WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • anulka81 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co za cudne uczucie miałam małego po raz pierwszy na rękach i go karmiłam, przyszedł pokarm i mały cudnie ssa. Być może już dziś będzie ze mną na sali :-) :-) laktatora juz nie muszę przewozić! :-D

Tysia87, Migotka22, verynice, Quatriona, Diabla85, dba, akuszerka89, Patu, Majeczka2014, kark, jovi81, zoi, BlackLuna, le'nutka, Io, ofcooo, Paula55, magdzia26, K_A_M_A, Fipsik, stardust87, afrykanka, aleksa.wawa, nenka, betinka, Beataa25, justyna14, EmiBam lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69207.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

Współczuję wam tych nieprzespanych nocy, u mnie noc przespana i na razie żadnych skurczy. W ogóle czuję się jakbym nie była w ciąży :) Chyba strach przed szpitalem wstrzymuje mi wszelkie objawy ;)

Powiedzcie mi kupowałyście już leżaczki maluchom ? Ja bym chciała jakiś do 18kg i najlepiej zwykły prosty, zastanawiam się nad tym:
    http://allegro.pl/lezaczek-bujaczek-nosidelko-dla-dzieci-gratis-i4455670777.html#tabsAnchor

Może któraś z was ma i powie czy warto ?

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• verynice Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina kochana dasz rade! Moja przyjaciolka po cesarce tak pięknie rozkręciła laktację ze teraz ma aż nadmiar pokarmu a mala ma dopiero 5tygodni :) śmieje się ze jak ja nie dam rady to będę jej Marcela podrzucać na karmienia hihi :) ona mi ciągle powtarza ze bardzo ważne jest nastawienie i nie poddawanie się :) także glowa do góry i czekaj ładnie na doradcę laktacyjnego..

Dba pochwal się później co dorwalas w Lidlu.

Ja jutro też mam wizytę ale w szpitalu: pierwsze ktg, usg, gbs itp...no i oprowadzenie po oddziale. Dobrze ze maz wziął urlop :) nie wyobrażam sobie tej wizyty bez niego...

dqprpx9ikjqhrova.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka81 wrote:
    Dziewczyny co za cudne uczucie miałam małego po raz pierwszy na rękach i go karmiłam, przyszedł pokarm i mały cudnie ssa. Być może już dziś będzie ze mną na sali :-) :-) laktatora juz nie muszę przewozić! :-D

Cudowne wieści kochana! Aż serducho się raduje! Szczęśliwa mama to szczęśliwe dziecko :)

anulka81 lubi tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka81 cieszymy się razem z Tobą, że Szymus je z cyca;-) Nie ma to jak maminy cycus.dziewczynki wrzuccie jakieś nowe zdjęcia maluszków jak macie, bo nasze jeszcze w brzuchach, a poogladalo by się takie maleństwa z chęcią:-)

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Zaglądam z bijącym sercem czy nic nam nie obrodziło ;)
    Ale widzę na razie spokój :P

Anulka świetne wieści :) Ależ ja ci zazdroszczę, tzn wam, że macie już swoje maleństwa...

Mnie dzisiaj jakoś dziwnie pobolewa w dole brzucha...

relganlikx65a1ud.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i ja się witam z rana :)

qb3c82c3gptozz8t.png
  • anulka81 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka22 wrote:
    Zaglądam z bijącym sercem czy nic nam nie obrodziło ;)
    Ale widzę na razie spokój :P

Anulka świetne wieści :) Ależ ja ci zazdroszczę, tzn wam, że macie już swoje maleństwa...

Mnie dzisiaj jakoś dziwnie pobolewa w dole brzucha...

Migotka ja w sobotę pisałam ze zazdroszczę Karolinie ze juz tuli Krzysia i w tym samym dniu urodziłam ;-)

• Patu Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i ja dołączam do grona niewyspanych... Mała dawała czadu dzis i budziłam sie co chwile na zmiane albo do toalety jak uciskała w pęcherz, albo przez bolące skurcze... niech choc poród będzie szybszy przez nie, zawsze to jakies pocieszenie :)

do tego chodze jak osa, bo musze zrobic dzis wyniki, więc wciąż jestem na czczo a umieram z głodu. mąż dzis jedzie do miasta więc czekam by sie z nim zabrac a musi najpierw jedną rzecz załatwic i tak schodzi i schodzi... zaraz tu padne mu!

Anulka super wiesci! powodzenia dalej ale widac najgorsze za Wami i będzie tylko lepiej :) a maluszka przy sobie az zazdroszcze, nie moge sie doczekac :)

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka81 wrote:
    Migotka ja w sobotę pisałam ze zazdroszczę Karolinie ze juz tuli Krzysia i w tym samym dniu urodziłam ;-)

Uuuu...to ja zazdroszczę, ale chcę jeszcze poczekać trochę żeby ta moja chudzina trochę przytyła bo nie będę miała co tulić :P

relganlikx65a1ud.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego dnia!
    Ja kończę śniadanie, chwila odpoczynku i zabieram się w wir pracy..sprzątanie,pranie, prasowanie,,...

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wychodzimy dziś:) czekam na wypis :) wszystko w porządku, wyniki idealny, Oluś ruchliwy i mamusia szczęśliwa :)

jovi81, Patu, anulka81, verynice, le'nutka, Io, Paula55, magdzia26, Ewi25, K_A_M_A, stardust87, Kaarolina, afrykanka, kark, JagoodkaK, akuszerka89, nenka, betinka lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • jovi81 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie mamuśki

Karolina: bądź dobrej myśli, moja znajoma położna mówi mi cały czas że laktacja siedzi w głowie... choć wiem że łatwo się mówi a sama obawiam się braku mleka po cc choć staram się wierzyć że będzie dobrze

Anulka: bardzo się cieszę razem z Tobą, super wieści - teraz powinno już być z dnia na dzień coraz lepiej

Mam do dziewczyn po cc pytanie: dalej jesteście na lekach przeciwbólowych?

Ja dzisiaj mam wizytę, mam nadzieję że te nitki krwi co się u mnie pojawiły nie spowodowały czegoś czym gin mnie dzisiaj zmartwi.

https://www.maluchy.pl/li-69787.png
    xvg47yr.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jovi81 jeśli Cię to pocieszy to ja też krwawiłam delikatnie koło 34tyg, po kilku dniach miałam wizytę i nic nie mówiła, że coś się dzieje :) pewnie pękło jakieś naczynko tak jak mi :)

jovi81 lubi tę wiadomość

• anulka81 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jovi81 ja dostaje ketonal jak mnie bardzo boli, dziś rano musiałam wziąść ale np wczoraj wieczorem nie.

jovi81 lubi tę wiadomość

• verynice Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Wam się pokaże jak się w końcu ubrałam wczoraj :D Mąż nazwał to zdjęcie "pełnia szczęścia" hihihi No i zauważyłam jak bardzo wyblaknięte włosy mam już więc dzisiaj farbuję w końcu hehe ;)

255u9h1.jpg

dba, BlackLuna, Patu, anulka81, le'nutka, ofcooo, Io, jovi81, Nelus, Diabla85, karm3lka, magdzia26, Ewi25, K_A_M_A, stardust87, aleksa.wawa, justyna14, Kaarolina, afrykanka, karolcia:)))), kark, Tysia87, JagoodkaK, Majeczka2014, akuszerka89, nenka, betinka, Migotka22, Beataa25, EmiBam lubią tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w naszej tabelce Likable napisała, że jest w szpitalu i czeka na paród :) to nasza wrzesniowa mama bliźniaczek, pamiętacie? do rozwiązania ma zostac juz na oddziale

zoi, ofcooo, le'nutka, jovi81, Nelus, magdzia26, stardust87, afrykanka, kark, JagoodkaK, nenka, verynice lubią tę wiadomość

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verynice, no no no jaka sexi mamuśka nie pogadasz :D

verynice lubi tę wiadomość

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • jovi81 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za info <3 Widzę powoli że temat cc i samopoczucie po nim to sprawa bardzo indywidualna. Są mamy po cc z którymi rozmawiam i mówią że każde następne dziecko to tylko cc a są takie które mówią że nigdy więcej cc. Ciekawe jak to będzie ze mną... stresa mam, boję się tego wkucia w kręgosłup i bólu po...ale tyle kobiet to przeszło że myślę sobie że muszę być pozytywnie nastawiona :)

https://www.maluchy.pl/li-69787.png
    xvg47yr.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś

U mnie noc przespana. O dziwo bo w końcu cały wczorajszy dzień przespałam. Najlepsze jest to, że już bym mogła się znowu położyć. Mąż się śmieje, że siły zbieram :P

A w ogóle to ja chyba nie mam skurczy. Mnie jedynie boli brzuch jak na okres i plecy. Ale to ciągły ból a nie skurcze i pojawia się mniej więcej raz dziennie. Poza tym już drugą noc z rzędu mam ciągle twardy brzuch. Co się budzę to czuję, że jest twardy jak skała. Tyle, że to jakoś nie boli specjalnie tylko powoduje dyskomfort. Także u mnie chyba jeszcze daleko do porodu. Wizytę mam jutro i jestem strasznie ciekawa co mi gin powie o szyjce.

Mamuśki dawać więcej zdjęć!

dqpr3e5ebayuirbn.png
‹‹ 1612 1613 1614 1615 1616 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ