WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • karm3lka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za przyjęcie :P ja szukam jeszcze jakiegoś kompletu do wózka typu poduszka i kocyk/kołderka. Poza zgagą obecnie nic mi nie dolega :p
    Też jakos specjalnie nei stosuje metody 3S a wręcz odwrotnie: dopadł mnie leń więc sprzatanie wykluczam, seks- średnio z moim libido, schody ? Codziennie kilka razy na 3 piętro , ale nic nei daje :p
    Teraz czekają mnie samotne noce, bo M. ma nocną zmianę w pracy, więc może jego nieobecność wręcz coś pomoże :P

2014 <3
    2017 <3
    'wizyta 13.12
    f2w3s65gs62rzre2.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Afrykanka wogole zdac prawko w Pl to porazka... Ja zdawalam 4 razy bo ewidentnie ciule czekali na lapowe!!!
    Tak sie zawzielam ze jak 3 razem nie zdalam to o malo egzaminator zawalu nie dostal jak wracalam do osrodka bo zlamalam chyba wszystkie mozliwe przepusy :P
    A na koniec powiedzialam ze nast razem pokaze co potrafie i pierdykłam drzwiami :P
    I co? Zdalam :)
    Ale nigdy wiecej :P

No i podziwiam ze sie zabralas za prawko w ciazy...dla mnie to byl taki stres ze nie narazala bym dziecka ze swojej strony na takie przezycia... Nic gorszego mnie w zyciu niz to prawko chyba nie spotkalo. Matura, obrona pracy dypl to byl maly miki przy tym :P

afrykanka lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Tysia87 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :-D Paula55 dobre z tymi płatkami do pralki:-) jak sobie przypomnę tą pianę:-D ale chociaż się wyleczylam z kupna płatków.
    JagoodkaK super piesek.to są takie mądre stworzenia.Moja też się przytula do brzucha, a jak mnie coś zaboli to zaraz jest koło mnie.jak mnie Michal w zartach klepie po tylku np:-) to Molly przychodzi i mu mordką rękę odrzuca:-)cieszę się, że moje dziecko od urodzenia będzie się wychowalo z psem.

Fipsik, JagoodkaK, Paula55, le'nutka lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Afrykanka i ja dołączam do gratulacji :) i witamy w gronie kierowców ;)

Co do PL to prawda...ciężko zdać. Teraz to w ogóle masakra się dzieje...
    Wyobraźcie sobie, że ja zdałam za 9 razem! :) zdałabym kilka razy wcześniej,ale na samych dupków trafiałam. No i stres też robił swoje.
    Było , minęło. Ale strasznie wspominam te czasy. Tak jak Paula - matura, to pikuś. A myślałam, że nic gorsszego spotkać nie może ;)

afrykanka lubi tę wiadomość

• JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka2014 wrote:
    Jagoodka,ale slodki piesio.. spanielek? Uwielbiam :) sliczna focia
    Seter irlandzki :)

karm3lka, kark, le'nutka lubią tę wiadomość

h84fkrhm4lz65cww.png
  • akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a ja uporałam się z wiadomościami że nie mam prawa rodzić wcześniej niż w terminie:P ale jaja będą jak urodzę np dziś w nocy:P

lo - chyba Ty pytałaś o to, czy można po czymś wywnioskować że np jutro się urodzi - w zasadzie nie można. Organizm kobiety i poród to są takie wielkie niewiadome że tu nic nie da się przepowiedzieć na pewno. Można gdybać, ale to tak jak ze wszystkim :)

Mycha - no co z tym porodem? Liczymy na Ciebie :)

Paula - a co to za koktajl położnych? Nigdy o nim nie słyszałam. Z czego się składa?

Io, mycha89 lubią tę wiadomość

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagoodkaK wrote:
    Seter irlandzki :)

i tak sliczny :)

JagoodkaK lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też się dziwię jak gin.może przewidzieć kiedy się urodzi ;) moja jedna i druga znajoma póki co w dwupaku. Jednej mówił lekarz, że do 11 sierpnia max.wytrzyma, dziś 18sty i nic :) , drugiej, że do 15go:) a bobas w brzusiu, także jak widać, natura wie i zrobi swoje

• JagoodkaK Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez bardzo sie ciesze, ze Nina bedzie miała kontakt ze zwierzetami od malego. Przynajmniej nue wyrosnie na nie czułego potwora krzywdzacego zwierzeta. Moja w tym glowa ;)

Tysia87, Fipsik lubią tę wiadomość

h84fkrhm4lz65cww.png
  • martusia86 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie słyszałam o koktajlu położnych
    Znam zasadę mocna sypana kawa, dobry seks :P, lewatywa, kąpiel...

relgh3715xtq0i4d.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula, ale ja też bez ciśnienia. Myślałam, że się zorientowałaś, że ja z tą środą czy piątkiem to sobie jaja robię. Tzn jakby się zdarzyło to super, ale nie będę z tego powodu przenosić mebli czy latać po schodach (których zresztą nie ma w okolicy). No i na pewno płakać nie będę :) Bo prawdę mówiąc to jak mi dziś gin powiedziała, że to może być tak szybko to cykor mnie obleciał i sobie pomyślałam, że nie jestem jeszcze gotowa na dziecko :P

Paula55, karm3lka lubią tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli możemy tu sobie planować ile chcemy a dzieciaczki i tak zrobią co chcą :P Szkoda, że nie da się tak ocenić czy do porodu jeszcze zostały dni czy tygodnie. Mnie 2 tygodnie temu powiedzieli, że muszę minimum 2 tyg wytrzymać. No i wytrzymałam i raczej się nie zanosi, żebym się miała wypakowywać. Jutro może się dowiem czegoś więcej.

A co do przyśpieszaczy to słyszałam jak położna w szpitalu mówiła dziewczynie, że podobno ananas też pomaga. Nie wiem czy to prawda. Ja na razie nic nie stosuję. Jak do 39 tyg nic się nie będzie działo to pewnie zacznę szukać :P

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Afrykanka trudne są testy teraz, to prawda, ale ja jestem zdania że można się ich nauczyć. Są pytania głupie typu jaki wymiar ma tablica rejestracyjna, ale w sumie tak jak pisałam - tego można się nauczyć na pamięć.
    Martusia86 spróbuję w przyszłym tyg tą mocną sypaną kawę :D
    Ja zdałam prawko za drugim razem, ale miałam więcej szczęścia niż umiejętności :P jeździć tak naprawdę nauczył mnie mąż i kilometry :)

• Io Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusia86 wrote:
    Ja też nie słyszałam o koktajlu położnych
    Znam zasadę mocna sypana kawa, dobry seks :P, lewatywa, kąpiel...

Lewatywa? :P

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • stardust87 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a w ogóle powiedzcie mi, wiecie może jak się pije tą herbatkę z liści malin, żeby macicę wzmocnić? Bo u mnie na opakowaniu nic nie ma.. W sensie ile herbaty na kubek, jak dużo w ciągu dnia można i w ogóle..

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no i witam sierpniówki :) życzę udanego pobytu u nas :)

karm3lka, Sylka, Sylka, Sylka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stardust, jak szybko, przecież jutro masz robić badania i z tego co pamiętam to 20.08, czyli pojutrze wybierałaś termin :P

Mycha, myślałam, że będę ci naraz gratki i życzenia składać, ale skoro taka sytuacja, to życzę wszystkiego najlepszego i... Żeby Marcelek jednak dziś wyszedł :P

Jagoodka, te psy są przepiękne, zawsze mi się podobały :)

mycha89 lubi tę wiadomość

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Stardust, jak szybko, przecież jutro masz robić badania i z tego co pamiętam to 20.08, czyli pojutrze wybierałaś termin :P

Mycha, myślałam, że będę ci naraz gratki i życzenia składać, ale skoro taka sytuacja, to życzę wszystkiego najlepszego i... Żeby Marcelek jednak dziś wyszedł :P

Jagoodka, te psy są przepiękne, zawsze mi się podobały :)
    ehehehe... no tak. taka cwaniara byłam, jak ten poród nie był realny. Bo serio mówiąc, to zakładałam, że przenoszę ciążę. Dziś mnie gin naprawdę przeraziła :P

kark lubi tę wiadomość

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusia, afrykanka ja nie wiem co w tym koktajlu sie zawiera (z tego co zakowodalam to byl olej rycynowy) ale co jeszcze to pojecia nie mam. Ta dziewczyna pisala ze polozna dala jej do picia miskture... Bole zaczely sie na wieczor w ten dzien, odszedl jej czop i urodzila nast dnia :) moze to tylko zbieg okolicznosci :P

O ananasie tez skyszalam ale ja juz kilka razy jadlam, pilam sok z niego wyciskany i jakos nie rodze- pic na wode :P

Stardust luzz :) ja tu mowie o ogolnym cisnieniu na porody :P bo takowy u nas panuje ;)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Martusia, afrykanka ja nie wiem co w tym koktajlu sie zawiera (z tego co zakowodalam to byl olej rycynowy) ale co jeszcze to pojecia nie mam. Ta dziewczyna pisala ze polozna dala jej do picia miskture... Bole zaczely sie na wieczor w ten dzien, odszedl jej czop i urodzila nast dnia :) moze to tylko zbieg okolicznosci :P

O ananasie tez skyszalam ale ja juz kilka razy jadlam, pilam sok z niego wyciskany i jakos nie rodze- pic na wode :P

Stardust luzz :) ja tu mowie o ogolnym cisnieniu na porody :P bo takowy u nas panuje ;)
    a to ciśnienie to chyba u każdych mamusiek się w połowie poprzedniego miesiąca pojawia, jak zaczynają się pierwsze maluchy wykluwać :) sierpniówki, u Was też było takie ciśnienie w połowie lipca na rodzenie?

Sylka lubi tę wiadomość

‹‹ 1623 1624 1625 1626 1627 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ