Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Moi teściowie jeszcze nie przyjechali, a ja już się na nich zdenerwowałam! Mieli wyjechać ok 10:00 więc u nas powinni być max 12:30. Dzwoniliśmy do nich o 10:00 i powiedzieli, że wyjeżdżają. Mija godzina 13:00 ich nie ma. Zaczęłam się martwić czy nic się nie stało więc dzwonimy do nich a oni że właśnie wyjechali! To do k... nędzy nie mogli zadzwonić że mają poślizg i będą później?! A poza tym 3 godz poślizgu mają i by się trochę wstydzili! Dorośli ludzie a zachowują się tak nieodpowiedzialnie! Już mam ich dość, jak dla mnie mogą nie przyjeżdżać!
-
No wlasnie twierdze jak Jagoda - jak zwykle przesadzasz Fipsiku:-) a gdzie te litry? W powietrzu, wypocilas wszystko:-)
Zezarlam obiad i nie moge sie ruszyc:-P -
Io wrote:Co do masażu krocza to ja pytałam o to na sr i mojej gin i dwa razy usłyszałam, że to bzdury a gin powiedziała, że można nawet wywołać poród albo sobie jakieś choróbsko załatwić.
Ja też nie robię,bo po pierwsze nie umiem i tak jak piszesz nie chce wywołać porodu ani jakiejś infekcji się nabawić.Po drugie jakoś nie czuję się do tego stworzona,żeby samemu coś tam majstrować:)Zapytam jutro na wizycie mojego lekarza o to,ale myślę,że powie mi to samoIo lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-69041.png -
Paula55 wrote:Fipsik wygladasz super!!!! Taka figura
Akuszerka wiecej zdjeclubimy fotki haha
Juz wiem co stardust mysli o mnie
Ale pieknie masz przygotowany kacik dla synkaale ja też uwielbiam oglądać zdjęcia
szczególnie pokoików
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyTysia87 wrote:Majeczka jaki tłusty prosiak?
)))) jedna tłuste nogi,druga tłusty prosiak.
Wyglądacie(wyglądamy) jak normalne kobiety w 8/9 miesiącu ciąży:)
Kochana, tak sobie marudzę - bo lubięw ciąży to w ogóle hahaha
a tak serio to na zdjęciach dopiero doznałam szoku jak się zmieniłam. No wiadomo 15 kg od tak się same nie nabiłyale mi już to wsio rybka. Oby szybko zielciały tygodnie, bo jedyne co teraz mi doskwiera to brak sił
a mi został ponad miesiąc!
-
Ja masaż krocza chciałam robić. Nawet ze 2 razy robiłam. Ale że powinno się go robić wieczorem to często nie mam już siły i olewam. Jak chcecie i nie wiecie jak to tu jest dobry filmik - rysunkowy, bez obaw
www.mamazone.pl/tv/film,24679,masaz-krocza-przed-porodem.aspx
-
Tysia87 wrote:Ja widzę,że psiaki mają jakieś medale.Mój może dostać za zjedzenie moich okularów i tak teraz do końca ciąży będę ślepa.
Medal dostaje każdy, kto ukończy bieg - niezależnie od wyniku. Natomiast za miejsca 1-3 są puchary i nagrody. W zeszłym roku były takie wazonikiale w tym się postarali i są puchary z prawdziwego zdarzenia. Nagrody też fajne - my wygraliśmy 20kg karmy sportowej, obrożę z grawerem imienia i telefonu, adresatkę miedzianą, zabawki, plecak, skarpety sportowe (70zł na allegro kosztują za parę
), nie pamiętam czy coś jeszcze..
spamujecie jedzeniem, to ja was też zaspamuję:
Od października (jeżeli będę w stanie po cesarce) lub od listopada będziemy jeździć w 5Trudne tereny, więc musimy się zaopatrzyć w chustę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2014, 14:59
JagoodkaK, Tysia87, Io, Paula55, ofcooo, aleksa.wawa, stardust87, Ewi25 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry brzuchatki
Wszystkie wyglądacie ślicznie! Serio
Akuszerka a pokoik na prawdę supernie mogę się doczekac aż nasz będzie urządzony.
Karolina opowiadałam dzis mężowi o Tobie. Kazał małej nie robić numerów tylko grzecznie czekać do 37 tyg żebym mogła rodzić na żeromskiego
A nie wiem czy ona juz tak nisko czy co ale szyjka boli coraz gorzej. Zgieło wpol wręcz jak stałam. Jutro wizyta ciekawe co powie.
A mój maz to ma sny. Chyba ma mnie za olbrzymawczoraj stawiali nowy komin i mężowi się śniło ze oparlam się o niego i go przesunelam
aż mówił o tym przez sen
akuszerka89 lubi tę wiadomość
-
Wy szykujecie pokoiki a mnie wzięło na ogarnianie całego mieszkania
A że mam odpoczywać to zmuszam męża do pomocy
Wczoraj sprzatneliśmy wszystkie szafki w dużym pokoju, a dzisiaj kuchnie, szafe w przedpokoju i szafki w łazience. Została mi tylko szafa w sypialni. W tygodniu P ma pomyć okna a ja upiorę firanki. Potem wielkie odkurzanie i pastowanie podłóg a w przyszłym tygodniu pranie kanapy i dywanu
Potem już mogę rodzić
Tysia87 lubi tę wiadomość
-
Diabla85 wrote:Dziewczyny mam do Was pytanie, czy robicie sobie masaż krocza, żeby uelastycznić skórę? Bo tak się zastanawiam czy zacząć i czy to rzeczywiście pomaga przy porodzie?
) No i w kalendarzu na belly też jest napisane, ze warto - więc robię.
-
nick nieaktualny
-
Kurde wy juz spakowane a ja jak zawsze na koncu
Ehh co za lipny dzienostatni dzien moj Misiek w domu bo jutro juz do pracy i pogoda do d**
Spiaca jestem. Nawet po drzemce. Wogole zaczynam sie stresowac jutrzejsza wizyta
Tymczasem moj przyszly maz jak zwykle mnie zaskoczyl pysznym obiadkiemobjadlam sie jak prosiak
Dzis szef kuchni serwowal nadziewane ziemniaki w mundurkach z: cebulka, papryka zolta i cżerwona,lososiem wedzonym, szczypiorkiem w delikatnym sosie czosnkowym plus soczek swiezo wyciskany z grajfrutow
Io, le'nutka, Tysia87, betinka, Kaarolina, Gosia19, magdzia26, stardust87, karolcia:)))), EmiBam lubią tę wiadomość