X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo, z racji tego ze wielki dzien juz coraz blizej znalazlam fajny artykul, na pewno sie przyda:-)

http://www.siostraania.pl/artykul/formalnosci-po-porodzie

Milej niedzieli brzuchatki:-)

ofcooo, betinka lubią tę wiadomość

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • anulka81 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. Zapowiada się upalny dzień, u nas podobno ma być 32 stopnie :-o
    Co do skurczy, to u mnie wyglądało to tak ze bolał mnie brzuch jak na kupkę aż się skręcalak z bólu ale nie miałam biegunki, wogole nie myślałam że to skurcze dopiero jak gadałam z siostra i jej opowiadałam co mi się dzieje to ona mi powiedziała ze to są porodowe i jej poród rozkrecal się za każdym razem właśnie takimi bólami. A jak zadzwoniłam do gina i mu odpowiedziałam co się dzieje toteż powiedział ze to porodowe no i kazał brać ta nospę. Dziwne to wszystko, każda z Nas jakoś inaczej czuje skurcze. Ale jeszcze trochę i będziemy się martwiły innymi "kupkami" ;-)

Miłego dnia wam życzę oby chlodniejszego niż u mnie

Karolina trzymaj się dzielnie, współczuję takiego szpitala i niekompetentnych lekarzy.

magdzia26 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69207.png
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuśki :)

ja jak zwykle ostatnio nocka w kratkę, na siku wstaje chyba co godzina z zegarkiem w reku a dzisiaj dodatkowo aż wstyd się przyznać ale przez wszechobecne jak czytam u wszystkich skurcze (u mnie wyjątku nie ma) nie do końca zdążyłam do kibelka :/

ech tak czytam was i naprawdę współczuje wam tych ekscesów ciążowych, szpitali i całej niepewności jaka co niektóre dopada choć to ostatnie spowodowane przez szalejące już na maxa hormony co jest jak najbardziej normalne tez miałam takie obawy przed pierwszym porodem, ale z momentem kiedy dostałam córcie na ręce wszystko sie rozwiało jak dymek a pozostało uczucie nie do opisania plus duma i wręcz ogromne zdziwienie ze to ze mnie wyskoczyła tak doskonała mała istotka :)

karolcia, brak mi słów naprawdę..tego jak tam do ciebie podchodzą nawet nie da się skomentować w jakiś kulturalny sposób..możemy jedynie wspierać cie dobrym słowem i mocno trzymać za Was kciuki..ja również życzę żeby ten czas do czwartku jak najszybciej minął i trafisz w odpowiedzialne i pewne ręce kompetentnych lekarzy.

w moim szpitalu miałam nie lepsze ekscesy i horror przy pierwszym porodzie dlatego teraz choćbym miała w aucie urodzić mnie tam siłą nie zaciągną..

Diabla, fotka normalnie boska :) moja mała tez się wygina ale twój bąbel przebił ja na głowę super pamiątka dla was :)

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Dziewczynki :)
    Ale spoko ja wiedzialam ze tu tak bedzie ale daje rade fajne dziewczyny mam na sali czas jakos leci i pocieszam sie z Krzys daje o sobie znac ;)

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien doberek.
    Chyba mi pozazdroscilyscie bezproblemowej ciazy :P
    Jenyyy co mnie ta nera wczeraj bolala :( moj chcial jechac na emergency ale sie nie zgodzilam bo on byl po alkoholu (wypil z kolegom flaszeczke)... Pomeczylam sie troche, powiercilam w lozku i spalam w kratke bo jak nerka przeszla to mnie tak plecy na dole bolaly... :( ja tak nie chce.

Karolus biedactwo ty kochane, ty to masz dopiero droge krzyzowa z tymi szoitalami :(
    Lo ty wcale nie lepiej ale trzymajcie sie babki!!!

U nas dzis pogoda masakra. Leje i zimnica 14 st :( plakac sie chce.
    Pocieszam sie tylko tym ze jutro wizyta i moze cos sie dowiem.
    Na wszelki wypadek wypytalam wczoraj kolezanke o wszystko bo ona miala cesarke w naszym szpitalu 4 mies temu.
    Choc wolala bym jej uniknac...

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula a dzisiaj jak nerka? Lepiej czy dalej boli?

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na szczescie lepiej :) mam nadzieje ze synek juz sobie jej nie upodoba :P

Kaarolina lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nenka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry
    Ja obudziłam się cała mokra taki miałam sen erotyczny aż mojego M zerwałam ze snu po nocce i już mu nie popuściłam :-D
    Wczoraj siedzę sobie z koleżanka a ona do mnie masz cała bluzkę mokra taki wyciek z cyca że szok

Karola jesteś wielka że tak to wszystko znosisz
    Diabla wow zdjęcie kozak
    Nie wiem co jeszcze
    Wszystkim bezbolesnego dnia życzymy :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z listy obecnych ciężarówek:
    perełeczka wrote:
    08.08.2014 o godz 13.32 w 34 tyg. Z waga 1600kg na świat przyszedl nasz maly wielki cud Franciszek Marek moje.największe szczęście :-)
    Można powiedzieć, że to jedna z nas, termin na liście miała wpisany 14.09, także worek wrześniowy oficjalnie został rozwiązany :)

aleksa.wawa, ofcooo, zoi lubią tę wiadomość

• nenka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kur@a aż mam ciary

kark lubi tę wiadomość

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to mamy pierwszego wrzesniaczka :D

• Io Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To termin 2 dni po mnie a waży troche wiecej niz połowę tego co mój. Mnie na USG mówili teraz, że nowu termin to 3.09 ale nie wiem czy to ma jakieś znaczenie.

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io wrote:
    To termin 2 dni po mnie a waży troche wiecej niz połowę tego co mój. Mnie na USG mówili teraz, że nowu termin to 3.09 ale nie wiem czy to ma jakieś znaczenie.
    Aż z ciekawości spojrzałam na jej kalendarz jaką wagę miał maluszek i w 30+2 jej synek miał 1400g wg usg, a urodziła w 34+5 1600g, więc albo tak mało przytył, albo faktycznie usg tak przekłamują, że jednak nie urodzimy zapaśników sumo :P

Io lubi tę wiadomość

• Tysia87 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:-) A pereleczka się udzielala, bo ja jak zawsze nie kojarzę.....W kazdym bądź razie gratuluje serdecznie i mam nadzieję, że z tym maluszkiem wszystko dobrze.juz są kwietniowki na forum:-) pamiętam jak ostatnio się dziwilam, że styczniowki są.

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jaaa, a napisala czemu juz urodzila? I czemu maly taki maly? Ja mam termin na 15 wrzesnia a juz 2 tyg temu Filip wazyl ponad 2 kg. Jakas hipotrofia czy cos?

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • Io Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrzyłam i Perełeczka chyba ze dwa razy coś tu napisała, także normalne, że jej nie kojarzymy.

Kark - ja się tak właśnie nad tym zastanawaim bo skoro Kuba waży teraz 3 kg to jeśli donoszę do terminu (jeszcze 5 tyg) to będzie olbrzymi! A co do tej wagi na USG to u nas w szpitalu raczej zaniżają wiec tym bardziej się boję :P Jak byłam teraz to dziewczyna urodziła syna 4100 a tego samego dnia USG pokazało 3500. Mój chyba będzie w takim razie 5 kg ważył :P

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akuszerka89 wrote:
    O jaaa, a napisala czemu juz urodzila? I czemu maly taki maly? Ja mam termin na 15 wrzesnia a juz 2 tyg temu Filip wazyl ponad 2 kg. Jakas hipotrofia czy cos?

Nic nie pisała, na żadnym wątku.

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc mamusie.
    u nas upał okropny, godzinny spacer z psem mnie wykończył, teraz moj T skrobie ryby, bo w nocy byłlłowić. Życzę każdej z Was spokojnego dnia.

h84fkrhm4lz65cww.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uch, w koncu udalo mi sie zasnac kolo 8 i odpadlam do teraz...

Paula, dobrze, ze juz lepiej. Nera potrafi bolec hardkorowo!

A maly wrzesniaczek rzeczywiscie malutenki kurcze :/ On w 34 tyg 1600, a moj pulpet w 32 tyg 2,5 kg juz, wiec Franus okruszek o_O Oby w malym ciele zdrowy duch :-)

Jejku, jak ten czas leci - mam wrazenie, ze.dopiero co urodzil sie moj chrzesniak i siadal mi o 4 rano na glowie z pilotem w malutkiej raczce, a dzisiaj bede jadla jego tort urodzinowy po raz 7 juz! Niech nasz bobaski tak szybko nie rosna! :(

Paula55 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagoodkaK wrote:
    Czesc mamusie.
    u nas upał okropny, godzinny spacer z psem mnie wykończył, teraz moj T skrobie ryby, bo w nocy byłlłowić. Życzę każdej z Was spokojnego dnia.
    A posprzatał w końcu?

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
‹‹ 1471 1472 1473 1474 1475 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jakie suplementy i witaminy warto przyjmować w ciąży? Poradnik dla przyszłych mam

Ciąża to czas szczególnych potrzeb organizmu, w którym odpowiednia podaż witamin i minerałów odgrywa kluczową rolę dla zdrowia mamy i prawidłowego rozwoju dziecka. Jakich składników nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy i kiedy warto sięgnąć po suplementy? W artykule wyjaśniamy, które witaminy i minerały są najważniejsze w ciąży, jak wybierać bezpieczne preparaty oraz jak zaplanować suplementację zgodnie z aktualnymi rekomendacjami specjalistów.

CZYTAJ WIĘCEJ