WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust super wieści. Zastanawia mnie tylko jedno, skoro masz urodzić w ciągu paru dni, bo masz rozwarcie na opuszek.. a ja łażę miesiąc z rozwarciem 2cm to co ze mną jest nie tak? :/

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis tez posprzatalam, zrobilam 2 prania (moj teraz 3 wstawil), zrobilam obiadek, teraz sie chyba zdrzemne a potem biore sie za prasowanie tego co wyschlo :)

Ja wizyte u poloznej mam w czw ale nic nowego sie nie dowiem ale choc zapytam co w koncu do tego szpitala potrzebuje :P

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• betinka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooooo Stardust! Co za wieści :):):) I dzidziuś dorodny! To trzymam kciuki, żeby szybko poszło!

Aż mam coraz większego stresa, żebym podobnych wieści z dzisiejszej wizyty nie wyniosła :/ Módlcie się za mnie błagaaaaaaaam!

Tysia, mata wodna to taki magiczny twór, że jest białą matą i do niej są pisaki, do nich trzeba nalać wody. Bobo sobie maluje w najlepsze, po czym mata wysycha i nie ma śladu po artystycznych tworach :)

Tysia87, stardust87 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Doti na razie bez zmian. Napisała, że jak coś to będzie dzwonić po pogotowie.

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betinka dzięki za pomysł. Chyba skorzystam:-)

betinka lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stardust to mój mały wysysa ze mnie już od dawna bo moja waga już drugi miesiąc stoi w miejscu, a młody przez 5tyg przytył prawie 1200g, za to ja niecałe 5kg wogóle

stardust87 lubi tę wiadomość

relganlikx65a1ud.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka Ty kosciotrupie. Wyjdziesz ze szpitala chudsza niz przed porodem. Ja zajadam się od rana słodyczami, wiec narne szanse, ze moja waga stoi ;/
    Zastanawiam się gdzie hest pies pogrzebany. Te biegajace, skaczące i rabiace wzzystko bo innego wyjscia nie mają, mają przeterminowane dzieciaczki a zyjace normalnie bądź leżące rodzą wczesniaki. Nie mam zamiaru taszczyc brzucha do konca września, chyba zrobie kolejny remont i meble poprzestawiam, niech się tylko spakuje :)

Migotka22 lubi tę wiadomość

h84fkrhm4lz65cww.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagoodkaK wrote:
    Migotka Ty kosciotrupie. Wyjdziesz ze szpitala chudsza niz przed porodem. Ja zajadam się od rana słodyczami, wiec narne szanse, ze moja waga stoi ;/
    Zastanawiam się gdzie hest pies pogrzebany. Te biegajace, skaczące i rabiace wzzystko bo innego wyjscia nie mają, mają przeterminowane dzieciaczki a zyjace normalnie bądź leżące rodzą wczesniaki. Nie mam zamiaru taszczyc brzucha do konca września, chyba zrobie kolejny remont i meble poprzestawiam, niech się tylko spakuje :)

Kochana ja gdybym mogła jeść słodycze to też może więcej bym przytyła, a tak to klops :P
    I ja raczej też wolałabym nie chodzić do końca z tym coraz to większym bębenkiem bo szczerze to coraz mi ciężej, a najbardziej cierpi na tym mój kręgosłup :/

relganlikx65a1ud.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    stardust super wieści. Zastanawia mnie tylko jedno, skoro masz urodzić w ciągu paru dni, bo masz rozwarcie na opuszek.. a ja łażę miesiąc z rozwarciem 2cm to co ze mną jest nie tak? :/
    hmm.. sama nie wiem :? może tu chodzi o to, że jest skrócona i rozpulchniona u mnie? ale nie wiem na ile skrócona bo mi nie powiedziała..

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • martusia86 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stardus a czemu chcesz lub musisz urodzić w 37 t.c ?? sa jakieś wskazania żeby ciąże szybciej ukonczyć

relgh3715xtq0i4d.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    hmm.. sama nie wiem :? może tu chodzi o to, że jest skrócona i rozpulchniona u mnie? ale nie wiem na ile skrócona bo mi nie powiedziała..

też mam skróconą i rozpulchnioną ;) więc może się tak nie nastawiaj hehe

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik, pakuj rece do srodka i masuj. Wtedy szybciej sie moze wykluje. ;)
    Ja obstawiam u siebie gdzies okolice 8.09. Pozniej nie chce ;)

Fipsik lubi tę wiadomość

h84fkrhm4lz65cww.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagoodkaK wrote:
    Fipsik, pakuj rece do srodka i masuj. Wtedy szybciej sie moze wykluje. ;)
    Ja obstawiam u siebie gdzies okolice 8.09. Pozniej nie chce ;)

Mąż mi masuje, ale nic z tego nie wychodzi jak widać :P

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neluś a Ja skupiam się i przygotowuję psychicznie termin za 4 dni ale to przypuszczalnie więc zaczełam już sprzątać i robić kącik dla mojego bobasa :)
    A WY tu dalej obstawiacie? Stardust optymistyczne wieści gratuluje :)
    No i tak sobie wyczekuje...:)

stardust87, Nelus lubią tę wiadomość

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika może się uda jak 5% dzieci urodzić dokładnie w terminie :)

JagoodkaK, kark lubią tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika - a u Ciebie chociaż coś na rzeczy?

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    Ja w pierwszej ciąży też chodziłam z rozwarciem i jeszcze poród wywoływali...
    Stardust super wieści, ale lepiej się nie nastawiać co by się nie rozczarować ;)
    Ja mam wrażenie że brzuch mi się obniżył, ale nawet nie mam pewności i nie mam kogo spytać, bo brzucha mi nikt codziennie nie ogląda :D :P
    Przypadkiem weszłam na grudniowe mamusie i jedna dziewczyna w 22tyg leży w szpitalu z sączącymi się wodami płodowymi. Szkoda mi jej. Naprawdę jest bardzo silna i ją podziwiam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2014, 17:43

Fipsik lubi tę wiadomość

• Io Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie się brzuch obniżył ale w necie piszą, że od obniżenia do porodu może 2-3 tyg minąć. Co do szyjki to ja 2 tygodnie temu miałam już tylko 0,5 cm, była rozpulchniona i rozwarcie było na 0,5 cm a dalej jestem w dwupaku. Może to kwestia tej luteiny. Mam nadzieję, że jutro mi każe odstawić bo jak to dziadostwo tak mocno działa to ja do końca września nie urodzę :P Kiedyś moja gin mi mówiła, że najlepiej urodzić tydzień przed terminem.

Fipsik lubi tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusia86 wrote:
    Stardus a czemu chcesz lub musisz urodzić w 37 t.c ?? sa jakieś wskazania żeby ciąże szybciej ukonczyć
    Nie ma. Ale ja jestem w 38tyg i już mam od soboty (16.08) ciążę donoszoną. A dziś na fotelu jak mnie zbadała to mówiła, że mam szyjkę skróconą i rozpulchnioną i z małym rozwarciem co znaczy, że organizm się przygotowuje do porodu już i że z tego co ona czuje po badaniu to bardzo prawdopodobne, że zacznie się w tym tygodniu. Ale nic nie robimy, żeby to przyspieszyć. A masaż zrobiła króciutki przy okazji badania. Może 5 sekund trwał.

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    też mam skróconą i rozpulchnioną ;) więc może się tak nie nastawiaj hehe
    ehehe... ja się na nic nie nastawiam, oprócz tej środy 20tego :P ale to z przymrużeniem oka :) Po prostu ja nic nie mówiłam mojej gin, że bym chciała czy coś - ona sama zaczęła temat, że to w tym tygodniu. Nic na niej nie wymuszałam :) A wiem, że urodzę kiedy urodzę, nie ma co planować. Tylko powtórzyłam co mi powiedziała, bo ja się kompletnie na tym nie znam :P

‹‹ 1619 1620 1621 1622 1623 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ