WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • martusia86 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lo jak nie przejdzie to lepiej jedź na IP ostatnio jak miałaś takie objawy to sie okazalo ze to były skurcze

relgh3715xtq0i4d.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia:)))) wrote:
    kurde ja mam bole brzucha i skurcze w pochwie i mam brac 3 nospy i 6 magnezow. Kurde to lekarz to inna opinia.zwariowac mozna!!Ale co masz biegunke ze biegasz do kibelka??ja mam od wczoraj nie wiem dlaczego bo zoladek mnie nie boli.

No właśnie ręce opadają, że co gin to inne podejście.
    Mam własnie coś niby biegunka tylko, że latam do kibleka tylko jak się zaczynają te skurcze żołądka. One przychodzą falami i odchodzą. Ostatnio miałam tak chyba z 5-6 dni a potem u gin okazało się, że szyjka się skróciła. Innych skurczy nie miałam więc musiało być od tego. Tylko, że leakrze nie stwierdzili czy to był problem z żołądkiem, który spowodował skrócenie się szyjki, czy może skurcze którym towarzyszyła biegunka. W sumie to raczej średnio ich to interesowało i nawet jak w szpitalu biegałam 6-7 razy dziennie do kibelka to nic na to nie mówili. Tylko stwierdzili, że szyjka dalej się skraca.

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wrocilismy od znajomych...nadrobilam was na szybko ale przepraszam ze sie nie odniose ale ide do wyra.
    Tak mnie lewa nerka boli ze sie chyba zesram :(
    Oby to nie byla tylko jakas kolka...
    Do juterka.

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• betinka Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Dziewczyny wrocilismy od znajomych...nadrobilam was na szybko ale przepraszam ze sie nie odniose ale ide do wyra.
    Tak mnie lewa nerka boli ze sie chyba zesram :(
    Oby to nie byla tylko jakas kolka...
    Do juterka.
    Paula, to przed spaniem wanna, a jak nie masz to prysznic cieply na plecy, a w lozku najpoerw na czworaka pobujaj biodrami na boki!

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę spać dziewczynki. Może samo przejdzie, a jutro wracam do bułeczek i kisielków :P
    Głupio by było pomylić poród z biegunką :P Całe forum by o mnie pisało :P

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io wrote:
    No właśnie ręce opadają, że co gin to inne podejście.
    Mam własnie coś niby biegunka tylko, że latam do kibleka tylko jak się zaczynają te skurcze żołądka. One przychodzą falami i odchodzą. Ostatnio miałam tak chyba z 5-6 dni a potem u gin okazało się, że szyjka się skróciła. Innych skurczy nie miałam więc musiało być od tego. Tylko, że leakrze nie stwierdzili czy to był problem z żołądkiem, który spowodował skrócenie się szyjki, czy może skurcze którym towarzyszyła biegunka. W sumie to raczej średnio ich to interesowało i nawet jak w szpitalu biegałam 6-7 razy dziennie do kibelka to nic na to nie mówili. Tylko stwierdzili, że szyjka dalej się skraca.

lo a ty masz skurcze brzucha czy tez w srodku w pochwie??Ja na szczescie dzis w pochwie nie mialam ale pewnie datego ze faszeruje sie lekami i ustapilo ale przed chwila mnie tak cos zabolalo na dole brzucha ze az krzyklam!!matko co za bol!!Ja jestem mlodsza ciaza wiec pewnie dlatego mam brac leki a ty juz w 36 jak widze wiec pewnie dlatego nie kazuja brac.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 sierpnia 2014, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io wrote:
    Idę spać dziewczynki. Może samo przejdzie, a jutro wracam do bułeczek i kisielków :P
    Głupio by było pomylić poród z biegunką :P Całe forum by o mnie pisało :P

oj tam, sama mam biegunki od wczoraj wiec cie rozumiem:)

• betinka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, to jest rzeczywiscie zonk :/ Mowia, ze biegunka to jeden z objawow towarzyszacych porodom, zeby oczyscic jelita i zrobic wiecej miejsca dziecku. I jak to cholerstwo odroznic od niezytu zoladka?!

I wlasnie sobie uswiadomilam, ze za miesiac o tej porze Mati juz na 100% bedzie ze mna... Matko kochana, milion sprzecznych emocji na raz... Ekscytacja, radosc, ale i mega strach... Regularnie do mnie wraca mysl, czy to byla dobra decyzja, zeby dluzej nie zwlekac. Czy nie bede czula, ze cos trace, ze moglam sobie jeszcze beztrosko robic, co chcialam. Czy moze moglam poczekac ze 2-3 lata. Ale przeciez zdecydowalam sie,bo czulam, ze tego okruszka, ktory bedzie zlepkiem mnie i mojego A, ktory bedzie namacalnym dowodem, owocem naszej milosci, naszym wspolnym ogniwem... Kurcze, to sie nazywa hustawka emocji :/ Az sie w takich chwilach karce, ze takie glupoty mi przychodza do glowy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 00:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobry wieczór dziewczyny! :)

Karola, bidulko...ależ się namęczysz w tych szpitalach! Ale wszystko dla synka i napewno będzie dobrze! Na temat lekarzy i ich podejścia nie wypowiadam, bo aż szkoda nerwów. Mam nadzieję tylko, że wiedzą co robią...

Paula , Ty kuchareczko :) pobijasz chyba wszystkie tutaj na wrześniówkach i nie tylko ;) ja czasami mam dni, że mogę przesiedzieć w kuchni i modzić z jedzonkiem,ale często i brak weny i wkurzam się tylko ;)
    Dodam, że zrobiłaś mi ochotę na leczo i chyba zrobię w poniedziałek :)

Jagoodka, sprzątanie nie zając , nie ucieknie :) a facetom czasami trzeba wprost. Tylko szkoda, że musiałam zdenerwować.. najważniejsza jesteś teraz Ty i odpoczynek. Ja niestety należę do tych osób pedantyczny wręcz-no może troszkę przesadzam, ale.... ciąża troche mnie ogarnęła :) a teraz to sprzątne raz na tydzien. Nie mam siły po prostu....

Stardust, ostatnio też miałam dołka i w sumie codziennie pomarudzę jak widzę siebie w lustrze. Zwalam to na hormony i mi łatwo:) pocieszam,że po prodzie wszystko wróci do normy tylko trzeba cierpliwości i czasu. A dla tych maleństw pod naszym serduszkiem warto... miło płaczu i dołków..
    Na codzień w domu się tak nie ogarniam. Często przelatam w samych gaciach i t-shircie :) włosy spięte w koka i wsio. Dziś poczułam troszkę lepiej. Wystarczyło zrobić mocniejszy makijaż, wyprostować włosy i wyjść z domu :) odrazu lepiej.

Diabla, zdjęcie cudne a zarazem jestem w szoku!!! :) też pokazałam swojemu T i patrzył ze zdziwieniem :)

Hm..pewnie miałam jeszcze komuś coś odpisać, ale z moją pamięcią kiepsko więc wybaczcie :) i tak dziwię, że tyle zapamiętałam :)

A co dziś u mnie?
    Dziś większość dnia poza domkiem :) T zabrał mnie po południu do kina. Pochodziliśmy troszkę po centrum, zjedliśmy pizzę, lody:) Wróciliśmy przed 24 i tak sobie narazie siedzę :)
    Oczywiście nie mogłam się powstrzymać i zrobiliśmy kolejne ciuszkowe zakupy dla Mai :) pochwalę się na dniach :)
    Jutro może też jakiś spacerek... To taki nasz, a raczej mój urodzinowy weekend w (prawie) trójkę :)

A co do skurczy to są one u mnie coraz to niemilsze i intensywniejsze :( no,ale widocznie tak musi być więc Wam nie będę zanudzać.
    Mała się naprawdę ostro rozpycha, dosłownie boli mnie wszystko i mam chyba cały brzuch w zakwasach.
    Moje skurcze też są takie porównywalne do tych bóli miesiączkowych no i jak na biegunkę. Nie raz wstawałam z myślą, że coś może... siadam na sedes i nic :) ale podczas okresu też tak miałam...

• Tysia87 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 00:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka wrote:
    Kurcze, to jest rzeczywiscie zonk :/ Mowia, ze biegunka to jeden z objawow towarzyszacych porodom, zeby oczyscic jelita i zrobic wiecej miejsca dziecku. I jak to cholerstwo odroznic od niezytu zoladka?!

I wlasnie sobie uswiadomilam, ze za miesiac o tej porze Mati juz na 100% bedzie ze mna... Matko kochana, milion sprzecznych emocji na raz... Ekscytacja, radosc, ale i mega strach... Regularnie do mnie wraca mysl, czy to byla dobra decyzja, zeby dluzej nie zwlekac. Czy nie bede czula, ze cos trace, ze moglam sobie jeszcze beztrosko robic, co chcialam. Czy moze moglam poczekac ze 2-3 lata. Ale przeciez zdecydowalam sie,bo czulam, ze tego okruszka, ktory bedzie zlepkiem mnie i mojego A, ktory bedzie namacalnym dowodem, owocem naszej milosci, naszym wspolnym ogniwem... Kurcze, to sie nazywa hustawka emocji :/ Az sie w takich chwilach karce, ze takie glupoty mi przychodza do glowy.
    Betinka też mam takie myśli, ale wtedy powtarzam sobie, że za późno na takie rozterki;-)też mogłam poczekać ze 2,3 lata.w marcu dostałam propozycje fajnej pracy, mam ochote pozwiedzać jesscze troche świata. Ale wydaje mi się, że moja miłość do synka będzie o wiele większa niż te wszystkie nieistotne rzeczy:-) i mam nadzieje, że jak będę miała chwilę zwątpienia, jak maly będzie mi dawał popalić to, to wszystko przetrzymam wlasnie dzieki temu, że już zawsze będę kochać kogoś tak bezwarunkowa miłością:-)bo on się jeszcze nie urodził, a ja już go kocham najbardziej na świecie. ..

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 01:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia87 wrote:
    Betinka też mam takie myśli, ale wtedy powtarzam sobie, że za późno na takie rozterki;-)też mogłam poczekać ze 2,3 lata.w marcu dostałam propozycje fajnej pracy, mam ochote pozwiedzać jesscze troche świata. Ale wydaje mi się, że moja miłość do synka będzie o wiele większa niż te wszystkie nieistotne rzeczy:-) i mam nadzieje, że jak będę miała chwilę zwątpienia, jak maly będzie mi dawał popalić to, to wszystko przetrzymam wlasnie dzieki temu, że już zawsze będę kochać kogoś tak bezwarunkowa miłością:-)bo on się jeszcze nie urodził, a ja już go kocham najbardziej na świecie. ..

Zawsze możemy na zwiedzanie świata wziąć naszych małych chłopaków i wychować ich na fajnych gości :) My chcemy z naszym na Kubę jechać znowu i w ogóle chcielibyśmy mu pokazywać świat, żeby był otwarty, żeby zobaczył jak żyją inni.

Tysia87 lubi tę wiadomość

• Tysia87 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 02:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka wrote:
    Zawsze możemy na zwiedzanie świata wziąć naszych małych chłopaków i wychować ich na fajnych gości :) My chcemy z naszym na Kubę jechać znowu i w ogóle chcielibyśmy mu pokazywać świat, żeby był otwarty, żeby zobaczył jak żyją inni.
    No pewnie ze możemy. Bardziej chodziło mi o to, że teraz już zawsze ktoś będzie ważniejszy od nas samych i że w pewnym sensie beztroska sie skończyła.Ale jakoś nie żałuję, że mam taką prawdziwą, swoją rodzinkę.
    Mój pieseł zjadł a bardziej pogryzl na części moje korekcyjne okulary.Za którymi zjezdzilam się całe miasto i tanie nie były:-( i już w myślach mialam jak jej przetrzepie za to dupsko. Ale przyszła, spojrzała tymi wielkim oczami i nawet nie krzyknęłam.....eh.mam nadzieję, że chociaż synka tak nie rozpuszcze i że będzie grzeczniejszy.

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 05:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uch, Tysia, bo Ty buldozke francuska masz chyba? Na nie sie nie mozna gniewac :) Kiedys mialam chlopaka, ktory tez taka mial i zawsze jak wstawalam rano u niego do pracy, to ta wariatka juz za mna chodzila cala uradowana :)
    A co do tego, ze juz zawsze bedzie ktos wazniejszy - fakt. I pewnie to bedzie nieodlaczna szkola dojrzewania!

Witam sie porannie, mezus wlasnie wrocil z pracy i mnie obudzil przy okazji.
    Jakies uczulenie mi wyskoczylo na rekach, potwornie mnie swedza palce przy paznokciach i mam jakies bable tam nie wiem skad :/

Karola, mam nadzieje, ze u Was w porzadku po nocy!

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 05:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betinka melduje sie w dwupaku :P chociaz bardzo nie wyspana ja chce swoje lozko :P
    Dobry Brzuchatki :)

Paula55 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak cisnienie? Juz chyba po pomiarach?

Kurna, no i on sobie smacznie chrapie, a ja oczy jak 5zl. W koncu wstalam zjesc i sie meliski napic, a mlody czka i sie wkurza!

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero po ktg jestem cisnienie jeszcze nie bylo ;)

Edit. Juz po cisnieniu 155/100 a na ktg dalej skurcze ;) zostaje czekanie na obchod :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2014, 07:18

• betinka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmmmmatko, i to po konskiej dawce lekow!!! A na obchodzie znajac zycie powiedza, ze jest ekstra ;) Kurcze, niech te 3 dni szybko mina i niech Cie zabieraja do tego porzadnego szpitala!
    Skurcze bolesne bardzo?

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niektore takie ze sie zwijam na lozku ale to rzadko ogolnie takie znosne ale dokuczajace ;)

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.
    Kaarolina, biedactwo, trzymaj się tam! Tak jak betinka pisze, oby te 3 dni szybko minęły i wzięli Cię do porządnego szpitala, bo to jakaś kpina jest. Ale dasz radę!

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Karolina - trzymaj się. Jutro przyjdzie ordynator to może dowiesz się czegoś konkretnego. Ja to się zastanawiam czy oni Cię specjalnie nie chcą przetrzymać do tego czwartku, żeby przekazać Cię do innego szpitala i mieć problem z głowy. A teraz robią wszystko żebyś przypadkiem u nich nie urodziła.

Karolcia - skurcze w pochwie (tzn o ile to przeszywające kłucie to skurcz) to mam jak siedzę lub chodzę, jak leżę to nie. Zastanawiam się tylko czy to nie syn mi skacze po szyjce bo gin przy badaniu mówił, że głowę ma już przy szyjce a szyjka ma tylko 0,5 cm więc może boli od jego nacisku. Poza tym to mam bóle jak skurcze żołądka i to wygląda jakby mi ktoś cały brzuch imadłem ściskał, w efekcie tego latam do toalety. Na szczęście to nie trwa długo tylko po prostu bardzo boli. W sumie to tak sobie skurcze porodowe wyobrażałam tylko może bez tej kupy :P A poza tym to boli mnie w dole pleców i w dole brzucha jak na miesiączke. No ale jak dotąd nie urodziłam więc pewnie to przepowiadające dają mi się we znaki mocno. A co do tego, że biegunka może być zwiastunem porodu to moja gin też mi o tym mówiła. Tylko skąd tu właśnie wiedzieć kiedy to już? Doszłam do wniosku, że póki mogę wytrzymać to nie jadę do szpitala, tylko jak juź będzie źle. Przypuszczam, że na tym etapie ciąży to takie cuda są już po prostu w pakiecie :P

Ciekawe jak u Fipsik po tych zawodach. Mam nadzieję, że nie zrobiła sobie krzywdy tym bieganiem.

Edit: A mój mąż to się wykończy nerwowo zanim urodzę. Wstałam rano i poszłam brać prysznic, a ten przerażony pyta co się dzieje :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2014, 08:37

karolcia:)))), ofcooo lubią tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
‹‹ 1470 1471 1472 1473 1474 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ