X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • iwo_na Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi GBS wyszedł ujemny i mam nadzieje, ze już tak pozostanie.
    A wracając jeszcze do odżywiania to wiadomo, ze też unikam np surowizny wszelkiego rodzaju, niedogotowanych jajek, ograniczyłam kawe do jednej na tydzień ale to ze wzgledu na ciśnienie. Poza tym oczywiście alkoholu nie wypiłam ani łyka w ciąży i rzuciłam palenie ale to dosłownie na tydzień przed zajściem :)

relg4z17djzzyjqt.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CZARNULKA77 wrote:
    Dziewczyny,
    czy którejś z Was też drętwieją dłonie - tak, że nie można nawet wykonywać podstawowych czynności jak ubranie się, zjedzenie itp. Lekarz powiedział, że po porodzie minie :)))
    Witaj w klubie :( Ja niestety mam taką przypadłość znaczy takie cholerstwo

CZARNULKA77 lubi tę wiadomość

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • ofcooo Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuśki.
    Tak na szybciuchno bez nadrabiania: jestem właśnie po wizycie - kurcze miałam mały stres bo moja lekarz prowadząca ciąze jest na urlopie i byłam u innej i nei wiedziałam czego moge sie po niej spodziewać. Wyszło bardzo fajnie. Nawet USG mi zrobili.

Wszystko idealnie wg. pomiarów z USG mała ma 35 tyg i 5 dni (a ja mam dziś 36 i 2 dni) więc wszystkie pomiary (czaszka, kręgosłup, narządy wewnętrzne, kończyny itd.) w normie. Nawet rytm serduszka dobry :) - bo przy ostatnim USG był zaburzony. Ale podobno właśnie to mija w okresie okołoporodowym.
    Łożysko ciągle jak nowe - I stopień dojrzałości. Na przedniej ścianie poza ryzykiem przodowania. Wszystkie przepływy w normie
    Mała waży 2830 g.

Kurcze jestem taka szczęśliwa, ze wszytko dobrze :))

Migotka22, iwo_na, K_A_M_A, Fipsik, le'nutka, kark, Io, karolcia:)))), jovi81, Tysia87, Gosia19, stardust87, magdzia26, afrykanka, Patu, Kaarolina, Ewi25, betinka lubią tę wiadomość

zem3h371xcq8c2sz.png
    qdkkwn15frnb311v.png
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenka wrote:
    My po pierwszym ktg wszystko ok mała się trochę wiercila

Kochane jakie macie rozmiary kompletu to wózka bo siedzę przy maszynie kończę baldachim i chce uszyć pościel do wózka

witaj w klubie ja niedawno skończyłam szyć pościel i moskitierę do łóżeczka małej damy :) do wózeczka tez już mam uszytą, (40/20 podusia i 60/50 kołderka) teraz tylko muszę wypełnienie do niej kupić :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2014, 14:57

nenka lubi tę wiadomość

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ofcoo mała wcale nie taka mała :P Ale fajnie że wszystko dobrze :)

Ja na obiad miałam kopytka z sosem i żeberkami :D

Cholera miałam jeszcze coś napisać i zapomniałam :/

ofcooo lubi tę wiadomość

relganlikx65a1ud.png
  • iwo_na Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenka ja mam KTG w poniedziałek, nigdy jeszcze nie maiałam :) Ciekawe jak to bedzie :P

relg4z17djzzyjqt.png
  • nenka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackluna wiem widziałam :-) dzięki za wymiary <3 w ktg też nie wiedziałam ale już jesteśmy po pierwszym razie nie ma strachu B-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenka wrote:
    My po pierwszym ktg wszystko ok mała się trochę wiercila

Kochane jakie macie rozmiary kompletu to wózka bo siedzę przy maszynie kończę baldachim i chce uszyć pościel do wózka

U mnie wygląda to tak: poszewka na kołderkę 50x60cm a poszewka na poduszkę 35x35cm

nenka lubi tę wiadomość

• pralinka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwo_na wrote:
    Nenka ja mam KTG w poniedziałek, nigdy jeszcze nie maiałam :) Ciekawe jak to bedzie :P
    Jeszcz nie miałaś? u mnie po 30tc jest obowiązkowe.
    Podłączą Cię do aparatury i będziesz leżeć i nasłuchiwać:)

• iwo_na Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie miałam jeszcze. Ciekawe jak tam inne dziewcznynki, miałyście już KTG czy nie?

relg4z17djzzyjqt.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwo_na wrote:
    Tysia ja też mam prawie idealne wyniki, nic prawie mi nie dolega, jedynie to szybciej sie męczę ostatnio. Ciekawe jak poród bedzie wyglądał :)
    E no będzie dobrze.chyba nie urodzimy butelki pepsi:-D

Fipsik mmoja buldożka ma 8,5 miesiąca i ona niestety nie może sama się czyścić, bo ma krótka kufe.I ja chodzę i ją podcieram co trochę.Najgorsze jest to,że konca nie widać. Ale jakoś musze przeczekać. Mój szczeniaczek jest już kobietą:-( z dziecmi bedzie tak samo, nie zdążymy się obejrzeć, a będą dorośli.

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie miałam ktg, ale poproszę jutro męża by pojechał ze mną na niego. Źle się czuję i wolę sprawdzić czy ten lek jakoś nie działa też na małego.
    Ofcooo super że z małą/dużą wszystko ok :D

ofcooo lubi tę wiadomość

• Migotka22 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonko ja miała ktg bo leżałam w szpitalu, ale gdyby nie to to jeszcze bym nie miała.

:) przyszła mi paczka z Gemini :D

relganlikx65a1ud.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pralinka wrote:
    Stardust Ty to moja bratnia dusza chyba jesteś hahaha
    Czemu niestety? Chyba dobrze że jest negatywny..Będziesz robic ponownie ten GBS? Tez myślę że raczej zarazić się nie da rady..

Ale u mnie leje non stop, normalnie jesień na całego....

Dziewczyny macie sprawdzony przepis na 'piróga' takie ciacho z kaszą gryczaną, ziemniakami...Kojarzycie? Mam smaka, ale nigdy nie robiłam a w necie niby sporo przepisów tylko co z tego wyjdzie..Wiem że tu sporo kucharzymy, więc moze któras ma przepis:)
    no właśnie niestety, bo jakbym miała dodatni wynik, to bym się nie martwiła, bo daliby mi przy porodzie antybiotyk i z głowy. A tak to nie wiem czy do porodu nie złapię tego świństwa.. Ale chyba rzeczywiście nie mam jak złapać :P

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pralinka wrote:
    Jeszcz nie miałaś? u mnie po 30tc jest obowiązkowe.
    Podłączą Cię do aparatury i będziesz leżeć i nasłuchiwać:)
    A ja miałam tylko dlatego, że sobie poszłam i zapłaciłam. Moja gin o KTG wspomniała tylko, że mam iść jakby mały się mało ruszał.

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Fipsik Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia87 wrote:
    E no będzie dobrze.chyba nie urodzimy butelki pepsi:-D

Fipsik mmoja buldożka ma 8,5 miesiąca i ona niestety nie może sama się czyścić, bo ma krótka kufe.I ja chodzę i ją podcieram co trochę.Najgorsze jest to,że konca nie widać. Ale jakoś musze przeczekać. Mój szczeniaczek jest już kobietą:-( z dziecmi bedzie tak samo, nie zdążymy się obejrzeć, a będą dorośli.

Jak zacznie się robić bardziej różowe niż czerwone i bardziej śluzowate niż wodniste to zacznie się kończyć :)

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • BlackLuna Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja KTG tez miałam robione tylko z racji pobytu w szpitalu inaczej tez bym nie miała :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2014, 15:01

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jeszcze nie miałam KTG, ale gdy czuć ruchy dziecka i nie dzieje się nic niepokojącego, to chyba nie trzeba go robić. Dopiero po terminie powinno się na nie zgłaszać.

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na ktg dostane skierowanie za 2 tyg , to bedzie 36+0 .

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde ja robiłam zamowienie we wtorek koło godziny 12 tej i jeszcze nawet nie dostałam e-maila ze wysłali ja do mnie :-/ tam nie trzeba zakładać konta zeby zrealizowali zamowienie prawda?

Migotka22 wrote:
    Iwonko ja miała ktg bo leżałam w szpitalu, ale gdyby nie to to jeszcze bym nie miała.

:) przyszła mi paczka z Gemini :D

atdci09kamv7205a.png
‹‹ 1559 1560 1561 1562 1563 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ