WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prawko pierwszy raz zdawałam w 7 miesiącu ciąży i gość ewidentnie za to mnie uwalił, bo zadawał mi takie pytania, że ludzie egzaminowani obok otwierali usta ze zdziwienia.
    Zadałam za drugim razem, ale tylko dlatego, że jak to gość powiedział bardzo fajnie, płynnie i pewnie jeżdżę. Bo wtedy kilka razy zapomniałam kierunkowskazu, a za to wielu moich znajomych oblało :)

Ach, zjadłam kolbę kukurydzy na gorąco i brzuch aż mi się uśmiecha :P

Mam pytanie czy któraś z was ma bóle ale tak jakby poziome, pomiędzy pępkiem a kością łonową? Bo mnie ostatnio często tam boli jakby na całej szerokości brzucha od lewej do prawej. I nie wiem czy coś się rozciąga czy problemy z trawieniem... ?

• betinka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJEEEEEEEEEEEEEEEEEEE! SZYJA ZAMKNIĘTA, UFORMOWANA!!!!!!!!! Nie rodzę :):):)
    Od razu babeczka mi pobrała posiew na GBSa :)

No i się utwierdziłam w przekonaniu, że lekarz, który będzie mi robił cc jest brzydko mówiąc pier*olnięty ;)

Uroczyście witam sierpniowe mamusie 'spadochroniary' :):):)

Afrykanka - GRATULUJĘ prawka!

Io, le'nutka, afrykanka, karm3lka, Kaarolina, Sylka, akuszerka89, kark, stardust87 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • afrykanka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula ja robilam najpierw prawko w Polsce w 2011 na szybkiego, zeby zdazyc przed wyjazdem do RPA.
    Wzielam nawet duzo dodatkowych godzin zeby sie dobrze przygotowac. Trafilam na takiego idiote, ze wywylokl mnie przez wszystkie ronda, krzyzowki, a skrzyzownaie w centrum ( zdawalam w Gorzowie WLKP) objezdzilam z kazdej strony. Zawsze miejsca gdzie bylo mnostwo tramwajow, autobusow….i co…po ok 50 min mnie oblal, bo mi sie dwa razy kierunkowzkaz wylaczyl ( zaznazcam ze byly to drogi jednokierunkowe z nakazem skretu w lewo, wiec nie stanowilam niebezpieczenstwa dla innych). Przed wyjsceim z auta tak mu nagadalam, raczej wykrzyczalam ze facet nie wiedzial co powiedziec. Z natury nie uzywam wulgaryzmow i nie podnosze glosu, ale w tym momencie to on sobie zasluzyl.

W RPA musialam sie przesatwic na ruch lewostronny, ale nie bylo ciezko.
    Tutaj kobieta nawet na egzaminie byla rzeczowa ale bardzo mila.
    Moja Emilie lubi jezdzic samochodem, zawsze jest spokojna :)

Dobra nie spamuje.

Kobietki ja mam z mezusiem uklad, ze za kazda ciaze moge sobie wybrac jakis drozszy prezent :) Wiecie takie zadoscuczynienie za uzyczenie bobasowi mojego brzuszka ;)

le'nutka, EmiBam lubią tę wiadomość

1usat5od00spirqc.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ten koktajl położnych to z koktsjlem Mołotowa mi się kojarzy:-D i jeszcze któraś z Was napisała, że położna podala miksture:-D to widzę taka czarownice jak gotuje w garze wywar z ogonów szczurzych i pazurów:-D nie wiem czemu mnie to tak rozbawilo.cos ze mną chyba w tej koncowce nie tak.ale chyba nie będę nic takiego pić,chyba, że mi lekarz zaleci

Paula55, magdzia26, stardust87, Patu lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może ten koktajl właśnie działa jak lewatywa. :P Tak przeczyszcza, że aż poród wywołuje :P

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Sylka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprostowanie!!!
    Chodziło mi o zmywarkę SIEMENS!!! :D Jednak to prawda, że w ciąży mózg się zmniejsza :P

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki jeszcze raz dziewczyny za swoje opinie co do tych sprzętów AGD :) my będziemy jednak wybierać z 3 firm. Bosch, Siemens i whirlpool

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylka wrote:
    Sprostowanie!!!
    Chodziło mi o zmywarkę SIEMENS!!! :D Jednak to prawda, że w ciąży mózg się zmniejsza :P

oj tam oj tam :) zdarza się ;)

Sylka lubi tę wiadomość

• karm3lka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust,betinka dziękujemy za powitanie- u Was dość ruchliwie na tym forum :P trochę u was pobędziemy :P
    betinka masz jeszcze czas na rodzenie :) także odpoczywaj a szyjka sama zacznie się przygotowywać :p
    No ja niby nie ufam tym herbatkom i miksturom ale im bliżej terminu tym bardziej zaczynam się denerwować kiedy to nastąpi i jak ja to przetrwam :P

Sylka lubi tę wiadomość

2014 <3
    2017 <3
    'wizyta 13.12
    f2w3s65gs62rzre2.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W tym koktajlu jest też alkohol :/ poczytalam o nim i ja dziękuję za taka miksture :/

• betinka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karm3lka wrote:
    stardust,betinka dziękujemy za powitanie- u Was dość ruchliwie na tym forum :P trochę u was pobędziemy :P
    betinka masz jeszcze czas na rodzenie :) także odpoczywaj a szyjka sama zacznie się przygotowywać :p
    No ja niby nie ufam tym herbatkom i miksturom ale im bliżej terminu tym bardziej zaczynam się denerwować kiedy to nastąpi i jak ja to przetrwam :P

Ja MUSZĘ zaciskać nogi dokladnie do 2.09. Szyjka ma być zamknięta na 4 spusty! Jeszcze 15 dni. Syf w domu jak cholera, remont rozgrzebany, a ja się boję sprzątać, żeby się młody nie katapultował jak się schylę :D

karm3lka, Io, dba lubią tę wiadomość

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha moje cisnienie na rodzenie nie jest jakies ukatywnione :P
    Ja mam zawsze na wszytsko czas :)

Afrykanka ja mialam to samo :) a zdawalam w DG- jedno z najdebilńiejszych miast do jazdy :/ a takie kur* za przeproszeniem lecialy ze hoho :)
    I tez sie w uk musialam przestawic na ruch lewostronny :) ale powiem ci ze tu mi sie jezdzi o niebo lepiej niz w Pl :) mimo tej drugiej strony :)

O mksturze to ja napisalam :P tysia mam nadzoeje ze szczury sie w niej nie zawieraja hahha :) ale stardust ponoc ma mysz w domu wiec jak cos moze zaczac warzenie dla calego watku :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2014, 21:31

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aja wpadam zobaczyc co sie dzieje :) My mamy zaraz kolejna probe karmienia o 22.30 i mnie troche to przeraza...

Witam sierpniowe Mamusie :)

Nie uwierzycie ale mi brakuje brzuszka dzisiaj zlapalam sie na tym ze sie polozylam pokarmiwniu Krzysia i odslonilam brzuch i czekalam az dostane kopniaka to dopiero schiza jest :D

karm3lka, betinka, madiiiii, Io, akuszerka89, JagoodkaK, kark, stardust87, dba, Sylka, EmiBam lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • karm3lka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez sie zastanawiam jak to bedzie bez falujacego brzucha, ale nic chyba nie daje tyle radosci co taka mała Kruszynka :)

2014 <3
    2017 <3
    'wizyta 13.12
    f2w3s65gs62rzre2.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, tylko bez stresa, bo pogorszysz sprawę! Wyprodukuj mleko w mózgu i puść do cycków :)

madiiiii, le'nutka lubią tę wiadomość

• Io Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina - a brzuch bardzo Ci się zmniejszył? Jestem ciekawa jak to będzie z moim bo czasami podobno nie widać różnicy i coś tak czuję, że u mnie się nie zmniejszy i będę tachać i brzuch i dziecko :P a W tej chwili to już mi brzuchol między nogami wisi :P Straciłam zdolność złączenia nóg :P

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej, Karolina, aż ciężko mi uwierzyć, że Krzyś jest już poza brzuszkiem :) Ja do swojego już tak się przyzwyczaiłam, że nie pamiętam, jak to było bez niego :D

Mnie dzisiaj ZUS wyprowadził nieco z równowagi. Oczywiście nie dostałam zasiłku po 30 dniach, więc dzwonię do nich. Pani mi powiedziała, że trwa postępowanie wyjaśniające prawo do świadczenia i powinnam już dostać od nich w tej sprawie 2 pisma z początku sierpnia, które oczywiście do mnie nie dotarły. Noszzzz...nie mam pojęcia co tam się dzieje! Któraś z Was miała podobną sytuację? Ile czasu ma ZUS na decyzję od momentu rozpoczęcia takiego postępowania?

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mi właśnie znajoma stęka na fb :) termin ma na 31go sierpnia. Ale dzisiaj ją takie bóle złapały i biegunka od samego rana, ze boi się co kolwiek jesc. Ogólnie jest wyczerpana. Powiedziałą, że nie miałaby siły rodzić..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2014, 21:51

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madiiiii wrote:
    Jej, Karolina, aż ciężko mi uwierzyć, że Krzyś jest już poza brzuszkiem :) Ja do swojego już tak się przyzwyczaiłam, że nie pamiętam, jak to było bez niego :D

Mnie dzisiaj ZUS wyprowadził nieco z równowagi. Oczywiście nie dostałam zasiłku po 30 dniach, więc dzwonię do nich. Pani mi powiedziała, że trwa postępowanie wyjaśniające prawo do świadczenia i powinnam już dostać od nich w tej sprawie 2 pisma z początku sierpnia, które oczywiście do mnie nie dotarły. Noszzzz...nie mam pojęcia co tam się dzieje! Któraś z Was miała podobną sytuację? Ile czasu ma ZUS na decyzję od momentu rozpoczęcia takiego postępowania?

oj ja miałam przygody z ZUSem. Chyba na wyjaśnienie sprawy mają miesiąc. Ale to różnie bywa. nie wiem dokładnie. Do mnie pierwsze pismo przyszło w połowie czerwca, że trwa postępowanie. Ale mimo wszystko szybko poszło. Bo 17 lipca miałam zaległą kasę (należne za 2 miesiące zwolnienia) a potem 30 lipca dostałam za 3cie zwolnienie także nadrobili całe szczęście...Teraz czekam na przelew za zwolnienie od 30go lipca do 27go sierpnia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2014, 21:58

• Nelus Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Afrykanka zuch dziewczyna! Gratulije:) teraz pochwal się jakie planujesz kupić autko?

Ja bym chętnie stosowała zasadę 3S-seks, seks, seks hehe ale mój coś się rozleniwil albo mu się nie podobam! Mogę się założyć ze mam największy brzuch na wrześniowkach, wiecie jak on smignal do przodu przez ostatni tydzień? Niedawno wioslowalam łódkę a wczoraj nie dałam podnieść tyłka żeby wyjść z samochodu i mój mąż zrobił zakupy (oczywiście połowy zapomniał pomimo listy, faceci!)...

afrykanka, stardust87, EmiBam lubią tę wiadomość

201703012752.png
‹‹ 1624 1625 1626 1627 1628 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ