WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • hela Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tysia jestem jestem, biernie czytam ale jestem ;) a i zeby nie bylo jeszcze w dwupaku ;) weekend mialam zalatany to wesele to chrzciny wiec nue bylo czasu na nic. wypuscili mnie w piatek juz z dobrymi wynikami wiec moglam sobie pozwolic na troche szalenstwa ;) dzis powtorzylam badanie moczu - bialka brak juuuupiiii :) nie wiem jak to sie stalo moze strach przed cc zadzialal? ale wazne ze jest ok ;) skurcze przepowiadajace sa nadal, doszly do tego jakies wycieki jakby sluzu ale bardziej wodnistego (nie czesto i nie duzo, jakbym popuscila hehe) poza tym u mnie ok :) czekam na wizyte w czwartek, moze bedzie to jyz ostatnia bo bedzie to koniec 38tyg. ale albo bedzie tak jak przeczuwam od poczatku, czyli urodze na kobiec sierpnia albo przenosze ;) zabieram sie za porzadki.

i gratuluje naszym nowym mamusiom :)

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja kolejne prasowanko machnelam :)
    Jeszcze 3 zostaly :) torbe mooooze na koniec tyg spakuje :P

Afrykanka tyle razy mialam pisac i zawsze zapomnialam - GRATKI z okazji zdania prawka!!! :)

afrykanka lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, ja też na luzie podchodzę :) jeszcze!!! Jakoś lepiej mi z tym niż codziennie myśleć kiedy ,co i jak. A niech będzie niespodzianka. Jedyne co, to bardzo nie chciałabym porodu wywoływanego. Póki co cierpliwie czekam :)

U mnie co prawda 35 tydz. i w sumie nie wiadomo jak będę zachowywać za 2-3 tyg. :) pewnie też będę chciała już..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2014, 19:59

Paula55 lubi tę wiadomość

• Sylka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika28 widzisz, że nasze dziewczyny też zaczęły się szybko rozpakowywać, w pewnym momencie hurtem leciały, tylko my takie niedobitki zostałyśmy ;)
    Musimy czekać. Wszystko byłoby ok, gdybym lepiej się czuła. Ty zresztą też...

Co do sprzętu AGD ja mam wszystko z innej parafii - lodówka INDESIT, płyta i piekarnik MASTERCOOK, zmywarka BOSH. Ale to w domu w PL i teraz stoi nieużywane. Co mogę polecić z własnego doświadczenia - zmywarkę SIEMENSA. Kupiłam w NO i jestem baaardzo zadowolona, jest cichutka, ma odpowiednie programy, ma funkcję VarioSpeed i można przyspieszyć każdy program :) Cenowo porównywalna do BOSHA a o niebo lepsza :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2014, 21:13

f2w39jcgqwt6nja8.png
    relg3e5e7k7mhx6f.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe mamusie :) U nas niby jeszcze trochę czasu zostało, ale jak widać też zaczynamy się niecierpliwić. :)

Co do lodówki to też mam Samsung i złego słowa nie mogę powiedzieć :) Piecyk mam mastercooka i tego akurat nie polecam.

Sylka lubi tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika 28 wrote:
    Lo Ja stosuje zasade 3S czyli seks spacer schody i gówno daje :P
    Mika, u mnie się mówi seks, schody i sprzątanie, może temu Ci nie idzie :P :D

Witamy nowe, a raczej starsze od nas mamusie, być może wrześniowe ;)

Jak się ma dużo kasy to ze sprzętów Bosh, Siemens, Liebherr :)

Ja bym chciała jak Fipsik, a nawet dłużej, do 42 tygodnia :D

Stardust, to miałaś mini masaż, ja miałam przy rozwarciu 1,5 palca przez chyba minutę i poszło w ten sam dzień, ale nic nie krwawiłam. Chociaż może Ci puści, kto wie, trzeba jakoś ładnie ten tydzień zacząć ;)

Mycha, jak tam prezent urodzinowy :)? Dalej uparcie w brzuchu?

Sylka lubi tę wiadomość

• dba Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde nie potrafię podejść do porodu na luzie, bo jednego już przenosiłam 2tyg. Nie chcę powtórki z rozrywki :/
    Ale generalnie jestem szczęśliwa, że nie urodziłam wcześniej, w końcu już w 21tyg wylądowałam ze skurczami w szpitalu;ale niezłe byłyby jaja gdybym jeszcze przenosiła :O kurde nie mogę, bo kto mi dziecko będzie do szkoły zaprowadzać :/ toż ja się pod tą szkołę kulać będę :P
    zapomniałam - Afrykanka gratulacje z okazji prawka, moja siostra dzisiaj zdała testy :)
    Witam sierpniówki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2014, 20:08

afrykanka, karm3lka, Sylka lubią tę wiadomość

• Tysia87 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 co mi po tym, że będę pisać, że chcę urodzić:-) wiadomo, że chcę przytulic mojego synka najlepiej za 5 minut:-) Ale wierzę w to, że mój organizm sam wybierze najlepszy moment.nie mam zamiaru firanek wieszać czy innych akrobacji robic, bo boję się, ze bardziej zaszkodze spadajac z drabiny, po drugie mi sie nie chcę:-) wyjdzie kiedy wyjdzie i tyle w tym temacie.A seks tak z musu też jakoś nie bardzo. Wiadomo jak nam się zachce to nie bedziemu od siebie uciekać, ale nie będę się na niego rzucać:-D
    No hela tak nie wolno robić;-) tak sobie znikać z forum nie informując reszty brzuchatek.karny jeżyk dla Ciebie moje droga:-D

Majeczka2014 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • mycha89 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalej :'-(

Marcel <3
    relg2n0asfzml2iz.png>

03.08.2017 <3
    w57vyx8d6u4jt6s0.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha - może za mało seksu? ;)

Edit: A dziś mi mąż przyniósł z pracy te paski do ph. No i sprawdziłam te niby wody i pasek koloru nie zmienił. Na drugi nasikałam i też koloru nie zmienił. Jakaś lipa :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2014, 20:10

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • mycha89 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To na pewno.. już nie pamiętam co to jest... Ale na samą myśl wszystko mnie boli...

Marcel <3
    relg2n0asfzml2iz.png>

03.08.2017 <3
    w57vyx8d6u4jt6s0.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam coś dla Was, jakość kiepska bo ciemno i tablet takie robi, ale przynajmniej widac jak Koniaczek opiekuje się siostrzyczką.
    etytsk.jpg

Majeczka2014, Io, Paula55, BlackLuna, dba, karm3lka, Tysia87, afrykanka, Fipsik, akuszerka89, stardust87, kark, betinka, Ewi25, verynice, le'nutka, Kaarolina, Sylka, nenka, Nelus lubią tę wiadomość

h84fkrhm4lz65cww.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagoodka,ale slodki piesio.. spanielek? Uwielbiam :) sliczna focia

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia ja to samo :) ja to nawet zaciskam nogi bo 37 tydz to nie 40 :) 3 tyg to wielka roznica :)
    Mojego Miska odstawilam od "korytka" do przyszlego tyg przynajmńiej bo troche sie boje ze zaszalejemy i sie zacznie :/
    Przenosic chyba nikt nie chce ale cisnac tez nie bede :)

Co do sprzetu to lodowe mamy Indesit - polecam szczeze :)
    Pralke mamy beco - ale najprostsza wiec szalu ni ma :) ale pierze spoko (o ile sie nie przedobrzy z platkami haha ) ;)

Moj Misko wlasnie szuka mi bujanego fotela :) chyba kupi ten co wczoraj wrzucilam ;) bedzie pasowal do mebelkow :)
    I nawet mi fundnie ;) chcoc nalegalam ze sama sobi kupie hihi :P

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• BlackLuna Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja własnie zaliczyłam drzemkę i dalej mi sie chce spac :P
    tylko obudziła mnie cholerna kolka przy oddychaniu chyba mam tam juz wszystko tak skompresowane ze zaczyna sie buntować i normalnie jak jakiś stary gruchot zaczynam funkcjonować :P

cześć sierpnioweczki :)u nas miejsca dużo, a ze my gościnne kobitki to zapraszamy, zapraszamy więcej dzieciaczków do oglądania będzie bo w takim razie foteczki jak juz się dwupaki wyklują do nas tez obowiązkowo poproszę :)

ja tam tez sie nie spieszę jakoś z porodem :P aczkolwiek wolałabym nie przenosić jeśli mogę mieć takie pobożne życzenie :) coś czuje ze moja mała to sie wykluje miedzy 5 a 12.09 :)

karm3lka, Sylka lubią tę wiadomość

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • Io Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha, może tatuś musi z Marcelem pogadać? Mój syn słucha tatusia.

mycha89 lubi tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • afrykanka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ze sprzetu AGD co ja moge polecic to tez Bosh, siemens i samsung. Mam pralke z samsunga (2,5 roku) i jak na razie bardzo dobrze sie sprawuje. Wczesniej mialam zmywarke Bosha ( jak mieszkalam w Szwajcarii) i byla super. Byla produkcjii niemieckiej. ( Nie mam pojecia czy kraj produkcjii ma znaczenie).

Co do porodu, ja sie nie spiesze, che aby dzidzius doczekal do 19 wrzesnia. Ja i maz juz sie na to psychicznie nastawilismy :)

Dzieki Paula i dba , kamien spadl mi z serca jak zdalam. Strasznie sie balam, ze nie zdaze przed porodem.

Dba ja slyszalam, ze teraz testy w Polsce zdac to prawdziwy wyczyn. Podobno sa bardzo trudne, a pytania sa czasmi z kosmosu.

1usat5od00spirqc.png
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jagoodka, super fotka a piesio cudny!

JagoodkaK lubi tę wiadomość

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:

Ja bym chciała jak Fipsik, a nawet dłużej, do 42 tygodnia :D

E, żebym ja tak nie przenosiła :P Zacznę marudzić w 39 tyg że już chcęęęęę.. ale to wg mnie idealny moment. Dziecko w pełni już ukształtowane, donoszone. Mózg duży, płuca sprawne. A znów przed terminem, więc mniej dni męczących dla mnie :D

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • martusia86 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe mamusie
    Ja dzisiaj tylko jem i śpię chyba ta pogoda tak na mnie wpływa a co do jedzenia jeszcze nigdy nie pochłaniałam dziennie takiej ilości kalorii masakra jak ciąża zmienia organizm i jego potrzeby.
    Ps. ja lubie swój brzuszek i tak moge jeszcze sobie z nim chodzić 2 tyg. może już nigdy nie bede w ciąży i na pewno bedzie mi go brakować tej niezwykłej więzi jaką mam z synkiem która należy tylko do mnie...

relgh3715xtq0i4d.png
‹‹ 1622 1623 1624 1625 1626 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ