WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrocilam z mega wielkiego burgera.bylismy ze znajomymi na piwkh i jedzonku i bylo super.mialam nadzieję, że jak wrócę to jakas nowa mamusia będzie, a tu wszystkie w dwupaku:-)
    Ja mam taka mała torebuniefegtnr.jpg
    wlasnie tez ide wyparzyc laktator.

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolciu zapytaj!! A noz sie cos takiego znajdzie :)

Tysia pocieszylas mnie ;) moja walicha chyba podobnych rozmiarow jest :)

Tysia87 lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• mycha89 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam przypomnieć, że jutro zaciskacie pipki i nie rodzicie tylko telepatycznie wypychacie mi Marcelka;p

Nelus, kark, le'nutka, Io, stardust87, karm3lka, nenka lubią tę wiadomość

Marcel <3
    relg2n0asfzml2iz.png>

03.08.2017 <3
    w57vyx8d6u4jt6s0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sory za głupie pytanie :) jak wyparzacie buteleczki,smoczki,laktator. Nie kupowałam sterylizatora , mam zamiar w garnku z wodą :)
    ale chodzi mi o czas i o temperaturę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2014, 21:08

• Tysia87 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka ja zagotowuje wodę i na 5 minut do wrzątku wrzucam i tyle.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja odkryłam, że w moim parowarze mam opcję sterylizacji :D
    A z córką trzymałam we wrzątku jakieś 5 minut może...

Dba, ja dlatego mam właśnie tak dużą torbę, bo nie dość, że mamy 60km do szpitala (czyli mąż musiałby kawałek tam i z powrotem jeździć) to jeszcze córki nie wpuszczą, więc powiedziałam, że te 4 dni wytrzymam. Dlatego mam 2 paczki podpasek, 5 koszul nocnych, 3 litry wody w butelkach itd. Po prostu mam zapas, bo wiem, że nikt mi nie dowiezie. No i laktator też mam, nie chcę się prosić w szpitalu :)

• Tysia87 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a powiedzcie mi smoczki jak są nowe w opakowaniu też wyparzamy czy one były jakoś sterylnie zapakowane i nie trza:-) laktator juz buteleczki juz i wlasnie nie wiem co ze smokami

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka, Karolina, najważniejsze, że cokolwiek ruszyło, za trzy dni będziecie płakać, że za dużo macie pokarmu, zobaczycie :) Super, że z chłopcami coraz lepiej.
    Anulka, jak patrzę na to zdjęcie to też mi się chce już takiej kruszynki ;)

Powiem wam, że ja pojechałam wczoraj do rodziców po jakąś sensowną torbę, biorę ją, a mama ze śmiechem, że po co mi tak wcześnie, że przecież mam cesarkę dopiero 2.09. To jej powiedziałam, że ja to wiem, ale młody nie i przecież może sobie wyjść kiedy chce. Przecież to nie jest tak, że mam termin ustalony to od razu mam zamek założony i nic się nie zacznie wcześniej. Mogę urodzić za te 2 tygodnie, a mogę pojutrze i wolę mieć wtedy wszystko spakowane i gotowe do drogi.

A dziś mówię teściowej tak ogólnie, że moi rodzice w kółko narzekają na Kajetana itd., a ta do mnie z tekstem "Jeszcze w sumie macie trochę czasu..." O.o Mąż nie wytrzymał, powiedział oburzony, że to oni mają trochę czasu na przyzwyczajenie, a nie my na zmianę. Ale miał taką minę, jejku, dawno go takiego złego nie widziałam. Dobrze, że teraz nie zastał moich rodziców, bo chyba by pióra poleciały.

• Tysia87 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra doczytalam ze tez trza

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia z tego co wiem to trzeba..
    Kark, mi też parę osób mówiło, że wszystko za wcześnie. Ciuszki za wcześnie, zakupy za wcześnie, pranie za wcześnie, prasowanie za wcześnie. Ble ble ble...
    To kiedy jest IDEALNY moment?? :) Chyba na porodówce...co dla niektórych

Dodam, że jeszcze nie wszystko mam porobione. Zamierzam ten tydzień przeznaczyć na dokończenie spraw. Bo ja już naprawdę nie mam siły, zresztą to juz taki tydzień ciąży że nie wiadomo co może się przytrafić. Same nasze wrześniowe mamusie są tego dowodem. Ale nie wszyscy rozumieją

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2014, 21:32

• Ewi25 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też w przegotrowanej wodzie będe wszystko wyparzać, nawet butelki bo nie kupowałam steralizatora czy jakoś tak :)

właśnie szamie kisielek i oglądam wiem co jem :)

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja butle i smoki wrzuce do sterylizatora :) laktator jak sie nie zmiesci to do goracej wody na 5 min :)
    Ja do szpitala mam blisko. 5 min samochodem. Ale moj t pojdzie raczej normalnie do pracy na nast dzien po porodzie i w razie czego tez nie ma m kto rzeczy dowiezc. Mama nie dojedzie bo nie zna jezyka zeby bilet kupic :P
    No chyba ze faktycznie bedzie wszystko ok i po tych kilkunastu h pojdziemy do domku :)

A ja mam pytanko z innej beczki... Moj T chce mi kupic fotel bujany... I tak mysle. No gdzies malego w nocy musze karmic. W lozku nie chce wiec gdzies klapnac z nim musze :P
    A wy gdzie zamierzacie karmic w nocy???
    Kolezanka ma taki fotel i mowi że super sprawa bo delikatnie sie bujajac mala je i zasypia a potem hop ja do lozeczka...

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Ja butle i smoki wrzuce do sterylizatora :) laktator jak sie nie zmiesci to do goracej wody na 5 min :)
    Ja do szpitala mam blisko. 5 min samochodem. Ale moj t pojdzie raczej normalnie do pracy na nast dzien po porodzie i w razie czego tez nie ma m kto rzeczy dowiezc. Mama nie dojedzie bo nie zna jezyka zeby bilet kupic :P
    No chyba ze faktycznie bedzie wszystko ok i po tych kilkunastu h pojdziemy do domku :)

A ja mam pytanko z innej beczki... Moj T chce mi kupic fotel bujany... I tak mysle. No gdzies malego w nocy musze karmic. W lozku nie chce wiec gdzies klapnac z nim musze :P
    A wy gdzie zamierzacie karmic w nocy???
    Kolezanka ma taki fotel i mowi że super sprawa bo delikatnie sie bujajac mala je i zasypia a potem hop ja do lozeczka...

Paula też o tym myślałam. Nawet jak byliśmy w IKEA to wspomniałam o tym swojemu T i on też uznał to jako dobry pomysł. Jeśli dobrze, pamiętam to któraś tutaj na forum kupiła taki fotel - chyba właśnie w IKEA, nie jestem pewna , chyba Stardust? Ale mogę się mylić.
    Taki fotel może się przydać :)

aaaa co do karmienia to się okaże. Pewnie łóżko będzie też niezastąpione,ale ten fotel też chcę ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2014, 21:50

• Tysia87 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam taki ogromny fotel do komputera z funkcją bujania i myślę, że będzie idealny do karmienia właśnie, bo jest mega wygodny.No może faktycznie torbę spakowalam za wcześnie, ale kto da mi pewność, że jutro nie urodzę? Mogę urodzić albo jutro albo równie dobrze, za miesiąc. W każdym bądź razie nie potrzebuje się jeszcze na porodowce stresować tym czy Michał znajdzie wszystko o co mi chodzi.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia87 wrote:
    Ja mam taki ogromny fotel do komputera z funkcją bujania i myślę, że będzie idealny do karmienia właśnie, bo jest mega wygodny.No może faktycznie torbę spakowalam za wcześnie, ale kto da mi pewność, że jutro nie urodzę? Mogę urodzić albo jutro albo równie dobrze, za miesiąc. W każdym bądź razie nie potrzebuje się jeszcze na porodowce stresować tym czy Michał znajdzie wszystko o co mi chodzi.

a ja uważam, że na spakowanie torby nigdy nie jest za wcześnie :) nie przewidzi się kiedy ruszy akcja i kiedy nasze dzieci będą chciały pojawić na świecie :) a torba niech leży w szafie... potem właśnie mniej stresu :)

• Nelus Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w tej sypialni nie mam miejsca na fotel a szkoda! W nocy będę karmić w naszym łóżku na siedząco z poduszka do karmienia. A w dzień na kanapie. Chciałabym kupić dopiero w listopadzie jak przeprowadzimy się na swoje i myślałam o takim

774380_pTRUCA1-5570892dt.jpg

le'nutka, mycha89 lubią tę wiadomość

201703012752.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja dokladnie chce taki

http://www.ebay.co.uk/itm/Serenity-White-Nursing-Glider-maternity-rocking-chair-SRP-249-/301240001580?pt=UK_Baby_Nursery_Furniture_ET&hash=item46234da42

Czyli podobny do tw Nelus.
    Ja w lozku nie chce karmic bo mamy bardzo niskie lozko i bylo by mi nie wygodnie. Poza tym nie chce malego przyzwyczajac :P
    W nocy stal by w sypialni a w dzien w salonie :)
    Tez mamy ciasnote w mieszkaniu ale wczoraj tak lezalam i stwierdzilam co ja z tym dzieckiem zrobie w nocy wlasnie :P

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my mielismy usg i obcód. mój synek zostanie już synkiem, 3 tyg temu ważyl 2100 dziś 3000 :) ginek twierdzi że w 1 tyg września powinnam urodzić bo wymiary malego są na 38/39 tydzien już. Na obchodzie uslyszalam ze moze nas jutro wypuszczą także super by bylo :) dobrej nocki

Nelus, betinka, Paula55, Majeczka2014, stardust87, Io, le'nutka, ofcooo, nenka, verynice, Patu, Migotka22, dba, kark, jovi81, K_A_M_A lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    my mielismy usg i obcód. mój synek zostanie już synkiem, 3 tyg temu ważyl 2100 dziś 3000 :) ginek twierdzi że w 1 tyg września powinnam urodzić bo wymiary malego są na 38/39 tydzien już. Na obchodzie uslyszalam ze moze nas jutro wypuszczą także super by bylo :) dobrej nocki
    No to dobrze, że synek jest synkiem, bo jak Ty byś się znowu przedstawiła:-) to jest kluseczek jak i moj:-)ja jutro zaczynam 38 tydzien i tez wazy 3000.dokladnie 3100:-)Takze już nke musimy się martwić o wagę naszych facecikow:-)

• Nelus Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo ładny ten fotel Paula. Ja na poczatku tez chciałam białe drewno ale dostaniemy mebelki od męża siostry w ciemnych kolorach i biały by nie pasowal. My tutaj mamy łóżko z miękkim obiciem wiec idealnie bo można się wygodnie oprzeć

201703012752.png
‹‹ 1609 1610 1611 1612 1613 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ