X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    i zmieniając temat na bardziej codziennie idę robić obiadek: dziś fryteczki z mielonymi i jakąs sałatkę muszę wyczarować z niczego, a co u Was?

U nas będzie pierś z kurczaka z serem, wędliną i pieczarkami, do tego fryteczki i surówka z kiszonej kapusty :P

Edit: hahaha, mądra jestem, chciałam na obiad zrobić rybę z wedliną, serem i pieczarkami :D

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka wrote:
    O rajuuu, a co tam wlalas????! ;) Nie bylo trzeba dwa razy plukania wlaczyc?
    Ubranka sliczne :)

Kurcze, ja za 19 dni mam godzine zero, a musze wszystkie ubranka jeszcze raz wybrac no i w koncu wyprasowac :/ Torba stoi pusta i czeka na swoja chwile szczescia. Zlo! Ale w sumie dobrze, ze wczesniej nie prasowalam jak byly te upaly. Dzisiaj cudowne 18 stopni, to mozna i prasowac :)
    za dużo tego płynu do prania nalałam :) ale ładnie się wypłukały pieluszki:) widok niezły nie :)

betinka lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jovi81 wrote:
    Karkówka , frytki i sałatka z lodowej - tak nie do końca zdrowo ale czas od czasu można :)) w końcu do ostatnie chwile na takie kulinarne rozpusty bo potem nie wiadomo co będzie jak będziemy karmić :)

Czcijcie każdy dzień rozpusty, nie wiadomo kiedy trzustka jebnie ;]

justyna14, Gosia19, Io, kark, assantea, jovi81, dba, Tysia87, pralinka, stardust87, K_A_M_A, Migotka22, Paula55, afrykanka, verynice, JagoodkaK, betinka lubią tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale mi ślinka leci jak czytam o tych Waszych obiadkach :) <mniam> mi wczoraj któraś, chyba Paula, narobiła ochoty na pizze i chyba będę musiała wyciągnąć jakiś znajomych i meża w sobote na pizze. Połącze przyjemne z przyjemnym.

Powiem Wam, że łatwo się pisze co byście zrobiły na miejscu Karoliny, ale prawda jest taka, że żadna na tym miejscu nie jest i oby nie była, bo punkt widzenia zależy od miejsca siedzenia. I uważam, że nie ma co straszyć Karoli swoimi poglądami, bo w sumie tylko mącimy jej w głowie ale wspierać i czekać na rozwój akcji. Na pewno wszystko szczęśliwie się dla nich skończy. Decyzja należy do nich, a osądy i zdania na temat działania lekarzy może zostawmy do czasu aż Karolina urodzi, żeby jej dodatkowo nie stresować.

madiiiii, Kaarolina lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    hahahahaha rozwaliłaś mnie Flipsik!!!! hahahaha

Fipsik lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:

Hahahahaha, no to żeś dowaliła tekstem :D
    2smiech.gif

Fipsik lubi tę wiadomość

• doti77 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jovi81 wrote:
    doskonale Cię rozumiem, ja juz tez nie mam pomysłu jak się wbijać z tymi zastrzykami. chyba mamy ten sam termin cc ? Mam nadzieję że obie dotrwamy do niego :)
    Tak ja mam cc na 1.09 o 7 rano mam zglosic sie do szpitala.Obysmy dotrwały.U. nas dzisiaj mąż robi obiad -bigos,a ja leniuchuje.W szpitalu to mi w ramie dawali zastrzyk,bolalo Bardzo.A ja nadal w brzuch sobie daje.Dzisiaj jeszcze sie nie wkulam ,bo synek w brzuszku szaleje.Udanego dnia.

jovi81 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69856.png
    https://www.maluchy.pl/li-70991.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też ktoś tu ochoty na pizze narobił i dziś zamawiamy z mężem :) Nawet zaszaleję i coli się napiję! A jutro robimy domowe hamburgery i frytki! Korzystam z tego, że coś mi się poprzestawiało i przestałam na wadze przybierać. Nawet jak cały czas słodycze wpierdzielam :P

le'nutka, justyna14 lubią tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betinka, to zazdroszczę, u mnie coś czuję, że syn tak jak córka pójdą w ślady tatusia...
    Tosi kiedyś, jak teraz Kajtkowi puszczam moja muzykę (muzyka filmowa, klasyczna, rockowa) to śpi, nawet nie zareaguje, ale jak tatuś zapuści swoje disco-polo-bity to wariuje, a córka śpiewa i tańczy obok :| Ale nie da się ich przy tym nie kochać :P

Mi się marzy na obiad wielki kawał mięcha z grilla, taki w środku jeszcze nie do końca zrobiony, gruby na 3 centymetry! Ach! Niestety, dziś jesteśmy proszeni do mojej mamy, więc pewnie będzie rosół i spaghetti z proszku, bo ona nie lubi gotować :)

Kobietki, po ilu od arbuza was puszczało? Bo ja drugi dzień ciupię, już razem chyba z 1,5kg zjadłam i mam wrażenie, że jestem coraz bardziej obrzmiała :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2014, 13:09

dba, betinka lubią tę wiadomość

• dba Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się czuję fatalnie... Nie wiem ile dni dam radę wytrzymać na tym leku... ciśnienie mi skacze...znowu puls powyżej 100. Dobrze, że mąż w nocy zjeżdża.

• Patu Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    A kupiłaś tą herbatkę w jakiejś stacjonarnej aptece czy przez neta zamawiałaś? Bo ciekawa jestem czy mają to w aptekach.. A też by mi się przydała..

W zielarskim kupiłam
    Ale w niektórych aptekach tez jest ;)

stardust87 lubi tę wiadomość

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Diabla85 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam dzisiaj ziemniaczki i gołąbki :)

le'nutka, justyna14 lubią tę wiadomość

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • pralinka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    b-c wrote:
    jovi- trochę sobie zaprzeczacie- z jednej strony nie ufać lekarzom, a z drugiej strony ślepo można wierzyć lekarzowi prowadzącemu ciążę.

Ja tam swojemu ufam, bo prowadzi najbardziej skomplikowane przypadki w najlepszym szpitalu w województwie.

Trochę swojej wiedzy medycznej mam i jak czytam niektóre posty, to widzę, że wielu lekarzy nie tylko " olewa" problemy, ale czasami postępują niezgodnie z najnowszymi zaleceniami.
    Nie pamiętam, która z Was, ale nie należy podawać antybiotyku na GBS w trakcie ciąży, bo badania pokazują, że branie antybiotyku w ciąży i ponowne wzięcie podczas porodu nie daje żadnego efektu- procent zakażeń u noworodków jest taki sam, jakby go nie dali ani razu. A zbyt często po antybiotyku posiew jest ujemny, ale do porodu kobieta zaraża się jeszcze raz, nie dostaje leku ponownie....

Każdy ma swój rozum i robi jak uważa. Ale przykro się czyta te wszystkie komentarze, jak to lekarze się mylą i lepiej poczytać internet, bo tam inaczej jest napisane....
    Czyli wychodzi na to że nawet jeśli GBS wyszedł negatywny w czasie ciąży to powinni podczas porodu podac antybiotyk? Moja gin zrobiła mi ten posiew w 33 tc, zastanawialam sie ostatnio czy nie za szybko...

• Ewi25 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:

da się żyć z niedziałającą trzustką. Ja w wieku 5 lat trafiłam do szpitala z ostrym zapaleniem trzustki (u mnie w mieście nikt nie potrafił mi pomóc, moja mama mówiła że z dnia na dzień chudłam a w pewnym momencie nie miałam siły nawet z łóżka wstać,dużo osób myślało że to koniec dopiero jakiś starszy doktor z Lublina obczaił się o co moze chodzić)i miałam robione chyba 3 gastroskopie i pamiętam jak jakaś żółć mi przez rurkę leciała i od tamtej pory powinnam być na diecie lekkostrawnej (jabłka gotowane, zero smażonego, zero gazowanego itd) bo moja trzustka jest na wykończeniu ale pozwalam sobie czasami na szaleństwa i już z takimi szaleństwami żyje 21 lat :) wiec się da.

qb3c82c3gptozz8t.png
  • jovi81 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pralinka wrote:
    Czyli wychodzi na to że nawet jeśli GBS wyszedł negatywny w czasie ciąży to powinni podczas porodu podac antybiotyk? Moja gin zrobiła mi ten posiew w 33 tc, zastanawialam sie ostatnio czy nie za szybko...
    Mi w szpitalu położna i mój lekarz powiedział że im bliżej porodu robiony GBS tym lepiej, ja mam mieć w 36 tyg robiony.

https://www.maluchy.pl/li-69787.png
    xvg47yr.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam leczo od tesciowej:-) uwielbiam leczo.tak naprawde to gdyby nie mąż, który wraca głodny z pracy, to ja bym chyba w ogóle nie robiła obiadów. Raz na kiedy jakąś sałatkę albo kebab na mieście i tyle:-) Wy piszecie o coli, a ja od początku pije pepsi.czasami potrafie litr dziennie.wiem, że to źle, ale lekarz powiedzial, że chkdzi o mnie, że dużo przytyje, a ja dużo nie przytyłam.no i podobno maluszek kolki będzie miał, ale kolezanka piła samą wodę i soki i mała też ma kolki, więc chyba nie ma reguły:-) ale ja np w ogole kawy nie pijam ank herbaty.ja w ogole dziwna jestem haha.

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie mi tez gbs wyszedł ujemny, ale boję się, że do porodu mogę tego paciorkowca jeszcze wyhodowac.....wiec chyba wolalabym żeby mi podali antybiotyk tak dla wlasnego uspokojonego sumienia.....
    Fipsik Ty będziesz wiedziała na bank ile trwa cieczka tzn nie cala tylko ten okres krwawy:-) Minął tydzień i zaraz dostanę szału macicy......na necie piszą raz, że 3 dni raz , że 3 tygodnie.a dywany czekają do prania:-D :-D :-D

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • iwo_na Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczynki :)
    Nenka- jeśli chodzi o bezsenność to ja nie mam większych problemów, owszem casem jak w nocy wstanoe do łazienki to potem czesto nie moge usnąć. Ale ogólnie śpię od ok 23 do 10 rano więc nie jest źle :)
    Jovi81- mój maluch też mało sie rusza ale on zawsze taki był, chyba jest z tych spokojniejszych, mam nadzieje, że tak mu zostanie. Rusza sie rano, troszkę w ciągu dnia i czasem wieczorkiem i to tyle :)
    Szonka- jeśli chodzi o zwolnienie to moja znajoma miała właśnie taki przypadek i poszła do innego lekarza i normalnie jej wypisał chyba na dwa tygodnie
    Justyna- zakupy fajne, mam takie same body, te ostatnie w paseczki i taki sam termometr tylko zielony :)

Jeśli chodzi o Karoline to myśle, ze po części każda ma troche racji. Z jednej strony lekarze chyba wiedzą co robią i pewnie nikt świadomie nie narażałby życia pacjenki ani dziecka. Ale z drugiej strony tyle sie słyszy o zaniedbaniach i śmierci noworodków, ze strach sie bać. Dlatego ja bardzo współczuje Karolinie i mam nadzieje, ze wszystko dla niej sie dobrze skończy i że żadna z nas nie bedzie musiała już tego przechodzić.

U mnie dziś obadu niet :) Nie chce mi sie, a co. Może jak mój Miś wróći z pracy to pojedziemy na jedzonko do naszej ulubionej knajpki :)

jovi81, Fipsik lubią tę wiadomość

relg4z17djzzyjqt.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja piję kawe rozpuszczalną codziennie, cole od czasu do czasu.
    Ja teraz jak jestem sama to w ogóle nie myśle o obiedzie :P jem serki (masakra ile ich jem), owoce, chleb. Została mi fasolka po bretońsku to ją odgrzeję :P
    A jutro jak mąż będzie chciał obiad to sobie ugotuje, przy okazji niech mnie poczęstuje :P

kark lubi tę wiadomość

• iwo_na Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też pije pepsi i mirinde, czesto jem kebab i kanapki z pasztetem bo to mi bardzo smakuje. Możecie mnie zlinczować ale ja sie nie odżywiam zdrowo, po prostu mam ochote na niezdrowe jedzenie. Nic na to nie poradze. Wiadomo, ze staram sie jeść sporo warzyw i owoców ale jednocześnie mam na koncie sporo "grzeszków" żywieniowych.

relg4z17djzzyjqt.png
‹‹ 1557 1558 1559 1560 1561 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ