Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • ofcooo Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    noo i torba prawie spakowana - jeszcze będę musiała parę rzeczy dokupić a trochę spakowac tuż przed wyjazdem do szpitala.

zaczęłam od walizki takiej "do samolotu" - zmieściłam tam pieluchy tetrowe + 1 paczkę pieluch papmers + 2 paczki podpasek bella mama i koniec LOL :))

wiec musiałąm przepakować do większej walizy, którą zabierałam na 2 tygodniowy wyjazd - nie ma innej opcji. Nie jest az tak naładowana, ale wolę mieć jedna torbę niż dwie ;)

zem3h371xcq8c2sz.png
    qdkkwn15frnb311v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus, jakie nie podobam!!!! Proszę Cię :) mój to by taką schrupał, nawet w ciąży :P heheehe

Wydaje mi się, że niekórzy faceci mają blokadę. Mój też raczej uważny. Coś sobie ubzdurał w głowie :)

Nelus lubi tę wiadomość

• madiiiii Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Majeczka. Czyli jest nadzieja, że nie będzie aż tak źle...Ehh, myślałam, że będę w spokoju oczekiwać na poród, a oni w tym ZUS-ie coś wymyślają. Najgorsze, że nie doszły do mnie żadne pisma, z początku sierpnia i nie mam pojęcia co tam się w ogóle dzieje. A poza informacją o postępowaniu, było coś jeszcze w tym piśmie?

Majeczka2014 wrote:
    oj ja miałam przygody z ZUSem. Chyba na wyjaśnienie sprawy mają miesiąc. Ale to różnie bywa. nie wiem dokładnie. Do mnie pierwsze pismo przyszło w połowie czerwca, że trwa postępowanie. Ale mimo wszystko szybko poszło. Bo 17 lipca miałam zaległą kasę (należne za 2 miesiące zwolnienia) a potem 30 lipca dostałam za 3cie zwolnienie także nadrobili całe szczęście...Teraz czekam na przelew za zwolnienie od 30go lipca do 27go sierpnia.

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • mycha89 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madiiiii wrote:
    Jej, Karolina, aż ciężko mi uwierzyć, że Krzyś jest już poza brzuszkiem :) Ja do swojego już tak się przyzwyczaiłam, że nie pamiętam, jak to było bez niego :D

Mnie dzisiaj ZUS wyprowadził nieco z równowagi. Oczywiście nie dostałam zasiłku po 30 dniach, więc dzwonię do nich. Pani mi powiedziała, że trwa postępowanie wyjaśniające prawo do świadczenia i powinnam już dostać od nich w tej sprawie 2 pisma z początku sierpnia, które oczywiście do mnie nie dotarły. Noszzzz...nie mam pojęcia co tam się dzieje! Któraś z Was miała podobną sytuację? Ile czasu ma ZUS na decyzję od momentu rozpoczęcia takiego postępowania?

ja tak miałam. 2 miesiące. Spłacają potem wszystko.

madiiiii lubi tę wiadomość

Marcel <3
    relg2n0asfzml2iz.png>

03.08.2017 <3
    w57vyx8d6u4jt6s0.png
  • karm3lka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ofcoo to ja jeszcze się nie spakowałam, codziennie powtarzam że to zrobię :P i pakuję jedną większą torbę na kółkach, mam nadzieję że starczy miejsca :p

Mój M. jakoś chętny na tą teorię 3S - seks, seks , seks ( gorzej ze mną :P )

verynice lubi tę wiadomość

2014 <3
    2017 <3
    'wizyta 13.12
    f2w3s65gs62rzre2.png
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, też miałam nadzieję zmieścić się w jedną torbę ;) Ostatecznie biorę jedną sportową na rzeczy malutkiej + drugą - o dziwo mniejszą :P - na swoje.
    ofcooo wrote:
    noo i torba prawie spakowana - jeszcze będę musiała parę rzeczy dokupić a trochę spakowac tuż przed wyjazdem do szpitala.

zaczęłam od walizki takiej "do samolotu" - zmieściłam tam pieluchy tetrowe + 1 paczkę pieluch papmers + 2 paczki podpasek bella mama i koniec LOL :))

wiec musiałąm przepakować do większej walizy, którą zabierałam na 2 tygodniowy wyjazd - nie ma innej opcji. Nie jest az tak naładowana, ale wolę mieć jedna torbę niż dwie ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madiiiii wrote:
    Dzięki Majeczka. Czyli jest nadzieja, że nie będzie aż tak źle...Ehh, myślałam, że będę w spokoju oczekiwać na poród, a oni w tym ZUS-ie coś wymyślają. Najgorsze, że nie doszły do mnie żadne pisma, z początku sierpnia i nie mam pojęcia co tam się w ogóle dzieje. A poza informacją o postępowaniu, było coś jeszcze w tym piśmie?

Ale to dziwne, że nic nie przyszło?! W takim razie to ich wina, bo oni mająobowiązek wysłać. Chyba, że przyszły pismo do miejsca Twojej pracy a Cię nikt nie ponformował? No nie wiem? W moim przypadku było tak, że t samo pismo ja dostalam i to samo pracodawca. Pierwsze pismo przyszlo,ze trwa postępowanie wyjaśniające. Potem za tydzień, czy dwa przyszło pismo o kontroli, co potrzeba zeby zlozyc do nich. Pracodawca się tym zajął. Sporo tych dokumentów było. No i po tygodniu od zlozenia dokumentow przez pracodawce pieniadze mialam na koncie. A i w ubieglym tygodniu-dopiero!!!- wyslali mi pismo o decyzji. A kaske mialam miesiac wczesniej juzna koncie

• Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dwa miesiące kochana :-/ ja jestem w trakcie i u mnie dwa miesiące kończą sie 4 września wiec do tego czasu powinnam otrzymać decyzje az boje sie tam dzwonić i ich pospieszac bo ich decyzje mogą byc rożne łącznie z obniżeniem pensji lub wykluczeniem z objęcia ubez.

madiiiii wrote:
    Jej, Karolina, aż ciężko mi uwierzyć, że Krzyś jest już poza brzuszkiem :) Ja do swojego już tak się przyzwyczaiłam, że nie pamiętam, jak to było bez niego :D

Mnie dzisiaj ZUS wyprowadził nieco z równowagi. Oczywiście nie dostałam zasiłku po 30 dniach, więc dzwonię do nich. Pani mi powiedziała, że trwa postępowanie wyjaśniające prawo do świadczenia i powinnam już dostać od nich w tej sprawie 2 pisma z początku sierpnia, które oczywiście do mnie nie dotarły. Noszzzz...nie mam pojęcia co tam się dzieje! Któraś z Was miała podobną sytuację? Ile czasu ma ZUS na decyzję od momentu rozpoczęcia takiego postępowania?

atdci09kamv7205a.png
  • mycha89 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Stardust, jak szybko, przecież jutro masz robić badania i z tego co pamiętam to 20.08, czyli pojutrze wybierałaś termin :P

Mycha, myślałam, że będę ci naraz gratki i życzenia składać, ale skoro taka sytuacja, to życzę wszystkiego najlepszego i... Żeby Marcelek jednak dziś wyszedł :P

Jagoodka, te psy są przepiękne, zawsze mi się podobały :)

A dziękuję za życzenia;) Już nie ma nijak szans,że dziś wyjdzie... Chciałabym tylko jutro na wizycie powiedzieć prawdę ginowi,że nie biorę tej jego luteiny, nie leżę, a wręcz latam od kilku dni po ślubach, grillach i oknach i gdzie tu się ma jego rychły poród?! Przykro mi,że Was zawiodłam, rozczarowałam niestety siebie, ale trudno... Do terminu OM i tak mam 20dni, do USG 13 to jakoś dam radę.... chlip...

Marcel <3
    relg2n0asfzml2iz.png>

03.08.2017 <3
    w57vyx8d6u4jt6s0.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karm3lka wrote:
    ofcoo to ja jeszcze się nie spakowałam, codziennie powtarzam że to zrobię :P i pakuję jedną większą torbę na kółkach, mam nadzieję że starczy miejsca :p

Mój M. jakoś chętny na tą teorię 3S - seks, seks , seks ( gorzej ze mną :P )

Może dlatego jeszcze nie urodziłaś? Córeczka czeka aż mamusia będzie gotowa. ;)
    My się śmiejemy, że Kubuś nie wyjdzie póki nie skończymy literek. Mamy już cały napis tylko musimy kreseczkę nad S dorobić. Tylko, że jakoś się zebrać nie możemy.

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ja Wam wspolczuje,ze tyle czekacie. Ciekawe od czego to zalezy bo u mnie naprawde wszystko szybko poszlo. Mimo,ze mi sie strasznie ciagnal czas bo pieniazki byly potrzebne. Ale jak juz wyslali to wielka ulga :)

• Szonka Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io wrote:
    A może ten koktajl właśnie działa jak lewatywa. :P Tak przeczyszcza, że aż poród wywołuje :P
    Dokladnie tak jest! tylko lewatywa przeczysci cie raz a po koktajlu czysci kilka godzin.

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi kobieta w Zusie powiedziała ze jakbym rok pracowała to nie byłoby rozmowy a ze po trzech czy czterech miesiącach poszłam na zwolnienie to co innego... :-/ i ze takich przypadków maja mnóstwo do sprawdzenia dlatego tyle czasu maja na wydanie decyzji...

atdci09kamv7205a.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka wrote:
    Dokladnie tak jest! tylko lewatywa przeczysci cie raz a po koktajlu czysci kilka godzin.

To ja tak mam i bez koktajlu bo od 3 tygodni mam problemy z żołądkiem i do tej pory nie urodziłam więc nie wierzę w takie bajki :P Co prawda szyjka się skróciła i rozwarcie zrobiło, a jak jest teraz to dowiem się jutro.

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie spakowana ale pomalu zmierzam w tym kierunku haha :)
    Moze do pt sie wyrobie :)

Co wam powiem...moje dziecko oszalalo. Takich rzeczy to nie robil jeszcze. Mianowicie moj syn osobisty zdolal kopnac mnie w cycka!!! Nawet moj T to widzial i czul :P
    Powiedzcie mi jak to mozliwe (a cyce mam raczej male i nie wiszace) ze on wyladowal noge tak jak by nad zebro i mnie kopnaj w spod piersi???!!!!

stardust87, dba, EmiBam lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, no takiego czegos nie slyszalam ;)
    mnie najwyzej to kopie/rozpycha sie po zebrach, czuje taki silny ucisk i brak tchu.

• madiiiii Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki kochane! :) Ehh, oby wszystko dobrze się skończyło, bo poczułam dzisiaj, że tracę grunt pod nogami. Bardzo bym nie chciała, żeby mój mąż musiał sam spłacać kredyt.
    mycha89 wrote:
    ja tak miałam. 2 miesiące. Spłacają potem wszystko.

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja myslalam ze padne!!! No takie jaja robi ze szok.
    Moj T siedzial i normalnie widzial jego noge jak wedruje do gory i dup!!!
    A tak sie rzuca jak by go ktos łaskotal albo co....

karm3lka lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie martwcie się dziewczyny. Prędzej czy pozniej sie wszystko wyjasni na wasza korzysc. Co oni maja sie czepiac do ciezarnej. Jedynie tylko ta niecierplwosc i czekanie najgorsze...

• Nelus Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha tego jeszcze nie było, padłam :D Paula przyznaj się ze masz takie zwisy do pępka :p hehehe
    Wiecie że ja jeszcze nigdy nie czułam kopniakow w zebra? Moja mała ma nóżki raz po lewej raz po prawej stronie na wysokości pępka. Za to czuje straszny ból w pochwie!!!

Co do mikstur to nigdy bym sama sobie nie podała, kto wie jakbym na to zareagowała. Wole żeby wszystko samo się rozkrecilo

Paula55, stardust87 lubią tę wiadomość

201703012752.png
‹‹ ‹ 1625 1626 1627 1628 1629 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak obliczyć dni płodne?

Czy starając się zajść w ciążę powinnaś wiedzieć kiedy występuje owulacja i kiedy są dni płodne? Czy nie wystarczy zadbać o to, żeby kochać się regularnie przez cały cykl i prędzej czy później i tak zajdziesz w ciążę? Nie zawsze. Każdego cyklu masz zaledwie 20% szans na zajście w ciążę, a pary z obniżoną płodnością mają ich dużo mniej. Warto wiedzieć jak obliczyć dni płodne i poznać wady i zalety każdej z metod.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ