Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa prawko pierwszy raz zdawałam w 7 miesiącu ciąży i gość ewidentnie za to mnie uwalił, bo zadawał mi takie pytania, że ludzie egzaminowani obok otwierali usta ze zdziwienia.
Zadałam za drugim razem, ale tylko dlatego, że jak to gość powiedział bardzo fajnie, płynnie i pewnie jeżdżę. Bo wtedy kilka razy zapomniałam kierunkowskazu, a za to wielu moich znajomych oblało
Ach, zjadłam kolbę kukurydzy na gorąco i brzuch aż mi się uśmiecha
Mam pytanie czy któraś z was ma bóle ale tak jakby poziome, pomiędzy pępkiem a kością łonową? Bo mnie ostatnio często tam boli jakby na całej szerokości brzucha od lewej do prawej. I nie wiem czy coś się rozciąga czy problemy z trawieniem... ? -
AJEEEEEEEEEEEEEEEEEEE! SZYJA ZAMKNIĘTA, UFORMOWANA!!!!!!!!! Nie rodzę
Od razu babeczka mi pobrała posiew na GBSa
No i się utwierdziłam w przekonaniu, że lekarz, który będzie mi robił cc jest brzydko mówiąc pier*olnięty
Uroczyście witam sierpniowe mamusie 'spadochroniary'
Afrykanka - GRATULUJĘ prawka!Io, le'nutka, afrykanka, karm3lka, Kaarolina, Sylka, akuszerka89, kark, stardust87 lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-68923.png -
Paula ja robilam najpierw prawko w Polsce w 2011 na szybkiego, zeby zdazyc przed wyjazdem do RPA.
Wzielam nawet duzo dodatkowych godzin zeby sie dobrze przygotowac. Trafilam na takiego idiote, ze wywylokl mnie przez wszystkie ronda, krzyzowki, a skrzyzownaie w centrum ( zdawalam w Gorzowie WLKP) objezdzilam z kazdej strony. Zawsze miejsca gdzie bylo mnostwo tramwajow, autobusow….i co…po ok 50 min mnie oblal, bo mi sie dwa razy kierunkowzkaz wylaczyl ( zaznazcam ze byly to drogi jednokierunkowe z nakazem skretu w lewo, wiec nie stanowilam niebezpieczenstwa dla innych). Przed wyjsceim z auta tak mu nagadalam, raczej wykrzyczalam ze facet nie wiedzial co powiedziec. Z natury nie uzywam wulgaryzmow i nie podnosze glosu, ale w tym momencie to on sobie zasluzyl.
W RPA musialam sie przesatwic na ruch lewostronny, ale nie bylo ciezko.
Tutaj kobieta nawet na egzaminie byla rzeczowa ale bardzo mila.
Moja Emilie lubi jezdzic samochodem, zawsze jest spokojna
Dobra nie spamuje.
Kobietki ja mam z mezusiem uklad, ze za kazda ciaze moge sobie wybrac jakis drozszy prezentWiecie takie zadoscuczynienie za uzyczenie bobasowi mojego brzuszka
le'nutka, EmiBam lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny ten koktajl położnych to z koktsjlem Mołotowa mi się kojarzy:-D i jeszcze któraś z Was napisała, że położna podala miksture:-D to widzę taka czarownice jak gotuje w garze wywar z ogonów szczurzych i pazurów:-D nie wiem czemu mnie to tak rozbawilo.cos ze mną chyba w tej koncowce nie tak.ale chyba nie będę nic takiego pić,chyba, że mi lekarz zaleci
Paula55, magdzia26, stardust87, Patu lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-69041.png -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
stardust,betinka dziękujemy za powitanie- u Was dość ruchliwie na tym forum
trochę u was pobędziemy
betinka masz jeszcze czas na rodzenietakże odpoczywaj a szyjka sama zacznie się przygotowywać :p
No ja niby nie ufam tym herbatkom i miksturom ale im bliżej terminu tym bardziej zaczynam się denerwować kiedy to nastąpi i jak ja to przetrwamSylka lubi tę wiadomość
-
karm3lka wrote:stardust,betinka dziękujemy za powitanie- u Was dość ruchliwie na tym forum
trochę u was pobędziemy
betinka masz jeszcze czas na rodzenietakże odpoczywaj a szyjka sama zacznie się przygotowywać :p
No ja niby nie ufam tym herbatkom i miksturom ale im bliżej terminu tym bardziej zaczynam się denerwować kiedy to nastąpi i jak ja to przetrwam
Ja MUSZĘ zaciskać nogi dokladnie do 2.09. Szyjka ma być zamknięta na 4 spusty! Jeszcze 15 dni. Syf w domu jak cholera, remont rozgrzebany, a ja się boję sprzątać, żeby się młody nie katapultował jak się schylękarm3lka, Io, dba lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-68923.png -
Haha moje cisnienie na rodzenie nie jest jakies ukatywnione
Ja mam zawsze na wszytsko czas
Afrykanka ja mialam to samoa zdawalam w DG- jedno z najdebilńiejszych miast do jazdy
a takie kur* za przeproszeniem lecialy ze hoho
I tez sie w uk musialam przestawic na ruch lewostronnyale powiem ci ze tu mi sie jezdzi o niebo lepiej niz w Pl
mimo tej drugiej strony
O mksturze to ja napisalamtysia mam nadzoeje ze szczury sie w niej nie zawieraja hahha
ale stardust ponoc ma mysz w domu wiec jak cos moze zaczac warzenie dla calego watku
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2014, 21:31
-
Aja wpadam zobaczyc co sie dzieje
My mamy zaraz kolejna probe karmienia o 22.30 i mnie troche to przeraza...
Witam sierpniowe Mamusie
Nie uwierzycie ale mi brakuje brzuszka dzisiaj zlapalam sie na tym ze sie polozylam pokarmiwniu Krzysia i odslonilam brzuch i czekalam az dostane kopniaka to dopiero schiza jestkarm3lka, betinka, madiiiii, Io, akuszerka89, JagoodkaK, kark, stardust87, dba, Sylka, EmiBam lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
Karolina - a brzuch bardzo Ci się zmniejszył? Jestem ciekawa jak to będzie z moim bo czasami podobno nie widać różnicy i coś tak czuję, że u mnie się nie zmniejszy i będę tachać i brzuch i dziecko
a W tej chwili to już mi brzuchol między nogami wisi
Straciłam zdolność złączenia nóg
-
Jej, Karolina, aż ciężko mi uwierzyć, że Krzyś jest już poza brzuszkiem
Ja do swojego już tak się przyzwyczaiłam, że nie pamiętam, jak to było bez niego
Mnie dzisiaj ZUS wyprowadził nieco z równowagi. Oczywiście nie dostałam zasiłku po 30 dniach, więc dzwonię do nich. Pani mi powiedziała, że trwa postępowanie wyjaśniające prawo do świadczenia i powinnam już dostać od nich w tej sprawie 2 pisma z początku sierpnia, które oczywiście do mnie nie dotarły. Noszzzz...nie mam pojęcia co tam się dzieje! Któraś z Was miała podobną sytuację? Ile czasu ma ZUS na decyzję od momentu rozpoczęcia takiego postępowania?
♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
-
nick nieaktualnya mi właśnie znajoma stęka na fb
termin ma na 31go sierpnia. Ale dzisiaj ją takie bóle złapały i biegunka od samego rana, ze boi się co kolwiek jesc. Ogólnie jest wyczerpana. Powiedziałą, że nie miałaby siły rodzić..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2014, 21:51
-
nick nieaktualnymadiiiii wrote:Jej, Karolina, aż ciężko mi uwierzyć, że Krzyś jest już poza brzuszkiem
Ja do swojego już tak się przyzwyczaiłam, że nie pamiętam, jak to było bez niego
Mnie dzisiaj ZUS wyprowadził nieco z równowagi. Oczywiście nie dostałam zasiłku po 30 dniach, więc dzwonię do nich. Pani mi powiedziała, że trwa postępowanie wyjaśniające prawo do świadczenia i powinnam już dostać od nich w tej sprawie 2 pisma z początku sierpnia, które oczywiście do mnie nie dotarły. Noszzzz...nie mam pojęcia co tam się dzieje! Któraś z Was miała podobną sytuację? Ile czasu ma ZUS na decyzję od momentu rozpoczęcia takiego postępowania?
oj ja miałam przygody z ZUSem. Chyba na wyjaśnienie sprawy mają miesiąc. Ale to różnie bywa. nie wiem dokładnie. Do mnie pierwsze pismo przyszło w połowie czerwca, że trwa postępowanie. Ale mimo wszystko szybko poszło. Bo 17 lipca miałam zaległą kasę (należne za 2 miesiące zwolnienia) a potem 30 lipca dostałam za 3cie zwolnienie także nadrobili całe szczęście...Teraz czekam na przelew za zwolnienie od 30go lipca do 27go sierpnia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2014, 21:58
-
Afrykanka zuch dziewczyna! Gratulije:) teraz pochwal się jakie planujesz kupić autko?
Ja bym chętnie stosowała zasadę 3S-seks, seks, seks hehe ale mój coś się rozleniwil albo mu się nie podobam! Mogę się założyć ze mam największy brzuch na wrześniowkach, wiecie jak on smignal do przodu przez ostatni tydzień? Niedawno wioslowalam łódkę a wczoraj nie dałam podnieść tyłka żeby wyjść z samochodu i mój mąż zrobił zakupy (oczywiście połowy zapomniał pomimo listy, faceci!)...afrykanka, stardust87, EmiBam lubią tę wiadomość