X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chcę sn bez znieczulenia. Mam znajomą która dostała za dużą dawkę znieczulenia i dziecko ma lekki niedowład lewej strony. Wiem, że taki przypadek 1/milion ale jednak. Nie po to teraz dbam o siebie jak nigdy, żeby potem poddać się bólowi. O nie! żaden ból mi nie straszny, martwi mnie tylko długość porodu, żeby mały się nie poddusił czy coś. A ja to wszystko zniosę dla niego. Czekałam na niego 2 lata i 9 miesięcy ciąży, więc skurcze mnie nie pokonają na końcu.

No i oczywiście jak większość uważam, że poród sn jest właściwszy i jeśli nie ma wskazań do cc, to kobiety powinny chociaż próbować urodzić naturalnie. Ale każda robi jak uważa.

Io lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • martusia86 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina mocno trzymam kciuki
    A co ma znieczulenie do niedowładu ??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2014, 15:05

Kaarolina lubi tę wiadomość

relgh3715xtq0i4d.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagoodkaK wrote:
    Bardzo Was przepraszam za ten wątek o cc, bo wydaje mi się, ze to moja wina, gdyż rano dodałam artykuł na temat cesarki na zimno i po skurczach. Obiecuje, ze juz nie dam Wam nic do rozkminki, bo 20 stron o tym będzie;)

Bez przesady. My tu bardzo kulturalnie dyskutujemy i nikt nikogo błotem nie obrzuca. Logiczne, że każdy ma swoje zdanie. Ja uważam, że jak ktoś ma argumenty popierające swoje wybory to wręcz powinien bronić swojej pozycji. Nie toleruję tylko wypowiedzi ,,nie bo nie'' albo ,,bo ja tak myślę i koniec". Póki każda strona potrafi bronić swoich racji to dyskusja nigdy się nie skończy decyzją kto ma rację. No ale ja akurat lubię takie rozmowy bo rozwijają. Niestety nie każdy się do tego nadaje. Od 2 lat nie spotykamy się ze znajomymi bo raz na sylwestrze zaczęliśmy rozmowę o adopcji dzieci przez homoseksualistów. Ja miałam argumenty a oni ,,nie bo nie". Na każdy mój argument którego nie potrafili obalić reagowali agresją, aż w końcu nawrzeszczeli na mnie, życzyli mi homoseksualnych dzieci i poszli do domu. było mi bardzo przykro bo dla mnie to była normalna wymiana zdań ale mąż powiedział, że zdenerwowało ich, że nie mogą mnie zagiąć i zareagowali bardzo nerwowo. Ja mam poglądy jakie mam, ale umiem ich bronić.

justyna14, afrykanka, afrykanka, Paula55, Tysia87, stardust87 lubią tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka wrote:
    Ja kupiłam jedną paczkę tych wielkich, a do domu zwykłe podpaski bella classic.

A tak wam powiem dla śmiechu jaka ja byłam ciemna przy pierwszym porodzie. To było 10 lat temu, nie miałam internetu, ani nikogo kto by rodził przede mną z mojego pokolenia, do tego po porodzie miałam salę wykupioną pojedynczą i nikt mi nie powiedział co i jak. Wszystko wiedziałam od mamy i cioć :)

I tym oto sposobem nie miałam pojęcia, że jest coś takiego jak majtki jednorazowe, czy wkładki laktacyjne :) I siedziałam na tej sali po porodewej między nogami lignina, bez majtek, tylko sobie ją udami trzymałam i chodziłam jak japonka ;) ( bo tak mi mama i ciotki powiedziały że tak trzeba :) ), a z piersi lało mi się mleko. I chodziłam taka usyfiała i tylko jak szłam do toalety to się zastanawiałam co robią inne dziewczyny, że im tak mleko się po koszuli nie leje i krew po nogach :)

He, he taka byłam ciemna :) Dopiero przy drugim porodzie odkryłam majtki jednorazowe i wkładki laktacyjne ;) HiHi i sama się z siebie śmiałam.
    no moja mama też jak jej opowiadam co muszę kupić i co kupiłam, to tylko pyta a to po co, a tamto po co. Kiedyś wszystko wyglądało inaczej, nie ma co się oszukiwać. A za 20 lat pewnie jeszcze bardziej się zmieni.

7w3d 💔
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś

A co do porodu ja bym chciała sn i bez zzo (dwa razy tak już rodziłam i żyję), ale jak poród będzie się przeciągał to pewnie będę wołać o zzo.

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BPD 95,3 mm - 38w6d
    HC 335,2 mm - 38w3d
    AC 330,5 mm - 37w0d
    FL 71,2 mm - 36w3d

przypuszczalna waga 3149 g

stopien dojrzalosci lozyska II.

Najbardziej mnie martwi ten pomiar BPD bo jest jakis taki duzy :/

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak obstawiałam, że ta Karolinka to nam pierwsza "poleci". oby wszystko poszło sprawnie, jak najmniej boleśnie dla niej i żeby Krzysio wynagrodził jej te ostatnie ciężkie tygodnie.

7w3d 💔
  • betinka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusia86 wrote:
    Cześć podajcie mi proszę linka to wstawię zdjęcia jeszcze tego tu nie robiłam :)

Proszę http://pl.tinypic.com/ :) Wybierz rozmiar Message Board najlepiej i skopiuj link do forów i paneli dyskusyjnych :)

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksa.wawa wrote:
    BPD 95,3 mm - 38w6d
    HC 335,2 mm - 38w3d
    AC 330,5 mm - 37w0d
    FL 71,2 mm - 36w3d

Wg. mnie wygląda dobrze, maluszek jest proporcjonalny tylko po prostu duży :)
    U mnie na ostatnim usg była rozbieżność między nóżką a brzuszkiem 5tyg i lekarz powiedział, że jest ok, ale też się o to trochę martwe.

aleksa.wawa lubi tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksa.wawa wrote:
    BPD 95,3 mm - 38w6d
    HC 335,2 mm - 38w3d
    AC 330,5 mm - 37w0d
    FL 71,2 mm - 36w3d

kochana według parenting.pl dla Twojego tygodnia średnia dla BPD wynosi 90 mm, zaś maks - 95 centyl nawet 100 mm także poprostu masz duże dzieciątko. Wyniki moim zdaniem w normie.

7w3d 💔
  • martusia86 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka wrote:
    Proszę http://pl.tinypic.com/ :) Wybierz rozmiar Message Board najlepiej i skopiuj link do forów i paneli dyskusyjnych :)
    Dziękuję :)

relgh3715xtq0i4d.png
  • afrykanka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki macie piekne domki wybrane, wyobrazam sobie jak to musi byc ekscytujace stawiac wlasny dom od podstaw. Mam nadzieje, ze i ja kiedys dom postawie, ale to niestety daleka przyszlosc.

Mam nadziej, ze Karolina juz niedlugo nam Krzysia pokaze :)

Co do porodu, kazdy ma swoje zdanie i niech tak zostanie :) kazda wie co jest dla nas i dzidzi najlepsze. Jestem pewna, ze kazda z nas ta decyzje dokladnie przemyslala.

P.S. mimo,ze bede miala cc chce za wszelka cene karmic piersia,ciesze sie ze szpital robi wszystko aby mamsia karmila piersia. Nie wiem jak jest w szpitalach, ja bede miala dzidzie caly czas ze soba….nawet kapile i przebieranie wszytsko sie dzieje u mnie w pokoju. Tylko pierwsza noc po cesarce dzidzius nie jest ze mna,bo bede za slaba aby sie nim opiekowac, ale na kazde obudzenie malucha przynosza mi go do karmienia. Oczywiscie tatus bedzie z nami praktycznie caly czas.

Co gotujecie dzisiaj? Ja wlasnie sobie nastawilam piekarnik i bede jadla kukurydze :) tak mnie naszlo

1usat5od00spirqc.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksa.wawa wrote:
    BPD 95,3 mm - 38w6d
    HC 335,2 mm - 38w3d
    AC 330,5 mm - 37w0d
    FL 71,2 mm - 36w3d

ja bym się bardziej zastanawiała nad łożyskiem, bo ja mam już dojrzałość III. Ale nie wiem, czy u mnie to za szybko dojrzało, czy jak. Może dlatego ginek powiedział że wcześniej urodze.

Właśnie może któraś wie jak to z tą dojrzałością łożyska jest?

7w3d 💔
  • pralinka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka2014 wrote:
    ja nie wiem czy coś się da z tym zrobić. Chyba nie. Takie uroki :)
    Bo ja też chodzę ogólnie obolała, jakby ktoś mnie poturbował....
    Serio Majeczko? Pociesz mnie że nie jestem sama z tym poturbbowaniem. W dosłwonym sensie, czuję się jak pobita z lewej strony..Na myśl o zasypianiu mam ciary..

• Io Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka wrote:
    A co do porodu ja bym chciała sn i bez zzo (dwa razy tak już rodziłam i żyję), ale jak poród będzie się przeciągał to pewnie będę wołać o zzo.

Trzecie dziecko to Ci wyleci i nawet nie zauważysz :P

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • pralinka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    ja tak mam już ze 3 tygodnie jak nie dłużej. Dupsko młodego mam pod żebrami z prawej strony i bolą bez przerwy. Mi, jak siedzę, to pomaga zarzucenie ręki z tej strony co boli na głowę i przegięcie kręgosłupa w bok(jakbyś skłony w bok robiła) to wtedy się więcej miejsca pod żebrami robi i jakoś ból mija. Ale jak się wyprostuję to znowu boli.
    Też Cię tak napiernicza że nic się nie chce?
    Spróbowałam to Twoje ćwiczenie i w momencie jego wykonywania jest lekka ulga, ale po chwilii wszytsko napiernicza z takim samym natężeniem..
    Jak Ci się udaje spać? Na prawym boku?

• dba Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka ja nie miałam pojęcia o wkładkach laktacyjnych :D mleko lało się z piersi i brudziło koszulę :) teraz mądrzejsza jestem :P
    Aleksa nie stresuj się tymi wymiarami, na pewno z dzieckiem wszystko ok :)
    Ja to w ogóle nie patrzę na wymiary dziecka, skoro lekarz mówi, że wszystko jest dobrze to po co ja mam się nakręcać? Zresztą jakie się urodzi takie się urodzi i tak na tym etapie nic nie zmienię. A po co sobie stresów w ciąży dokładać.. - i tak będę go kochać całym sercem.

• betinka Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksa.wawa wrote:
    BPD 95,3 mm - 38w6d
    HC 335,2 mm - 38w3d
    AC 330,5 mm - 37w0d
    FL 71,2 mm - 36w3d

Ale te pomiary są mniej więcej w podobnym tygodniu, więc chyba nie ma co się stresować :) Mój synuś tez ma krótkie nóżki i żaden lekarz się nie czepiał.

Karolina na facebooku napisała, że ma skurcze, ale poród nie postępuje :(

aleksa.wawa lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pralinka wrote:
    Serio Majeczko? Pociesz mnie że nie jestem sama z tym poturbbowaniem. W dosłwonym sensie, czuję się jak pobita z lewej strony..Na myśl o zasypianiu mam ciary..

serio serio..niestety.. i tak od jakiś 2 tyg stękam i jęcze :) naprawde wszywtko mnie boli... brzuch, spojenie lonowe, kregoslup, i Bog wie co jeszcze...
    Ciężko mi też sobie błogo zasnąć bo w srodku wlasnie boli. Koszmarem jest zmiana pozycji. Znow budza mnie silne bole wiazadel(prawdopodobnie) ale z tym borykam sie juz od 20 tyg :/

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 13 sierpnia 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusia86 wrote:
    Karolina mocno trzymam kciuki
    A co ma znieczulenie do niedowładu ??
    Coś na pewno ma, bo u nas na SR anestezjolog też wspominał, że rzadko ale czasem się zdarza jako konsekwencja zzo niedowład u malucha lub lekkie porażenie nerwowe. Ale nie mówił tego by straszyc, bo u nas w szpitalu chętnie dają zzo.

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
‹‹ 1536 1537 1538 1539 1540 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ