X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • b-c Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tu jest ten artykuł:

http://mataja.pl/2014/05/pospiech-wysoce-niewskazany-o-tym-ze-dwa-tygodnie-moga-czynic-roznice/

3 letnia córeczka- naturalnie
    Starania o drugiego potomka.
    Pojedyncze plemniki w nasieniu

06.2017 ICSI ( 21 oocytów, zapłodnionych 6, 4 słabe blastocysty)
    3 x :(

01.2018 2 ICSI ( 8 zaplodnionych, 3 zarodki 3-dniowe + 1 opóźniony)
    02.2018 :(
    25.07.2019 FET....
  • Io Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka wrote:
    Haha, Io, hi5! Na kilka rat rozpakowywalam lozeczko z cala reszta, bo kompletnie sie nie moge schylkc, jakbym miala krzyz do pradu podlaczony :D

Ja teraz też już wszystko z przerwami robię. Właśnie zdjęłam resztę pościeli i mam chwilę przerwy przed zakładaniem nowej. Pewnie na raz tego nie zrobię. :P A wczoraj wzięłam się za mycie buteleczek, puszek i innych dupersznitów które mam poustawiane w kuchni i płytek na ścianach. Ogólnie pracy na 2 godziny a mnie to zajęło cały dzien i sprzatnęłam tylko połowę :P Fakt faktem, że przerwy mi się wydłużają bo za każdym razem na forum zaglądam :P

betinka, BlackLuna lubią tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackLuna wrote:
    jeee jakie to znajome :D to samo pranie ide poleżeć, odkurzę idę poleżeć , ogarnę trochę kuchnie idę poleżeć, a pościel ostatnio zmieniałam na siedząco prawie godzinę :P

ja dziś jeden parapet przetarłam. Ale tylko dlatego, że deszcz napadał a że jest brudny to się błoto zrobiło ;P

Kurde jutro grill a w chałupie syf, kiła i mogiła :/

BlackLuna lubi tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia gratulacje!!! Wiem jak takie decyzje ciesza :)
    A domek piekny!! Tez mi sie podobaja takie proste, rodzinne domki :)

Gosia19 lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w koncu musze spiac dupe i wziac se za prasowanie bo zaraz mnie widac zza tej gory bodow nie bedzie :P

justyna14 lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• justyna14 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, spokojnie, Karolina jest pod opieką lekarzy i na pewno jeśli coś się bedzie działo zrobią cc bez wachania, a przepływy może mieć kiepskie od dawna. Skoro tętno Krzysia jest dobre i jest stabilny tzn wszystko z nim dobrze, a Karolina musi się trochę przemęczyć. Wypisywanie się na własne żadanie to głupota, bo gdyby nie daj Boże coś się w między czasie stało, to by sobie nie wybaczyła. Nie ma wyjścia musi leżeć i czekać aż coś zacznie się dziać, a lekarze nie czekają tylko aż Krzysio zacznie słabnąć, tylko aż akcja sama się rozkręci. Stąd m. in. próba oxy.
    A nie ma co też pochopnie podejmować decyzji o cc, skoro oboje w sumie mają się dobrze, bo generalnie tak właśnie jest. Ciśnienie ma monitoroane, trochę skacze ale po lekach jej spadło, Krzysio stabilny więc dlatego czekają.

madiiiii lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • Ewi25 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    idę pod prysznic i sobie książkę poczytam i bede się szykować do ginka.

betinka lubi tę wiadomość

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia - domek piękny. No i duży taras! Trzymam kciuki żebyście jak najszybciej ruszyli z budową.

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • justyna14 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Ja w koncu musze spiac dupe i wziac se za prasowanie bo zaraz mnie widac zza tej gory bodow nie bedzie :P
    ja dziś robię wielkie pranie rzeczy Olka. Pieluszki tetrowe już poprasowne, terz wyprałam ręczniki i pokrowce, potem idzie pościel :)

Paula55 lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • Ewi25 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:

ja prasuje tylko rzeczy od 0 do 3 miesięcy i zrobię to dopiero po niedzieli :) bo od jutra na cały weekend mam chrzestnicę pod skrzydłami :)

qb3c82c3gptozz8t.png
  • jovi81 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    b-c: po tym artykule powinnam zadzwonić do mojego gina i mu powiedzieć żeby stuknął się w czoło i nie zgadzam się na kończenie u mnie ciąży w 37 tyg i 2 dniu przez cc...

BlackLuna lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69787.png
    xvg47yr.png
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    ja dziś jeden parapet przetarłam. Ale tylko dlatego, że deszcz napadał a że jest brudny to się błoto zrobiło ;P

Kurde jutro grill a w chałupie syf, kiła i mogiła :/

no ale jednak przetarłaś, to juz i tak był spory wysiłek fizyczny wiec jesteś rozgrzeszona :P ee tam się grillem przejmujesz i tak pewno go na dworze robicie, a co do porządków jakby ktoś pytał to powiedz ze masz od nich urlop bo ci się szyjka przez to otwiera i ci nie wolno :)

Fipsik lubi tę wiadomość

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • stardust87 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia - super domek :) Gratuluję pozytywnych wieści :) My z budową naszego czekamy na koniec zimy, żeby szybko, bez przerw robić, ale też już się doczekać nie mogę :)

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Tysia87 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi25 daj znać jak się ma Michałek, ile waży i czy termin ten zostaje,bo ja też mam 13.09:-)i też synka, ale na ostatniej wizycie okazało się, że prawdopodobnie wcześniej okolo 8.09

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia19 wrote:
    Dziewczyny !! :D wkońcu mogę się czymś pochwalić, a więc dostaliśmy zgodę na bardzo duży kredyt, mamy wstępnie oszacowaną działkę, teraz jeszcze została nam kwestia projektu, wasze są takie śliczne, a ja jakoś nie mam pomysłu na to co by mnie zadowoliło. Ogólnie mąż przez całą noc patrzył na różne typy projektów i wybrał jeden... mi się podoba, więc jak mąż załatwi urlop to pojedziemy do urzędów, banków i tak myślę że z budową zaczniemy już w połowie października, no ewentualnie może we wrześniu jak oczywiście się wyrobimy ze wszystkim :)

ahhh wkońcu nie będę musiała mieszkać z teściami <3

http://www.tooba.pl/projekt-domu-Kamea/a,s_pd,idp,14015.html
    bardzo ładny, trochę podobny do tego który my wybraliśmy. Praktyczne są te facjatki na piętrze, bo praktycznie wyeliminowują skosy z pomieszczeń.

7w3d 💔
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wszystko na 0-3 miesiące już poprane i poukładane. Nawet 2 razy bo po szkole rodzenia stwierdziłam, że niepotrzebnie użyłam płynu do płukania i wypłukałam wszystko raz jeszcze w czystej wodzie :) Torba do szpitala w sumie też już czeka. Na ostatnią chwilę będę dopakowywać koszule i kosmetyki. Mhhh, ale długo czekałam na taką pogodę. Wreszcie chłooooodniej :)

stardust87 lubi tę wiadomość

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszczacie Waszym pociechom muzykę klasyczną? bo ja raz na jakiś czas włączę Vivaldiego i zauważyłam, że Olek bardzo energicznie reaguje na każdą muzykę, normalnie jakby tańczył w brzuchu. Ale nerwowości w tym nie wyczuwam, raczej mu się podoba, przynajmniej takie mam wrażenie, bo np. od blendera ucieka strasznie i widać, że mu nie pasuje :)

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madiiiii wrote:
    U mnie wszystko na 0-3 miesiące już poprane i poukładane. Nawet 2 razy bo po szkole rodzenia stwierdziłam, że niepotrzebnie użyłam płynu do płukania i wypłukałam wszystko raz jeszcze w czystej wodzie :) Torba do szpitala w sumie też już czeka. Na ostatnią chwilę będę dopakowywać koszule i kosmetyki. Mhhh, ale długo czekałam na taką pogodę. Wreszcie chłooooodniej :)
    Ja ciuszki piorę na końcu bo muszę ich jeszcze dokupić. Ah i zapomniałabym o fotkach wczorajszych zakupów, zaraz Wam się pochwalę :)

7w3d 💔
  • doti77 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.Wczoraj rano mialam biegunke,potem w nocy i dzisiaj rano.Tak mnie przeczyscilo że szok.Nie wiem,czy to nie przed porodem.Mam takie skurcze pochwy i w odbycie bolesne.I temperatura mi sie podwyzszyla,goraco mi sie robi,brzuch tak napiety że szok.A tu musze zastrzyka sobie dac clexane i ciezko mi wbic.Ja kurcze nie chce jeszcze rodzic.Mam stresa,bo jutro na 24 h maz do pracy zostane w domu sama.Teraz czuje bol w krzyzu i takieparcie na dol.Trzymajcie kciuki,zeby sie wszystko uspokoilo.

jovi81 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69856.png
    https://www.maluchy.pl/li-70991.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w tym artykule piszą o porodach indukowanych w sytuacjach, gdy: matka i dziecko są zdrowe i nie ma ŻADNYCH objawów nadchodzącego porodu. Nijak to się ma do naszej Karoliny :/ bardziej to można odnieść do planowanych cesarek bez akcji porodowej (a parę takich tutaj mamy)

jednakże, piszą że najlepszy termin porodu to skończony 38tydz. Akurat 2 dni po zawodach moich ;) huehue, dobrze jednak zaplanowałam :D -> stardust zmieniaj datę! ;>

kark, betinka, Migotka22 lubią tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
‹‹ 1555 1556 1557 1558 1559 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ