Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Patu, Afrykanka mamy podobnie z ciazami ale ja jeszcze nawet nie myślę o porodzie może jak skończę 36 tydzień to to do mnie dotrze
ja dopiero zaczęłam ciuszki prac
a szpital nadal mam niewybrany
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2014, 18:38
-
Mika - do piątku może jeszcze zostać żeby ciąża była donoszona. No i nie wiem jak z tym seksem u mnie bo nie mam pojęcia czy mi gin pozwoli bo chyba już czopa nie mam. Co prawda któraś tu pisała, że podobno bez też można ale chce się upewnić. Mam nadzieje, że można bo co noc mam sny erotyczne i jak dostane pozwolenie to męzowi spać nie dam przez tydzień
magdzia26, Mika 28, Fipsik, Migotka22, afrykanka lubią tę wiadomość
-
Fipsik wrote:Patu odstawili mi luteinę w szpitalu, nie brałam tydzień, poszłam z psami na zawody i nic. Zero zmian, zero porodu
Także jak odstawisz to pewnie jeszcze długo minie zanim zacznie się coś dziać. Teraz dostałam z powrotem, ale odstawię dopiero po zawodach kolejnych, co by nie urodzić w lesie hehe
dlatego sie ciesze ze juz gin odstawia, mam nadzieje do 39 tygodnia urodzew 40 nie chce wkraczac a co dopiero 41, o nie nie.
a co sądzicie o domowych metodach wywołania porodu takich jak olej rycynowy czy koktajl położnych na jego bazie? ostatnio sie natknęłam właśnie na tą nazwe koktajl położnych i mnie zaintrygowała. ponoc położne w Niemczech to stosują. myslicie, ze to bezpieczne?
mnie dzis cos wzięło i zrobiłam na obiad tortille domową, na kolacje czeka juz sałatka a w lodówce studzi sie ciasto. mąż cały szczęśliwystwierdził, że jednak go kocham
-
magdzia26 wrote:Ja to wogole czuje ze wy wszystkie urodzicie a ja zostane sama na szarym końcu i będę dalej latać po schodach, myć podłogi, itp. Ale chyba będę bardziej pazdziernikowa mamusia niż wrzesniowka...
Nie Ty jedna;] Jestem z TOBĄ
magdzia26 lubi tę wiadomość
-
Hej Dziewczyny! Ja z sierpniówek, ale coraz bardziej czuję, że jednak zostanę wrześniową mamuśką..
Termin mam na 25.08. ale mój syncio bawi się ze mną w kotka i myszkę
Pomarudzę troszkę u Was, bo u nas praktycznie wszystkie mamy rozpakowane i zajęte swoimi maleństwami (czego baaardzo im zazdroszczę) Zatem witam się tutaj
EmiBam, karm3lka, le'nutka, magdzia26, Paula55, Io, Migotka22, kark, BlackLuna, akuszerka89, stardust87, JagoodkaK, betinka, verynice, Nelus, doti77 lubią tę wiadomość
-
Sylka wrote:Hej Dziewczyny! Ja z sierpniówek, ale coraz bardziej czuję, że jednak zostanę wrześniową mamuśką..
Pomarudzę troszkę u Was, bo u nas praktycznie wszystkie mamy rozpakowane i zajęte swoimi maleństwami (czego baaardzo im zazdroszczę) Zatem witam się tutaj
Dołączam do Ciebie, termin mam na 28.08 ale sądząc po braku jakichkolwiek postępów też jest duże prawdopodobieństwo że jednak będę wrześniową mamą
Marudzenie rozumiem, najgorsze jest to czekanieMyslałam że to dziewczynki są takie uparte, ale widać ze twoj synuś też się nie spieszy
le'nutka, Sylka, Io, kark, BlackLuna, akuszerka89, stardust87, betinka, verynice, doti77 lubią tę wiadomość
-
Sierpniowki nie łamcie się jeszcze zostało parę dni sierpnia.nie zakladajcie z góry, że się nie załapiecie:-)
Dziewczyny nie macie wrazenia, że hela się dawno nie odzywala? Czy ja coś przegapilam jak zawsze.zebym porodu swojego nie przegapila:-Dkarm3lka, Sylka lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-69041.png -
Sylka wrote:Hej Dziewczyny! Ja z sierpniówek, ale coraz bardziej czuję, że jednak zostanę wrześniową mamuśką..
no cóż mamusie cieszą sie swoimi maleństwami
Sylka zamiast na sierpnówkach odpisuje już tutaj jeśli chodzi o dołączanie do mamusków no cóż dobrze by było już się rozpakować bo tu na wrześniówkach mamy już 3 dziewczyny rozpakowane same wcześniaki
Lo ciąża donoszona ale tak jak mówi bleckluna Julkę muszę eksmitować bo mnie doprowadzi do kuźwicy heheWiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2014, 19:20
karm3lka, Sylka, Io, BlackLuna lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Majeczka2014 wrote:
mam pytanie z innej beczki. Nie ciążowe...
Jeśli możecie zdradzcie jakiej firmy macie sprzęty AGD i jaką możecie polecić???
A co chcesz kupic?
Moi rodzice maja zmywarke i pralke z bosha- super sie sprawuja (ale najlepiej jak sa na niemieckich czesciach, teraz robia juz niektore na polskich i nawet pan w sklepie mowil ze widac roznice) Zmywarka cichutka, ja jej nawet z drugiego pokoju nie slysze (a mamy 50m2)
wczesniej byla zmywarka whirpool ale ciagle byly problemy jak tylko minely 2 lata gwarancji...
Beko pralki ponoc sie tez psuja po gwarancji (to opinia znajomego hedraulika)Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2014, 19:46
-
nick nieaktualny
-
Majeczka2014 wrote:dla pocieszenia dziewczyny: prędzej czy później urodzimy
tego nie da się uniknąć
mam pytanie z innej beczki. Nie ciążowe...
Jeśli możecie zdradzcie jakiej firmy macie sprzęty AGD i jaką możecie polecić???
niedawno kupowałam zmywarke Amica, jednak głównie chodziło o cene. na razie jestem zadowolona, ale kuzyn zajmuje sie sprzętem AGD i szczerze mówi, że z Amicą jest ok teraz, ale wszystkie części wymienne produkowane są w Chinach i jeśli cos sie zepsuje po gwarancji to nie wiadomo jak będzie z dostępnością części zamiennych za kilka lat. mówi, że z tych bardziej przystępnych cenowo to Beco jest najlepsze, ogółem jeśli nie chodzi o cene to polecał Whirpool (nie wiem czy napisałam poprawnie) -
Witamy nowe kobietki na naszym forum
Czytam i czytam, a wy w wiekszosci juz jestescie w pelni przygotowane na nadejscie maluszka
Ja dopiero co popralam druga polowe rzeczy i czeka mnie prasowanie. Torbe chyba wezme duza na kolkach, tymbardziej, ze musze miec ciuszki dla malej od samego poczatku.
Nadal nie mam lozeczka i komody, mam nadzieje ze w tym tygodniu w koncu mi przywioza.
Musze zamowic pranie dywqnow i zaslon i jeszcze sypialnie przeestawic. W sumie to prawie nic nie jest zrobione.
Z tych przyjemniejszych rzeczy, to bede miala baby shower 31 sierpnia
Mika mi sie wydaje, ze ty bedziesz nastepnakarm3lka, Paula55, Io, le'nutka, Sylka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Patu wrote:dlatego sie ciesze ze juz gin odstawia, mam nadzieje do 39 tygodnia urodze
w 40 nie chce wkraczac a co dopiero 41, o nie nie.
a co sądzicie o domowych metodach wywołania porodu takich jak olej rycynowy czy koktajl położnych na jego bazie? ostatnio sie natknęłam właśnie na tą nazwe koktajl położnych i mnie zaintrygowała. ponoc położne w Niemczech to stosują. myslicie, ze to bezpieczne?
mnie dzis cos wzięło i zrobiłam na obiad tortille domową, na kolacje czeka juz sałatka a w lodówce studzi sie ciasto. mąż cały szczęśliwystwierdził, że jednak go kocham
Patu kolezance z innego watku polozna zrobila ta miksture wlasnie i zaczela rodzic nas dnianie wiem czy to zbieg okolicznosci ale na nia zadzialalo
Wy macie mega cisnienie na te porody widze... Niby kazda sie zapiera ze poczeka, ze dziecko samo wie a jednak co drugi post to prorokowanie
Chyba tylko ja, tysia i Fipsik podchodzimy do tego na luziewydaje mi sie ze chocby skaly sraly to dzieciaczki dadza same znak ze sa gotowe
Elo sieroniowkifajnie ze jestescie bo w kupie sila
Tysia87, Sylka lubią tę wiadomość