WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka, boli boli boli :( ja pisałam już, że jestem cała obolała. Jakby ktoś mnie dosłownie pobił

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja was pociesze ze zjadlam drugie danie, poprawilam sushi, zjadlam loda a teraz pije zimne piwko gruszkowe :)
    Za chwile mam zamiar opierniczyc kawalek ciasta z wisniami :P

Zaczarowana no dziwne te zajecia sr :/
    A co do mycia,,ja w domu tez nie bede uzywac tych mokrych chusteczek... Kupilam specjalne mini reczniczki i do tego woda z mydelkiem. Gotowce tylko na wyjscia :)

Betinka moj syn okropnie sie zneca nademna... Kazde jego przesuniecie raczki czy nozki to jest bol... Do tego tak sie wypycha ze zaczynaja sie i w dzien te skurcze... :/ tylko co poradzic? Lepiej ze sie rusza niz jak by mial cicho caly dzien siedziec :P

Migotka22 lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betinka, nie zostawiaj mnie, miałyśmy razem 2.09 rodzić :)

Anulka, jutro dostaniesz Szymka i wtedy wszystko znowu nabierze kolorów, zobaczysz :)

Rabarbarka, super wieści :)

U mnie tez wczoraj, dziś skurcze i twardy brzuch, a dziś przez chwilę to noramlnie czułam jakbym miała skurcze parte... Dosłownie siedzę sobie wygodnie w fotelu, a tu najpierw mocny ból brzucha, po sekundzie takie uczucie, że muszę przeć trwające minutę O.o Myślałam, że się posikam z wrażenia, jak po dwóch minutach to samo... Na szczęście przeszło i już dziś nic nie boli, ani nic. Nie wiem czy młody jakoś zszedł nisko, czy co się stało, ale przestraszyłam się.

• betinka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie najgorsze, ze skurcze prowokuje. No ale fakt, wolę, żeby bolało, niż żeby był niemrawy :)

Ja dupinkę w domu też będę wodą myła. Mam specjalne ręczniczki jednorazowe :)

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi w liście do szpitala pisze, że mam mieć 2 torby - mała dla mnie i duża dla małego. Małego rzeczy zmieściłam w torbie na laptopa, a moje nie mieszczą mi się do naszej torby wakacyjno-podróżnej na kółkach :|
    Jakaś chyba dziwna jestem :(
    U mnie też 2 paczki belly i 3 podkłady zajmują 50% objętości moich rzeczy. No i do ręki chcę wziąć poduszkę do karmienia, bo chcę od razu na mojej się przyzwyczajać jak dobrze i wygodnie :)

• betinka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark, nie chcę Cię zostawiać!!!!!!!! Własnie o to chodzi! Tylko mam wrażenie, że mój syn ma inne plany :/

kark lubi tę wiadomość

• betinka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam ochotę na ciasto drożdżowe z wiśniami :/

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betinka no teraz to pojechalas :) tez bym zjadla :)

Kurde widze ze my tu ostro zaczniemy rozpakowywanie haha :)
    Polowa z nas to juz by od nowego tyg rodzila :)

Ja to chyba jednak postawie na walizke na kolkach i spakuje nas razem :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• dba Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wzięłam walizkę na kółkach, nie za dużą, taką średniej wielkości, a i tak się nie mieszczę :) z tym, że ja mam też laktator spakowany i troszkę więcej koszul, bo jednak nie wiem czy ktoś będzie mógł mi cokolwiek przywieźć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2014, 19:49

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ja na kolkach mam ta duza samolotowa haha :) nie mam innej :P
    Ew takasportowa jak na silownie :P
    No nic.. Zobacze, jeszcze w czw zapytam polozna co musze zabrac :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• verynice Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciliśmy z obżarstwa :) zjadłam rosołek z parmezanem i pietruszka, na drugie grillowanego fileta z kurczaka z warzywkami w sosie serowym z domowymi frytkami a na deser kawka i lody waniliowe z goraca konfitura porzeczkowa i bita smietana mmmmm teraz pekam :) mieliśmy w planie z mężem jeszcze się przejść po starówce ale po zjedzeniu deseru zgodnie stwierdziliśmy ze wracamy do domu, wskakujemy w piżamy i kładziemy się do wyrka i oglądamy jakiś film :) teraz jest normalnie pełnia szczęścia hihihi :)

Dobranoc mamusie :)

betinka, Majeczka2014, dba, Paula55, JagoodkaK, akuszerka89, Io, Patu, afrykanka, kark, AniaDS, EmiBam, stardust87 lubią tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verynice klaps na dupe!!! My tu wyglodniale z zachciankami a ty takie opowiesci snujesz!!!

A tak serio...super kochana ze sie wieczorek udal ;) i widac ze humor masz lepszy :)
    Milej nocki :)

verynice lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Nelus Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula a ty co bierzesz do szpitala bo wiem ze tam masz wszystko zapewnione tak jak ja! Mi zajęło to minute, wrzuciłem tylko kilka rzeczy w razie czego i jeszcze dopakuje make up, suszarkę, ciuchy na moje wyjście, suchy prowiant dla męża, wodę, kamerę o aparat, ładowarkę i chyba to wszystko :) jedna mała walizka powinna być ok.

773591_IMG_357176773306950.jpeg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2014, 20:14

201703012752.png
  • anulka81 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny kochane jesteście, tez sobie tłumacze ze to hormony ale wiecie jakie to trudne. Z przyjemniejszy spraw to powiem wam ze właśnie wróciłam od synka siedziałam tam 1,5godziny i odciągalam dla niego pokarm, po kropelce do strzykawki, na początku było ciężko jakoś tego nie umiałam ale z każdą minuta było lepiej ściągnęłam tylko 20ml ale i tak jestem z siebie dumna bo rana juz mnie tak bardzo bolała ale ja chciałam coś zrobić to dla synka i mimo bólu wytrzymałam :-) myślę że jutro jak mąż przywiezie laktator będzie całkiem dobrze :-D jak dobrze ze jest forum przynajmniej nie czuje się taka samotna, w dodatku sama leżę na sali.

Nelus, Paula55, ofcooo, kark, verynice, stardust87, dba, jovi81 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69207.png
  • anulka81 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy mogę dać na forum synka w pampersie żeby mnie ktoś gdzieś nie zgłosił ;-) ale mam takie fajne zdjęcie z czarną czuprynka wogole to ma dużo włosków :-)

Nelus, Majeczka2014, Io, ofcooo, kark, verynice, stardust87, jovi81 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69207.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka81 wrote:
    Dziękuję dziewczyny kochane jesteście, tez sobie tłumacze ze to hormony ale wiecie jakie to trudne. Z przyjemniejszy spraw to powiem wam ze właśnie wróciłam od synka siedziałam tam 1,5godziny i odciągalam dla niego pokarm, po kropelce do strzykawki, na początku było ciężko jakoś tego nie umiałam ale z każdą minuta było lepiej ściągnęłam tylko 20ml ale i tak jestem z siebie dumna bo rana juz mnie tak bardzo bolała ale ja chciałam coś zrobić to dla synka i mimo bólu wytrzymałam :-) myślę że jutro jak mąż przywiezie laktator będzie całkiem dobrze :-D jak dobrze ze jest forum przynajmniej nie czuje się taka samotna, w dodatku sama leżę na sali.

Dzielna Anulka! Zobaczysz, teraz będzie tylko lepiej :)

anulka81 lubi tę wiadomość

• betinka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka81 wrote:
    Nie wiem czy mogę dać na forum synka w pampersie żeby mnie ktoś gdzieś nie zgłosił ;-) ale mam takie fajne zdjęcie z czarną czuprynka wogole to ma dużo włosków :-)

Dawaj dawaj! Konieczznie!

Nelus, anulka81, Io lubią tę wiadomość

• Nelus Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wczoraj ugotowalam barszcz ukraiński i sama zjadłam litr a mąż jeden talerzyk! Apetyt mi znowu wrócił, no i bez twixow w domu ani rusz! Waga juz pokazuje ponad 67 :p

anulka ty się nie przejmuj wyglądem, jak dadzą ci małego to od razu zapomnisz! Jesteś świeżo po porodzie to normalne że ciało nie wygląda idealnie ale to kwesta kilku tygodni;) na pewno odzyjesz po powrocie do domu!

Karolina opis porodu trochę przerażający, chyba jednak lepiej rodzić naturalnie i pocierpiec trochę dłużej zanim dziecko się urodzi nic mieć taki ból jak juz jest na świecie! Teraz myślę że nigdy bym nie wybrała cesarski na rzadanie ale kto wie jak to będzie jak juz zacznę rodzić naturalnie :p pewnie będę o nią błagać hehe

Czy któraś z was robiła kiedyś ciasto rafaello? Tak mnie naszła ochota a tutaj tego nie ma. Jestem amatorem w pieczeniu i przydałby się jakiś prosty przepis :p

anulka81 lubi tę wiadomość

201703012752.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i w miare udalo mi sie Was nadrobic Maly spi goscie poszli to mam chwile dla siebie :)
    Verynice co do opuchlizny u mnie jest jeszcze gorzej niz w ciazy moj organizm zwariowal dostaje tutaj leki na to zeby.pozbyc sie tej wody a tu du@@ mimo ze przy kazdej wizycie w wc zostawiam spokojnie z pol litra moczu.. czekam jutro na wyniki i.zobaczymy co powiedza..

Fipsik mi nie dokarmiaja u mnie Maly jest tylko na mm bo ja nie mam kompletnie nic pokarmu tzn dzisiaj pokaza sie siara (juhu) ale to nie jest problemem tylko to ze mi po cc wklesly sutki i niczym nie jestem w stanie ich wyciagnac Malego przystawiam czesto ale tylko polize bo nie ma czego zlapac kapturki nakladki nic nie daja laktator tez nie .. jutro z tego co wiem ma byc Pani od laktacji wiec mam nadzieje ze mi cos doradzi bo bede walczyc o karmienie piersia

Dzisiaj zabierali mi Malego co chwile i jestem szczesliwa bo wszystkie wynki jak do tej pory sa bardzo dobre :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2014, 20:29

betinka, ofcooo, stardust87, jovi81 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka prosimy o zdjęcie :D z tego co wiem to fipsik i dba tylko zgłaszają ale to nagie a w pampersie chyba jest ok :D

Io, stardust87, Fipsik lubią tę wiadomość

201703012752.png
‹‹ 1607 1608 1609 1610 1611 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ