WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jejciu ja już nie mogę sie doczekać mojej czwartkowej wizyty :) ciekawe co tam w środku się dzieje, czy dalej się rozwieram czy narazie przystopowało

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Diabla85 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow Stardust ale wieści! Ty chociaż masz normalną panią doktor,bo mój się upiera, że do 40 tyg mam wytrzymać i koniec.

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stardust! Ale Ci fajnie!! No to teraz trzymamy kciuki aby prognozy ginki się sprawdziły, chyba że nie chcesz? :D :D :D

Ja też jestem ciekawa co tam u mnie się dowiem na jutrzejszej wizycie :)

dqprpx9ikjqhrova.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie, czy pieluchy tetrowe tez prasujecie po upraniu?

• Io Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stardust, cudowna kobieto! Dzięki za to info o wodach bo ciągle mnie to martwiło. Teraz jestem spokojniejsza!

Mam nadzieję, że ja jutro też dowiem się czegoś konkretnego. Aż Ci zazdroszczę. No to szykuj się! :)

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stardust super wiadomosc! Po takiej wizycie suszylabym zęby przez cały dzień :D to ty następna tak? :p Mycha chyba się wycofała hehe a któraś wie co u Miki?

201703012752.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksa.wawa wrote:
    Dziewczyny mam pytanie, czy pieluchy tetrowe tez prasujecie po upraniu?

Tak

201703012752.png
  • mycha89 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io wrote:
    Stardust już by mogła napisać co po tej wizycie. Chyba, że pojechała prosto na porodówkę :P
    A Mycha rodzi w końcu czy nie? :P

Kurdę nie wkurzaj mnie;p Gadam do tego mojego syna i nic! Przesunął się tylko w brzuchu na lewą stronę (zawsze pupę wypinał po prawej, a teraz ewidentnie z prawej str. mam pusto a z lewej piłkę:D) i siedzi. Ruchliwy jakiś bardziej,ale nie zapowiada się, by wychodził... Kutwa... Złośliwiec mały. A dziś każdy mi życzy tego wyklucia, a ja patrzę na zegarek i stres mnie bierze. 19 sierpnia mi się nie podoba;p Mój małż mówi,że wyjdzie właśnie 19-tego, mój tata chce 21 (bo nikt z jego rodziny nie wykluł się 21 dnia miesiąca, a mamy już 18,19,20,22,23,24:Dale różnych mięsięcy), moja mama czeka na 10 września (bo wtedy ma 50-te uro), a ja jak nie dziś to 1 września mi się podoba... Dziadek obstawia 31, a babcia 19 lub 20,żeby był lew a nie panna... A młody i tak wyjdzie kiedy m się zachce...:/

Io, Migotka22, aleksa.wawa, JagoodkaK lubią tę wiadomość

Marcel <3
    relg2n0asfzml2iz.png>

03.08.2017 <3
    w57vyx8d6u4jt6s0.png
  • pralinka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stardust, ale że jak to tak to,że już??!!:)
    Hehe Ja ma termin 6 dni po Tobie (13.09), a wizyta za tydzień..
    Jejq jeszcze dosłownie chwila i będziesz tulić swoje Maleństwo!
    Tak btw. Ty masz planowane cc?

• Io Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha - bo on się pewnie zestresował. Może spróbuj go zachęcić. Obiecaj jakąś zabawkę albo coś ;) Zawsze lepiej po dobroci ;)

mycha89, Migotka22, afrykanka, dba lubią tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stardust czyli ja wchodzę w piątek na forum i chcę widzieć wpis, że rodzisz :D :P
    Mały ma już bardzo ładną wagę :)

Jej ja też już mogłabym rodzić, no ale nie mogę :P
    Muszę podtuczyć to moje dziecię :)
    Zresztą chyba synuś się słucha mamusi bo mieliśmy umowę, że do trzech kilo ma dociągnąć i tak zauważyłam, że z dnia na dzień mam coraz większy brzuch ;)
    Waga raczej stoi w miejscu a brzuszysko szaleję...dziwne to

Aleksa ja prasuję...właśnie próbuje się zmotywować do tych pieluch :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2014, 15:51

relganlikx65a1ud.png
  • mycha89 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io wrote:
    Mycha - bo on się pewnie zestresował. Może spróbuj go zachęcić. Obiecaj jakąś zabawkę albo coś ;) Zawsze lepiej po dobroci ;)

Mówisz... Fakt straszyłam go,że jak się spóźni i wyjdzie po północy to klaps w tyłek na dzień dobry... Dobra, zacznę odnowa, po dobroci... :D

Io, dba lubią tę wiadomość

Marcel <3
    relg2n0asfzml2iz.png>

03.08.2017 <3
    w57vyx8d6u4jt6s0.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prasuje pieluchy :)

Herbatke tez zapodam ale nie na przyspieszenie bron Boze (!) tylko dla tych miesni ;) a i podobno w smaku ok :)

Stardus ale wiesci przynioslas :) ńono. To czekamy jak na szpilach anz sie zacznie :)

Moj syn dzisz oszalal. Tak wariuje że ja przy okazji tez skacze :) i tak mnie pipsioch kluje że uh...

Kocyki i posciele wyprane. Dalam na 30 st bo tak pisalo tam gdzie kupilam minky i na 800 obrotow :)
    Po praniu wyglada idealnie :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ..ale dziś wpadła w wir porządków. Dopiero teraz usiadłam spokojnie.
    Posprzątane, poprane, poprasowane, torby dopakowane ( mniej więcej) , obiad zrobiony, sałatka też :) czekam tylko na drugą Połówkę. Kurde, ale czas zleciał. Kręgosłup za to pęka,ale już dziś odpoczywam. Obiecuję.
    Wstawiam tylko fotkę torebek (moja jeszcze do dopakowania) , myślałam, że w torbie dla Mai(czerwonej)będzie luz,ale się myliłam. Wszysciutko na styk!
    Jeśli czego zabraknie, a może tak być to trudno. T jest i będzie więc mi dowiezie :) daleko na szczęście szpitala nie mam.
    PS. te torby na zdjęciu wyglądają na mniejsze niż w rzeczywistości! :|

To teraz idę Was nadrobić ;)

oihxj.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2014, 15:54

Io lubi tę wiadomość

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stardust to czekam teraz z niecierpliwoscia z wiadomoscia ze jedziesz rodzic o jacie ale emocje no dawac Dziewczyny dawac ;)

Majeczka2014, stardust87 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam przeczucie, że jutro się dowiem, że szyjka już zamknięta i wydłużona a do porodu jeszcze daleko :(

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja też póki co nie mam siary ;) raz sobie dla sprawdzenia naciskałam sutki,ale stwierdziłam że nie bedę przecież nic na siłę robić. Nie wydaje mi się, żeby teraz brak siary oznaczał brak pokarmu. Ogólnie na na nic się nie nastawiam z góry, zeby potem się nie rozczarować. Jakoś lepiej mi z tym. A czas pokaże jak to będzie :) oczywiście chcę karmić piersią, wiec mam nadzieję, że pokarm będzie,ale wiadomo...trzeba być cierpliwym i nie poddawać się - naczytałam się troche na ten temat ;)

Starudst, ale super wiadomości!!!! Ciekawe czy ta ginka Ci dobrze wywróżyła ;)

Ja też nie mogę się doczekać wizyty środowej za tydzień. Tylko, że ten mój gin.to jakoś mało rozmowny jest :) i tylko na każdej wizycie słyszę, że jest wszystko dobrze, a ja na tym etapie ciąży chciałabym wiedzieć więcej :P może też coś się zadzieje :) ciekawa jestem strasznie tej wizyty.

Dziewczynki, wiadomo że końcówka ciąży jest dla wszystkich nas stresująca jak i ekscytująca :) nie możemy się doczekać, ale musimy być cierpliwe. Wszystko się rozkręci w swoim czasie. A prędzej czy później będzie tutaj pełno maluszków :)

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia:) - na te bóle mówiła, że tak już będzie do porodu, ale że mam się nie martwić, bo tych właściwych bóli na pewno nie przegapię :P

afrykanka- moje gratulacje, będziesz zmotoryzowana mamuśka :)

Majeczka – u mnie na opakowaniu było napisane, że wrzucić do wrzątku i GOTOWAĆ 5 minut i wrzucam ze wszystkim

lo – co do karmienia i kąpieli to ja też zgłupiałam na sr ale dlatego, że nam powiedzieli z kolei, że nie karmić bezpośrednio przed i po kąpieli. Ale cholera jak dziecko z reguły po kąpieli idzie spać, to kiedy ma jeść? A o wody się nie martw :) Co do szyjki to też szłam z takim przeczuciem jak Ty (zresztą pisałam o tym rano) a tu taka niespodzianka :)

Paula – ja kocyki minky i rzeczy z wypełnieniem prałam w 30 st i na niskich obrotach (600)

Pralinka - ja mam dwie. Jedną mała i jedną większą. Tak na wypadek jakby mi się nie chciało umyć od razu po użyciu :P

verynice – no pewnie, że chcę! Ja chcę już w środę, ale mąż się na piątek upiera :P Od jutra biorę się za okna, dziś łazienkę, może do piątku ruszy :)

nelus – też suszę! I łażę, jakbym miała już dziś urodzić – w sensie skurczów i wody odchodzącej się doszukuję :P

pralinka – ehehge.. no szykuj się kochana :P A tak serio, to każda kobieta inaczej ma. Mi gin powiedziała, że na 99% urodzę przed terminem (po badaniu szyjki), ale dużo kobitek przenosi ciążę więc bez stresu :) Ja nie mam cc planowanego. Mam nadzieję, że uda się naturalnie go wypchnąć, bo na razie nie ma przeciwwskazań żadnych.

Migotka – ja nadal bym wolała środę :P A u mnie waga od miesiąca stoi w miejscu a mały przytł ponad kg od ostatniej wizyty. Widocznie z nas już na tym etapie ściągaja..

A w ogóle to tak nie kibicujcie, bo będzie obciach jak przenoszę :P

Io, Migotka22, afrykanka lubią tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • nenka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę się przespałam i już mi lepiej zobaczymy co dalej

• Diabla85 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ciekawe co u Doti? Pojechała do szpitala czy nadal leży w domu? Może właśnie wykluwa się wrześniaczek i wszystko idzie zgodnie z planem ;)

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
‹‹ 1618 1619 1620 1621 1622 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ