X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • b-c Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tu jest ten artykuł:

http://mataja.pl/2014/05/pospiech-wysoce-niewskazany-o-tym-ze-dwa-tygodnie-moga-czynic-roznice/

3 letnia córeczka- naturalnie
    Starania o drugiego potomka.
    Pojedyncze plemniki w nasieniu

06.2017 ICSI ( 21 oocytów, zapłodnionych 6, 4 słabe blastocysty)
    3 x :(

01.2018 2 ICSI ( 8 zaplodnionych, 3 zarodki 3-dniowe + 1 opóźniony)
    02.2018 :(
    25.07.2019 FET....
  • Io Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka wrote:
    Haha, Io, hi5! Na kilka rat rozpakowywalam lozeczko z cala reszta, bo kompletnie sie nie moge schylkc, jakbym miala krzyz do pradu podlaczony :D

Ja teraz też już wszystko z przerwami robię. Właśnie zdjęłam resztę pościeli i mam chwilę przerwy przed zakładaniem nowej. Pewnie na raz tego nie zrobię. :P A wczoraj wzięłam się za mycie buteleczek, puszek i innych dupersznitów które mam poustawiane w kuchni i płytek na ścianach. Ogólnie pracy na 2 godziny a mnie to zajęło cały dzien i sprzatnęłam tylko połowę :P Fakt faktem, że przerwy mi się wydłużają bo za każdym razem na forum zaglądam :P

betinka, BlackLuna lubią tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackLuna wrote:
    jeee jakie to znajome :D to samo pranie ide poleżeć, odkurzę idę poleżeć , ogarnę trochę kuchnie idę poleżeć, a pościel ostatnio zmieniałam na siedząco prawie godzinę :P

ja dziś jeden parapet przetarłam. Ale tylko dlatego, że deszcz napadał a że jest brudny to się błoto zrobiło ;P

Kurde jutro grill a w chałupie syf, kiła i mogiła :/

BlackLuna lubi tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia gratulacje!!! Wiem jak takie decyzje ciesza :)
    A domek piekny!! Tez mi sie podobaja takie proste, rodzinne domki :)

Gosia19 lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w koncu musze spiac dupe i wziac se za prasowanie bo zaraz mnie widac zza tej gory bodow nie bedzie :P

justyna14 lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• justyna14 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, spokojnie, Karolina jest pod opieką lekarzy i na pewno jeśli coś się bedzie działo zrobią cc bez wachania, a przepływy może mieć kiepskie od dawna. Skoro tętno Krzysia jest dobre i jest stabilny tzn wszystko z nim dobrze, a Karolina musi się trochę przemęczyć. Wypisywanie się na własne żadanie to głupota, bo gdyby nie daj Boże coś się w między czasie stało, to by sobie nie wybaczyła. Nie ma wyjścia musi leżeć i czekać aż coś zacznie się dziać, a lekarze nie czekają tylko aż Krzysio zacznie słabnąć, tylko aż akcja sama się rozkręci. Stąd m. in. próba oxy.
    A nie ma co też pochopnie podejmować decyzji o cc, skoro oboje w sumie mają się dobrze, bo generalnie tak właśnie jest. Ciśnienie ma monitoroane, trochę skacze ale po lekach jej spadło, Krzysio stabilny więc dlatego czekają.

madiiiii lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • Ewi25 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    idę pod prysznic i sobie książkę poczytam i bede się szykować do ginka.

betinka lubi tę wiadomość

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia - domek piękny. No i duży taras! Trzymam kciuki żebyście jak najszybciej ruszyli z budową.

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • justyna14 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Ja w koncu musze spiac dupe i wziac se za prasowanie bo zaraz mnie widac zza tej gory bodow nie bedzie :P
    ja dziś robię wielkie pranie rzeczy Olka. Pieluszki tetrowe już poprasowne, terz wyprałam ręczniki i pokrowce, potem idzie pościel :)

Paula55 lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • Ewi25 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:

ja prasuje tylko rzeczy od 0 do 3 miesięcy i zrobię to dopiero po niedzieli :) bo od jutra na cały weekend mam chrzestnicę pod skrzydłami :)

qb3c82c3gptozz8t.png
  • jovi81 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    b-c: po tym artykule powinnam zadzwonić do mojego gina i mu powiedzieć żeby stuknął się w czoło i nie zgadzam się na kończenie u mnie ciąży w 37 tyg i 2 dniu przez cc...

BlackLuna lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69787.png
    xvg47yr.png
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    ja dziś jeden parapet przetarłam. Ale tylko dlatego, że deszcz napadał a że jest brudny to się błoto zrobiło ;P

Kurde jutro grill a w chałupie syf, kiła i mogiła :/

no ale jednak przetarłaś, to juz i tak był spory wysiłek fizyczny wiec jesteś rozgrzeszona :P ee tam się grillem przejmujesz i tak pewno go na dworze robicie, a co do porządków jakby ktoś pytał to powiedz ze masz od nich urlop bo ci się szyjka przez to otwiera i ci nie wolno :)

Fipsik lubi tę wiadomość

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • stardust87 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia - super domek :) Gratuluję pozytywnych wieści :) My z budową naszego czekamy na koniec zimy, żeby szybko, bez przerw robić, ale też już się doczekać nie mogę :)

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Tysia87 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi25 daj znać jak się ma Michałek, ile waży i czy termin ten zostaje,bo ja też mam 13.09:-)i też synka, ale na ostatniej wizycie okazało się, że prawdopodobnie wcześniej okolo 8.09

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia19 wrote:
    Dziewczyny !! :D wkońcu mogę się czymś pochwalić, a więc dostaliśmy zgodę na bardzo duży kredyt, mamy wstępnie oszacowaną działkę, teraz jeszcze została nam kwestia projektu, wasze są takie śliczne, a ja jakoś nie mam pomysłu na to co by mnie zadowoliło. Ogólnie mąż przez całą noc patrzył na różne typy projektów i wybrał jeden... mi się podoba, więc jak mąż załatwi urlop to pojedziemy do urzędów, banków i tak myślę że z budową zaczniemy już w połowie października, no ewentualnie może we wrześniu jak oczywiście się wyrobimy ze wszystkim :)

ahhh wkońcu nie będę musiała mieszkać z teściami <3

http://www.tooba.pl/projekt-domu-Kamea/a,s_pd,idp,14015.html
    bardzo ładny, trochę podobny do tego który my wybraliśmy. Praktyczne są te facjatki na piętrze, bo praktycznie wyeliminowują skosy z pomieszczeń.

7w3d 💔
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wszystko na 0-3 miesiące już poprane i poukładane. Nawet 2 razy bo po szkole rodzenia stwierdziłam, że niepotrzebnie użyłam płynu do płukania i wypłukałam wszystko raz jeszcze w czystej wodzie :) Torba do szpitala w sumie też już czeka. Na ostatnią chwilę będę dopakowywać koszule i kosmetyki. Mhhh, ale długo czekałam na taką pogodę. Wreszcie chłooooodniej :)

stardust87 lubi tę wiadomość

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puszczacie Waszym pociechom muzykę klasyczną? bo ja raz na jakiś czas włączę Vivaldiego i zauważyłam, że Olek bardzo energicznie reaguje na każdą muzykę, normalnie jakby tańczył w brzuchu. Ale nerwowości w tym nie wyczuwam, raczej mu się podoba, przynajmniej takie mam wrażenie, bo np. od blendera ucieka strasznie i widać, że mu nie pasuje :)

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madiiiii wrote:
    U mnie wszystko na 0-3 miesiące już poprane i poukładane. Nawet 2 razy bo po szkole rodzenia stwierdziłam, że niepotrzebnie użyłam płynu do płukania i wypłukałam wszystko raz jeszcze w czystej wodzie :) Torba do szpitala w sumie też już czeka. Na ostatnią chwilę będę dopakowywać koszule i kosmetyki. Mhhh, ale długo czekałam na taką pogodę. Wreszcie chłooooodniej :)
    Ja ciuszki piorę na końcu bo muszę ich jeszcze dokupić. Ah i zapomniałabym o fotkach wczorajszych zakupów, zaraz Wam się pochwalę :)

7w3d 💔
  • doti77 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.Wczoraj rano mialam biegunke,potem w nocy i dzisiaj rano.Tak mnie przeczyscilo że szok.Nie wiem,czy to nie przed porodem.Mam takie skurcze pochwy i w odbycie bolesne.I temperatura mi sie podwyzszyla,goraco mi sie robi,brzuch tak napiety że szok.A tu musze zastrzyka sobie dac clexane i ciezko mi wbic.Ja kurcze nie chce jeszcze rodzic.Mam stresa,bo jutro na 24 h maz do pracy zostane w domu sama.Teraz czuje bol w krzyzu i takieparcie na dol.Trzymajcie kciuki,zeby sie wszystko uspokoilo.

jovi81 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69856.png
    https://www.maluchy.pl/li-70991.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w tym artykule piszą o porodach indukowanych w sytuacjach, gdy: matka i dziecko są zdrowe i nie ma ŻADNYCH objawów nadchodzącego porodu. Nijak to się ma do naszej Karoliny :/ bardziej to można odnieść do planowanych cesarek bez akcji porodowej (a parę takich tutaj mamy)

jednakże, piszą że najlepszy termin porodu to skończony 38tydz. Akurat 2 dni po zawodach moich ;) huehue, dobrze jednak zaplanowałam :D -> stardust zmieniaj datę! ;>

kark, betinka, Migotka22 lubią tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
‹‹ 1555 1556 1557 1558 1559 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ