Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
tu jest ten artykuł:
http://mataja.pl/2014/05/pospiech-wysoce-niewskazany-o-tym-ze-dwa-tygodnie-moga-czynic-roznice/3 letnia córeczka- naturalnie
Starania o drugiego potomka.
Pojedyncze plemniki w nasieniu
06.2017 ICSI ( 21 oocytów, zapłodnionych 6, 4 słabe blastocysty)
3 x
01.2018 2 ICSI ( 8 zaplodnionych, 3 zarodki 3-dniowe + 1 opóźniony)
02.2018
25.07.2019 FET.... -
betinka wrote:Haha, Io, hi5! Na kilka rat rozpakowywalam lozeczko z cala reszta, bo kompletnie sie nie moge schylkc, jakbym miala krzyz do pradu podlaczony
Ja teraz też już wszystko z przerwami robię. Właśnie zdjęłam resztę pościeli i mam chwilę przerwy przed zakładaniem nowej. Pewnie na raz tego nie zrobię.A wczoraj wzięłam się za mycie buteleczek, puszek i innych dupersznitów które mam poustawiane w kuchni i płytek na ścianach. Ogólnie pracy na 2 godziny a mnie to zajęło cały dzien i sprzatnęłam tylko połowę
Fakt faktem, że przerwy mi się wydłużają bo za każdym razem na forum zaglądam
betinka, BlackLuna lubią tę wiadomość
-
BlackLuna wrote:jeee jakie to znajome
to samo pranie ide poleżeć, odkurzę idę poleżeć , ogarnę trochę kuchnie idę poleżeć, a pościel ostatnio zmieniałam na siedząco prawie godzinę
ja dziś jeden parapet przetarłam. Ale tylko dlatego, że deszcz napadał a że jest brudny to się błoto zrobiło ;P
Kurde jutro grill a w chałupie syf, kiła i mogiłaBlackLuna lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, spokojnie, Karolina jest pod opieką lekarzy i na pewno jeśli coś się bedzie działo zrobią cc bez wachania, a przepływy może mieć kiepskie od dawna. Skoro tętno Krzysia jest dobre i jest stabilny tzn wszystko z nim dobrze, a Karolina musi się trochę przemęczyć. Wypisywanie się na własne żadanie to głupota, bo gdyby nie daj Boże coś się w między czasie stało, to by sobie nie wybaczyła. Nie ma wyjścia musi leżeć i czekać aż coś zacznie się dziać, a lekarze nie czekają tylko aż Krzysio zacznie słabnąć, tylko aż akcja sama się rozkręci. Stąd m. in. próba oxy.
A nie ma co też pochopnie podejmować decyzji o cc, skoro oboje w sumie mają się dobrze, bo generalnie tak właśnie jest. Ciśnienie ma monitoroane, trochę skacze ale po lekach jej spadło, Krzysio stabilny więc dlatego czekają.madiiiii lubi tę wiadomość
7w3d 💔 -
Paula55 wrote:Ja w koncu musze spiac dupe i wziac se za prasowanie bo zaraz mnie widac zza tej gory bodow nie bedzie
Paula55 lubi tę wiadomość
7w3d 💔 -
Paula55 wrote:Ja w koncu musze spiac dupe i wziac se za prasowanie bo zaraz mnie widac zza tej gory bodow nie bedzie
ja prasuje tylko rzeczy od 0 do 3 miesięcy i zrobię to dopiero po niedzielibo od jutra na cały weekend mam chrzestnicę pod skrzydłami
-
Fipsik wrote:ja dziś jeden parapet przetarłam. Ale tylko dlatego, że deszcz napadał a że jest brudny to się błoto zrobiło ;P
Kurde jutro grill a w chałupie syf, kiła i mogiła
no ale jednak przetarłaś, to juz i tak był spory wysiłek fizyczny wiec jesteś rozgrzeszonaee tam się grillem przejmujesz i tak pewno go na dworze robicie, a co do porządków jakby ktoś pytał to powiedz ze masz od nich urlop bo ci się szyjka przez to otwiera i ci nie wolno
Fipsik lubi tę wiadomość
-
gosia - super domek
Gratuluję pozytywnych wieści
My z budową naszego czekamy na koniec zimy, żeby szybko, bez przerw robić, ale też już się doczekać nie mogę
Gosia19 lubi tę wiadomość
-
Gosia19 wrote:Dziewczyny !!
wkońcu mogę się czymś pochwalić, a więc dostaliśmy zgodę na bardzo duży kredyt, mamy wstępnie oszacowaną działkę, teraz jeszcze została nam kwestia projektu, wasze są takie śliczne, a ja jakoś nie mam pomysłu na to co by mnie zadowoliło. Ogólnie mąż przez całą noc patrzył na różne typy projektów i wybrał jeden... mi się podoba, więc jak mąż załatwi urlop to pojedziemy do urzędów, banków i tak myślę że z budową zaczniemy już w połowie października, no ewentualnie może we wrześniu jak oczywiście się wyrobimy ze wszystkim
ahhh wkońcu nie będę musiała mieszkać z teściami
http://www.tooba.pl/projekt-domu-Kamea/a,s_pd,idp,14015.htmlGosia19 lubi tę wiadomość
7w3d 💔 -
U mnie wszystko na 0-3 miesiące już poprane i poukładane. Nawet 2 razy bo po szkole rodzenia stwierdziłam, że niepotrzebnie użyłam płynu do płukania i wypłukałam wszystko raz jeszcze w czystej wodzie
Torba do szpitala w sumie też już czeka. Na ostatnią chwilę będę dopakowywać koszule i kosmetyki. Mhhh, ale długo czekałam na taką pogodę. Wreszcie chłooooodniej
stardust87 lubi tę wiadomość
♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
-
Puszczacie Waszym pociechom muzykę klasyczną? bo ja raz na jakiś czas włączę Vivaldiego i zauważyłam, że Olek bardzo energicznie reaguje na każdą muzykę, normalnie jakby tańczył w brzuchu. Ale nerwowości w tym nie wyczuwam, raczej mu się podoba, przynajmniej takie mam wrażenie, bo np. od blendera ucieka strasznie i widać, że mu nie pasuje7w3d 💔
-
madiiiii wrote:U mnie wszystko na 0-3 miesiące już poprane i poukładane. Nawet 2 razy bo po szkole rodzenia stwierdziłam, że niepotrzebnie użyłam płynu do płukania i wypłukałam wszystko raz jeszcze w czystej wodzie
Torba do szpitala w sumie też już czeka. Na ostatnią chwilę będę dopakowywać koszule i kosmetyki. Mhhh, ale długo czekałam na taką pogodę. Wreszcie chłooooodniej
7w3d 💔 -
Witam.Wczoraj rano mialam biegunke,potem w nocy i dzisiaj rano.Tak mnie przeczyscilo że szok.Nie wiem,czy to nie przed porodem.Mam takie skurcze pochwy i w odbycie bolesne.I temperatura mi sie podwyzszyla,goraco mi sie robi,brzuch tak napiety że szok.A tu musze zastrzyka sobie dac clexane i ciezko mi wbic.Ja kurcze nie chce jeszcze rodzic.Mam stresa,bo jutro na 24 h maz do pracy zostane w domu sama.Teraz czuje bol w krzyzu i takieparcie na dol.Trzymajcie kciuki,zeby sie wszystko uspokoilo.
jovi81 lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-69856.png
https://www.maluchy.pl/li-70991.png -
w tym artykule piszą o porodach indukowanych w sytuacjach, gdy: matka i dziecko są zdrowe i nie ma ŻADNYCH objawów nadchodzącego porodu. Nijak to się ma do naszej Karoliny
bardziej to można odnieść do planowanych cesarek bez akcji porodowej (a parę takich tutaj mamy)
jednakże, piszą że najlepszy termin porodu to skończony 38tydz. Akurat 2 dni po zawodach moichhuehue, dobrze jednak zaplanowałam
-> stardust zmieniaj datę! ;>
kark, betinka, Migotka22 lubią tę wiadomość