Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja Wam powiem kochane, ze biorę tylko nospe a resztę odstawilam. Zero luteiny!
W środę zaczynam 9 miesiac i nic na sile nie będę powstrzymywać.
Latam z psem po lasach, pagorkach i nic.
Torby oczywiście nie spakowalam, dzis kupilam paczkę podkladow bella i gaziki nasączone i ze stoicki spokojem czekam na to co przyniesie dzień. -
Anulka śliczny maluszek gratulacje z okazji karmienia piersią
Verynice wyglądałaś pięknie
Karolinka nie załamuj sie jeżeli nie uda Ci się karmić piersią to zawsze możesz odciągać i dawać swoje mleczko z butelki wierz mi że mnóstwo mam tak robi nawet moja bratowa tak karmiła do 5 miesiąca też była po c.c mały ważył 4700 brodawki wklęsłe mleka przez całe 3 doby brak cały czas odciągała laktatorem i się rozkręciło musi być dobrze. Pij herbatki laktacyjne ale nie przesadzaj z męczeniem piersi nie uciskaj nie duś laktacja po c.c jeszcze po porodzie przedwczesnym i dużym biuście rozkręca się koło 4 doby. A jak nie będzie mleczka to fajnie działa lek na wymioty Metoclopramid skutkiem ubocznym jest produkcja pokarmu u karmiącychmy go dajemy jak po 3 dobie nadal jest echo wpiersiach 3*1 tab i obserwujemy....
Akuszerka czemu w tym tyg masz brak jeszcze tyle nospy i magnezu przecież masz jeszcze szyjkę a jednak organizm musi sie przygotować do porodu..
A co do pielęgnacji maluszka to każda z nas opracuję sobie własny schemat wiec teraz nie ma co się stresować i zastanawiać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2014, 12:13
Io, verynice lubią tę wiadomość
-
BlackLuna wczoraj w zartach to zaproponowalam Mezowi to uslyszalam a po co mam Ci ssac jak mi.stanie a Tobie nie drgnal
no ale bedzie trzeba wszystkiego wyorobowac
BlackLuna, kark, aleksa.wawa, verynice lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
Io wrote:BlackLuna - to córeczka chyba grzeczniutka była? W ogóle jakie maleństwo. Ile miała jak się urodziła?
4kgtakie maleństwo
bardzo grzeczna jakby się uprzeć to można powiedzieć ze nie było dzidziolka w domu, nie byłam i nie jestem w dalszym ciągu zwolenniczka budzenia dziecka co 2-3h, chyba że maluszek własnie tak się budzi sam - tylko karmienia na żądanie jak dzidziuś chce tak papu dostanie
córcie jednak budziłam bo przesypiała 5h (i to był max na jaki pozwalałam, wiadomo co za dużo to niezdrowo) i spałaby dalej gdybym jej nie nakarmiła :)i rosła i przybierała na wadze i zdrowiutka
JagoodkaK lubi tę wiadomość
-
Paula, ja wywirowałam w pralce z funkcją prasowania
i nie narzekam
ale tez moje ochraniacze sa takie dość sztywne z gąbki, niektóre maja taki wkład podobny do waty jak np rożek , który już przeprałam i przepłukałam ręcznie zeby się nie zbił w jakaś grudę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2014, 12:35
Paula55 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
BlackLuna wrote:4kg
takie maleństwo
bardzo grzeczna jakby się uprzeć to można powiedzieć ze nie było dzidziolka w domu, nie byłam i nie jestem w dalszym ciągu zwolenniczka budzenia dziecka co 2-3h, chyba że maluszek własnie tak się budzi sam - tylko karmienia na żądanie jak dzidziuś chce tak papu dostanie
córcie jednak budziłam bo przesypiała 5h (i to był max na jaki pozwalałam, wiadomo co za dużo to niezdrowo) i spałaby dalej gdybym jej nie nakarmiła :)i rosła i przybierała na wadze i zdrowiutka
To faktycznie kruszynkaA nie wygląda na taką dużą
Nie chcę Cię martwić, ale mówią, że drugie dziecko jest przeciwieństwem pierwszego
BlackLuna lubi tę wiadomość
-
Io wrote:To faktycznie kruszynka
A nie wygląda na taką dużą
Nie chcę Cię martwić, ale mówią, że drugie dziecko jest przeciwieństwem pierwszego
lo, niestety wiem mnie już ostrzegająże będę wyglądać ja zoombi teraz
no cóż nikt nie mówił że będzie łatwo
szkoda tylko, że wagowo juz niebo rokują mi większe
Io lubi tę wiadomość
-
Hej Dziewczęta,
U mnie 9 miesiąc jeaaaaaaa
Skurczy brak, ciągnięcie w pipce jest i od czasu do czasu ból jak na miesiączkę.
Pisałam Wam że kupiliśmy w sobotę huśtawkę-bujaczek, ma 10 melodii i 6 prędkości. Wklejam zdj
Ile butelek kupiłyście w razie 'w'?Ja mam jedną z MAM i zastanawiam się czy dokupić jeszcze z jedną..BlackLuna, JagoodkaK, Io, Ewi25, le'nutka, kark, mycha89, akuszerka89, aleksa.wawa, betinka, verynice, Kaarolina, stardust87 lubią tę wiadomość
-
Paula55 wrote:BalacLuna dziekuje :*
Wlasnie doczytalam nastr gdzie kupilam minkymua
Pralinka ja mam jedna butle firmy nubby ale jak bedzie potrzeba juz mam wybrane z dr Brown's dodatkowo -
Pralinka ja tez mam MAM (jedna mala dostalam z teczka dla ciezarowki i jedna wieksza) i jedna taka mala byla do laktatora Medela z tym smoczkiem Calma. Mysle ze na poczatek styknie bo Synek bedzie ladnie jadl z cyca
(grunt to pozytywne nastawienie;-) )
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2014, 12:53