WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka tez przeszlam etap marudzenia i wmawiania sobie ze wygladam jak prosie przed swiniobiciem :/ nie moge sie przyzwyczaic ze jestem tak ogromna jak cale zycie mialam niedowage... Ale przeszlo mi i jestem na etapie: mam to w dupie po porodzie znow bede laska :)
    Lepiej mi ;)

Fipsik medale i puchary wypas!!! Uwielbiam podziwiac trofea i podziwiam ludzi z pasja!!!
    W rodzinnym domu dopiki miekszkal tata bylo wszedzie pelno pucharow bo on utytulowany wedkarz :)

Fipsik, Majeczka2014, Tysia87 lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Patu Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Kurde wy juz spakowane a ja jak zawsze na koncu :P
    Ehh co za lipny dzien :/ ostatni dzien moj Misiek w domu bo jutro juz do pracy i pogoda do d** :/
    Spiaca jestem. Nawet po drzemce. Wogole zaczynam sie stresowac jutrzejsza wizyta :/

Tymczasem moj przyszly maz jak zwykle mnie zaskoczyl pysznym obiadkiem :) objadlam sie jak prosiak :)
    Dzis szef kuchni serwowal nadziewane ziemniaki w mundurkach z: cebulka, papryka zolta i cżerwona,lososiem wedzonym, szczypiorkiem w delikatnym sosie czosnkowym plus soczek swiezo wyciskany z grajfrutow :)

2exyr5t.jpg

mmm... podziel sie takim jednym :) pyszności :) rodzina kucharzy :D ciekawe czy synek podzieli pasje rodziców

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe ciekawe :)
    Poki co to pewnie bedzie kozystal z maminego bufetu ;)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, zjadłabym takiego kartofelka ;)
    w ogóle strasznie polubiłam ziemniaki w ciąży. Wcześniej praktycznie nie jadłam. Raz bo dieta i pilnowałam co jem, a dwa to po prostu nie miałam ochoty i nie zbyt lubiłam. Ale teraz 2 razy w tyg, jadam :)

ps. Paula, Twój synek ma mega opcję all inclusive ;)

Niech się ochłodzi w końcu to wieczorkiem zabieram się do robienia lecza na jutro :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2014, 17:55

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam uwielbiam ziemniaki :) a makarony wszelkiego rodzaja kocham :)
    Ogolńie wloska kuchniato jest to ;)

Kurde u mnie caly dzien zimno, szaro i buro :( depresyjna pogoda :/
    Chyba zjem gofra :P

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu wrote:
    pewnie jutro cie wypisza a w srode urodzisz na zeromskiego :)
    Niekoniecznie zwiekszyli mi dawki lekow dwukrotnie i cisnienie zamiast spadac to rosnie..az sie boje jutrzejszego obchodu bo sie nastawilam ze wyjde jutro kupie szybko wozek i znajde sie na zeromskiego...

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niedawno wróciłam :) mąż w sumie sam się zawiózł, ale musiałam samochodem wrócić. No i mandat dostałam :P ale policjantka była miła i dała mi ulgowy 50zł :P
    Fipsik fajnie, że z mężem dzielicie te same pasje :)
    Pierwszy raz będę tak długo całkiem sama w mieszkaniu.W sumie całkiem nie jestem sama, bo mam w końcu lokatora pod sercem :) Nawet psa zaczyna mi brakować :) mąż pogadał z sąsiadem, zawiezie mnie w razie czego do szpitala.
    Przyjaciółki mąż ma nocną wartę :P
    W ogóle to dziecko odbiera mi myślenie za kierownicą, notorycznie zapominam włączać kierunkowskaz, nawet jak zjeżdżałam do policji to nie włączyłam :D
    Kaarolina normalnie brak słów na ten szpital...
    Paula55 też kocham makarony :) z nich to można byle co wyczarować :)
    Ja miałam wenę do gotowania tak do II trymestru, teraz już nie chce mi się gotować, jakoś nie mam weny, ani sił.

Fipsik lubi tę wiadomość

• Patu Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:
    Niekoniecznie zwiekszyli mi dawki lekow dwukrotnie i cisnienie zamiast spadac to rosnie..az sie boje jutrzejszego obchodu bo sie nastawilam ze wyjde jutro kupie szybko wozek i znajde sie na zeromskiego...

a wozek juz upatrzony? to najwyzej męża wyslij jutro.

a cos mówią na to cisnienie czy dalej cały czas mowa tylko o wielkiej pani ordynator? a do swojego gina dzwoniłas poinfotmowac co sie dzieje?

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do gotowania zawsze mam wene :P
    Czasem moj T mnie wyrecza bo on super gotuje i wymysla cuda :P
    Ale generalnie ja siedze w garach :)
    Mmm makarony, pizze, lazanie, sery, oliwki ida u nas hurtem!! Pracujac kiedys w wloskiej knajpie bylam w 7 niebie ;P

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• dba Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż lubi gotować typowo polskie dania :) to on zawsze robi gołąbki, żurek, bigos, kwaśnicę, fasolkę po bretońsku. No i robi rolady wołowe i wieprzowe. Ja często próbuję czegoś nowego, bardzo lubię włoską kuchnię. ale tak jak pisałam- ostatnio to nic mi się nie chce :P

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu Robia dodaja coraz to wiecej tabletek po ktorych jest tylko gorzej :/ co godzine juz mi mierza cisnienie.. dzwonilam ale nie odbiera jutro po obchodzie do Niego zadzwonie moze odbierze on ma teraz noworodka w.domu wiec rozumiem ze moze czasu nie miec.. a co do wozka wlasnie nie mam upatrzonego kompletnie nic eh.. :/

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja włoskie dania też b. lubię :) lubimy :) mój T to makaronowicz :)
    Flipsik, u mnie identycznie było... w 2 trymestrze mogłam góry przenosić i codziennie przesiadywałam w kuchni :) modziłam jak się da. Od kilku tygodni niestety już wena wygasła no i sił też brak... Jeszcze się nagotuję dla rodzinki ;)

Karolina, mi też brak słów...oni myślą, że lekami wszystko załatwią? Dokąd będą tak Cię faszerować? Nie chcę też się wypowiadać za nadto bo nie jestem lekarzem, widocznie wiedzą co robią.
    A wózkiem w razie W się nie martw. Choć wiem, że łatwo mówić :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 sierpnia 2014, 19:43

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka2014 wrote:
    Flipsik, u mnie identycznie było... w 2 trymestrze mogłam góry przenosić i codziennie przesiadywałam w kuchni :) modziłam jak się da. Od kilku tygodni niestety już wena wygasła no i sił też brak... Jeszcze się nagotuję dla rodzinki ;)

Nie jestem Flipsik, i nie mi się nie chce gotować :)

Ja nie mam weny na gotowanie ze względu teraz na dietę :/ Nie wiem co mam wymyślać, ehh

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    Nie jestem Flipsik, i nie mi się nie chce gotować :)

Ja nie mam weny na gotowanie ze względu teraz na dietę :/ Nie wiem co mam wymyślać, ehh

ojacie...przepraszam :) avatarki mi się pomyliły :)
    poprawka: do dba ;)

• Io Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W weekendy ostatnio strasznie cicho na forum. Wszystkie już wymęczone czekają na poród :P

verynice lubi tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się wieczorkiem chociaż przez cały dzień Was podczytywałam :)
    Ja dzisiaj też samotny dzień, bo mąż na służbie od rana, wróci dopiero jutro rano ;( Nie lubię nocy bez niego!

Byłam sobie za to z mamą na zakupkach - obkupiłyśmy moją siostrę w rzeczy do szkoły, najlepsze jest to, że wybierałam zeszyty i wciskałam jej na siłę bo tak jej zazdrościłam tych szkolnych zakupów :D Jak byłam w jej wieku to był dla mnie najlepszy czas - zakupy do szkoły :D Potem w domu milion razy układałam w piórniku, przekładałam zeszyty z kupki na kupkę a przyklejenie naklejek i podpisanie ich zajmowało mi całą wieczność, bo tak to celebrowałam :D
    No i kupiłyśmy też 2 bodziaki, czapeczkę, spodenki i śpiochy dla Marcela :D :D :D

Aaa no i jutro mamy sesję brzuszkową a kompletnie nie wiem co mam ubrać i co przyszykować dla męża do ubrania...?? Rano będę myśleć...oby pogoda była bo nie chcę kolejny raz przekładać sesji..

A w ogóle jutro zacznę 9 miesiąc ciąży - ależ super! :D

Io lubi tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u mnie moj Misiek jest od kombinowania a ja wole robic te tradycyjne haha :) zawsze sie boje ze jak zaczne kombinowac to mi nie wyjdzie :P choc tez czasem tworze :)

Verynice ja mialam to samo na koniec wakacji!!! Ekscytowalam sie kazda nowa paczka kredek czy pisakow :) nie moglam doczekac sie konca wakacji zeby zapisac pierwsza str w zeszycie :P
    Szkoda ze ten entuzjazm potem szybko mijal haha :)

Ooo kura. To ja juz w 9 mies jestem???? <szok> !!!

stardust87, verynice lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io wrote:
    Spakowałam torbę do szpitala! Jest ogroooomna. Jak zacznę rodzić jak mąż będzie w pracy to nie wiem kto mi ją zaniesie :P
    moja też jest ogromna. a jeszcze mam drugą dla dzidzi. I osobno kosmetyczkę. i jeszcze wielkie pudło z zestawem do pobrania krwi. Nie wiem czy my we 2 z mężem się zabierzemy :P

Io lubi tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też uwielbiałam zakupy do szkoły. :) Zwłaszcza wybieranie zeszytów i kupowanie kolorowych długopisów, mazaków itp. Za kilka lat znowu będziemy robić takie zakupy :P

verynice lubi tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 10 sierpnia 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, wcale nie wygladacie na 9 miesiac!!! Naprawde super z Was mamuski.
    Fipsik, no jestem pelna podziwu dla pieskich trofeow! Az Ci zazdroszcze tych psiaczkow, bylismy dzis u rodzicow na obiedzie, rodzinka mojej siostry tez i poerwszy raz nasz Fafiszek nie krecil soe pod nogami :( Nie mozemy sobie z ta pustka poradzic, rodzice od jego odejscia co wieczor chodza na dlugi spacer, bo nie wiedza co ze soba zrobic :( Niby tylko pies, ale to AZ pies.

Paula, Ty to masz zdolnego chlopa! Sie dobraliscie :) Moj to jajka zrobi, zupe sniadaniowa wg 5 przemian i ratatouille, that's all.

I nie pamietam juz co mialam napisac :/ Ten upal mnie zabije, zyc sie tak nie da!
    Nie mam pojecia skad sie wzielo to uczulenie na moich dloniach i stopach, swedzi potwornie i te babelki juz sie na cale palce rozprzestrzenily. Mam nadzoeje, ze to nie jest zwiazane z ciaza!

Fipsik lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
‹‹ 1474 1475 1476 1477 1478 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ