WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Io Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackLuna - to córeczka chyba grzeczniutka była? W ogóle jakie maleństwo. Ile miała jak się urodziła?

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja Wam powiem kochane, ze biorę tylko nospe a resztę odstawilam. Zero luteiny!
    W środę zaczynam 9 miesiac i nic na sile nie będę powstrzymywać.
    Latam z psem po lasach, pagorkach i nic.
    Torby oczywiście nie spakowalam, dzis kupilam paczkę podkladow bella i gaziki nasączone i ze stoicki spokojem czekam na to co przyniesie dzień.

h84fkrhm4lz65cww.png
  • martusia86 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka śliczny maluszek gratulacje z okazji karmienia piersią :)
    Verynice wyglądałaś pięknie
    Karolinka nie załamuj sie jeżeli nie uda Ci się karmić piersią to zawsze możesz odciągać i dawać swoje mleczko z butelki wierz mi że mnóstwo mam tak robi nawet moja bratowa tak karmiła do 5 miesiąca też była po c.c mały ważył 4700 brodawki wklęsłe mleka przez całe 3 doby brak cały czas odciągała laktatorem i się rozkręciło musi być dobrze. Pij herbatki laktacyjne ale nie przesadzaj z męczeniem piersi nie uciskaj nie duś laktacja po c.c jeszcze po porodzie przedwczesnym i dużym biuście rozkręca się koło 4 doby. A jak nie będzie mleczka to fajnie działa lek na wymioty Metoclopramid skutkiem ubocznym jest produkcja pokarmu u karmiących :) my go dajemy jak po 3 dobie nadal jest echo wpiersiach 3*1 tab i obserwujemy....
    Akuszerka czemu w tym tyg masz brak jeszcze tyle nospy i magnezu przecież masz jeszcze szyjkę a jednak organizm musi sie przygotować do porodu..
    A co do pielęgnacji maluszka to każda z nas opracuję sobie własny schemat wiec teraz nie ma co się stresować i zastanawiać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2014, 12:13

Io, verynice lubią tę wiadomość

relgh3715xtq0i4d.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackLuna wczoraj w zartach to zaproponowalam Mezowi to uslyszalam a po co mam Ci ssac jak mi.stanie a Tobie nie drgnal ;) no ale bedzie trzeba wszystkiego wyorobowac :)

BlackLuna, kark, aleksa.wawa, verynice lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miałam do sklepu jechać ale wylądowałam w łóżku :P tak mi się zakręciło w głowie że szok :/ a już taka wystrojona byłam :D no i skurcze same przyszły znowu :) dobra, idę do łóżka, bo przysypiałam ale teść mnie obudził.

• BlackLuna Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io wrote:
    BlackLuna - to córeczka chyba grzeczniutka była? W ogóle jakie maleństwo. Ile miała jak się urodziła?

4kg :) takie maleństwo :P bardzo grzeczna jakby się uprzeć to można powiedzieć ze nie było dzidziolka w domu, nie byłam i nie jestem w dalszym ciągu zwolenniczka budzenia dziecka co 2-3h, chyba że maluszek własnie tak się budzi sam - tylko karmienia na żądanie jak dzidziuś chce tak papu dostanie :) córcie jednak budziłam bo przesypiała 5h (i to był max na jaki pozwalałam, wiadomo co za dużo to niezdrowo) i spałaby dalej gdybym jej nie nakarmiła :)i rosła i przybierała na wadze i zdrowiutka :)

JagoodkaK lubi tę wiadomość

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    popatrzyłam czego jeszcze mi brakuje w torbie do szpitala i dziś zamierzam ją uzupełnić i już na amen się zapakować :) niech stoi i czeka

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wirowalyscie te kocyki, posciele i ochraniacze czy nie???
    Kurde bo juz wszystko w pralce i czekam co mi podpowiecie :P

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• BlackLuna Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, ja wywirowałam w pralce z funkcją prasowania :) i nie narzekam :) ale tez moje ochraniacze sa takie dość sztywne z gąbki, niektóre maja taki wkład podobny do waty jak np rożek , który już przeprałam i przepłukałam ręcznie zeby się nie zbił w jakaś grudę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2014, 12:35

Paula55 lubi tę wiadomość

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja córka chyba dziwna była, bo ani razu mi nie zrobiła kupy w nocy :P 5 minut przed kąpielą wieczorną to i owszem, o 7 rano podczas karmienia też, ale w nocy nigdy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2014, 12:35

• Io Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackLuna wrote:
    4kg :) takie maleństwo :P bardzo grzeczna jakby się uprzeć to można powiedzieć ze nie było dzidziolka w domu, nie byłam i nie jestem w dalszym ciągu zwolenniczka budzenia dziecka co 2-3h, chyba że maluszek własnie tak się budzi sam - tylko karmienia na żądanie jak dzidziuś chce tak papu dostanie :) córcie jednak budziłam bo przesypiała 5h (i to był max na jaki pozwalałam, wiadomo co za dużo to niezdrowo) i spałaby dalej gdybym jej nie nakarmiła :)i rosła i przybierała na wadze i zdrowiutka :)

To faktycznie kruszynka :P A nie wygląda na taką dużą ;) Nie chcę Cię martwić, ale mówią, że drugie dziecko jest przeciwieństwem pierwszego ;)

BlackLuna lubi tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na duze wirowanie dawalas???

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• BlackLuna Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io wrote:
    To faktycznie kruszynka :P A nie wygląda na taką dużą ;) Nie chcę Cię martwić, ale mówią, że drugie dziecko jest przeciwieństwem pierwszego ;)

lo, niestety wiem mnie już ostrzegają :P że będę wyglądać ja zoombi teraz :) no cóż nikt nie mówił że będzie łatwo :)
    szkoda tylko, że wagowo juz nie :P bo rokują mi większe :P

Io lubi tę wiadomość

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
  • pralinka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczęta,
    U mnie 9 miesiąc jeaaaaaaa
    Skurczy brak, ciągnięcie w pipce jest i od czasu do czasu ból jak na miesiączkę.
    Pisałam Wam że kupiliśmy w sobotę huśtawkę-bujaczek, ma 10 melodii i 6 prędkości. Wklejam zdj
    etwldy.jpg

Ile butelek kupiłyście w razie 'w'?Ja mam jedną z MAM i zastanawiam się czy dokupić jeszcze z jedną..

BlackLuna, JagoodkaK, Io, Ewi25, le'nutka, kark, mycha89, akuszerka89, aleksa.wawa, betinka, verynice, Kaarolina, stardust87 lubią tę wiadomość

• BlackLuna Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, 800 obrotów :)

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BalacLuna dziekuje :*
    Wlasnie doczytalam nastr gdzie kupilam minky ;) mua :)

Pralinka ja mam jedna butle firmy nubby ale jak bedzie potrzeba juz mam wybrane z dr Brown's dodatkowo :)

BlackLuna lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• BlackLuna Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pralinka, aja dla odmiany ma 4szt :) dwie z tommee tippee, które były razem z ręcznym laktatorem w komplecie, i dwie najzwyklejsze np na herbatki gdyby zaszła taka potrzeba, żeby nie biegać z jedna butelka do wyparzania :)

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
  • pralinka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    BalacLuna dziekuje :*
    Wlasnie doczytalam nastr gdzie kupilam minky ;) mua :)

Pralinka ja mam jedna butle firmy nubby ale jak bedzie potrzeba juz mam wybrane z dr Brown's dodatkowo :)
    Też właśnie zastanawiałam się nad dr Brown's, jaką chcesz dokładnie?

• le'nutka Ekspertka

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pralinka ja tez mam MAM (jedna mala dostalam z teczka dla ciezarowki i jedna wieksza) i jedna taka mala byla do laktatora Medela z tym smoczkiem Calma. Mysle ze na poczatek styknie bo Synek bedzie ladnie jadl z cyca ;-) (grunt to pozytywne nastawienie;-) ):-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2014, 12:53

relg2n0a1g998ci6.png
  • nenka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej laseczki niedawno sie z wyra podnioslam nie mam sil
    krzyrz dalej peka w cipce jak u majeczki ciagnie mnie ze szok az dwa razy mnie w pol zgielo wkladka ciagle mokra juz podpaske teraz zalozylam nie wiem co sie dzieje :(

‹‹ 1615 1616 1617 1618 1619 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ