WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • ofcooo Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noo i torba prawie spakowana - jeszcze będę musiała parę rzeczy dokupić a trochę spakowac tuż przed wyjazdem do szpitala.

zaczęłam od walizki takiej "do samolotu" - zmieściłam tam pieluchy tetrowe + 1 paczkę pieluch papmers + 2 paczki podpasek bella mama i koniec LOL :))

wiec musiałąm przepakować do większej walizy, którą zabierałam na 2 tygodniowy wyjazd - nie ma innej opcji. Nie jest az tak naładowana, ale wolę mieć jedna torbę niż dwie ;)

zem3h371xcq8c2sz.png
    qdkkwn15frnb311v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus, jakie nie podobam!!!! Proszę Cię :) mój to by taką schrupał, nawet w ciąży :P heheehe

Wydaje mi się, że niekórzy faceci mają blokadę. Mój też raczej uważny. Coś sobie ubzdurał w głowie :)

Nelus lubi tę wiadomość

• madiiiii Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Majeczka. Czyli jest nadzieja, że nie będzie aż tak źle...Ehh, myślałam, że będę w spokoju oczekiwać na poród, a oni w tym ZUS-ie coś wymyślają. Najgorsze, że nie doszły do mnie żadne pisma, z początku sierpnia i nie mam pojęcia co tam się w ogóle dzieje. A poza informacją o postępowaniu, było coś jeszcze w tym piśmie?

Majeczka2014 wrote:
    oj ja miałam przygody z ZUSem. Chyba na wyjaśnienie sprawy mają miesiąc. Ale to różnie bywa. nie wiem dokładnie. Do mnie pierwsze pismo przyszło w połowie czerwca, że trwa postępowanie. Ale mimo wszystko szybko poszło. Bo 17 lipca miałam zaległą kasę (należne za 2 miesiące zwolnienia) a potem 30 lipca dostałam za 3cie zwolnienie także nadrobili całe szczęście...Teraz czekam na przelew za zwolnienie od 30go lipca do 27go sierpnia.

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • mycha89 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madiiiii wrote:
    Jej, Karolina, aż ciężko mi uwierzyć, że Krzyś jest już poza brzuszkiem :) Ja do swojego już tak się przyzwyczaiłam, że nie pamiętam, jak to było bez niego :D

Mnie dzisiaj ZUS wyprowadził nieco z równowagi. Oczywiście nie dostałam zasiłku po 30 dniach, więc dzwonię do nich. Pani mi powiedziała, że trwa postępowanie wyjaśniające prawo do świadczenia i powinnam już dostać od nich w tej sprawie 2 pisma z początku sierpnia, które oczywiście do mnie nie dotarły. Noszzzz...nie mam pojęcia co tam się dzieje! Któraś z Was miała podobną sytuację? Ile czasu ma ZUS na decyzję od momentu rozpoczęcia takiego postępowania?

ja tak miałam. 2 miesiące. Spłacają potem wszystko.

madiiiii lubi tę wiadomość

Marcel <3
    relg2n0asfzml2iz.png>

03.08.2017 <3
    w57vyx8d6u4jt6s0.png
  • karm3lka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ofcoo to ja jeszcze się nie spakowałam, codziennie powtarzam że to zrobię :P i pakuję jedną większą torbę na kółkach, mam nadzieję że starczy miejsca :p

Mój M. jakoś chętny na tą teorię 3S - seks, seks , seks ( gorzej ze mną :P )

verynice lubi tę wiadomość

2014 <3
    2017 <3
    'wizyta 13.12
    f2w3s65gs62rzre2.png
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, też miałam nadzieję zmieścić się w jedną torbę ;) Ostatecznie biorę jedną sportową na rzeczy malutkiej + drugą - o dziwo mniejszą :P - na swoje.
    ofcooo wrote:
    noo i torba prawie spakowana - jeszcze będę musiała parę rzeczy dokupić a trochę spakowac tuż przed wyjazdem do szpitala.

zaczęłam od walizki takiej "do samolotu" - zmieściłam tam pieluchy tetrowe + 1 paczkę pieluch papmers + 2 paczki podpasek bella mama i koniec LOL :))

wiec musiałąm przepakować do większej walizy, którą zabierałam na 2 tygodniowy wyjazd - nie ma innej opcji. Nie jest az tak naładowana, ale wolę mieć jedna torbę niż dwie ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madiiiii wrote:
    Dzięki Majeczka. Czyli jest nadzieja, że nie będzie aż tak źle...Ehh, myślałam, że będę w spokoju oczekiwać na poród, a oni w tym ZUS-ie coś wymyślają. Najgorsze, że nie doszły do mnie żadne pisma, z początku sierpnia i nie mam pojęcia co tam się w ogóle dzieje. A poza informacją o postępowaniu, było coś jeszcze w tym piśmie?

Ale to dziwne, że nic nie przyszło?! W takim razie to ich wina, bo oni mająobowiązek wysłać. Chyba, że przyszły pismo do miejsca Twojej pracy a Cię nikt nie ponformował? No nie wiem? W moim przypadku było tak, że t samo pismo ja dostalam i to samo pracodawca. Pierwsze pismo przyszlo,ze trwa postępowanie wyjaśniające. Potem za tydzień, czy dwa przyszło pismo o kontroli, co potrzeba zeby zlozyc do nich. Pracodawca się tym zajął. Sporo tych dokumentów było. No i po tygodniu od zlozenia dokumentow przez pracodawce pieniadze mialam na koncie. A i w ubieglym tygodniu-dopiero!!!- wyslali mi pismo o decyzji. A kaske mialam miesiac wczesniej juzna koncie

• Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dwa miesiące kochana :-/ ja jestem w trakcie i u mnie dwa miesiące kończą sie 4 września wiec do tego czasu powinnam otrzymać decyzje az boje sie tam dzwonić i ich pospieszac bo ich decyzje mogą byc rożne łącznie z obniżeniem pensji lub wykluczeniem z objęcia ubez.

madiiiii wrote:
    Jej, Karolina, aż ciężko mi uwierzyć, że Krzyś jest już poza brzuszkiem :) Ja do swojego już tak się przyzwyczaiłam, że nie pamiętam, jak to było bez niego :D

Mnie dzisiaj ZUS wyprowadził nieco z równowagi. Oczywiście nie dostałam zasiłku po 30 dniach, więc dzwonię do nich. Pani mi powiedziała, że trwa postępowanie wyjaśniające prawo do świadczenia i powinnam już dostać od nich w tej sprawie 2 pisma z początku sierpnia, które oczywiście do mnie nie dotarły. Noszzzz...nie mam pojęcia co tam się dzieje! Któraś z Was miała podobną sytuację? Ile czasu ma ZUS na decyzję od momentu rozpoczęcia takiego postępowania?

atdci09kamv7205a.png
  • mycha89 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Stardust, jak szybko, przecież jutro masz robić badania i z tego co pamiętam to 20.08, czyli pojutrze wybierałaś termin :P

Mycha, myślałam, że będę ci naraz gratki i życzenia składać, ale skoro taka sytuacja, to życzę wszystkiego najlepszego i... Żeby Marcelek jednak dziś wyszedł :P

Jagoodka, te psy są przepiękne, zawsze mi się podobały :)

A dziękuję za życzenia;) Już nie ma nijak szans,że dziś wyjdzie... Chciałabym tylko jutro na wizycie powiedzieć prawdę ginowi,że nie biorę tej jego luteiny, nie leżę, a wręcz latam od kilku dni po ślubach, grillach i oknach i gdzie tu się ma jego rychły poród?! Przykro mi,że Was zawiodłam, rozczarowałam niestety siebie, ale trudno... Do terminu OM i tak mam 20dni, do USG 13 to jakoś dam radę.... chlip...

Marcel <3
    relg2n0asfzml2iz.png>

03.08.2017 <3
    w57vyx8d6u4jt6s0.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karm3lka wrote:
    ofcoo to ja jeszcze się nie spakowałam, codziennie powtarzam że to zrobię :P i pakuję jedną większą torbę na kółkach, mam nadzieję że starczy miejsca :p

Mój M. jakoś chętny na tą teorię 3S - seks, seks , seks ( gorzej ze mną :P )

Może dlatego jeszcze nie urodziłaś? Córeczka czeka aż mamusia będzie gotowa. ;)
    My się śmiejemy, że Kubuś nie wyjdzie póki nie skończymy literek. Mamy już cały napis tylko musimy kreseczkę nad S dorobić. Tylko, że jakoś się zebrać nie możemy.

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ja Wam wspolczuje,ze tyle czekacie. Ciekawe od czego to zalezy bo u mnie naprawde wszystko szybko poszlo. Mimo,ze mi sie strasznie ciagnal czas bo pieniazki byly potrzebne. Ale jak juz wyslali to wielka ulga :)

• Szonka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io wrote:
    A może ten koktajl właśnie działa jak lewatywa. :P Tak przeczyszcza, że aż poród wywołuje :P
    Dokladnie tak jest! tylko lewatywa przeczysci cie raz a po koktajlu czysci kilka godzin.

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi kobieta w Zusie powiedziała ze jakbym rok pracowała to nie byłoby rozmowy a ze po trzech czy czterech miesiącach poszłam na zwolnienie to co innego... :-/ i ze takich przypadków maja mnóstwo do sprawdzenia dlatego tyle czasu maja na wydanie decyzji...

atdci09kamv7205a.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka wrote:
    Dokladnie tak jest! tylko lewatywa przeczysci cie raz a po koktajlu czysci kilka godzin.

To ja tak mam i bez koktajlu bo od 3 tygodni mam problemy z żołądkiem i do tej pory nie urodziłam więc nie wierzę w takie bajki :P Co prawda szyjka się skróciła i rozwarcie zrobiło, a jak jest teraz to dowiem się jutro.

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie spakowana ale pomalu zmierzam w tym kierunku haha :)
    Moze do pt sie wyrobie :)

Co wam powiem...moje dziecko oszalalo. Takich rzeczy to nie robil jeszcze. Mianowicie moj syn osobisty zdolal kopnac mnie w cycka!!! Nawet moj T to widzial i czul :P
    Powiedzcie mi jak to mozliwe (a cyce mam raczej male i nie wiszace) ze on wyladowal noge tak jak by nad zebro i mnie kopnaj w spod piersi???!!!!

stardust87, dba, EmiBam lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, no takiego czegos nie slyszalam ;)
    mnie najwyzej to kopie/rozpycha sie po zebrach, czuje taki silny ucisk i brak tchu.

• madiiiii Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki kochane! :) Ehh, oby wszystko dobrze się skończyło, bo poczułam dzisiaj, że tracę grunt pod nogami. Bardzo bym nie chciała, żeby mój mąż musiał sam spłacać kredyt.
    mycha89 wrote:
    ja tak miałam. 2 miesiące. Spłacają potem wszystko.

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja myslalam ze padne!!! No takie jaja robi ze szok.
    Moj T siedzial i normalnie widzial jego noge jak wedruje do gory i dup!!!
    A tak sie rzuca jak by go ktos łaskotal albo co....

karm3lka lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie martwcie się dziewczyny. Prędzej czy pozniej sie wszystko wyjasni na wasza korzysc. Co oni maja sie czepiac do ciezarnej. Jedynie tylko ta niecierplwosc i czekanie najgorsze...

• Nelus Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha tego jeszcze nie było, padłam :D Paula przyznaj się ze masz takie zwisy do pępka :p hehehe
    Wiecie że ja jeszcze nigdy nie czułam kopniakow w zebra? Moja mała ma nóżki raz po lewej raz po prawej stronie na wysokości pępka. Za to czuje straszny ból w pochwie!!!

Co do mikstur to nigdy bym sama sobie nie podała, kto wie jakbym na to zareagowała. Wole żeby wszystko samo się rozkrecilo

Paula55, stardust87 lubią tę wiadomość

201703012752.png
‹‹ 1625 1626 1627 1628 1629 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ