X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dba wrote:
    Mamy zakłady azotowe,są to zakłady chemiczne, weszłam na stronę naszego radia i był wybuch wodoru, czekają aż cała substancja się wypali.Wybuch podobno nie zagraża środowisku ani mieszkańcom, ale mają po wypaleniu osłonę zakładać.

zakłądy azotowe w puławach a moze w tarnowie?

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akuszerka moje wady oprócz biodra nie są wynikiem porodu. Podałam siebie jako przykład, bo ktoś tu napisał, że po cc w 38 tyg dzieci mają chore narządy. To w większości przypadków nie zależy od rodzaju porodu, tylko od genetyki. Mam niewykształconą nerkę. Czy gdyby moja matka miała cc w 38 tyg to każdy by na to zwalał winę? Że nie pozwoliła się dziecku rozwinąć do końca? Narządy rozwijają się na długo przed 38 tyg ciąży.

Oczywiście cc to ingerencja. Ale nie taka zła, jak ją tu malujecie. 1/3 z nas będzie miała cc, czy to na życzenie, czy z powodu zdrowia, czy z powodu ułożenia dziecka (chociaż pośladkowo możnaby urodzić sn, nie raz kiedyś tak się dzieci rodziły). A nawet te, które się zapierają i krytykują też mogą mieć cc - wszystko okaże się na porodówce. Różnie bywa.

Przestańmy się straszyć opowieściami o wadach każdego z porodów, bo to nie wspiera nikogo. A jak się okaże na sali, że potrzebne cc to tylko większy strach będzie. Niepotrzebny.

Mam nadzieję, że obojętnie jak rodzić będziecie - dzieci będą zdrowe. A jeśli coś będzie nie tak, że zostaną objęte jak najlepszą opieką.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2014, 15:40

afrykanka, K_A_M_A, akuszerka89, stardust87, deidre lubią tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • afrykanka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sie bardzo ciesze, ze na naszym watku dyskusje przebiegaja normalnie, bez obrazanie i tym podobne.

Stardust ide sie napic coli :) smala smaka mi narobilas :) Pizza jest przewidziana na piatek :)

Korzystajmy poki mozemy :)

Majeczka2014, justyna14, stardust87 lubią tę wiadomość

1usat5od00spirqc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka wrote:
    Aleksa, najważniejsze, że wszystko jest w porządku z bobaskiem! A ten lekarz ma certyfikat? W sensie usg robi 'przy okazji', czy jest dobrze przeszkolony? Bo niestety dużo zależy zarówno od operatora, jak i sprzętu.
    Ten niby ma w swoim opisie że posiada II stopień specjalizacji z ginekologii i położnictwa. Specjalizuje się w badaniach USG. Uczestniczył w licznych kursach z zakresu badań USG ginekologicznego i położniczego. Jest członkiem Polskiego Towarzystwa Ginekologicznego oraz Polskiego Towarzystwa Ultrasonograficznego.

Grom go wie czy sie zna czy nie ale wydawal sie byc kompetentny.

• Ewi25 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    afrykanka wrote:
    ja sie bardzo ciesze, ze na naszym watku dyskusje przebiegaja normalnie, bez obrazanie i tym podobne.

Stardust ide sie napic coli :) smala smaka mi narobilas :) Pizza jest przewidziana na piatek :)

Korzystajmy poki mozemy :)

colę jak wczoraj wciągnęłam ale tą małą aby :) a dziś zjadłam już małą oaczkę chipsów laysów serowych :) a później zagryzłam babką :D może za godzinkę lecza trochę zjem.

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Fipsik Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do historyjek porodowych. Znajomej dziecko ułożone było główkowo, ale na poród rączkę miało nad głową. Długo rodziła, męczyła się, jakoś wypchnęła - najpierw rączkę, potem główkę, potem resztę. Szczęśliwi co nie miara, że udało się bez cc. I co po 30 min się okazało? Że łożysko za chiny odejść nie chce i musieli zrobić cc, żeby wyjąć łożysko. I tak oto, jednego dnia miała poród naturalny i cc. Dwie rany w jednym :/ Na szczęście rzadko się to zdarza ;)

stardust87 lubi tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • betinka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    mi moja gin mówiła, że z reguły chłopcy mają krótsze kości udowe niż dziewczynki (które zawyżają średnią) dlatego z reguły u chłopców wychodzi niższy tydzień. Bo też się o to martwiłam.

O, a to tego mi nie mówili! Ale ta kość udowa u mojego grubasa jest 'opóźniona' od dawna w stosunku do reszty wymiarów. Co go pewnie czyni grubszym i dlatego ma już takiego buziola tłustego :) Głowę i brzuch miał w 35t+5d na 38t+5d, a nogę na 34t. Mam nadzieję, że nie będzie jakimś turboskrzatem :D

dba - to dobrze, że wodór, a nie jakiś gorszy syf :/ Na wszelki wypadek nie wychylaj noska z domu!

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi25 wrote:
    zakłądy azotowe w puławach a moze w tarnowie?
    Kędzierzyn-koźle :)
    Fipsik my tu raczej się wypowiadamy o cc na życzenie niż ze wskazań.
    Koleżanka miała pierwszą cc, bo małemu podczas porodu sn zaczęło tętno spadać, bardzo chciała drugie urodzić sn, niedawno urodziła i znowu cc bo małemu tętno spadało przy każdym skurczu. Także nie potępiam jej, dobrze, że lekarze nie czekali i zrobili cc. I uważam tutaj słuszność w cc, bo gdyby nie cc to jej dzieci by prawdopodobnie nie przeżyły porodu (sn).

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje ze my nadal w dwupaku.. po 16 sie okaze czy bedzie c.c czy wracam na sale.. nikomu nie zycze testu oxytocyna :/

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Fipsik Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaproście kadę, to dopiero się dyskusja zacznie.

anulka81, justyna14, akuszerka89, stardust87, kark lubią tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • K_A_M_A Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark, to ja nie rozumiem podejścia rodziny, że co Ty niby gorsza że miałaś znieczulenie?? Ale jarmark :P Zazdrosne pewnie, że one nie dostały, pff!
    Tak Was poczytać to nie tylko ja mam durną rodzinkę, ale widzę że duuużo z Was się z tym boryka i trzeba wysłuchiwać głupiego gadania-nie rozumiem tego, po jakiego ch*** wbijać komuś szpilę w dupe?? Jak komuś coś nie pasuje to powinien to zostawić dla siebie! Ależ się uniosłam :) Ale widać że są ludzie buraki a my tylko się przez to stresujemy!

A z przyjemniejszych rzeczy to Martusia-kolejna laska, i znowu blondi ;) hehe

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:
    Melduje ze my nadal w dwupaku.. po 16 sie okaze czy bedzie c.c czy wracam na sale.. nikomu nie zycze testu oxytocyna :/

Miałam ten test przy pierwszym dziecku, leżałam 2h pod kroplówką, a 3 godziny po teście rozpoczął się poród sn.

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Kaarolina biedna Ty :(

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • anulka81 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko Karolina ale oni Cie męczą, współczuję i mam nadzieje ze wreszcie zdecydują o cc. Trzymam kciuki!! :-)

Kaarolina lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69207.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola trzymaj sie!!! I tak jesteś dzielna!!! Obys sie tylko nie zniechecila do kolejnej ciąży :/

Tak czy siak, bedzie dobrze!!!

• betinka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, oby jak najszybciej to dobrnęło do szczęśliwego końca, nie ważne już jaką drogą!!

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • K_A_M_A Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:

Nawet nie chcę sobie wyobrażać co Ty tam przeżywasz, ale dasz radę kochana!

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    Zaproście kadę, to dopiero się dyskusja zacznie.
    no! awantura do kwadratu :) pouciekamy wszystkie hahaha

Fipsik, afrykanka lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za odpowiedzi i w sumie pocieszenie bo ja zupelnie nie ogarniam tych centyli i pomiarow i tylko nabijam sobie do łba jakąś paranoje :/

Jesli donosze Dominisia do terminu to chyba bedzie wazyl 5 kg :)
    Tłuścioch moj mały, pewnie od słodyczy, chipsów i coli taki wielki :)

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola trzymaj się kochana! jesteśmy wszystkie bardzo dumne tu z Ciebie! mega dzielna babka z Ciebie!

7w3d 💔
‹‹ 1538 1539 1540 1541 1542 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ