Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Io wrote:To faktycznie kruszynka
A nie wygląda na taką dużą
Nie chcę Cię martwić, ale mówią, że drugie dziecko jest przeciwieństwem pierwszego
a jeśli będzie przeciwieństwem stawiam kawę
Nenka jedź na IP, może wody Ci zaczęły się sączyć...Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2014, 12:56
Io lubi tę wiadomość
-
Le'nutka, dokłądnie nastawienie to połowa sukcesu:)
Bardzo bym chciała aby kp się udało, na razie siary nie mam..
Mąż mówi że to nie wyznacznik czy pokarm będzie czy nie..Kilka kropelek od czasu do czasu z piersi leci, ale nie jakiś nawał..
Jakie mleko kupujecie/kupiłyście w razie 'w'? Zastanawiałam się nad HIPP, wiecie coś na jego temat? -
Ja narazie mleka nie kupilam, tam gdzie mam rodzic dokarmiaja HIPP combiotic i na innym forum mamy pozniej chwalily to mleko (ale to tez mkze byc tak ze jak dzidzius pozna smak tego hippa to pozniej inne nie pasuje) Ale ja zobacze jak to bedzie i w razie wu wysle zaraz M do apteki zeby kupil dokladnie to samo
-
Io wrote:A czemu masz powstrzymywać poród? Myślałam, że nasz organizm sam wie kiedy ma się zacząć. Oczywiście pomijając przedwczesne porody, ale przecież na tym etapie to już nas nie dotyczy praktycznie. Masz jakieś wskazania do tego, żeby jeszcze nie rodzić?
No właśnie nie wiem dlaczego kazał mi powstrzymywać poród. Coś tam mówił że żeby płucka się dobrze wykształciły i w ogóle, ale tak się zestresowałam że już nawet nie pytałam. No i zapomniałam poprosić o USG i wagę małego, ehhh -
ja mam mleko Enfamil, polecone przy pierwszej córci w szpitalu przez naprawdę bardzo dobra lekarkę obyło się bez żadnych uczuleń, ulewania wiec i teraz kupiłam puszeczkę w razie własnie "w" i zabieram ze sobą do szpitala, jakbym miała ten sam problem z laktacja bo nie chce żeby w szpitalu w razie konieczności była dokarmiana jednym rodzajem a ja w domu inny mam. Wiadomo, że dzieci sa różne i to że jedna nie miała uczulenia nie znaczy że z druga będzie tak samo niemniej nie chce mieszac mm już na " dzień dobry".
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2014, 13:08
-
Pralinko ja chce w razie czego te z systemem antykolkowym. Czytalam i slyszalam o nich bardzo dobre opińie.
Co do mleka. Kazda mloda mama mi radzi zakupic mlesio formule przed porodem... Wiec kupie ale na sam koniec.
Na napewno kupie aptamil (nasze tutejsze mleczko) ktore jest bardzo polecane a jego polski odpowiedńik to BEBILON wiec jak bede leciec do Pl to nie bede musiala brac puszek ze soba
Poza tym u nas w szpitalach pytaja jakie ma sie mleko w domu i jesli sobie zyczymy to takim dokarmiaja
Ale ja tez stawiam na cyca obowiazkowoWiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2014, 13:15
-
A Ja musiałam używać mleka Nutramigen straszne śmierdzące mleko dla alergików dostępne tylko w aptece na receptę a na początku dawałam bebilon ale niestety były kupy raz na tydzień i jeszcze mega kolka więc zmieniłam na te śmierdziadło i o ile byłam w szoku bo moje dziecie głodomor było i je piło ale mówię wam jak je spróbowałam to się prawie porzygałam. Nam ono służyło a dzidzia rosła jak ta lala
i jesli teraz też będzie się tak działo to zzastosuje to samo mleczko chociaz spróbuje bo wiadomo każde inne dziecie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2014, 13:22
-
le'nutka wrote:Ja narazie mleka nie kupilam, tam gdzie mam rodzic dokarmiaja HIPP combiotic i na innym forum mamy pozniej chwalily to mleko (ale to tez mkze byc tak ze jak dzidzius pozna smak tego hippa to pozniej inne nie pasuje) Ale ja zobacze jak to bedzie i w razie wu wysle zaraz M do apteki zeby kupil dokladnie to samo
One są dostepne w Polsce bez problemu?Orientujesz się ile kosztują? U mnie 1pudełko 10euro.
BlackLuna, pewnie ze nie ma co kombinowac skoro raz Ci się sprawdziło..u mnie nie widziałam tego mleka..Ja nie wiem jakim mlekiem w razie co, karmią u mnie w szpitalu. Ale to nie głupi pomysł wziąć swoje hmmmm
Paula, u mnie ich chyba nie ma bo te nazwy nic mi nie mówią..Te butelki zamawiasz z PL? -
Nie zamawiam z pl. Dr Brown's jest w kazdym markecie, na ebayu....a nubby kurde wiem ze tez tu w uk jest bo kolezanka kupowala dla cory.
A mleko hippa tez tu mamy
Z aptamil jest o tyle fajnie ze do domku mozna kupuc puszke z proszkiem a na wyjscia kupuje sie takie wbutelce jak activia lub w kartoniku jak soczek i tylko wlewa do butli i podaje w temp pokojowej
W pl tez sa takie mleka??Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2014, 13:35
-
Uff, dotarłam! Rano mi szwagier podrzucił gościa
Jorczka swojej siostry na cały dzień. Tiga jest najcudowniejszym psem, jakiego znam! Pierwszy raz się widzimy, a jest moją przyjaciółką
Upodobała sobie spanie na moim biodrze i na mojej torebce, jest taką kruszynką, że jak w samochodzie jechała na moim brzuchu, to wcale nie czułam, że na nim siedzi
Byłam w Lidlu, kupiłam dresik szaro-zielony i spodenki sztruksowe beżowe (chciałam pomarańczowe, ale najmniejsze były na 74). Są mega mięciutkie!
Anulka, aż mi się japa cieszy jak czytam, że u Was tak wspaniale!
Karolcia, Ty tez rozkręcisz laktację! Determinacja i jedziesz
Justynka, super, że wychodzicie cali i zdrowi!
Bujawka nie pamiętam czyja, ale mega wypas, strasznie mi się podoba!
Io, co do klocka w trakcie karmienia - wg mojej ulubionej pani Hogg pieluszkę powinniśmy zmienić tuż po przebudzeniu przed karmieniem i po karmieniu kolejny raz (wg rytmu spanie-jedzenie-zabawa-spanie) - delikatnie budzimy dzieciaczka, jak się naje, na zmianę gaci i zabawę. Będę próbowała wg takiego rytmu Matika chować
Nenka, informuj!!!!
Ja dzisiaj na 19:40 się wbijam do lekarza na badanie szyjki. Strach się bać! Módlcie się pliz za długą i zamkniętąIo, verynice lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-68923.png -
Majeczka2014 ja rozkrecilam wszystko na części pierwsze, laktator, buteleczki, smoczki i normalnie gotowalam we wrzątku przez 5 minut.pozniej wyjelam na recznik papierowy i wszystko ladnie obeschlo.
Mam problem . męża chrzesniaczka ma dzisiaj roczek i nie wiemy co mamy kupić. Niedawnk byl chrzest więc daliśmy dość dużo pieniążków.i wiemy, że kasę dają babcie obydwie, więc my chcemy coś konkretnie dla dziecka.jakas zabawke.dajcie jakis pomysł. U mnie czarna dziura....taka gadajaca zabawke edukacyjna już jej kiedys dalismyhttps://www.maluchy.pl/li-69041.png -
Tysia87 wrote:Majeczka2014 ja rozkrecilam wszystko na części pierwsze, laktator, buteleczki, smoczki i normalnie gotowalam we wrzątku przez 5 minut.pozniej wyjelam na recznik papierowy i wszystko ladnie obeschlo.
Mam problem . męża chrzesniaczka ma dzisiaj roczek i nie wiemy co mamy kupić. Niedawnk byl chrzest więc daliśmy dość dużo pieniążków.i wiemy, że kasę dają babcie obydwie, więc my chcemy coś konkretnie dla dziecka.jakas zabawke.dajcie jakis pomysł. U mnie czarna dziura....taka gadajaca zabawke edukacyjna już jej kiedys dalismy
Może mata wodna?https://www.maluchy.pl/li-68923.png -
Paula55 wrote:Nie zamawiam z pl. Dr Brown's jest w kazdym markecie, na ebayu....a nubby kurde wiem ze tez tu w uk jest bo kolezanka kupowala dla cory.
A mleko hippa tez tu mamy
Z aptamil jest o tyle fajnie ze do domku mozna kupuc puszke z proszkiem a na wyjscia kupuje sie takie wbutelce jak activia lub w kartoniku jak soczek i tylko wlewa do butli i podaje w temp pokojowej
W pl tez sa takie mleka??
To z hippa tez sa takie gotowe buteleczki i proszek do zrobienia samemu.
http://hipp.pl/wyjatkowe-mleko-hipp-combiotikR-na-wzor-natury/produkty/listing-produktow/mleko-poczatkowe-hipp-combiotikR-5/Paula55 lubi tę wiadomość
-
oooo a co do Lidla, to i ja się złapałam na dresik z różową bluza i szarymi spodenkami
mamcia mi kupiła dla swojej wnusi kochana jest
tylko podrzuci jutro bo już była obładowana tobołami i chciała sobie je zanieść do domu wiec sweet facia z dresikiem dopiero jutro
verynice lubi tę wiadomość
-
verynice wrote:A co do karmienia - to mi nadal nic nie leci z piesi - owszem co kilka dni jak ścisnę prawego sutka to wyleci przezroczysta kropelka wielkości główki od szpilki...a w lewej susza jak była tak jest... Oby się rozkręciło po porodzie..