WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien doberek :) a ja sie wyspalam nawet :) wiadomo budze sie przy kazdym obrocie ale nie jest zle. :)

Anulka gratuluje ze sie nie poddajess i karmisz maluszka :) cudownie!!'

Karolus wycusnij z tej doradcy ile sie da! Masz prawo kozystac z niej wiec mecz ja do oporu!! To ona jesy dla ciebie a nie na odwrot :)

Gratuluje nowych tyg laseczki. I dawajcie znac po wizytach :)

Szonka pytalas o bujaczki... Ja zamiast bujaczka chce kupic ale hustawhe hybrydowa lub inna w tym stylu. Znalazlam jeden model z fosher price ktory jest hustawka, potem bujaczkiem a na koniec krzeselkiem do 18 kg :)

http://mumsbabymagazine.com/mbm/archives/2379

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justynka nie nastawiaj się na tak szybki poród, datę z usg można wyliczać tylko do 10 tyg, teraz to nie ma sensu, bo każde dziecko jest inne, większe, mniejsze.. ;) Też bym chciała szybciej urodzić, jak mi zawyżyła babka wagę to wychodziło na 8 września, a teraz jak waga spadła to znów się data zmieni.. Nie ma co na to patrzeć :)

Ja niestety żadnych skurczy nie mam, ale za to ciągle mnie brzuch boli i się stawia :( Pomimo luteiny i nospy :/ A w domu czeka generalne sprzatanie, bo jutro wkraczamy w 9 miesiąc to trza chałupę ogarnąć przed przyjściem maluszka.

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io wrote:
    Dzień dobry :)

U mnie noc przespana. O dziwo bo w końcu cały wczorajszy dzień przespałam. Najlepsze jest to, że już bym mogła się znowu położyć. Mąż się śmieje, że siły zbieram :P

A w ogóle to ja chyba nie mam skurczy. Mnie jedynie boli brzuch jak na okres i plecy. Ale to ciągły ból a nie skurcze i pojawia się mniej więcej raz dziennie. Poza tym już drugą noc z rzędu mam ciągle twardy brzuch. Co się budzę to czuję, że jest twardy jak skała. Tyle, że to jakoś nie boli specjalnie tylko powoduje dyskomfort. Także u mnie chyba jeszcze daleko do porodu. Wizytę mam jutro i jestem strasznie ciekawa co mi gin powie o szyjce.

Mamuśki dawać więcej zdjęć!
    no ja właśnie też tak mam, że np. ćmi mnie cały dzień, brzuch spięty cały dzień, ale oprócz tego jeszcze są skurcze - taki ból w tyłku, kości ogonowej, brzuch mocno jak na okres i w krzyżu.. Ciekawe co mi gin dziś powie..

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io wrote:
    Dzień dobry :)

U mnie noc przespana. O dziwo bo w końcu cały wczorajszy dzień przespałam. Najlepsze jest to, że już bym mogła się znowu położyć. Mąż się śmieje, że siły zbieram :P

A w ogóle to ja chyba nie mam skurczy. Mnie jedynie boli brzuch jak na okres i plecy. Ale to ciągły ból a nie skurcze i pojawia się mniej więcej raz dziennie. Poza tym już drugą noc z rzędu mam ciągle twardy brzuch. Co się budzę to czuję, że jest twardy jak skała. Tyle, że to jakoś nie boli specjalnie tylko powoduje dyskomfort. Także u mnie chyba jeszcze daleko do porodu. Wizytę mam jutro i jestem strasznie ciekawa co mi gin powie o szyjce.

Mamuśki dawać więcej zdjęć!

ja też czasami i to bardzo żadko mam bóle jak na okres i przy tym ból pleców nisko nad tyłkiem prawie i gdy lekarz mnie badał to mi powiedziła że mały już się obniżył i mam rozwarcie na 1 palec :) więc wychodzi że nie każda na silne skurcze

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To może u mnie te skurcze faktycznie po prostu są słabsze. Teraz np czuję się jakbym miała okres dostać i boli mnie dół pleców. No i strasznie mnie szyjka dzisiaj kuje. Żeby już było jutro.

No i odebrałam kolejny telefon od babci z pytaniem ,,to kiedy rodzisz?". Następnym razem powiem jej, że już urodziłam. Ciekawe jak zareaguje. :P

Ewi25, kark lubią tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doti napisała, że nie ma dostępu do neta, a chyba sączą się jej wody. Po nocy miała mokrą wkładkę, a teraz podpaskę. Na razie leży. Jak coś to da znać.

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io wrote:
    To może u mnie te skurcze faktycznie po prostu są słabsze. Teraz np czuję się jakbym miała okres dostać i boli mnie dół pleców. No i strasznie mnie szyjka dzisiaj kuje. Żeby już było jutro.

No i odebrałam kolejny telefon od babci z pytaniem ,,to kiedy rodzisz?". Następnym razem powiem jej, że już urodziłam. Ciekawe jak zareaguje. :P

bo zawału babcia dostanie :D

Io lubi tę wiadomość

qb3c82c3gptozz8t.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    Justynka nie nastawiaj się na tak szybki poród, datę z usg można wyliczać tylko do 10 tyg, teraz to nie ma sensu, bo każde dziecko jest inne, większe, mniejsze.. ;) Też bym chciała szybciej urodzić, jak mi zawyżyła babka wagę to wychodziło na 8 września, a teraz jak waga spadła to znów się data zmieni.. Nie ma co na to patrzeć :)

Ja niestety żadnych skurczy nie mam, ale za to ciągle mnie brzuch boli i się stawia :( Pomimo luteiny i nospy :/ A w domu czeka generalne sprzatanie, bo jutro wkraczamy w 9 miesiąc to trza chałupę ogarnąć przed przyjściem maluszka.
    jak będzie chciał to się urodzi, ale to że wcześniej urodzę, to raczej nie z wagi ginek twierdzi tylko z wymiarów Olka, bo ma wszystkie już na 38/39 tydzień, a ja jutro zaczynam 36:) więc tak wychodzi, że na początku września,a jak będzie to się okaże. Trzeba być gotowym wcześniej i czekać :)

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    no ja właśnie też tak mam, że np. ćmi mnie cały dzień, brzuch spięty cały dzień, ale oprócz tego jeszcze są skurcze - taki ból w tyłku, kości ogonowej, brzuch mocno jak na okres i w krzyżu.. Ciekawe co mi gin dziś powie..

Stradust ja dzis w nocy prawie nie spalam, obudzil mnie bol jak na okres bardzzzoo intesywny,caly tylek z koscia ogonowa na czele,krzyz,dretwienie i skurcze w posladkach. A na koncu w srodku w pipce takie bolesne uczucie rozpierania. Juz o tym pisalam ostatnio, ale w miednicy mi cos strzela zawsze nad ranem tak jakby ktos deski lamal, moj sie obudzil przestraszony o pyta co spadlo hehehe:)
    Kochana zapytaj swojego gin o te bole i napisz potem co powiedziala:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2014, 11:10

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My juz po wizycie Pani od laktacji z bardzo mieszanymi uczuciami.. laktacja woli sie rozkreca tak powiedziala Pani po zmacaniu mi cyckow super ale co dalej.. skutki nie chca wspolpracowac z lewej piersi zostanie mi tylko odciaganie nanprawa piers jest nadzieja ze sie uda.. bedziemy troche walczyc.. ja mam na to sily ale Krzys tak strasznie przy tym placze ze az nie moge na to patrzec.. :/

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dużo dzieci rodzi się w terminie ponad 60cm ;) Może po prostu będzie duży. Ale fakt, torbę spakuj lepiej ;) A chociaż szyjka zaczęła się skracać albo rozwierać? Czy nie zwiastuje niczego?

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina może te pompki do sutków by coś dały?

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • mycha89 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane... Wczoraj prawie (za przeproszeniem) padłam na pysk po tym całym sprzątaniu, a w nocy? Ani pół skurczu! Bezsenność do 6 rano,a sił tyle, że już chciałam kontynuować porządki... No cóż.. Umyję sobie to ostatnie okno...;/ :-(

Marcel <3
    relg2n0asfzml2iz.png>

03.08.2017 <3
    w57vyx8d6u4jt6s0.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha tak Cię nafaszerowali lekami, że teraz przenosisz hehe :D

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Diabla85 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja chyba w ogóle nie mam skurczów. Choć dwa dni temu miałam podejrzenie, że to skurcz bo lekko mnie coś zabolało jak przed okresem ale dużo słabiej i brzuch mi się napiął. Trwało to kilka sekund. Jeśli tak będą wyglądały moje skurcze, to mam nadzieję że tych porodowych nie przegapię jakby coś się zaczęło dziać :P

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • afrykanka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc mamusie :)

Ja na nogach od 5.30 bo mialam egzamin na prawo jazdy. ZDALAM :)
    Bede oblewac chyba piwem bezalkoholwym i lodami :)

Jestem taka szczesliwa, ze udalo mi sie zanim dzidzia przyjdzie na swiat.
    Z tych wszystkich nerwow, emocjii jestem wyczerpana i ide sie polozyc spac.

Kobietki zycze wam pieknego dnia :)

Kochane mamusie z dzieciaczkami my sie nie obrazimy ;) jak dostaniemy wiecej zdjec do ogladania waszych skarbow.

kark, aleksa.wawa, Io, Fipsik, JagoodkaK, karolcia:)))), Quatriona, le'nutka, zoi, Paula55, mycha89, Majeczka2014, Ewi25, Patu, Szonka, assantea, nenka, verynice, jovi81, betinka, karm3lka, Beataa25, justyna14, stardust87, anulka81 lubią tę wiadomość

1usat5od00spirqc.png
  • mycha89 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    Mycha tak Cię nafaszerowali lekami, że teraz przenosisz hehe :D

To nie jest śmieszne... buuuu ;(

Marcel <3
    relg2n0asfzml2iz.png>

03.08.2017 <3
    w57vyx8d6u4jt6s0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczyny :)
    Co to był za emocjonujący weekend :) Mamy już 3 wrzesniowe maluszki :) Mega!!!
    No i gratulacje dla szczesliwych mam :)

Mi ciotka w weekend "wywróżyła" że za max tydzien urodze bo brzuch mam juz tak nisko ze 3 tyg to na pewno nie donosze ;)

Niemąż w czwartek jedzie na 4 dni "wypoczynku" i cos tak czuje ze z tej calej tesknoty i stresu ze go nie ma to moze i faktycznie urodze ;) Ale bedzie na mnie zły :P

Widze ze wy tez zle sypiacie w nocy :( Ja to codzienie budze sie i placze bo mam juz dosyc tego i zaraz pojawiaja sie wyrzuty sumienia ze tak mysle bo przeciez to cierpienie jest dla synka i oooo

W weekend bylismy na działce i poprałam rzeczy z wózka i wywiesilam na swieze powietrze zeby wszystko fajnie poschlo a tu kur*** muchy mi wszystko obsrały i tylko bardziej sie wkurzylam i dzis piore juz w domu od nowa :/ Masakra!
    Mialam was o cos spytac ale jak zwykle rozpisalam sie o pierdolach i ooo.
    No nic, moze sobie zaraz przypomne ;)

• BlackLuna Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, taka może wydawać się śmieszna ale sprawdzona prze zemnie rada..jak już będziecie w domciu to jeżeli żadne z was nie będzie miało oporów bo to różnie bywa w tych kwestiach dzisiaj to niech mąż spróbuje ci sutki naciągać i ssać..jak pisałam ktoś może się oburzyć ale jak urodziłam pierwsza córę tez miałam takie problemy i tak mi doradziła wtedy położna i tylko dzięki temu udało mi się karmić piersią.

Fipsik, verynice lubią tę wiadomość

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackLuna wrote:
    Karolina, taka może wydawać się śmieszna ale sprawdzona prze zemnie rada..jak już będziecie w domciu to jeżeli żadne z was nie będzie miało oporów bo to różnie bywa w tych kwestiach dzisiaj to niech mąż spróbuje ci sutki naciągać i ssać..jak pisałam ktoś może się oburzyć ale jak urodziłam pierwsza córę tez miałam takie problemy i tak mi doradziła wtedy położna i tylko dzięki temu udało mi się karmić piersią.

Mój tata ściągał mleko mamie :P Więc metoda znana od wieków hehe

Aleksa_wawa szykuj się, bo ostatnio coś myślę o Tobie, że będziesz niedługo rodzić :D I jeszcze ktoś mi chodził po głowie, ale zapomniałam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2014, 11:33

BlackLuna, aleksa.wawa lubią tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
‹‹ 1613 1614 1615 1616 1617 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ