WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Io Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pralinka - nikt mi nigdy nie mówił ile, zawsze było tylko, że w normie. A ta wydzielina jest wodnista, bez zapachu i koloru.

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    któraś z dziewczyn mówiła, że wystarczy zwykły papierek lakmusowy do testu ph, ale nie pamiętam która. A co do "wilgoci" to ja też mam ostatnio więcej, bo zauważyłam, że mój śluz zmienił się z takiego "budyniowego" (wybaczcie, za określenie) na taki wodnisty "płodny" i on łatwiej wycieka i jest bardziej mokry - może stąd wrażenie mokrej wkładki.

No ja mam nadzieję, że to to. Pewnie niepotrzebnie się nakręcam ale denerwuje mnie to, że nie potrafię tego stwierdzić.

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia:)))) wrote:
    Hej, wlasnie mialam dzis o tym pisac, juz druga noc jak cos mi strzela w miednicy.Najgorsze jest to ze to da sie uslyszec, moj maz uslyszal i mowi ze chyba mala polamalam;/ To moze faktycznie kosc lonowa.
    Ja mam codziennie od jakiegos czasu bole bioder, tylka ze az mnie to budzi i normalnie plakac se chce tak boli. Moj maz mowi ze sie dupka rozchodzi na boki hehe :)

A co do snow, to mnie ostatnio maz wybudzal bo sie darlam i plakalam strasznie, snilo mi sie ze sie bilam z ciotka ktorej nie trawie za bardzo, z rana zadzwonilam do babci i ona mowi ze sobie ciotka noge zlamala, pomyslalam moja sprawka hehe!!
    ja też mam takie bóle bioder. Nie mogę leżeć na jednym boku dłużej niż 45 minut więc w nocy co chwilę się odwracam. Na KTG to już łzy w oczach miałam tak bolało. I noga od tego drętwieje i pośladek. Pocieszam się tym, że już niebawem mały wyskoczy i nie tzreba będzie więcej na boku leżeć. No i chyba mąż ma rację, że biodra się rozeszły i bardziej wystają i cały ciężar ciała spoczywa na nich jak leżymy na boku..

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Ja mam canpol :) raz go zlozylam i "bawilam" sie i wydaje sie super :) fajnie bo ma 3 predkosci i 3 moce ssania :) wyglada solidnie.
    Mate mam z fisher price i jest mega!!! Ma super mate z wieloma pierdolami, pałąk z zabawkami ktore mozna odpiac i zaczepic do wozka np. Ma swiatelka i melodyjki :) kiedys dawalam tu jej fotke :)

Kurde przeraza mnie to strzelanie... Boje sie ze mi sie kosci rozejda i co wtedy?? :/

U nas do szpitala przyjmuja zazwyczaj jak jest ok 4 cm rozwarcia. No chyba ze sie cos dzieje to od razu oczywiscie. Ale podoba mi sie to :) po co si tyle meczyc w szpitalu jak w domu mozna poczekac (jak celia z sierpniowek) na skurcze regularne i dopiero jechac :) ja tak chce wlasnie zrobic :p
    Paula, a jaką masz konkretnie? Możesz dać nazwę? Albo linka jakiegoś?..

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pralinka wrote:
    Io, jaką ilość tych wód plodowych masz?Mają zapach? Ja nie położna, ale może chociaż troszkę rozwiejemy tutaj Twoją niepewność..

Paula, własnie zastsanwiałam się nad matą Fisher Price..Ogólnie bardzo lubie tę firmę:)
    Co myślicie na temat laktatora z odzysku?Moja koleżanka chce mi wypożyczyć Medele, niby użyła go dwa razy tylko...ale sama nie wiem..można go jakoś zdezynfekować czy coś?
    pralinka, wystarczy go wygotować/wysterylizować w sterylizatorze i jest jak nowy :) Jak chce Ci pożyczyć to ja bym brała :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pralinka :) no to od Ciebie i wyłącznie zależy :)
    wiem, że są dziewczyny które kupowały/pożyczały używane. Raczej da się wysterylizować .
    Ja to akurat jestem taka, że wolę mieć więcej niż mniej (jeśli to konieczne i potrzebne), a czy bedzie potrzebne to się okaże. Na tą chwilę mam mniej stresu, bo ten laktator jest w szafie i mam z głowy :) koszt nie jest aż tak przerażający moim zdaniem jak na elektryczny, a jeśli chwalą to w ogóle :)
    Jeśli się nie przyda to nie zaszkodzi, że sobie będzie stał. Może okazać się, że dla drugiego dziecka będzie potrzebny a jak nie to może uda się sprzedać ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2014, 10:41

• K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek :)
    Kościół zaliczony, śniadanko i deserek też, teraz odpoczywam :) Za chwilę biorę się za obiad.
    Paula ja tez mam to strzelanie a dziś jak się przekręciłam to jakby drzewo się złamało taki huk :P Jak idę do kibla to też tak cyka hehe
    Dziś mój mąż powiedział że ładnie wyglądam... Wtf?? Tak sam z siebie nie mówi takich rzeczy :P Chyba brak czułości biedaczkowi :)

Ps. Ewi a co to są te szczypki u Was?? Bo Ty piszesz że byś to zjadła a u nas szczypki to takie cieniutkie drewienka do rozpalania w piecu :P hehe

Lecę zrobie obiad i będę miała z głowy

Paula55 lubi tę wiadomość

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • Diabla85 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczynki :)
    Moja chrzestna chciała zrobić prezent naszemu Franusiowi i powiedziała że chętnie kupi karuzelkę tylko mieliśmy wybrać jaką. Wybraliśmy taką:

http://nodik.pl/karuzela-pluszowa-weseli-przyjaciele-canpol-p-2334.html?ab=2&utm_expid=73385328-0.tlhJ59fZR_WWe-QByuJtlQ.1&utm_referrer=http%3A%2F%2Fnodik.pl%2Fadvanced_search_result.php%3Fkeywords%3Dkaruzela

Nie ma żadnych większych bajerów, ale spodobało mi się to że ma kontrastowe kolory i mały od początku będzie mógł sobie na nią patrzeć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2014, 10:42

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde pocieszylyscie mnie z tym strzelaniem. U mnie tez jest to tak glosne ze moj T sie budzi :/ no makabra jakas :/

Ja uwazam tak jak dziewczyny z laktatorem. Lepiej miec niz potem biegac :P a cena 150 zl za elektryczny nie jest powalajaca :)

Stardust mate mam taka

http://www.smyk.com/fisher-price-rainforest-k4562-mata-edukacyjna,p1062771381,zabawki-gry-dla-dzieci-p

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• mycha89 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laski;)
    K_A_M_A wrote:

Ps. Ewi a co to są te szczypki u Was?? Bo Ty piszesz że byś to zjadła a u nas szczypki to takie cieniutkie drewienka do rozpalania w piecu :P hehe

A u mnie szczypki to młode roślinki do przesadzenia;p

Co do wydzieliny raczej spokojnie- to nie wody.Pojechałam z tym do szpitala, bo też mi wciąż mokro, wydzielina jest jak woda mineralna, klarowna, czysta, bezwonna... Nabrałam jej nawet w słoiczek. Oszacowali,że to mogą być jakieś tam płyny, które znajdują się w jakimś tam pęcherzyku, i one ciekną, albo,że z powodu temperatur wydzielina z szyjki jest aż tak rozwodniona,że leci jak woda. Jak się martwicie to w aptece za ok. 30zł są takie paseczki lakmusowe do przetestowania czy to wody, lub jedźcie do szpitala - ale prawdopodobnie zatrzymają Was wtedy tak jak mnie na obserwacji czy na pewno wód nie ubywa.

A ja zaraz się szykuję na ślub. Śniło mi się, że rodzę własnie dziś i,że do kościoła nie dojechałam. A ja bym chciała w poniedziałek... Nawet w śnie narzekałam,że nie poczekał z wykluciem;p

Io, K_A_M_A lubią tę wiadomość

Marcel <3
    relg2n0asfzml2iz.png>

03.08.2017 <3
    w57vyx8d6u4jt6s0.png
  • mycha89 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:

A i najgorsze... Macie tak ze jak sie w nocy przekrecacie z boku na bok (zajmuje mi to wiecznosc) strzelaja wam kosci?
    Mi tak strzelaja ze mam wrazenie ze sie lamia :/ spojenie lonowe juz u mnie chyba nie istnieje :/

Właśnie dziś z mężem się śmiałam,że strzela mi jak starej babie. Wszystkie! W lędźwiach, w miednicy gdzieś, w ramionach, nogach..Już zaczęłam się zastanawiać czy małemu nic nie robię!

Marcel <3
    relg2n0asfzml2iz.png>

03.08.2017 <3
    w57vyx8d6u4jt6s0.png
  • nenka Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej mamcie
    moje kosci tez strzelaja a piczka boli jak by mnie ktos skopal

• Diabla85 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tak spojenie i biodra bolały kilka dni temu, ale już przeszło. Trochę przechodzi po ćwiczeniach na kolanach i machaniu biodrami :)

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenka dokladnie!!!
    Ja toczac sie (bo ja juz nie chodże) wygladam jak by mi ktos kij miedzy nogi wsadzil :/

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nenka Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak moj mowi ze jak pingwinek sie bujam

• Io Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. To jutro kupię w aptece te paseczki i sprawdze. Pewnie to nic takiego ale na tym etapie to już każdy objaw mnie martwi czy tak powinno być.

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uch, nadrabiam was o 9.50, ale się udało w końcu ;)

Rabarbarka, gratulacje ogromne, wszystkie ciocie już czekają na zdjęcia :D

Paula, wagą się nie przejmuj, bo to wzór, zresztą chyba Szonka kiedyś pisała, że wg usg jej córcia miała ważyć 3200, a warzyła o ile nie pomylę 3850(?) :)

Karolina, strasznie mi żal jak czytam jak się męczysz :/ Jak tak dalej pójdzie to Krzysiu wyskoczy zdrowy i szczęśliwy, a ty sił nie będziesz miała nawet, żeby się nim nacieszyć :( :/

Paula55 lubi tę wiadomość

• pralinka Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io, na tym etapie stres to u każdej normalka:)
    Mnie też w pipce ciągnie chwilami, a mój chód to tak jak piszecie turlający się pingwinek:) Moje Maleństwo właśnie ma czkawkę, kochane Me:-)

Dziewczyny do kiedy łykacie magnez?
    Do skończonego 35tc czy dłużej?

• Tysia87 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wstalismy:-) KAMA na mam nadzieję, że ubrałaś się dziś przyzwoicie do kościoła i nie podrywalas ministrantów haha;-) wlasnie kobity co to te szczypki? U nas nie ma takich bajerów. Na odpustach to wata cukrowa, obwazanki i pijani ludzie:-)

K_A_M_A lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spoko. Juz nie panikuje z waga ;)

Haha u nas odpust (w mojej wsi rodzinnej w pl) pewnie w niedziele :) cos na co za dziecka cżekalam caly rok to tatarczuch!!!! Jenyyy az mam sline po kolana :)
    Trzeba było jechac rano na stragany zeby go kupic a jedna kromka to koszt 3-4 zl. Czyli bochenek tego chleba to kilkadziesiat zl!!!
    Ale wart swojej ceny :)
    A po odpuscie pewnie wiejska zabawa hahah :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

‹‹ 1572 1573 1574 1575 1576 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ