X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • anulka81 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co za cudne uczucie miałam małego po raz pierwszy na rękach i go karmiłam, przyszedł pokarm i mały cudnie ssa. Być może już dziś będzie ze mną na sali :-) :-) laktatora juz nie muszę przewozić! :-D

Tysia87, Migotka22, verynice, Quatriona, Diabla85, dba, akuszerka89, Patu, Majeczka2014, kark, jovi81, zoi, BlackLuna, le'nutka, Io, ofcooo, Paula55, magdzia26, K_A_M_A, Fipsik, stardust87, afrykanka, aleksa.wawa, nenka, betinka, Beataa25, justyna14, EmiBam lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69207.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

Współczuję wam tych nieprzespanych nocy, u mnie noc przespana i na razie żadnych skurczy. W ogóle czuję się jakbym nie była w ciąży :) Chyba strach przed szpitalem wstrzymuje mi wszelkie objawy ;)

Powiedzcie mi kupowałyście już leżaczki maluchom ? Ja bym chciała jakiś do 18kg i najlepiej zwykły prosty, zastanawiam się nad tym:
    http://allegro.pl/lezaczek-bujaczek-nosidelko-dla-dzieci-gratis-i4455670777.html#tabsAnchor

Może któraś z was ma i powie czy warto ?

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• verynice Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina kochana dasz rade! Moja przyjaciolka po cesarce tak pięknie rozkręciła laktację ze teraz ma aż nadmiar pokarmu a mala ma dopiero 5tygodni :) śmieje się ze jak ja nie dam rady to będę jej Marcela podrzucać na karmienia hihi :) ona mi ciągle powtarza ze bardzo ważne jest nastawienie i nie poddawanie się :) także glowa do góry i czekaj ładnie na doradcę laktacyjnego..

Dba pochwal się później co dorwalas w Lidlu.

Ja jutro też mam wizytę ale w szpitalu: pierwsze ktg, usg, gbs itp...no i oprowadzenie po oddziale. Dobrze ze maz wziął urlop :) nie wyobrażam sobie tej wizyty bez niego...

dqprpx9ikjqhrova.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka81 wrote:
    Dziewczyny co za cudne uczucie miałam małego po raz pierwszy na rękach i go karmiłam, przyszedł pokarm i mały cudnie ssa. Być może już dziś będzie ze mną na sali :-) :-) laktatora juz nie muszę przewozić! :-D

Cudowne wieści kochana! Aż serducho się raduje! Szczęśliwa mama to szczęśliwe dziecko :)

anulka81 lubi tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka81 cieszymy się razem z Tobą, że Szymus je z cyca;-) Nie ma to jak maminy cycus.dziewczynki wrzuccie jakieś nowe zdjęcia maluszków jak macie, bo nasze jeszcze w brzuchach, a poogladalo by się takie maleństwa z chęcią:-)

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Zaglądam z bijącym sercem czy nic nam nie obrodziło ;)
    Ale widzę na razie spokój :P

Anulka świetne wieści :) Ależ ja ci zazdroszczę, tzn wam, że macie już swoje maleństwa...

Mnie dzisiaj jakoś dziwnie pobolewa w dole brzucha...

relganlikx65a1ud.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i ja się witam z rana :)

qb3c82c3gptozz8t.png
  • anulka81 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka22 wrote:
    Zaglądam z bijącym sercem czy nic nam nie obrodziło ;)
    Ale widzę na razie spokój :P

Anulka świetne wieści :) Ależ ja ci zazdroszczę, tzn wam, że macie już swoje maleństwa...

Mnie dzisiaj jakoś dziwnie pobolewa w dole brzucha...

Migotka ja w sobotę pisałam ze zazdroszczę Karolinie ze juz tuli Krzysia i w tym samym dniu urodziłam ;-)

• Patu Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i ja dołączam do grona niewyspanych... Mała dawała czadu dzis i budziłam sie co chwile na zmiane albo do toalety jak uciskała w pęcherz, albo przez bolące skurcze... niech choc poród będzie szybszy przez nie, zawsze to jakies pocieszenie :)

do tego chodze jak osa, bo musze zrobic dzis wyniki, więc wciąż jestem na czczo a umieram z głodu. mąż dzis jedzie do miasta więc czekam by sie z nim zabrac a musi najpierw jedną rzecz załatwic i tak schodzi i schodzi... zaraz tu padne mu!

Anulka super wiesci! powodzenia dalej ale widac najgorsze za Wami i będzie tylko lepiej :) a maluszka przy sobie az zazdroszcze, nie moge sie doczekac :)

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka81 wrote:
    Migotka ja w sobotę pisałam ze zazdroszczę Karolinie ze juz tuli Krzysia i w tym samym dniu urodziłam ;-)

Uuuu...to ja zazdroszczę, ale chcę jeszcze poczekać trochę żeby ta moja chudzina trochę przytyła bo nie będę miała co tulić :P

relganlikx65a1ud.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego dnia!
    Ja kończę śniadanie, chwila odpoczynku i zabieram się w wir pracy..sprzątanie,pranie, prasowanie,,...

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wychodzimy dziś:) czekam na wypis :) wszystko w porządku, wyniki idealny, Oluś ruchliwy i mamusia szczęśliwa :)

jovi81, Patu, anulka81, verynice, le'nutka, Io, Paula55, magdzia26, Ewi25, K_A_M_A, stardust87, Kaarolina, afrykanka, kark, JagoodkaK, akuszerka89, nenka, betinka lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • jovi81 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie mamuśki

Karolina: bądź dobrej myśli, moja znajoma położna mówi mi cały czas że laktacja siedzi w głowie... choć wiem że łatwo się mówi a sama obawiam się braku mleka po cc choć staram się wierzyć że będzie dobrze

Anulka: bardzo się cieszę razem z Tobą, super wieści - teraz powinno już być z dnia na dzień coraz lepiej

Mam do dziewczyn po cc pytanie: dalej jesteście na lekach przeciwbólowych?

Ja dzisiaj mam wizytę, mam nadzieję że te nitki krwi co się u mnie pojawiły nie spowodowały czegoś czym gin mnie dzisiaj zmartwi.

https://www.maluchy.pl/li-69787.png
    xvg47yr.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jovi81 jeśli Cię to pocieszy to ja też krwawiłam delikatnie koło 34tyg, po kilku dniach miałam wizytę i nic nie mówiła, że coś się dzieje :) pewnie pękło jakieś naczynko tak jak mi :)

jovi81 lubi tę wiadomość

• anulka81 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jovi81 ja dostaje ketonal jak mnie bardzo boli, dziś rano musiałam wziąść ale np wczoraj wieczorem nie.

jovi81 lubi tę wiadomość

• verynice Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Wam się pokaże jak się w końcu ubrałam wczoraj :D Mąż nazwał to zdjęcie "pełnia szczęścia" hihihi No i zauważyłam jak bardzo wyblaknięte włosy mam już więc dzisiaj farbuję w końcu hehe ;)

255u9h1.jpg

dba, BlackLuna, Patu, anulka81, le'nutka, ofcooo, Io, jovi81, Nelus, Diabla85, karm3lka, magdzia26, Ewi25, K_A_M_A, stardust87, aleksa.wawa, justyna14, Kaarolina, afrykanka, karolcia:)))), kark, Tysia87, JagoodkaK, Majeczka2014, akuszerka89, nenka, betinka, Migotka22, Beataa25, EmiBam lubią tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w naszej tabelce Likable napisała, że jest w szpitalu i czeka na paród :) to nasza wrzesniowa mama bliźniaczek, pamiętacie? do rozwiązania ma zostac juz na oddziale

zoi, ofcooo, le'nutka, jovi81, Nelus, magdzia26, stardust87, afrykanka, kark, JagoodkaK, nenka, verynice lubią tę wiadomość

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verynice, no no no jaka sexi mamuśka nie pogadasz :D

verynice lubi tę wiadomość

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • jovi81 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za info <3 Widzę powoli że temat cc i samopoczucie po nim to sprawa bardzo indywidualna. Są mamy po cc z którymi rozmawiam i mówią że każde następne dziecko to tylko cc a są takie które mówią że nigdy więcej cc. Ciekawe jak to będzie ze mną... stresa mam, boję się tego wkucia w kręgosłup i bólu po...ale tyle kobiet to przeszło że myślę sobie że muszę być pozytywnie nastawiona :)

https://www.maluchy.pl/li-69787.png
    xvg47yr.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś

U mnie noc przespana. O dziwo bo w końcu cały wczorajszy dzień przespałam. Najlepsze jest to, że już bym mogła się znowu położyć. Mąż się śmieje, że siły zbieram :P

A w ogóle to ja chyba nie mam skurczy. Mnie jedynie boli brzuch jak na okres i plecy. Ale to ciągły ból a nie skurcze i pojawia się mniej więcej raz dziennie. Poza tym już drugą noc z rzędu mam ciągle twardy brzuch. Co się budzę to czuję, że jest twardy jak skała. Tyle, że to jakoś nie boli specjalnie tylko powoduje dyskomfort. Także u mnie chyba jeszcze daleko do porodu. Wizytę mam jutro i jestem strasznie ciekawa co mi gin powie o szyjce.

Mamuśki dawać więcej zdjęć!

dqpr3e5ebayuirbn.png
‹‹ 1612 1613 1614 1615 1616 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ