WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.my witamh się w 38 tygodniu i zostało równo 3 tygodnie.mamy ten sam termin justyna14:-) i tydzien temu mój klusek ważyl 3100.dzisiaj to nie pospalismy w ogóle. Mam tak twardy brzuch, że aż boję się go dotknąć.Mam ciążę donoszoną dziś, więc synek jak chcesz to wyskakuj do mamy;-)

stardust87, verynice, justyna14 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka81 wrote:
    Dzień dobry. Obudziłam się w podłym nastroju ale rozmowa z mężem pomogła, mam nadzieję na dobry dzień.

Karolina mnie też boli kręgosłup od szpitalnego łóżka jeszcze w dodatku jest tak zapadniete ze jak się kładę to wpadam jak do.dołka a wstanie z niego to istny Mont Everest przy bólu rany.

A dziewczyny ja wam powiem że u mnie wkłady bella mama wogole się nie sprawdziły, dobrze że kupiłam te drugie z canpola. Bella strasznie się roluja, ciągle trzeba je zmieniać. Ale to moje odczucia.
    dobrze, że maż potrafi poprawić Ci humor, bo niektórzy to tylko wku@#$%ć potrafią :P
    A za info o belli dziękujemy bardzo. Dobrze, że mam spakowane jedno op canpolu i jedno belli. Najwyżej mąż canpola dowiezie. A jeszcze jakieś rady co wziąć a czego nie brać do szpitala?..

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia87 wrote:
    Hej.my witamh się w 38 tygodniu i zostało równo 3 tygodnie.mamy ten sam termin justyna14:-) i tydzien temu mój klusek ważyl 3100.dzisiaj to nie pospalismy w ogóle. Mam tak twardy brzuch, że aż boję się go dotknąć.Mam ciążę donoszoną dziś, więc synek jak chcesz to wyskakuj do mamy;-)
    no i ja dopisuję się do listy :D mi dzisiaj też zostało równe 3 tygodnie :)
    skurcze u mnie nieregularne, będę Wam teraz jak Kada marudzić :P

stardust87, Tysia87, verynice, afrykanka lubią tę wiadomość

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stardust ja moglabym teraz spac wszedzie w kazdej pozycji.. wczoraj zasnelam w trakcie rozmowy z Mezem.. :O ja do Niego mowie i za chwile czuje szarpniecie ze zasnelam i mowie do Niego ze niezle musial zanudzac a On do mnie ze zasnelam jak ja mowilam ;)

W nocy spie Malo bo moj Brzdac sie uaktywnia i jest takiCwaniak ze dopoki do lozka Go nie wezme to daje czadu ile wlezie a w lozku tylko na karmienie sie budzi.. dlatego ja chce do domu zeby sie to skonczylo ;)

stardust87, kark, afrykanka lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dba wrote:
    no i ja dopisuję się do listy :D mi dzisiaj też zostało równe 3 tygodnie :)
    skurcze u mnie nieregularne, będę Wam teraz jak Kada marudzić :P
    No dba to marudz ile wlezie.teraz mamy do tego prawo:-) Jakos tak się cieszę, że ciąża donoszona, wiem, że to o niczym nie świadczy, ale jakiś człowiek spokojniejszy:-) wiadomo, że zawsze jest strach o maluszka, ale na pewno mniejszy.takze dba, justyna14 jedziemy na tym samym wózku:-D

dba lubi tę wiadomość

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia87 wrote:
    No dba to marudz ile wlezie.teraz mamy do tego prawo:-) Jakos tak się cieszę, że ciąża donoszona, wiem, że to o niczym nie świadczy, ale jakiś człowiek spokojniejszy:-) wiadomo, że zawsze jest strach o maluszka, ale na pewno mniejszy.takze dba, justyna14 jedziemy na tym samym wózku:-D
    też tak miałam. przed sobotą każdy skurcz czy ból to była panika. Aż się bałam, że do samego porodu mi tak zostanie :P a teraz, jak donoszona, to skurcz sobie jest a ja dalej myję naczynia albo odkurzam. Na luzie.. I czekam aż się rozkręci :P

Tysia87 lubi tę wiadomość

• dba Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w sumie ja już mogę rodzić :D po wczorajszych krzyżowych bólach stwierdziłam, że jak dotrę do 37tyg to może dziać się co chce. A tu na złość z rana zero bóli :P :D no to jak dziecię takie niezdecydowane to niech teraz czeka do piątku aż tatuś zjedzie :P
    No i cieszę się że odstawiłam ten duphaston, no spę i Ispotin, bo jak widać ostawienie nie wiąże się z szybszym porodem :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2014, 07:48

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow, Karolina, szybko by was wypuścili, u nas po cesarce 4 doby trzeba być.

Kurde, całą noc miałam skurcze, myślałam, że padnę, w ogóle w łóżku nie mogłam się ułożyć :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś termin zaklepany ma Marcelino od Mychy, także reszta ma grzecznie nogi ściskać ;)

stardust87, mycha89, betinka lubią tę wiadomość

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Dziś termin zaklepany ma Marcelino od Mychy, także reszta ma grzecznie nogi ściskać ;)
    Jak któraś dziś urodzi, to ze strachu nam nie powie :P Będzie trzymała to info na "wolny" dzień :D

Tysia87, kark, Io lubią tę wiadomość

• verynice Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Przyłączam się do grona niewyspanych - tylu skurczów przepowiadajacych w nocy to nigdy nie miałam! Juzmyslalam ze się coś rozkręci ale się uspokoiło...
    Rano zrobiłam akcje Lidl i kupiłam parę rzeczy dla małego chociaż szafa pęka w szwach :) a co tam!
    Teraz mykam dospac hihi

Aaaa no i witam się w 37 tygodniu!':) akuszerka, blackluna :) kto tam jeszcze ma dziś 37 na liczniku? :)

stardust87, BlackLuna, akuszerka89, Tysia87 lubią tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Quatriona Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie mamusie. Dołączam do niespiacych w nocy. Coś strasznego, moja niunia ma największą aktywność w nocy A ja miejsca nie mogę sobie znaleźć i krece się jak głupia. Co zmienię miejsce to coś innego mnie boli, i jeszcze ta okropna zgaga fuj.
    Powodzenia na wizytach, ja ruszam jutro.

JagoodkaK lubi tę wiadomość

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skoro skurcze mi przeszły to przejadę się do lidla :) może przez to się rozkręcą haha :D
    No i musiałam zostawić psa u siebie :( mam nadzieję, że w razie czego teściu przyjedzie po niego. A mam go u siebie, bo moja mama przekarmiła go kośćmi (mimo, że jej mówiłam, że nasz pies nie może jeść kości), biedny przez 2 dni leżał słaby, brzuszek miał napięty :( powiedziałam mężowi, że nie mam serca go znowu dawać mamie, że trudno, ale troszkę mu się ze mną ponudzi w mieszkaniu, ale przynajmniej nie będzie cierpiał. Już kiedyś dostał zastrzyk rozkurczowy to miał taką biedny biegunkę że masakra, cieszę się że teraz obeszło się bez tego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2014, 08:09

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark to moje marzenie zeby juz stad wyjsc ale jak bedzie trzeba to zostane zobaczymy co.zdecyduja u Malego jeszcze tez nie bylo lekarza a teraz to zalezy i od Malego i od moich wynikow pozyjemy zobaczymy :)

• BlackLuna Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry mamuśki :D

jak to zauważyła verynice witam się w 37 tygodniu :)
    a mi się dla odmiany dzisiaj spało wyśmienicie jak nigdy :)
    mąż miał przypał z rana bo mu po 7 zakręcili wodę kiedy był w trakcie kąpieli i został z masa piany i szamponu na głowie jego wkurzenie i irytacja..ahh ubaw po pachy miałam :D:D

tysia, demotywator po prostu bomba nic dodać nic ująć tylko prawda napisana z humorem jak to jest naprawdę po urodzeniu maluszka :D

akuszerka89, Tysia87, verynice, stardust87 lubią tę wiadomość

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jakoś mam przeczucie,że zadne malenstwo dziś nie wyjdzie.Ale za to za parę dni jak zaczniemy się rozpakowywac, to po parę dziennie:-) ja mam dość juz tego brzucha szczerze mówiąc. Pewnie za nim zatesknie ale na dzień dzisiejszy nie nie nie:-)

• akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja też zaliczam się do tych niewyspanych. Do tego tak mnie swędzi w środku że chyba sobie ranę wydrapię:/ Dobrze że zaraz do lekarza idę, to może coś na to poradzi, bo normalnie masakra.

Dziewczynki już mamuśki - jak laktacja ma problem się rozbujać to zacznijcie pić Femaltiker, do tego ciepłe okłady lub prysznic na piersi aż będą cieplutkie, później odciąganie pokarmu metodą 7-5-3 (czyli 7 minut odciągamy z jednej piersi, później 7 min z drugiej, później 5 min z pierwszej itd). godzinka lub dwie odpoczynku i znów taka sama kombinacja - ciepły okład i odciąganie. Do tego pijcie duuużo wody, min 3-4 litry na dobę. Często przystawiajcie maluchy do piersi i dużo je tulcie, tak żeby hormonki zaczęły pracować:)

Jejuuu jak ja bym chciała mieć Felipe już przy sobie, z drugiej strony brzucha:)

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i popatrzyłam właśnie na obrazek mojego malucha w zakładce "ciąża tydzień po tygodniu" i przypomniało mi się, jak w 5 czy 6 tygodniu przypominał kijankę, takie niewiadomoco z czarnymi oczami po bokach główki. No i powiedzcie mi, kiedy ten czas zleciał? Kiedy ta mała kijaneczka stała się w pełni ukształtowanym człowiekiem? :)

verynice lubi tę wiadomość

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akuszerka dzieki za rade :) jeszcze niech mi ktos te cholerne sutki whciagnie i bedziemy w domu :P
    Mnie pociesza jedna mysl ze od rano byla pani od laktacji i pkwkedziala ze do mnie przyjdzie :)

• Diabla85 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana.
    Ja też się dzisiaj niewyspałam a to wszystko dlatego, że wczoraj popołudniu w jakiś sen zimowy zapadłam i przespałam bardzo długo więc jak się położyłam wieczorem to nie mogłam zasnąć. W nocy co sie obudziłam na siku to też nie mogłam zasnąć. I teraz nie wiem czy leżeć dalej w łóżku bo może usnę czy wstać.

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
‹‹ 1611 1612 1613 1614 1615 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ