X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwo_na nie mam zamiaru Cię linczowac, bo robię to samo. Jakoś mega dumna z tego, że pije pepsi nie jestem, ale wyniki mam idealne.
    Zrobilam se french u paznokci u stóp. Najbardziej wymeczony french w życiu jaki robiłam:-) Się nastękałam, napocilam, nakurwowałam przy tym co nie miara:-)

stardust87, K_A_M_A lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    w tym artykule piszą o porodach indukowanych w sytuacjach, gdy: matka i dziecko są zdrowe i nie ma ŻADNYCH objawów nadchodzącego porodu. Nijak to się ma do naszej Karoliny :/ bardziej to można odnieść do planowanych cesarek bez akcji porodowej (a parę takich tutaj mamy)

jednakże, piszą że najlepszy termin porodu to skończony 38tydz. Akurat 2 dni po zawodach moich ;) huehue, dobrze jednak zaplanowałam :D -> stardust zmieniaj datę! ;>
    Mam jeszcze tydzień czekać?! Nieeeeee... 20.08 i koniec! :P

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • le'nutka Ekspertka

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzis ma paelle na obiadek :-) chodzila za mna i chodzila az w koncu Mamcia zrobila (dla wnusia:-) )
    Ale ktos tu wspomnial ze jutro bedzie robic hamburgery i cos czuje ze jak moj M wroci to bede mu dziure w brzuchu wiercic o taka kolacyjke ;-)

relg2n0a1g998ci6.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też jem pasztet :P ostatnio bardzo mi smakuje :D
    i mnóstwo sera żółtego :O normalnie nigdy nie miałam takiej ochoty na ser żółty jak teraz. Obawiam się, że po tym serze i serkach to łożysko będzie zwapniałe :P

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io wrote:
    Mnie też ktoś tu ochoty na pizze narobił i dziś zamawiamy z mężem :) Nawet zaszaleję i coli się napiję! A jutro robimy domowe hamburgery i frytki! Korzystam z tego, że coś mi się poprzestawiało i przestałam na wadze przybierać. Nawet jak cały czas słodycze wpierdzielam :P
    ups, sorry, to chyba ja byłam wczoraj z tą pizza i pepsi :P

Io lubi tę wiadomość

• mycha89 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To teraz Was zasypię fotkami, ale obiecuję - tylko ten jeden post:

1) Mój kosz na pampersy (do połowy, oczywiście na te pieluszki kupione na zapas) i bieliznę Marcelka do prania:
    uyga3e7zju3j_t.jpg

2) Posłania mojego synka: (łóżeczko, które jest w jego pokoiku,dostawka do mojego małżeńskiego łóżka w sypialni, kosz mojżesza do salonu)
    lu6yvhbg4ga6_t.jpg

3) Maxi Cosi do auta z kocykiem do niego przystosowanym.
    he41o9u8xypk_t.jpg

4) Pościele itp: ochraniacz i pościel na łóżeczko (na potem), podusia do wózka, szary rożek do wózka, brązowy rożek do spania, poducha do karmienia a druga moja do spania (mega ulga dla kręgosłupa):
    trets2z9hivh_t.jpg

5) Garderoba mojego syncia (przerobione regały na książki z Biedronki, mąż dorobił drzwiczki i jedną szafeczke przerobił na wieszaki):
    z4u2p7cgvf4i_t.jpg

6) A tu sesyjka ciążowa, sama robiłam, więc profeska nie jest, ale i tak się cieszę z takiej pamiątki. To był 34tydz, może zdążymy sobie strzelić jakieś aktualniejsze...;)
    gqbvwj6hh642_t.jpg
    zfsyuizrlpqa_t.jpg
    45d9t9at8yjt_t.jpg

stardust87, K_A_M_A, ofcooo, kark, le'nutka, Io, jovi81, karolcia:)))), justyna14, Ewi25, afrykanka, Nelus, Kaarolina, betinka lubią tę wiadomość

Marcel <3
    relg2n0asfzml2iz.png>

03.08.2017 <3
    w57vyx8d6u4jt6s0.png
  • pralinka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jovi81 wrote:
    Mi w szpitalu położna i mój lekarz powiedział że im bliżej porodu robiony GBS tym lepiej, ja mam mieć w 36 tyg robiony.
    Hmm to co powiedzieć gince żeby jeszcze raz mi zrobiła GBS?
    Pomysli ze watpie w jej kompetencje albo co?
    Mi tez sie zdawało ze powinno go zrobić ok 35-37tc.......

Co do grzeszków to mi zdarzyło się z taki gazowanych napoi typu coca cola, pepsi, sprite wypić z cztery szklanki przez cały ten czas. Ale nie mam na nie mega ochoty, czasami od męża wezmę łyk..Tak to woda, woda z domowym sokiem.
    Kawa, to tylko 70% mleka 30% kawy lub mniej (ale przed ciążą też taka piłam, bo lubię).
    Herbaty też piję zdecydowanie mniej, bo nie mam na nią ochoty.

• stardust87 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwo_na wrote:
    Ja też pije pepsi i mirinde, czesto jem kebab i kanapki z pasztetem bo to mi bardzo smakuje. Możecie mnie zlinczować ale ja sie nie odżywiam zdrowo, po prostu mam ochote na niezdrowe jedzenie. Nic na to nie poradze. Wiadomo, ze staram sie jeść sporo warzyw i owoców ale jednocześnie mam na koncie sporo "grzeszków" żywieniowych.
    e tam linczować :) Twoje dziecko, Twoja sprawa. Może jakbyś piła i paliła to byśmy krzywo patrzyły, ale za jedzenie? Ja też często piję pepsi, bo mi moja gin kazała na mdłości i zgagę. A co! Zalecenie lekarza :P I też często fast foody jem. Chociaż z rozsądku jak jeden posiłek jest "beznadziejny" to następny jest "superzdrowy" czyli świeże warzywa, jogurt, ciemne pieczywo itd. Nie dajmy się zwariować z tym jedzeniem. Ja całą ciążę zajadam się wafelkami teatralnymi - potrafię zjeść kilka dziennie. Tzn, że jestem złą matką i dziecka nie kocham? E, chyba nie :)

• madiiiii Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też straszliwie smakuje ser żołty. Z bułeczką, albo sam - najlepiej polany ketchupem hellmanns :D

stardust87, JagoodkaK lubią tę wiadomość

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi wiadomo, że się da. Z nerkami walniętymi też się da. I z chorym sercem. I z nadciśnieniem. I z astmą. I z epilepsją. Ale złącz to wszystko u jednego człowieka, w dodatku w ciąży. Ciężko mi już. Mogłaby chociaż ta trzustka minąć po porodzie..

Cieczka u suki to jak okres u kobiety. Książkowo występuje co 6 miesięcy, trwa 3 tygodnie, z czego okres krwawy do 2 tyg, tydzień płodny. My niby mamy co 28 dni, 14 dnia owulacja. Ale która z nas tak ma? Każda inaczej tak naprawdę. Z suczkami jest tak samo. Ile ma miesięcy? Np moja miała 9 jak dostała cieczki i potem faktycznie miała co 9-10 miesięcy. I bite dwa tygodnie krwawienia. Przy drugiej cieczce nauczyła się na szczęście wylizywać i mniej brudziła.

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • mycha89 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do diety ja uważałam tylko w pierwszym trymestrze jak się maluch kształtował. Teraz nie. Piję tylko gazowane - pomaga mi na zgagę, jak nie wypije od razu piecze; jem ser żółty, pasztet... Tylko odpuszczam surowe mięso i ryby i pleśniaki...

Marcel <3
    relg2n0asfzml2iz.png>

03.08.2017 <3
    w57vyx8d6u4jt6s0.png
  • stardust87 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pralinka wrote:
    Hmm to co powiedzieć gince żeby jeszcze raz mi zrobiła GBS?
    Pomysli ze watpie w jej kompetencje albo co?
    Mi tez sie zdawało ze powinno go zrobić ok 35-37tc.......

Co do grzeszków to mi zdarzyło się z taki gazowanych napoi typu coca cola, pepsi, sprite wypić z cztery szklanki przez cały ten czas. Ale nie mam na nie mega ochoty, czasami od męża wezmę łyk..Tak to woda, woda z domowym sokiem.
    Kawa, to tylko 70% mleka 30% kawy lub mniej (ale przed ciążą też taka piłam, bo lubię).
    Herbaty też piję zdecydowanie mniej, bo nie mam na nią ochoty.
    ja też miałam tak szybko. 33+2 dokładnie. I niestety też mi wyszedł ujemny :( Ale tak myślę z drugiej strony, że jak przez 27 lat się tego cholerstwa nie nabawiłam, to jakie jest prawdopodobieństwo, że w ciągu 7 tygodni złapię?... Tym bardziej, że ona mi robiła wymaz z pochwy i odbytu, więc sama siebie nie zarażę, bo "czysta" jestem...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2014, 14:13

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    czy którejś z Was też drętwieją dłonie - tak, że nie można nawet wykonywać podstawowych czynności jak ubranie się, zjedzenie itp. Lekarz powiedział, że po porodzie minie :)))

• iwo_na Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia87 wrote:
    iwo_na nie mam zamiaru Cię linczowac, bo robię to samo. Jakoś mega dumna z tego, że pije pepsi nie jestem, ale wyniki mam idealne.
    Zrobilam se french u paznokci u stóp. Najbardziej wymeczony french w życiu jaki robiłam:-) Się nastękałam, napocilam, nakurwowałam przy tym co nie miara:-)

Tysia ja też mam prawie idealne wyniki, nic prawie mi nie dolega, jedynie to szybciej sie męczę ostatnio. Ciekawe jak poród bedzie wyglądał :)

Tysia87 lubi tę wiadomość

relg4z17djzzyjqt.png
  • iwo_na Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha, wszystko śliczne i Wy także :)

relg4z17djzzyjqt.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha pokoik małego w super kolorach :)śliczne meble.
    Mi gin nie zrobiła GBS i raczej nie zrobi. Pewnie w szpitalu dadzą antybiotyk i tyle będzie :P

• Szonka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja miałam wymaz na gbs zrobiony w 33 tc tylko z kanału szyjki czy taki też jest ważny ?

tak mi zrobili w szpitalu, bo miał to być posiew na e coli, a ktoś źle opisał materiał i zrobili mi go jako gbs z pochwy i odbytu :/ i tak tez mam na wyniku. Na szczęście ujemny. Prosiłam mojego gina żeby mi powturzył ten posiew to mi powiedział że za dużo razy już mialam robiony i żebym nie przesadzała :(

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja spędziłam tyle czasu w kuchni, Was nadrabiam i zaraz od tego mi laptop padnie :P
    Tysia witaj w klubie ja dziś też mam leczo-napchałam się jak świnia :P Oprócz tego ogórkowa i już mam biszkopt do ciasta upieczony.
    Co do jedzenia jeszcze to jak mam ochotę to sobie nie żałuję na jakieś napoje gazowane czy słodycze, innym razem mam ochotę na owoce i mleko to to jem itd. Ale nie jem fast-foodów. Raz zjadłam kawałek pizzy-ogólnie za kupną pizza nie przepadam to dlatego.
    Aaa i jestem już dziś pewna, że odpadł mi czop :P Wczoraj miałam gęsty śluz a dziś-bach. Ciekawa jestem tylko czy to tylko tyle czy jeszcze mi coś wypadnie ;)

Tysia87 lubi tę wiadomość

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • nenka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po pierwszym ktg wszystko ok mała się trochę wiercila

Kochane jakie macie rozmiary kompletu to wózka bo siedzę przy maszynie kończę baldachim i chce uszyć pościel do wózka

BlackLuna, K_A_M_A lubią tę wiadomość

• pralinka Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    ja też miałam tak szybko. 33+2 dokładnie. I niestety też mi wyszedł ujemny :( Ale tak myślę z drugiej strony, że jak przez 27 lat się tego cholerstwa nie nabawiłam, to jakie jest prawdopodobieństwo, że w ciągu 7 tygodni złapię?... Tym bardziej, że ona mi robiła wymaz z pochwy i odbytu, więc sama siebie nie zarażę, bo "czysta" jestem...
    Stardust Ty to moja bratnia dusza chyba jesteś hahaha
    Czemu niestety? Chyba dobrze że jest negatywny..Będziesz robic ponownie ten GBS? Tez myślę że raczej zarazić się nie da rady..

Ale u mnie leje non stop, normalnie jesień na całego....

Dziewczyny macie sprawdzony przepis na 'piróga' takie ciacho z kaszą gryczaną, ziemniakami...Kojarzycie? Mam smaka, ale nigdy nie robiłam a w necie niby sporo przepisów tylko co z tego wyjdzie..Wiem że tu sporo kucharzymy, więc moze któras ma przepis:)

‹‹ 1558 1559 1560 1561 1562 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ