X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No my mamy dla malego biale lozeczko i komode :) wiec by pasowal.

Lozko mamy takie czarne wiec do karmieńia srednie tym bardziej ze obite skora...

http://www.ebay.co.uk/itm/ENZO-ITALIAN-MODERN-DESIGNER-DOUBLE-OR-KING-SIZE-LEATHER-BED-MEMORY-MATTRESS-/171349383916?pt=UK_Home_Garden_Beds&var=&hash=item27e5381aec#page=page-1

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracam powoli do świata żywych. Bo bezsennej nocy i dzisiejszych zakupach brzuch i plecy dają w kość, ale powoli przechodzi. O dziwo najgorsze skurcze łapią mnie jak leżę o_O

K_A_M_A – są takie trutki w postaci pasty w małych woreczkach i wykłada się te woreczki i one mają jakiś składnik, które je mumifikuje. Jakiś czas temu znalazłam jedną myszkę z zeszłej jesieni, bo się zbunkrowała za wersalką w nieużywanym pokoju i sucha jak wiór, zero zapachu.

Mycha – czekamy w takim razie jutro na wieści o porodzie :P

verynice – ja mam jedną dużą, jedną średnią, osobno wielką kosmetyczkę i do tego duży zestaw do krwi pępowinowej. Zresztą kiedyś wstawiałam zdjęcie to dziewczyny pękały ze śmiechu, że aż tyle :P

betinka – ja gotowałam mój sterylizator we wrzątku przez 5 minut (tak piszą w instrukcji), ale w odkamienionej wodzie (ja mam Britę), bo w zwykłej z kranu to się kamień osadza na tym. Tak spieprzyłam sobie nakładki na sutki. Nie wiem jak je teraz odkamienić naturalnymi środkami. A co do ruchów małego to u mnie są cholernie bolesne. Szczególnie jak wystawia kolana/łokcie/stopy. Dziś na zakupach to aż się w pół zgięłam jak mi którąś kończynę wywalił.

Anulka – trzymaj się. To dla dobra maluszka, że go grzeją. A Ty odpoczywaj póki możesz. Cc to nie przelewki tylko poważna operacja więc musisz dojść do siebie. Trzymaj się kochana. A dzidzia śliczna! :D

Zaczarowana – można gotować, ale ja jak gotowałam sterylizator to myślałam, że szału dostanę. Tyle tych części, 5 minut gotować, zanim ocieknie wyschnie i w ogóle to do dupy. Ja sobie zamówiłam takie woreczki do sterylizacji w mikrofali. Jeden woreczek jest na 20 sterylizacji (zaznaczasz sobie na nim ile razy już go wykorzytsałaś) i wystarczy 1,5 minuty. Takie o:

http://www.babyono.com/produkty/karmienie/sterylizator/woreczki-do-sterylizacji.html

Tysia – ja sterylizowałam wszystko co się da. Nawet opakowanie na smoczek :P

Paula – ja odradzam taki typowo bujany na biegunach. Testowałam w Ikei i ciężko z niego wstać samej, a co dopiero z dzidzią na rękach. Za to polecam ten co ja kupiłam. Stoi stabilnie na ziemi, a oparcie się ładnie buja. Naprawdę jest mega. I super do pleców dopasowany, faktycznie się na nim odpoczywa. I podłokietniki ma wygodne, także wystarczy położyć jakąś poduchę (bo są twarde) i idealnie ręka odpoczywa podczas karmienia. http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S69901738/#/S19887508

A teraz czas na pedicure i bobra, bo jutro wizyta :)

mycha89, betinka, Zaczarowana, anulka81, K_A_M_A lubią tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust podziwiam Cię, że o tej porze chce Ci się machać z tym bobrem :P

• Nelus Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Takiego wyra to jeszcze nie widziałam, design jak z kosmosu :D fajne ale chyba nie do karmienia :)
    Ja mam takie (miekkie oparcie) wiec nie będzie tak źle z karmieniem w nocy
    774586_20140817_142307.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2014, 22:26

201703012752.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stardus i tu cie zaskocze bo te fotele maja specjalne blokady :) zanim siadasz jest zblokowany jak zwykly fotel. Siadasz z dzidzia i jedna raczka odblokowujesz i jak chcesz wstac to blokujesz :) testowalam u kolezanki na jej dziecku :)
    Tylko trzeba dokladnie czytac jak sie kupuje bo jej kolezanka o tym nie pimyslala i wlasnie wyklina ze kupila bez blokady :)

stardust87 lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Beataa25 Ekspertka

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakie śliczne te wasze bobaski:)
    Karolina a próbowałaś ten słynny femaltiker? podobno jest rewelacyjny.
    Ja myślę że spakuję się do mojej torebki bo potrzebuję szczoteczkę do zębów,pastę no i ciuszki na wyjście ze szpitala dla małego :)Wszystko inne zapewnia mi szpital :)

thiki0a.png
  • Io Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mnie mój synuś nastraszył dziś. Ogólnie mam ciężki dzień i czuję się okropnie. Jestem ciągle senna, boli mnie głowa i niedobrze mi. Pół dnia przespałam. Mały do południa kilka razy się ruszył a potem cisza. W końcu zaczęłam się martwić. Zjadłam batonika i wypiłam herbatę ciepłą i nic. gadaliśmy do brzucha i zaczepialiśmy go i nic. Wzięłam ciepły prysznic i też bez reakcji. Już miałam się szykować na pogotowie, ale jeszcze postanowiłam coli spróbować. Wypiłam i zagroziłam młodemu, że jak się nie ruszy to jedziemy do szpitala. W końcu podziałało. Teraz na szczęście się rozkręcił. Ogólnie nie wiem od czego się tak źle czuję ale chyba mu się udzieliło.

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Tysia87 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://m.demotywatory.pl/4352930 to tak pod to dzisiejsze wyparzanie.pkt 8 hahaha

Majeczka2014, le'nutka, BlackLuna lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:
    Takiego wyra to jeszcze nie widziałam, design jak z kosmosu :D fajne ale chyba nie do karmienia :)
    Ja mam takie (miekkie oparcie) wiec nie będzie tak źle z karmieniem w nocy
    774586_20140817_142307.jpg

No wlasnie,.. Takie typowe lozka to co innego bo mozna spokojnie sie podniesc :P
    Nasze jest przewygodne ale jak bylo kupowane nie bralismy pod uwage dziecka tak szybko haha :)
    Mialo byc inne niz wszystkie i mega nowoczesne :) i takie jest haha :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na torbę do szpitala nigdy nie jest za wcześnie. Nie wyobrażam sobie rzygać i pakować się, żeby na izbę jechać! Nie użyłam podpasek czy podkładów, ale cała reszta dla mnie była już przynajmniej spakowana.

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już jestem prawie spakowana, lepiej wcześniej niż później z jezorem na brodzie latać :)

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez uwazam ze lepiej wczesńiej niz za pozno ale u mnie z ta torba jakos nie po drodze :)
    Ja sie ewidentnie nastawiam na porod w lub po termińie :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Stardus i tu cie zaskocze bo te fotele maja specjalne blokady :) zanim siadasz jest zblokowany jak zwykly fotel. Siadasz z dzidzia i jedna raczka odblokowujesz i jak chcesz wstac to blokujesz :) testowalam u kolezanki na jej dziecku :)
    Tylko trzeba dokladnie czytac jak sie kupuje bo jej kolezanka o tym nie pimyslala i wlasnie wyklina ze kupila bez blokady :)
    Wiem kochana, Ja mówiłam o takim zwykłym bujanym. Taki jak Ty wybralas i nelus są super. Tez taki chciałam ale nigdzie znaleźć nie mogłam.

Paula55 lubi tę wiadomość

• nenka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się wieczorem
    U mnie jak nie plecy to teraz zgaga i to taka okropna
    Torbę pakuje jutro dzisiaj dokupilam resztę rzeczy
    U nas mała będzie od razu w swoim pokoju i tam tapczan mamy wygodny i do spania i do siedzenia mamy nadzieję że się sprawdzi

• ofcooo Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dziś zrobiłam chyba już ostatnie pranie rzeczy dla Łucyjki - teraz sie suszy i jutro będę pakować torbę :)

zem3h371xcq8c2sz.png
    qdkkwn15frnb311v.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 06:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry Mamusie :)
    mam nadzieje ze dzisiaj pozwola Nam isc do domu bo mnie juz kregoslup po tym szpitalnym lozku boli ;)

Fipsik lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • anulka81 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. Obudziłam się w podłym nastroju ale rozmowa z mężem pomogła, mam nadzieję na dobry dzień.

Karolina mnie też boli kręgosłup od szpitalnego łóżka jeszcze w dodatku jest tak zapadniete ze jak się kładę to wpadam jak do.dołka a wstanie z niego to istny Mont Everest przy bólu rany.

A dziewczyny ja wam powiem że u mnie wkłady bella mama wogole się nie sprawdziły, dobrze że kupiłam te drugie z canpola. Bella strasznie się roluja, ciągle trzeba je zmieniać. Ale to moje odczucia.

https://www.maluchy.pl/li-69207.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie:) my nadal w szpitalu, nocka zleciała szybko. Rano ktg - dobre, ciśnienie 120/80 super. Liczę, że dziś wyjdę :)

wczoraj wieczorem miałam usg:) mój synek nadal jest synkiem. waży już ok 3 kg :) nie wiem czy już się chwaliłam czy nie. Wstępny termin porodu sn z usg ginek wyznaczył/przewiduje na 8.9.14.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2014, 06:55

stardust87 lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka nic nie mow o wstawaniu z lozka przy cieciu jak jest jeszcze moj P to jest ok bo mi pomaga wstac ale jak w nocy mam wstac do Malego to On placze np bo jest glodny a ja placze z bolu.. :/

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2014, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć brzuszki :) I mamuśki :) Ja dziś znowu zombi :| Powiedzcie mamusie, czy po porodzie też się tak ciężko śpi? Bo ja już mam dosyć. Jakby zliczyć do kupy te minuty które śpię w ciągu nocy między jednym a drugim przekręceniem to może pełna godzina by wyszła :| I wiem, że później dziecko nie da mi spać, ale to jest dobry powód, żeby zarwać noc, a nie to, że mi niewygodnie.
    No i dołączam do klubu "Boli mnie spojenie".. Toż to jakaś masakra!!! Jak się przekręcam w nocy to mam łzy w oczach. Boli milion razy bardziej niż skurcze! :|
    No to sobie ponarzekałam. A pewnie ponarzekam dziś jeszcze więcej, bo mam dziś wizytę na 13 i pewnie moja gin powie, że porodu ani widu ani słychu :P i że do końca 42 tygodnia będę chodzić z brzuchem :P
    eh, idę na kawę. Buziaki bebzunki :*

‹‹ 1610 1611 1612 1613 1614 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ