X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust super wieści. Zastanawia mnie tylko jedno, skoro masz urodzić w ciągu paru dni, bo masz rozwarcie na opuszek.. a ja łażę miesiąc z rozwarciem 2cm to co ze mną jest nie tak? :/

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis tez posprzatalam, zrobilam 2 prania (moj teraz 3 wstawil), zrobilam obiadek, teraz sie chyba zdrzemne a potem biore sie za prasowanie tego co wyschlo :)

Ja wizyte u poloznej mam w czw ale nic nowego sie nie dowiem ale choc zapytam co w koncu do tego szpitala potrzebuje :P

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• betinka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooooo Stardust! Co za wieści :):):) I dzidziuś dorodny! To trzymam kciuki, żeby szybko poszło!

Aż mam coraz większego stresa, żebym podobnych wieści z dzisiejszej wizyty nie wyniosła :/ Módlcie się za mnie błagaaaaaaaam!

Tysia, mata wodna to taki magiczny twór, że jest białą matą i do niej są pisaki, do nich trzeba nalać wody. Bobo sobie maluje w najlepsze, po czym mata wysycha i nie ma śladu po artystycznych tworach :)

Tysia87, stardust87 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Doti na razie bez zmian. Napisała, że jak coś to będzie dzwonić po pogotowie.

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betinka dzięki za pomysł. Chyba skorzystam:-)

betinka lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stardust to mój mały wysysa ze mnie już od dawna bo moja waga już drugi miesiąc stoi w miejscu, a młody przez 5tyg przytył prawie 1200g, za to ja niecałe 5kg wogóle

stardust87 lubi tę wiadomość

relganlikx65a1ud.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka Ty kosciotrupie. Wyjdziesz ze szpitala chudsza niz przed porodem. Ja zajadam się od rana słodyczami, wiec narne szanse, ze moja waga stoi ;/
    Zastanawiam się gdzie hest pies pogrzebany. Te biegajace, skaczące i rabiace wzzystko bo innego wyjscia nie mają, mają przeterminowane dzieciaczki a zyjace normalnie bądź leżące rodzą wczesniaki. Nie mam zamiaru taszczyc brzucha do konca września, chyba zrobie kolejny remont i meble poprzestawiam, niech się tylko spakuje :)

Migotka22 lubi tę wiadomość

h84fkrhm4lz65cww.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagoodkaK wrote:
    Migotka Ty kosciotrupie. Wyjdziesz ze szpitala chudsza niz przed porodem. Ja zajadam się od rana słodyczami, wiec narne szanse, ze moja waga stoi ;/
    Zastanawiam się gdzie hest pies pogrzebany. Te biegajace, skaczące i rabiace wzzystko bo innego wyjscia nie mają, mają przeterminowane dzieciaczki a zyjace normalnie bądź leżące rodzą wczesniaki. Nie mam zamiaru taszczyc brzucha do konca września, chyba zrobie kolejny remont i meble poprzestawiam, niech się tylko spakuje :)

Kochana ja gdybym mogła jeść słodycze to też może więcej bym przytyła, a tak to klops :P
    I ja raczej też wolałabym nie chodzić do końca z tym coraz to większym bębenkiem bo szczerze to coraz mi ciężej, a najbardziej cierpi na tym mój kręgosłup :/

relganlikx65a1ud.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    stardust super wieści. Zastanawia mnie tylko jedno, skoro masz urodzić w ciągu paru dni, bo masz rozwarcie na opuszek.. a ja łażę miesiąc z rozwarciem 2cm to co ze mną jest nie tak? :/
    hmm.. sama nie wiem :? może tu chodzi o to, że jest skrócona i rozpulchniona u mnie? ale nie wiem na ile skrócona bo mi nie powiedziała..

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • martusia86 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stardus a czemu chcesz lub musisz urodzić w 37 t.c ?? sa jakieś wskazania żeby ciąże szybciej ukonczyć

relgh3715xtq0i4d.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    hmm.. sama nie wiem :? może tu chodzi o to, że jest skrócona i rozpulchniona u mnie? ale nie wiem na ile skrócona bo mi nie powiedziała..

też mam skróconą i rozpulchnioną ;) więc może się tak nie nastawiaj hehe

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik, pakuj rece do srodka i masuj. Wtedy szybciej sie moze wykluje. ;)
    Ja obstawiam u siebie gdzies okolice 8.09. Pozniej nie chce ;)

Fipsik lubi tę wiadomość

h84fkrhm4lz65cww.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagoodkaK wrote:
    Fipsik, pakuj rece do srodka i masuj. Wtedy szybciej sie moze wykluje. ;)
    Ja obstawiam u siebie gdzies okolice 8.09. Pozniej nie chce ;)

Mąż mi masuje, ale nic z tego nie wychodzi jak widać :P

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neluś a Ja skupiam się i przygotowuję psychicznie termin za 4 dni ale to przypuszczalnie więc zaczełam już sprzątać i robić kącik dla mojego bobasa :)
    A WY tu dalej obstawiacie? Stardust optymistyczne wieści gratuluje :)
    No i tak sobie wyczekuje...:)

stardust87, Nelus lubią tę wiadomość

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika może się uda jak 5% dzieci urodzić dokładnie w terminie :)

JagoodkaK, kark lubią tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika - a u Ciebie chociaż coś na rzeczy?

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    Ja w pierwszej ciąży też chodziłam z rozwarciem i jeszcze poród wywoływali...
    Stardust super wieści, ale lepiej się nie nastawiać co by się nie rozczarować ;)
    Ja mam wrażenie że brzuch mi się obniżył, ale nawet nie mam pewności i nie mam kogo spytać, bo brzucha mi nikt codziennie nie ogląda :D :P
    Przypadkiem weszłam na grudniowe mamusie i jedna dziewczyna w 22tyg leży w szpitalu z sączącymi się wodami płodowymi. Szkoda mi jej. Naprawdę jest bardzo silna i ją podziwiam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2014, 17:43

Fipsik lubi tę wiadomość

• Io Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie się brzuch obniżył ale w necie piszą, że od obniżenia do porodu może 2-3 tyg minąć. Co do szyjki to ja 2 tygodnie temu miałam już tylko 0,5 cm, była rozpulchniona i rozwarcie było na 0,5 cm a dalej jestem w dwupaku. Może to kwestia tej luteiny. Mam nadzieję, że jutro mi każe odstawić bo jak to dziadostwo tak mocno działa to ja do końca września nie urodzę :P Kiedyś moja gin mi mówiła, że najlepiej urodzić tydzień przed terminem.

Fipsik lubi tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusia86 wrote:
    Stardus a czemu chcesz lub musisz urodzić w 37 t.c ?? sa jakieś wskazania żeby ciąże szybciej ukonczyć
    Nie ma. Ale ja jestem w 38tyg i już mam od soboty (16.08) ciążę donoszoną. A dziś na fotelu jak mnie zbadała to mówiła, że mam szyjkę skróconą i rozpulchnioną i z małym rozwarciem co znaczy, że organizm się przygotowuje do porodu już i że z tego co ona czuje po badaniu to bardzo prawdopodobne, że zacznie się w tym tygodniu. Ale nic nie robimy, żeby to przyspieszyć. A masaż zrobiła króciutki przy okazji badania. Może 5 sekund trwał.

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    też mam skróconą i rozpulchnioną ;) więc może się tak nie nastawiaj hehe
    ehehe... ja się na nic nie nastawiam, oprócz tej środy 20tego :P ale to z przymrużeniem oka :) Po prostu ja nic nie mówiłam mojej gin, że bym chciała czy coś - ona sama zaczęła temat, że to w tym tygodniu. Nic na niej nie wymuszałam :) A wiem, że urodzę kiedy urodzę, nie ma co planować. Tylko powtórzyłam co mi powiedziała, bo ja się kompletnie na tym nie znam :P

‹‹ 1619 1620 1621 1622 1623 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

💔 Jak przetrwać Święta, gdy Twoje ramiona są puste? Poradnik dla par starających się o dziecko

Święta Bożego Narodzenia. Magiczny czas, pełen ciepła, rodzinnych spotkań i... presji. Dla par, które od dawna marzą o dziecku, grudzień potrafi być emocjonalnym rollercoasterem. Wzruszenie miesza się z frustracją, poczuciem niesprawiedliwości i bólem, a każda reklama czy uśmiechnięte dziecko przy stole tylko uwypukla to, czego w ciągu roku udaje się jakoś nie dostrzegać.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ