Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzien doberek
a ja sie wyspalam nawet
wiadomo budze sie przy kazdym obrocie ale nie jest zle.
Anulka gratuluje ze sie nie poddajess i karmisz maluszkacudownie!!'
Karolus wycusnij z tej doradcy ile sie da! Masz prawo kozystac z niej wiec mecz ja do oporu!! To ona jesy dla ciebie a nie na odwrot
Gratuluje nowych tyg laseczki. I dawajcie znac po wizytach
Szonka pytalas o bujaczki... Ja zamiast bujaczka chce kupic ale hustawhe hybrydowa lub inna w tym stylu. Znalazlam jeden model z fosher price ktory jest hustawka, potem bujaczkiem a na koniec krzeselkiem do 18 kg
http://mumsbabymagazine.com/mbm/archives/2379
-
Justynka nie nastawiaj się na tak szybki poród, datę z usg można wyliczać tylko do 10 tyg, teraz to nie ma sensu, bo każde dziecko jest inne, większe, mniejsze..
Też bym chciała szybciej urodzić, jak mi zawyżyła babka wagę to wychodziło na 8 września, a teraz jak waga spadła to znów się data zmieni.. Nie ma co na to patrzeć
Ja niestety żadnych skurczy nie mam, ale za to ciągle mnie brzuch boli i się stawiaPomimo luteiny i nospy
A w domu czeka generalne sprzatanie, bo jutro wkraczamy w 9 miesiąc to trza chałupę ogarnąć przed przyjściem maluszka.
-
Io wrote:Dzień dobry
U mnie noc przespana. O dziwo bo w końcu cały wczorajszy dzień przespałam. Najlepsze jest to, że już bym mogła się znowu położyć. Mąż się śmieje, że siły zbieram
A w ogóle to ja chyba nie mam skurczy. Mnie jedynie boli brzuch jak na okres i plecy. Ale to ciągły ból a nie skurcze i pojawia się mniej więcej raz dziennie. Poza tym już drugą noc z rzędu mam ciągle twardy brzuch. Co się budzę to czuję, że jest twardy jak skała. Tyle, że to jakoś nie boli specjalnie tylko powoduje dyskomfort. Także u mnie chyba jeszcze daleko do porodu. Wizytę mam jutro i jestem strasznie ciekawa co mi gin powie o szyjce.
Mamuśki dawać więcej zdjęć! -
Io wrote:Dzień dobry
U mnie noc przespana. O dziwo bo w końcu cały wczorajszy dzień przespałam. Najlepsze jest to, że już bym mogła się znowu położyć. Mąż się śmieje, że siły zbieram
A w ogóle to ja chyba nie mam skurczy. Mnie jedynie boli brzuch jak na okres i plecy. Ale to ciągły ból a nie skurcze i pojawia się mniej więcej raz dziennie. Poza tym już drugą noc z rzędu mam ciągle twardy brzuch. Co się budzę to czuję, że jest twardy jak skała. Tyle, że to jakoś nie boli specjalnie tylko powoduje dyskomfort. Także u mnie chyba jeszcze daleko do porodu. Wizytę mam jutro i jestem strasznie ciekawa co mi gin powie o szyjce.
Mamuśki dawać więcej zdjęć!
ja też czasami i to bardzo żadko mam bóle jak na okres i przy tym ból pleców nisko nad tyłkiem prawie i gdy lekarz mnie badał to mi powiedziła że mały już się obniżył i mam rozwarcie na 1 palecwięc wychodzi że nie każda na silne skurcze
-
To może u mnie te skurcze faktycznie po prostu są słabsze. Teraz np czuję się jakbym miała okres dostać i boli mnie dół pleców. No i strasznie mnie szyjka dzisiaj kuje. Żeby już było jutro.
No i odebrałam kolejny telefon od babci z pytaniem ,,to kiedy rodzisz?". Następnym razem powiem jej, że już urodziłam. Ciekawe jak zareaguje.Ewi25, kark lubią tę wiadomość
-
Io wrote:To może u mnie te skurcze faktycznie po prostu są słabsze. Teraz np czuję się jakbym miała okres dostać i boli mnie dół pleców. No i strasznie mnie szyjka dzisiaj kuje. Żeby już było jutro.
No i odebrałam kolejny telefon od babci z pytaniem ,,to kiedy rodzisz?". Następnym razem powiem jej, że już urodziłam. Ciekawe jak zareaguje.
bo zawału babcia dostanieIo lubi tę wiadomość
-
Fipsik wrote:Justynka nie nastawiaj się na tak szybki poród, datę z usg można wyliczać tylko do 10 tyg, teraz to nie ma sensu, bo każde dziecko jest inne, większe, mniejsze..
Też bym chciała szybciej urodzić, jak mi zawyżyła babka wagę to wychodziło na 8 września, a teraz jak waga spadła to znów się data zmieni.. Nie ma co na to patrzeć
Ja niestety żadnych skurczy nie mam, ale za to ciągle mnie brzuch boli i się stawiaPomimo luteiny i nospy
A w domu czeka generalne sprzatanie, bo jutro wkraczamy w 9 miesiąc to trza chałupę ogarnąć przed przyjściem maluszka.
7w3d 💔 -
nick nieaktualnystardust87 wrote:no ja właśnie też tak mam, że np. ćmi mnie cały dzień, brzuch spięty cały dzień, ale oprócz tego jeszcze są skurcze - taki ból w tyłku, kości ogonowej, brzuch mocno jak na okres i w krzyżu.. Ciekawe co mi gin dziś powie..
Stradust ja dzis w nocy prawie nie spalam, obudzil mnie bol jak na okres bardzzzoo intesywny,caly tylek z koscia ogonowa na czele,krzyz,dretwienie i skurcze w posladkach. A na koncu w srodku w pipce takie bolesne uczucie rozpierania. Juz o tym pisalam ostatnio, ale w miednicy mi cos strzela zawsze nad ranem tak jakby ktos deski lamal, moj sie obudzil przestraszony o pyta co spadlo hehehe:)
Kochana zapytaj swojego gin o te bole i napisz potem co powiedziala:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2014, 11:10
-
My juz po wizycie Pani od laktacji z bardzo mieszanymi uczuciami.. laktacja woli sie rozkreca tak powiedziala Pani po zmacaniu mi cyckow super ale co dalej.. skutki nie chca wspolpracowac z lewej piersi zostanie mi tylko odciaganie nanprawa piers jest nadzieja ze sie uda.. bedziemy troche walczyc.. ja mam na to sily ale Krzys tak strasznie przy tym placze ze az nie moge na to patrzec..https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
Kochane... Wczoraj prawie (za przeproszeniem) padłam na pysk po tym całym sprzątaniu, a w nocy? Ani pół skurczu! Bezsenność do 6 rano,a sił tyle, że już chciałam kontynuować porządki... No cóż.. Umyję sobie to ostatnie okno...;/
-
A ja chyba w ogóle nie mam skurczów. Choć dwa dni temu miałam podejrzenie, że to skurcz bo lekko mnie coś zabolało jak przed okresem ale dużo słabiej i brzuch mi się napiął. Trwało to kilka sekund. Jeśli tak będą wyglądały moje skurcze, to mam nadzieję że tych porodowych nie przegapię jakby coś się zaczęło dziać
-
Czesc mamusie
Ja na nogach od 5.30 bo mialam egzamin na prawo jazdy. ZDALAM
Bede oblewac chyba piwem bezalkoholwym i lodami
Jestem taka szczesliwa, ze udalo mi sie zanim dzidzia przyjdzie na swiat.
Z tych wszystkich nerwow, emocjii jestem wyczerpana i ide sie polozyc spac.
Kobietki zycze wam pieknego dnia
Kochane mamusie z dzieciaczkami my sie nie obrazimyjak dostaniemy wiecej zdjec do ogladania waszych skarbow.
kark, aleksa.wawa, Io, Fipsik, JagoodkaK, karolcia:)))), Quatriona, le'nutka, zoi, Paula55, mycha89, Majeczka2014, Ewi25, Patu, Szonka, assantea, nenka, verynice, jovi81, betinka, karm3lka, Beataa25, justyna14, stardust87, anulka81 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCzesc Dziewczyny
Co to był za emocjonujący weekendMamy już 3 wrzesniowe maluszki
Mega!!!
No i gratulacje dla szczesliwych mam
Mi ciotka w weekend "wywróżyła" że za max tydzien urodze bo brzuch mam juz tak nisko ze 3 tyg to na pewno nie donosze
Niemąż w czwartek jedzie na 4 dni "wypoczynku" i cos tak czuje ze z tej calej tesknoty i stresu ze go nie ma to moze i faktycznie urodzeAle bedzie na mnie zły
Widze ze wy tez zle sypiacie w nocyJa to codzienie budze sie i placze bo mam juz dosyc tego i zaraz pojawiaja sie wyrzuty sumienia ze tak mysle bo przeciez to cierpienie jest dla synka i oooo
W weekend bylismy na działce i poprałam rzeczy z wózka i wywiesilam na swieze powietrze zeby wszystko fajnie poschlo a tu kur*** muchy mi wszystko obsrały i tylko bardziej sie wkurzylam i dzis piore juz w domu od nowaMasakra!
Mialam was o cos spytac ale jak zwykle rozpisalam sie o pierdolach i ooo.
No nic, moze sobie zaraz przypomne -
Karolina, taka może wydawać się śmieszna ale sprawdzona prze zemnie rada..jak już będziecie w domciu to jeżeli żadne z was nie będzie miało oporów bo to różnie bywa w tych kwestiach dzisiaj to niech mąż spróbuje ci sutki naciągać i ssać..jak pisałam ktoś może się oburzyć ale jak urodziłam pierwsza córę tez miałam takie problemy i tak mi doradziła wtedy położna i tylko dzięki temu udało mi się karmić piersią.
Fipsik, verynice lubią tę wiadomość
-
BlackLuna wrote:Karolina, taka może wydawać się śmieszna ale sprawdzona prze zemnie rada..jak już będziecie w domciu to jeżeli żadne z was nie będzie miało oporów bo to różnie bywa w tych kwestiach dzisiaj to niech mąż spróbuje ci sutki naciągać i ssać..jak pisałam ktoś może się oburzyć ale jak urodziłam pierwsza córę tez miałam takie problemy i tak mi doradziła wtedy położna i tylko dzięki temu udało mi się karmić piersią.
Mój tata ściągał mleko mamieWięc metoda znana od wieków hehe
Aleksa_wawa szykuj się, bo ostatnio coś myślę o Tobie, że będziesz niedługo rodzićI jeszcze ktoś mi chodził po głowie, ale zapomniałam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2014, 11:33
BlackLuna, aleksa.wawa lubią tę wiadomość