WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo, z racji tego ze wielki dzien juz coraz blizej znalazlam fajny artykul, na pewno sie przyda:-)

http://www.siostraania.pl/artykul/formalnosci-po-porodzie

Milej niedzieli brzuchatki:-)

ofcooo, betinka lubią tę wiadomość

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • anulka81 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. Zapowiada się upalny dzień, u nas podobno ma być 32 stopnie :-o
    Co do skurczy, to u mnie wyglądało to tak ze bolał mnie brzuch jak na kupkę aż się skręcalak z bólu ale nie miałam biegunki, wogole nie myślałam że to skurcze dopiero jak gadałam z siostra i jej opowiadałam co mi się dzieje to ona mi powiedziała ze to są porodowe i jej poród rozkrecal się za każdym razem właśnie takimi bólami. A jak zadzwoniłam do gina i mu odpowiedziałam co się dzieje toteż powiedział ze to porodowe no i kazał brać ta nospę. Dziwne to wszystko, każda z Nas jakoś inaczej czuje skurcze. Ale jeszcze trochę i będziemy się martwiły innymi "kupkami" ;-)

Miłego dnia wam życzę oby chlodniejszego niż u mnie

Karolina trzymaj się dzielnie, współczuję takiego szpitala i niekompetentnych lekarzy.

magdzia26 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69207.png
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuśki :)

ja jak zwykle ostatnio nocka w kratkę, na siku wstaje chyba co godzina z zegarkiem w reku a dzisiaj dodatkowo aż wstyd się przyznać ale przez wszechobecne jak czytam u wszystkich skurcze (u mnie wyjątku nie ma) nie do końca zdążyłam do kibelka :/

ech tak czytam was i naprawdę współczuje wam tych ekscesów ciążowych, szpitali i całej niepewności jaka co niektóre dopada choć to ostatnie spowodowane przez szalejące już na maxa hormony co jest jak najbardziej normalne tez miałam takie obawy przed pierwszym porodem, ale z momentem kiedy dostałam córcie na ręce wszystko sie rozwiało jak dymek a pozostało uczucie nie do opisania plus duma i wręcz ogromne zdziwienie ze to ze mnie wyskoczyła tak doskonała mała istotka :)

karolcia, brak mi słów naprawdę..tego jak tam do ciebie podchodzą nawet nie da się skomentować w jakiś kulturalny sposób..możemy jedynie wspierać cie dobrym słowem i mocno trzymać za Was kciuki..ja również życzę żeby ten czas do czwartku jak najszybciej minął i trafisz w odpowiedzialne i pewne ręce kompetentnych lekarzy.

w moim szpitalu miałam nie lepsze ekscesy i horror przy pierwszym porodzie dlatego teraz choćbym miała w aucie urodzić mnie tam siłą nie zaciągną..

Diabla, fotka normalnie boska :) moja mała tez się wygina ale twój bąbel przebił ja na głowę super pamiątka dla was :)

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Dziewczynki :)
    Ale spoko ja wiedzialam ze tu tak bedzie ale daje rade fajne dziewczyny mam na sali czas jakos leci i pocieszam sie z Krzys daje o sobie znac ;)

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien doberek.
    Chyba mi pozazdroscilyscie bezproblemowej ciazy :P
    Jenyyy co mnie ta nera wczeraj bolala :( moj chcial jechac na emergency ale sie nie zgodzilam bo on byl po alkoholu (wypil z kolegom flaszeczke)... Pomeczylam sie troche, powiercilam w lozku i spalam w kratke bo jak nerka przeszla to mnie tak plecy na dole bolaly... :( ja tak nie chce.

Karolus biedactwo ty kochane, ty to masz dopiero droge krzyzowa z tymi szoitalami :(
    Lo ty wcale nie lepiej ale trzymajcie sie babki!!!

U nas dzis pogoda masakra. Leje i zimnica 14 st :( plakac sie chce.
    Pocieszam sie tylko tym ze jutro wizyta i moze cos sie dowiem.
    Na wszelki wypadek wypytalam wczoraj kolezanke o wszystko bo ona miala cesarke w naszym szpitalu 4 mies temu.
    Choc wolala bym jej uniknac...

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula a dzisiaj jak nerka? Lepiej czy dalej boli?

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na szczescie lepiej :) mam nadzieje ze synek juz sobie jej nie upodoba :P

Kaarolina lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nenka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry
    Ja obudziłam się cała mokra taki miałam sen erotyczny aż mojego M zerwałam ze snu po nocce i już mu nie popuściłam :-D
    Wczoraj siedzę sobie z koleżanka a ona do mnie masz cała bluzkę mokra taki wyciek z cyca że szok

Karola jesteś wielka że tak to wszystko znosisz
    Diabla wow zdjęcie kozak
    Nie wiem co jeszcze
    Wszystkim bezbolesnego dnia życzymy :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z listy obecnych ciężarówek:
    perełeczka wrote:
    08.08.2014 o godz 13.32 w 34 tyg. Z waga 1600kg na świat przyszedl nasz maly wielki cud Franciszek Marek moje.największe szczęście :-)
    Można powiedzieć, że to jedna z nas, termin na liście miała wpisany 14.09, także worek wrześniowy oficjalnie został rozwiązany :)

aleksa.wawa, ofcooo, zoi lubią tę wiadomość

• nenka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kur@a aż mam ciary

kark lubi tę wiadomość

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to mamy pierwszego wrzesniaczka :D

• Io Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To termin 2 dni po mnie a waży troche wiecej niz połowę tego co mój. Mnie na USG mówili teraz, że nowu termin to 3.09 ale nie wiem czy to ma jakieś znaczenie.

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io wrote:
    To termin 2 dni po mnie a waży troche wiecej niz połowę tego co mój. Mnie na USG mówili teraz, że nowu termin to 3.09 ale nie wiem czy to ma jakieś znaczenie.
    Aż z ciekawości spojrzałam na jej kalendarz jaką wagę miał maluszek i w 30+2 jej synek miał 1400g wg usg, a urodziła w 34+5 1600g, więc albo tak mało przytył, albo faktycznie usg tak przekłamują, że jednak nie urodzimy zapaśników sumo :P

Io lubi tę wiadomość

• Tysia87 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:-) A pereleczka się udzielala, bo ja jak zawsze nie kojarzę.....W kazdym bądź razie gratuluje serdecznie i mam nadzieję, że z tym maluszkiem wszystko dobrze.juz są kwietniowki na forum:-) pamiętam jak ostatnio się dziwilam, że styczniowki są.

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jaaa, a napisala czemu juz urodzila? I czemu maly taki maly? Ja mam termin na 15 wrzesnia a juz 2 tyg temu Filip wazyl ponad 2 kg. Jakas hipotrofia czy cos?

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • Io Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrzyłam i Perełeczka chyba ze dwa razy coś tu napisała, także normalne, że jej nie kojarzymy.

Kark - ja się tak właśnie nad tym zastanawaim bo skoro Kuba waży teraz 3 kg to jeśli donoszę do terminu (jeszcze 5 tyg) to będzie olbrzymi! A co do tej wagi na USG to u nas w szpitalu raczej zaniżają wiec tym bardziej się boję :P Jak byłam teraz to dziewczyna urodziła syna 4100 a tego samego dnia USG pokazało 3500. Mój chyba będzie w takim razie 5 kg ważył :P

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akuszerka89 wrote:
    O jaaa, a napisala czemu juz urodzila? I czemu maly taki maly? Ja mam termin na 15 wrzesnia a juz 2 tyg temu Filip wazyl ponad 2 kg. Jakas hipotrofia czy cos?

Nic nie pisała, na żadnym wątku.

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc mamusie.
    u nas upał okropny, godzinny spacer z psem mnie wykończył, teraz moj T skrobie ryby, bo w nocy byłlłowić. Życzę każdej z Was spokojnego dnia.

h84fkrhm4lz65cww.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uch, w koncu udalo mi sie zasnac kolo 8 i odpadlam do teraz...

Paula, dobrze, ze juz lepiej. Nera potrafi bolec hardkorowo!

A maly wrzesniaczek rzeczywiscie malutenki kurcze :/ On w 34 tyg 1600, a moj pulpet w 32 tyg 2,5 kg juz, wiec Franus okruszek o_O Oby w malym ciele zdrowy duch :-)

Jejku, jak ten czas leci - mam wrazenie, ze.dopiero co urodzil sie moj chrzesniak i siadal mi o 4 rano na glowie z pilotem w malutkiej raczce, a dzisiaj bede jadla jego tort urodzinowy po raz 7 juz! Niech nasz bobaski tak szybko nie rosna! :(

Paula55 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagoodkaK wrote:
    Czesc mamusie.
    u nas upał okropny, godzinny spacer z psem mnie wykończył, teraz moj T skrobie ryby, bo w nocy byłlłowić. Życzę każdej z Was spokojnego dnia.
    A posprzatał w końcu?

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
‹‹ 1471 1472 1473 1474 1475 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ