :/

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu i ma racje niech siedzi Mala jak najdluzej bo to co tutaj sie dzieje to cyrki sa ;) poczekam do jutra :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2014, 16:10

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:
    Patu i ma racje niech siedzi Mala jak najdluzej bo to co tutaj sie dzieje to cyrki sa ;) poczekam do jutra :D

pewnie jutro cie wypisza a w srode urodzisz na zeromskiego :)

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spakowałam torbę do szpitala! Jest ogroooomna. Jak zacznę rodzić jak mąż będzie w pracy to nie wiem kto mi ją zaniesie :P

Fipsik, stardust87, EmiBam lubią tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde wy juz spakowane a ja jak zawsze na koncu :P
    Ehh co za lipny dzien :/ ostatni dzien moj Misiek w domu bo jutro juz do pracy i pogoda do d** :/
    Spiaca jestem. Nawet po drzemce. Wogole zaczynam sie stresowac jutrzejsza wizyta :/

Tymczasem moj przyszly maz jak zwykle mnie zaskoczyl pysznym obiadkiem :) objadlam sie jak prosiak :)
    Dzis szef kuchni serwowal nadziewane ziemniaki w mundurkach z: cebulka, papryka zolta i cżerwona,lososiem wedzonym, szczypiorkiem w delikatnym sosie czosnkowym plus soczek swiezo wyciskany z grajfrutow :)

2exyr5t.jpg

Io, le'nutka, Tysia87, betinka, Kaarolina, Gosia19, magdzia26, stardust87, karolcia:)))), EmiBam lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

‹‹ 1473 1474 1475 1476 1477 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ