Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
a i wczoraj na wizycie jeszcze lekarz kazał mi już pozdejmować wszystkie pierścionki itd bo powiedział że jak zaczynam już puchnąć to ciało już do porodu się przygotowywuje i lepiej zdjąć niż później rozcinać. A spowrotem bede mogła wszystko założyć dopiereo miesiąc po porodzie. i u mnie opuchlizna jak to mówił jest w normie jak u każdej ciężarnej na tym etapie... to dobrze bo już się martwiłam.
verynice lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry mamusie
Ja wyspana ze nie wiem bo mąż był juz w domku o 20dziś ładna pogoda słonecznie ale bez upałów wiec pewnie spędzimy dzień poza domem... Też mam nadzieje ze nie będę miała trylogii do nadrobienia
Życzę miłego dnia i zajrzę tu popołudniubuziaki!
-
Dzień dobry Dziewczęta. Dzień zaczęłam od forum ale zaraz idę smarować brzuszysko a później jakieś śniadanko. Hemoroid nadal boli i krwawi i to głównie on jest teraz sprawcą mojego nienajlepszego nastroju. Postanowiłam że dziś spakuję w końcu torbę do szpitala bo czasu coraz mniej
No i zaczęłam 37 tydzień dzisiaj!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2014, 09:39
afrykanka, Kaarolina, verynice lubią tę wiadomość
-
Dzien doberek
w koncu wstalam o normalnej porze a nie prawie w poludnie haha
Stardust wypluj te slowa bo ja dalej nie spakowanadopiero jedna koszule i szlafrok upralam haha
Co do spania... Co za nocjedna z gorszych
snily mi sie takie glupoty ze budzilam sie zaplakana ze uspokoic sie nie moglam a potem obudzilam sie tak upocona ze pol lozka bylo mokre
myslalam ze wody mi odeszly
A i najgorsze... Macie tak ze jak sie w nocy przekrecacie z boku na bok (zajmuje mi to wiecznosc) strzelaja wam kosci?
Mi tak strzelaja ze mam wrazenie ze sie lamiaspojenie lonowe juz u mnie chyba nie istnieje
stardust87 lubi tę wiadomość
-
Szukam maty do zabaw dla Maleństwa, zdecydowanie za dużo tego...
Nie wiem którą wybrać, macie już ten etap za sobą??
Karuzelkę już wybrałam, więc jeden wybór mniej:)
Ma któraś laktator elektryczny canpol? (Facet gdzie zamawiam karuzelkę ma go w ofercie i kusi mnie aby go zamówić) ew. Medela wchodziła w grę.. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnypralinka, ja jestem na etapie wybierania karuzelki. O macie jeszcze nie myślałam. Może zamówię po porodzie już, w domku. A może ktoś z rodziny wpadnie na taki pomysł - choć wątpie
Co do porodu to moja siostra urodziła w 2-3 h.
Do szpitala trafiła z 8cm rozwarciemze skurczami leżała w domu. Ale chyba jak już się zrobiły naprawdę intensywniejsze i regularne to zabrała torbę i pojechali do szpitala.
-
Paula, Ja też przekręcam się w nocy 'milionpiecset' razy ale kości mi nie strzelają ani nie strzelały wcześniej. Jednak od ok. godziny kręgosłup (łopatki) mnie napiernicza bo chyba niewygodnie leżałam albo c... go wie co.
Na szczęście żebra mniej bolą, a to mega megaaaa ulga -
nick nieaktualny
-
Dzień dobry
Karolina - podziwiam za nastawienie. Trzymam kciuki, żeby szybko coś się wyjaśniło.
A ja zaczynam się nakręcać, że ciekną mi wody płodowe. Mam ciągle wilgotne majtki i nie wiem czy to wiecej jakiejś wilgotnej wydzieliny czy może luteina ze mnie wypływa teraz bardziej wodniscie. Ostatnie USG miałam tydzien temu i wody płodowe były w normie. Wizytę mam we wtorek i zastanawiam się czy mogę sobie spokojnie do niej poczekać czy mam siać panikę i dzwonić do gin. Zwłaszcza, że nie mam pewności. Tylko co w przypadku jeśli to są te wody płodowe? Czy nic się maluszkowi nie stanie do wtorku? Chciałam kupic ten test w aptece ale u nas nie ma, a jak zamowie to i tak w przyszlym tygodniu dopiero przyjdzie. Niech mnie któras położna uspokoi.Kaarolina lubi tę wiadomość
-
Majeczka2014 wrote:pralinka, ja jestem na etapie wybierania karuzelki. O macie jeszcze nie myślałam. Może zamówię po porodzie już, w domku. A może ktoś z rodziny wpadnie na taki pomysł - choć wątpie
Co do porodu to moja siostra urodziła w 2-3 h.
Do szpitala trafiła z 8cm rozwarciemze skurczami leżała w domu. Ale chyba jak już się zrobiły naprawdę intensywniejsze i regularne to zabrała torbę i pojechali do szpitala.
Moja koleżanka w tamtym roku w sierpniu urodziła synka w 2-3h, po porodzie stwierdzila że moze jeszcze raz rodzićDodam ze jest niska, drobniutka osóbka:) Wiec chyba nie zawsze sie sprawdza że szeorkie biodra to i poród szybki itp.
-
nick nieaktualnyPaula55 wrote:Dzien doberek
w koncu wstalam o normalnej porze a nie prawie w poludnie haha
Stardust wypluj te slowa bo ja dalej nie spakowanadopiero jedna koszule i szlafrok upralam haha
Co do spania... Co za nocjedna z gorszych
snily mi sie takie glupoty ze budzilam sie zaplakana ze uspokoic sie nie moglam a potem obudzilam sie tak upocona ze pol lozka bylo mokre
myslalam ze wody mi odeszly
A i najgorsze... Macie tak ze jak sie w nocy przekrecacie z boku na bok (zajmuje mi to wiecznosc) strzelaja wam kosci?
Mi tak strzelaja ze mam wrazenie ze sie lamiaspojenie lonowe juz u mnie chyba nie istnieje
Hej, wlasnie mialam dzis o tym pisac, juz druga noc jak cos mi strzela w miednicy.Najgorsze jest to ze to da sie uslyszec, moj maz uslyszal i mowi ze chyba mala polamalam;/ To moze faktycznie kosc lonowa.
Ja mam codziennie od jakiegos czasu bole bioder, tylka ze az mnie to budzi i normalnie plakac se chce tak boli. Moj maz mowi ze sie dupka rozchodzi na boki hehe
A co do snow, to mnie ostatnio maz wybudzal bo sie darlam i plakalam strasznie, snilo mi sie ze sie bilam z ciotka ktorej nie trawie za bardzo, z rana zadzwonilam do babci i ona mowi ze sobie ciotka noge zlamala, pomyslalam moja sprawka hehe!!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2014, 10:25
-
Ja mam canpol
raz go zlozylam i "bawilam" sie i wydaje sie super
fajnie bo ma 3 predkosci i 3 moce ssania
wyglada solidnie.
Mate mam z fisher price i jest mega!!! Ma super mate z wieloma pierdolami, pałąk z zabawkami ktore mozna odpiac i zaczepic do wozka np. Ma swiatelka i melodyjkikiedys dawalam tu jej fotke
Kurde przeraza mnie to strzelanie... Boje sie ze mi sie kosci rozejda i co wtedy??
U nas do szpitala przyjmuja zazwyczaj jak jest ok 4 cm rozwarcia. No chyba ze sie cos dzieje to od razu oczywiscie. Ale podoba mi sie topo co si tyle meczyc w szpitalu jak w domu mozna poczekac (jak celia z sierpniowek) na skurcze regularne i dopiero jechac
ja tak chce wlasnie zrobic :p
-
Szonka wrote:Witam z rana
My dziś jedziemy po nasze córeczki, w weekend będą z nami, a w niedziele jeszcze na tydzień jadą do drugiej babciJuż sie za nimi mocno stęskniłam.
A mi wyskoczyło na zewnętrznej stronie dłoni jakieś swędzące uczulenie. Taka jakby kaszka i tylko na dłoniach. Pomyślałam o cholestazie, ale to chyba już na to za późno ? Jak myślicie co to może być ? Można to jakimś fenistilem albo czymś posmarować? Może któraś z was też coś takiego miała ? Najgorsze jst to że mam to już 2 dni i strasznie mnie to swędzi -
nick nieaktualnyPaula, no tak chyba siostra moja właśnie zrobiła. Przeczekała w domu. Nie panikowała na zaś - podziwiam ją za to
bo ja jestem panikara. A co się okazało jak badali na fotelu? "Ma Pani 8 cm rozwarcia"
Szerokich bioder wcale nie ma. A moja kuzynka która teraz w lipcu rodziła - 7 godzin- szerokie ma, bardzo i wcale tak szybko nie poszło mimo wszystkowięc reguła regułą a w praktyce wychodzi inaczej
Jeśli będziemy kupować matę to też zamierzam Fisher Price
Karuzelke mam upatrzoną również tej firmy tak samo jak leżaczek.
Ktoś tylko wczoraj chyba(jeśli dobrze pamiętam) pisał o tej karuzelce i nie zachwalał? A mi znów pare osób poleciło. Choć i tak zrobię jak ja uważammi się podoba, ale nie wiem jak będzie prezentować się na żywo.
Co do tego pstrykania kości podczas zmiany pozycji to ja chyba wspomnę o tym swojemu lekarzowi na wizycie. Zaczęłam myśleć, że jak teraz coś mi pstryka i to głośno (!!!) to jak to ma się do porodu? Żeby sobie tylko krzywdy jakiejś nie narobić?Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2014, 10:30
Paula55 lubi tę wiadomość
-
Io wrote:Dzień dobry
Karolina - podziwiam za nastawienie. Trzymam kciuki, żeby szybko coś się wyjaśniło.
A ja zaczynam się nakręcać, że ciekną mi wody płodowe. Mam ciągle wilgotne majtki i nie wiem czy to wiecej jakiejś wilgotnej wydzieliny czy może luteina ze mnie wypływa teraz bardziej wodniscie. Ostatnie USG miałam tydzien temu i wody płodowe były w normie. Wizytę mam we wtorek i zastanawiam się czy mogę sobie spokojnie do niej poczekać czy mam siać panikę i dzwonić do gin. Zwłaszcza, że nie mam pewności. Tylko co w przypadku jeśli to są te wody płodowe? Czy nic się maluszkowi nie stanie do wtorku? Chciałam kupic ten test w aptece ale u nas nie ma, a jak zamowie to i tak w przyszlym tygodniu dopiero przyjdzie. Niech mnie któras położna uspokoi.
Paula, własnie zastsanwiałam się nad matą Fisher Price..Ogólnie bardzo lubie tę firmę
Co myślicie na temat laktatora z odzysku?Moja koleżanka chce mi wypożyczyć Medele, niby użyła go dwa razy tylko...ale sama nie wiem..można go jakoś zdezynfekować czy coś? -
pralinka wrote:Szukam maty do zabaw dla Maleństwa, zdecydowanie za dużo tego...
Nie wiem którą wybrać, macie już ten etap za sobą??
Karuzelkę już wybrałam, więc jeden wybór mniej:)
Ma któraś laktator elektryczny canpol? (Facet gdzie zamawiam karuzelkę ma go w ofercie i kusi mnie aby go zamówić) ew. Medela wchodziła w grę..Ale wart swojej niskiej ceny na pewno
-
Io wrote:Dzień dobry
A ja zaczynam się nakręcać, że ciekną mi wody płodowe. Mam ciągle wilgotne majtki i nie wiem czy to wiecej jakiejś wilgotnej wydzieliny czy może luteina ze mnie wypływa teraz bardziej wodniscie. Ostatnie USG miałam tydzien temu i wody płodowe były w normie. Wizytę mam we wtorek i zastanawiam się czy mogę sobie spokojnie do niej poczekać czy mam siać panikę i dzwonić do gin. Zwłaszcza, że nie mam pewności. Tylko co w przypadku jeśli to są te wody płodowe? Czy nic się maluszkowi nie stanie do wtorku? Chciałam kupic ten test w aptece ale u nas nie ma, a jak zamowie to i tak w przyszlym tygodniu dopiero przyjdzie. Niech mnie któras położna uspokoi.