WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No my mamy dla malego biale lozeczko i komode :) wiec by pasowal.

Lozko mamy takie czarne wiec do karmieńia srednie tym bardziej ze obite skora...

http://www.ebay.co.uk/itm/ENZO-ITALIAN-MODERN-DESIGNER-DOUBLE-OR-KING-SIZE-LEATHER-BED-MEMORY-MATTRESS-/171349383916?pt=UK_Home_Garden_Beds&var=&hash=item27e5381aec#page=page-1

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracam powoli do świata żywych. Bo bezsennej nocy i dzisiejszych zakupach brzuch i plecy dają w kość, ale powoli przechodzi. O dziwo najgorsze skurcze łapią mnie jak leżę o_O

K_A_M_A – są takie trutki w postaci pasty w małych woreczkach i wykłada się te woreczki i one mają jakiś składnik, które je mumifikuje. Jakiś czas temu znalazłam jedną myszkę z zeszłej jesieni, bo się zbunkrowała za wersalką w nieużywanym pokoju i sucha jak wiór, zero zapachu.

Mycha – czekamy w takim razie jutro na wieści o porodzie :P

verynice – ja mam jedną dużą, jedną średnią, osobno wielką kosmetyczkę i do tego duży zestaw do krwi pępowinowej. Zresztą kiedyś wstawiałam zdjęcie to dziewczyny pękały ze śmiechu, że aż tyle :P

betinka – ja gotowałam mój sterylizator we wrzątku przez 5 minut (tak piszą w instrukcji), ale w odkamienionej wodzie (ja mam Britę), bo w zwykłej z kranu to się kamień osadza na tym. Tak spieprzyłam sobie nakładki na sutki. Nie wiem jak je teraz odkamienić naturalnymi środkami. A co do ruchów małego to u mnie są cholernie bolesne. Szczególnie jak wystawia kolana/łokcie/stopy. Dziś na zakupach to aż się w pół zgięłam jak mi którąś kończynę wywalił.

Anulka – trzymaj się. To dla dobra maluszka, że go grzeją. A Ty odpoczywaj póki możesz. Cc to nie przelewki tylko poważna operacja więc musisz dojść do siebie. Trzymaj się kochana. A dzidzia śliczna! :D

Zaczarowana – można gotować, ale ja jak gotowałam sterylizator to myślałam, że szału dostanę. Tyle tych części, 5 minut gotować, zanim ocieknie wyschnie i w ogóle to do dupy. Ja sobie zamówiłam takie woreczki do sterylizacji w mikrofali. Jeden woreczek jest na 20 sterylizacji (zaznaczasz sobie na nim ile razy już go wykorzytsałaś) i wystarczy 1,5 minuty. Takie o:

http://www.babyono.com/produkty/karmienie/sterylizator/woreczki-do-sterylizacji.html

Tysia – ja sterylizowałam wszystko co się da. Nawet opakowanie na smoczek :P

Paula – ja odradzam taki typowo bujany na biegunach. Testowałam w Ikei i ciężko z niego wstać samej, a co dopiero z dzidzią na rękach. Za to polecam ten co ja kupiłam. Stoi stabilnie na ziemi, a oparcie się ładnie buja. Naprawdę jest mega. I super do pleców dopasowany, faktycznie się na nim odpoczywa. I podłokietniki ma wygodne, także wystarczy położyć jakąś poduchę (bo są twarde) i idealnie ręka odpoczywa podczas karmienia. http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S69901738/#/S19887508

A teraz czas na pedicure i bobra, bo jutro wizyta :)

mycha89, betinka, Zaczarowana, anulka81, K_A_M_A lubią tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust podziwiam Cię, że o tej porze chce Ci się machać z tym bobrem :P

• Nelus Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takiego wyra to jeszcze nie widziałam, design jak z kosmosu :D fajne ale chyba nie do karmienia :)
    Ja mam takie (miekkie oparcie) wiec nie będzie tak źle z karmieniem w nocy
    774586_20140817_142307.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2014, 22:26

201703012752.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stardus i tu cie zaskocze bo te fotele maja specjalne blokady :) zanim siadasz jest zblokowany jak zwykly fotel. Siadasz z dzidzia i jedna raczka odblokowujesz i jak chcesz wstac to blokujesz :) testowalam u kolezanki na jej dziecku :)
    Tylko trzeba dokladnie czytac jak sie kupuje bo jej kolezanka o tym nie pimyslala i wlasnie wyklina ze kupila bez blokady :)

stardust87 lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Beataa25 Ekspertka

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakie śliczne te wasze bobaski:)
    Karolina a próbowałaś ten słynny femaltiker? podobno jest rewelacyjny.
    Ja myślę że spakuję się do mojej torebki bo potrzebuję szczoteczkę do zębów,pastę no i ciuszki na wyjście ze szpitala dla małego :)Wszystko inne zapewnia mi szpital :)

thiki0a.png
  • Io Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mnie mój synuś nastraszył dziś. Ogólnie mam ciężki dzień i czuję się okropnie. Jestem ciągle senna, boli mnie głowa i niedobrze mi. Pół dnia przespałam. Mały do południa kilka razy się ruszył a potem cisza. W końcu zaczęłam się martwić. Zjadłam batonika i wypiłam herbatę ciepłą i nic. gadaliśmy do brzucha i zaczepialiśmy go i nic. Wzięłam ciepły prysznic i też bez reakcji. Już miałam się szykować na pogotowie, ale jeszcze postanowiłam coli spróbować. Wypiłam i zagroziłam młodemu, że jak się nie ruszy to jedziemy do szpitala. W końcu podziałało. Teraz na szczęście się rozkręcił. Ogólnie nie wiem od czego się tak źle czuję ale chyba mu się udzieliło.

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Tysia87 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://m.demotywatory.pl/4352930 to tak pod to dzisiejsze wyparzanie.pkt 8 hahaha

Majeczka2014, le'nutka, BlackLuna lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:
    Takiego wyra to jeszcze nie widziałam, design jak z kosmosu :D fajne ale chyba nie do karmienia :)
    Ja mam takie (miekkie oparcie) wiec nie będzie tak źle z karmieniem w nocy
    774586_20140817_142307.jpg

No wlasnie,.. Takie typowe lozka to co innego bo mozna spokojnie sie podniesc :P
    Nasze jest przewygodne ale jak bylo kupowane nie bralismy pod uwage dziecka tak szybko haha :)
    Mialo byc inne niz wszystkie i mega nowoczesne :) i takie jest haha :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na torbę do szpitala nigdy nie jest za wcześnie. Nie wyobrażam sobie rzygać i pakować się, żeby na izbę jechać! Nie użyłam podpasek czy podkładów, ale cała reszta dla mnie była już przynajmniej spakowana.

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już jestem prawie spakowana, lepiej wcześniej niż później z jezorem na brodzie latać :)

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez uwazam ze lepiej wczesńiej niz za pozno ale u mnie z ta torba jakos nie po drodze :)
    Ja sie ewidentnie nastawiam na porod w lub po termińie :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Stardus i tu cie zaskocze bo te fotele maja specjalne blokady :) zanim siadasz jest zblokowany jak zwykly fotel. Siadasz z dzidzia i jedna raczka odblokowujesz i jak chcesz wstac to blokujesz :) testowalam u kolezanki na jej dziecku :)
    Tylko trzeba dokladnie czytac jak sie kupuje bo jej kolezanka o tym nie pimyslala i wlasnie wyklina ze kupila bez blokady :)
    Wiem kochana, Ja mówiłam o takim zwykłym bujanym. Taki jak Ty wybralas i nelus są super. Tez taki chciałam ale nigdzie znaleźć nie mogłam.

Paula55 lubi tę wiadomość

• nenka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się wieczorem
    U mnie jak nie plecy to teraz zgaga i to taka okropna
    Torbę pakuje jutro dzisiaj dokupilam resztę rzeczy
    U nas mała będzie od razu w swoim pokoju i tam tapczan mamy wygodny i do spania i do siedzenia mamy nadzieję że się sprawdzi

• ofcooo Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dziś zrobiłam chyba już ostatnie pranie rzeczy dla Łucyjki - teraz sie suszy i jutro będę pakować torbę :)

zem3h371xcq8c2sz.png
    qdkkwn15frnb311v.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 06:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry Mamusie :)
    mam nadzieje ze dzisiaj pozwola Nam isc do domu bo mnie juz kregoslup po tym szpitalnym lozku boli ;)

Fipsik lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • anulka81 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. Obudziłam się w podłym nastroju ale rozmowa z mężem pomogła, mam nadzieję na dobry dzień.

Karolina mnie też boli kręgosłup od szpitalnego łóżka jeszcze w dodatku jest tak zapadniete ze jak się kładę to wpadam jak do.dołka a wstanie z niego to istny Mont Everest przy bólu rany.

A dziewczyny ja wam powiem że u mnie wkłady bella mama wogole się nie sprawdziły, dobrze że kupiłam te drugie z canpola. Bella strasznie się roluja, ciągle trzeba je zmieniać. Ale to moje odczucia.

https://www.maluchy.pl/li-69207.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie:) my nadal w szpitalu, nocka zleciała szybko. Rano ktg - dobre, ciśnienie 120/80 super. Liczę, że dziś wyjdę :)

wczoraj wieczorem miałam usg:) mój synek nadal jest synkiem. waży już ok 3 kg :) nie wiem czy już się chwaliłam czy nie. Wstępny termin porodu sn z usg ginek wyznaczył/przewiduje na 8.9.14.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2014, 06:55

stardust87 lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka nic nie mow o wstawaniu z lozka przy cieciu jak jest jeszcze moj P to jest ok bo mi pomaga wstac ale jak w nocy mam wstac do Malego to On placze np bo jest glodny a ja placze z bolu.. :/

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć brzuszki :) I mamuśki :) Ja dziś znowu zombi :| Powiedzcie mamusie, czy po porodzie też się tak ciężko śpi? Bo ja już mam dosyć. Jakby zliczyć do kupy te minuty które śpię w ciągu nocy między jednym a drugim przekręceniem to może pełna godzina by wyszła :| I wiem, że później dziecko nie da mi spać, ale to jest dobry powód, żeby zarwać noc, a nie to, że mi niewygodnie.
    No i dołączam do klubu "Boli mnie spojenie".. Toż to jakaś masakra!!! Jak się przekręcam w nocy to mam łzy w oczach. Boli milion razy bardziej niż skurcze! :|
    No to sobie ponarzekałam. A pewnie ponarzekam dziś jeszcze więcej, bo mam dziś wizytę na 13 i pewnie moja gin powie, że porodu ani widu ani słychu :P i że do końca 42 tygodnia będę chodzić z brzuchem :P
    eh, idę na kawę. Buziaki bebzunki :*

‹‹ 1610 1611 1612 1613 1614 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ