Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
tysia jestem jestem, biernie czytam ale jestem
a i zeby nie bylo jeszcze w dwupaku
weekend mialam zalatany to wesele to chrzciny wiec nue bylo czasu na nic. wypuscili mnie w piatek juz z dobrymi wynikami wiec moglam sobie pozwolic na troche szalenstwa
dzis powtorzylam badanie moczu - bialka brak juuuupiiii
nie wiem jak to sie stalo moze strach przed cc zadzialal? ale wazne ze jest ok
skurcze przepowiadajace sa nadal, doszly do tego jakies wycieki jakby sluzu ale bardziej wodnistego (nie czesto i nie duzo, jakbym popuscila hehe) poza tym u mnie ok
czekam na wizyte w czwartek, moze bedzie to jyz ostatnia bo bedzie to koniec 38tyg. ale albo bedzie tak jak przeczuwam od poczatku, czyli urodze na kobiec sierpnia albo przenosze
zabieram sie za porzadki.
i gratuluje naszym nowym mamusiom -
nick nieaktualnyPaula, ja też na luzie podchodzę
jeszcze!!! Jakoś lepiej mi z tym niż codziennie myśleć kiedy ,co i jak. A niech będzie niespodzianka. Jedyne co, to bardzo nie chciałabym porodu wywoływanego. Póki co cierpliwie czekam
U mnie co prawda 35 tydz. i w sumie nie wiadomo jak będę zachowywać za 2-3 tyg.pewnie też będę chciała już..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2014, 19:59
Paula55 lubi tę wiadomość
-
Mika28 widzisz, że nasze dziewczyny też zaczęły się szybko rozpakowywać, w pewnym momencie hurtem leciały, tylko my takie niedobitki zostałyśmy
Musimy czekać. Wszystko byłoby ok, gdybym lepiej się czuła. Ty zresztą też...
Co do sprzętu AGD ja mam wszystko z innej parafii - lodówka INDESIT, płyta i piekarnik MASTERCOOK, zmywarka BOSH. Ale to w domu w PL i teraz stoi nieużywane. Co mogę polecić z własnego doświadczenia - zmywarkę SIEMENSA. Kupiłam w NO i jestem baaardzo zadowolona, jest cichutka, ma odpowiednie programy, ma funkcję VarioSpeed i można przyspieszyć każdy programCenowo porównywalna do BOSHA a o niebo lepsza
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2014, 21:13
-
Witam nowe mamusie
U nas niby jeszcze trochę czasu zostało, ale jak widać też zaczynamy się niecierpliwić.
Co do lodówki to też mam Samsung i złego słowa nie mogę powiedziećPiecyk mam mastercooka i tego akurat nie polecam.
Sylka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMika 28 wrote:Lo Ja stosuje zasade 3S czyli seks spacer schody i gówno daje
Witamy nowe, a raczej starsze od nas mamusie, być może wrześniowe
Jak się ma dużo kasy to ze sprzętów Bosh, Siemens, Liebherr
Ja bym chciała jak Fipsik, a nawet dłużej, do 42 tygodnia
Stardust, to miałaś mini masaż, ja miałam przy rozwarciu 1,5 palca przez chyba minutę i poszło w ten sam dzień, ale nic nie krwawiłam. Chociaż może Ci puści, kto wie, trzeba jakoś ładnie ten tydzień zacząć
Mycha, jak tam prezent urodzinowy? Dalej uparcie w brzuchu?
Sylka lubi tę wiadomość
-
Kurde nie potrafię podejść do porodu na luzie, bo jednego już przenosiłam 2tyg. Nie chcę powtórki z rozrywki
Ale generalnie jestem szczęśliwa, że nie urodziłam wcześniej, w końcu już w 21tyg wylądowałam ze skurczami w szpitalu;ale niezłe byłyby jaja gdybym jeszcze przenosiłakurde nie mogę, bo kto mi dziecko będzie do szkoły zaprowadzać
toż ja się pod tą szkołę kulać będę
zapomniałam - Afrykanka gratulacje z okazji prawka, moja siostra dzisiaj zdała testy
Witam sierpniówkiWiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2014, 20:08
afrykanka, karm3lka, Sylka lubią tę wiadomość
-
Paula55 co mi po tym, że będę pisać, że chcę urodzić
wiadomo, że chcę przytulic mojego synka najlepiej za 5 minut:-) Ale wierzę w to, że mój organizm sam wybierze najlepszy moment.nie mam zamiaru firanek wieszać czy innych akrobacji robic, bo boję się, ze bardziej zaszkodze spadajac z drabiny, po drugie mi sie nie chcę
wyjdzie kiedy wyjdzie i tyle w tym temacie.A seks tak z musu też jakoś nie bardzo. Wiadomo jak nam się zachce to nie bedziemu od siebie uciekać, ale nie będę się na niego rzucać
No hela tak nie wolno robićtak sobie znikać z forum nie informując reszty brzuchatek.karny jeżyk dla Ciebie moje droga:-D
Majeczka2014 lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-69041.png -
Mycha - może za mało seksu?
Edit: A dziś mi mąż przyniósł z pracy te paski do ph. No i sprawdziłam te niby wody i pasek koloru nie zmienił. Na drugi nasikałam i też koloru nie zmienił. Jakaś lipaWiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2014, 20:10
-
Mam coś dla Was, jakość kiepska bo ciemno i tablet takie robi, ale przynajmniej widac jak Koniaczek opiekuje się siostrzyczką.
Majeczka2014, Io, Paula55, BlackLuna, dba, karm3lka, Tysia87, afrykanka, Fipsik, akuszerka89, stardust87, kark, betinka, Ewi25, verynice, le'nutka, Kaarolina, Sylka, nenka, Nelus lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Tysia ja to samo
ja to nawet zaciskam nogi bo 37 tydz to nie 40
3 tyg to wielka roznica
Mojego Miska odstawilam od "korytka" do przyszlego tyg przynajmńiej bo troche sie boje ze zaszalejemy i sie zacznie
Przenosic chyba nikt nie chce ale cisnac tez nie bede
Co do sprzetu to lodowe mamy Indesit - polecam szczeze
Pralke mamy beco - ale najprostsza wiec szalu ni maale pierze spoko (o ile sie nie przedobrzy z platkami haha )
Moj Misko wlasnie szuka mi bujanego fotelachyba kupi ten co wczoraj wrzucilam
bedzie pasowal do mebelkow
I nawet mi fundniechcoc nalegalam ze sama sobi kupie hihi
-
a ja własnie zaliczyłam drzemkę i dalej mi sie chce spac
tylko obudziła mnie cholerna kolka przy oddychaniu chyba mam tam juz wszystko tak skompresowane ze zaczyna sie buntować i normalnie jak jakiś stary gruchot zaczynam funkcjonować
cześć sierpnioweczki :)u nas miejsca dużo, a ze my gościnne kobitki to zapraszamy, zapraszamy więcej dzieciaczków do oglądania będzie bo w takim razie foteczki jak juz się dwupaki wyklują do nas tez obowiązkowo poproszę
ja tam tez sie nie spieszę jakoś z porodemaczkolwiek wolałabym nie przenosić jeśli mogę mieć takie pobożne życzenie
coś czuje ze moja mała to sie wykluje miedzy 5 a 12.09
karm3lka, Sylka lubią tę wiadomość
-
Ze sprzetu AGD co ja moge polecic to tez Bosh, siemens i samsung. Mam pralke z samsunga (2,5 roku) i jak na razie bardzo dobrze sie sprawuje. Wczesniej mialam zmywarke Bosha ( jak mieszkalam w Szwajcarii) i byla super. Byla produkcjii niemieckiej. ( Nie mam pojecia czy kraj produkcjii ma znaczenie).
Co do porodu, ja sie nie spiesze, che aby dzidzius doczekal do 19 wrzesnia. Ja i maz juz sie na to psychicznie nastawilismy
Dzieki Paula i dba , kamien spadl mi z serca jak zdalam. Strasznie sie balam, ze nie zdaze przed porodem.
Dba ja slyszalam, ze teraz testy w Polsce zdac to prawdziwy wyczyn. Podobno sa bardzo trudne, a pytania sa czasmi z kosmosu. -
kark wrote:
Ja bym chciała jak Fipsik, a nawet dłużej, do 42 tygodnia
E, żebym ja tak nie przenosiłaZacznę marudzić w 39 tyg że już chcęęęęę.. ale to wg mnie idealny moment. Dziecko w pełni już ukształtowane, donoszone. Mózg duży, płuca sprawne. A znów przed terminem, więc mniej dni męczących dla mnie
-
Witam nowe mamusie
Ja dzisiaj tylko jem i śpię chyba ta pogoda tak na mnie wpływa a co do jedzenia jeszcze nigdy nie pochłaniałam dziennie takiej ilości kalorii masakra jak ciąża zmienia organizm i jego potrzeby.
Ps. ja lubie swój brzuszek i tak moge jeszcze sobie z nim chodzić 2 tyg. może już nigdy nie bede w ciąży i na pewno bedzie mi go brakować tej niezwykłej więzi jaką mam z synkiem która należy tylko do mnie...