Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
To ja was pociesze ze zjadlam drugie danie, poprawilam sushi, zjadlam loda a teraz pije zimne piwko gruszkowe
Za chwile mam zamiar opierniczyc kawalek ciasta z wisniami
Zaczarowana no dziwne te zajecia sr
A co do mycia,,ja w domu tez nie bede uzywac tych mokrych chusteczek... Kupilam specjalne mini reczniczki i do tego woda z mydelkiem. Gotowce tylko na wyjscia
Betinka moj syn okropnie sie zneca nademna... Kazde jego przesuniecie raczki czy nozki to jest bol... Do tego tak sie wypycha ze zaczynaja sie i w dzien te skurcze...tylko co poradzic? Lepiej ze sie rusza niz jak by mial cicho caly dzien siedziec
Migotka22 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBetinka, nie zostawiaj mnie, miałyśmy razem 2.09 rodzić
Anulka, jutro dostaniesz Szymka i wtedy wszystko znowu nabierze kolorów, zobaczysz
Rabarbarka, super wieści
U mnie tez wczoraj, dziś skurcze i twardy brzuch, a dziś przez chwilę to noramlnie czułam jakbym miała skurcze parte... Dosłownie siedzę sobie wygodnie w fotelu, a tu najpierw mocny ból brzucha, po sekundzie takie uczucie, że muszę przeć trwające minutęMyślałam, że się posikam z wrażenia, jak po dwóch minutach to samo... Na szczęście przeszło i już dziś nic nie boli, ani nic. Nie wiem czy młody jakoś zszedł nisko, czy co się stało, ale przestraszyłam się.
-
nick nieaktualnyMi w liście do szpitala pisze, że mam mieć 2 torby - mała dla mnie i duża dla małego. Małego rzeczy zmieściłam w torbie na laptopa, a moje nie mieszczą mi się do naszej torby wakacyjno-podróżnej na kółkach
Jakaś chyba dziwna jestem
U mnie też 2 paczki belly i 3 podkłady zajmują 50% objętości moich rzeczy. No i do ręki chcę wziąć poduszkę do karmienia, bo chcę od razu na mojej się przyzwyczajać jak dobrze i wygodnie -
ja wzięłam walizkę na kółkach, nie za dużą, taką średniej wielkości, a i tak się nie mieszczę
z tym, że ja mam też laktator spakowany i troszkę więcej koszul, bo jednak nie wiem czy ktoś będzie mógł mi cokolwiek przywieźć.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2014, 19:49
-
Wróciliśmy z obżarstwa
zjadłam rosołek z parmezanem i pietruszka, na drugie grillowanego fileta z kurczaka z warzywkami w sosie serowym z domowymi frytkami a na deser kawka i lody waniliowe z goraca konfitura porzeczkowa i bita smietana mmmmm teraz pekam
mieliśmy w planie z mężem jeszcze się przejść po starówce ale po zjedzeniu deseru zgodnie stwierdziliśmy ze wracamy do domu, wskakujemy w piżamy i kładziemy się do wyrka i oglądamy jakiś film
teraz jest normalnie pełnia szczęścia hihihi
Dobranoc mamusiebetinka, Majeczka2014, dba, Paula55, JagoodkaK, akuszerka89, Io, Patu, afrykanka, kark, AniaDS, EmiBam, stardust87 lubią tę wiadomość
-
Paula a ty co bierzesz do szpitala bo wiem ze tam masz wszystko zapewnione tak jak ja! Mi zajęło to minute, wrzuciłem tylko kilka rzeczy w razie czego i jeszcze dopakuje make up, suszarkę, ciuchy na moje wyjście, suchy prowiant dla męża, wodę, kamerę o aparat, ładowarkę i chyba to wszystko
jedna mała walizka powinna być ok.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2014, 20:14
-
Dziękuję dziewczyny kochane jesteście, tez sobie tłumacze ze to hormony ale wiecie jakie to trudne. Z przyjemniejszy spraw to powiem wam ze właśnie wróciłam od synka siedziałam tam 1,5godziny i odciągalam dla niego pokarm, po kropelce do strzykawki, na początku było ciężko jakoś tego nie umiałam ale z każdą minuta było lepiej ściągnęłam tylko 20ml ale i tak jestem z siebie dumna bo rana juz mnie tak bardzo bolała ale ja chciałam coś zrobić to dla synka i mimo bólu wytrzymałam
myślę że jutro jak mąż przywiezie laktator będzie całkiem dobrze
jak dobrze ze jest forum przynajmniej nie czuje się taka samotna, w dodatku sama leżę na sali.
Nelus, Paula55, ofcooo, kark, verynice, stardust87, dba, jovi81 lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-69207.png -
Nie wiem czy mogę dać na forum synka w pampersie żeby mnie ktoś gdzieś nie zgłosił
ale mam takie fajne zdjęcie z czarną czuprynka wogole to ma dużo włosków
Nelus, Majeczka2014, Io, ofcooo, kark, verynice, stardust87, jovi81 lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-69207.png -
anulka81 wrote:Dziękuję dziewczyny kochane jesteście, tez sobie tłumacze ze to hormony ale wiecie jakie to trudne. Z przyjemniejszy spraw to powiem wam ze właśnie wróciłam od synka siedziałam tam 1,5godziny i odciągalam dla niego pokarm, po kropelce do strzykawki, na początku było ciężko jakoś tego nie umiałam ale z każdą minuta było lepiej ściągnęłam tylko 20ml ale i tak jestem z siebie dumna bo rana juz mnie tak bardzo bolała ale ja chciałam coś zrobić to dla synka i mimo bólu wytrzymałam
myślę że jutro jak mąż przywiezie laktator będzie całkiem dobrze
jak dobrze ze jest forum przynajmniej nie czuje się taka samotna, w dodatku sama leżę na sali.
Dzielna Anulka! Zobaczysz, teraz będzie tylko lepiejanulka81 lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-68923.png -
anulka81 wrote:Nie wiem czy mogę dać na forum synka w pampersie żeby mnie ktoś gdzieś nie zgłosił
ale mam takie fajne zdjęcie z czarną czuprynka wogole to ma dużo włosków
Dawaj dawaj! Konieczznie!Nelus, anulka81, Io lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-68923.png -
Ja wczoraj ugotowalam barszcz ukraiński i sama zjadłam litr a mąż jeden talerzyk! Apetyt mi znowu wrócił, no i bez twixow w domu ani rusz! Waga juz pokazuje ponad 67 :p
anulka ty się nie przejmuj wyglądem, jak dadzą ci małego to od razu zapomnisz! Jesteś świeżo po porodzie to normalne że ciało nie wygląda idealnie ale to kwesta kilku tygodni;) na pewno odzyjesz po powrocie do domu!
Karolina opis porodu trochę przerażający, chyba jednak lepiej rodzić naturalnie i pocierpiec trochę dłużej zanim dziecko się urodzi nic mieć taki ból jak juz jest na świecie! Teraz myślę że nigdy bym nie wybrała cesarski na rzadanie ale kto wie jak to będzie jak juz zacznę rodzić naturalnie :p pewnie będę o nią błagać hehe
Czy któraś z was robiła kiedyś ciasto rafaello? Tak mnie naszła ochota a tutaj tego nie ma. Jestem amatorem w pieczeniu i przydałby się jakiś prosty przepis :panulka81 lubi tę wiadomość
-
No i w miare udalo mi sie Was nadrobic Maly spi goscie poszli to mam chwile dla siebie
Verynice co do opuchlizny u mnie jest jeszcze gorzej niz w ciazy moj organizm zwariowal dostaje tutaj leki na to zeby.pozbyc sie tej wody a tu du@@ mimo ze przy kazdej wizycie w wc zostawiam spokojnie z pol litra moczu.. czekam jutro na wyniki i.zobaczymy co powiedza..
Fipsik mi nie dokarmiaja u mnie Maly jest tylko na mm bo ja nie mam kompletnie nic pokarmu tzn dzisiaj pokaza sie siara (juhu) ale to nie jest problemem tylko to ze mi po cc wklesly sutki i niczym nie jestem w stanie ich wyciagnac Malego przystawiam czesto ale tylko polize bo nie ma czego zlapac kapturki nakladki nic nie daja laktator tez nie .. jutro z tego co wiem ma byc Pani od laktacji wiec mam nadzieje ze mi cos doradzi bo bede walczyc o karmienie piersia
Dzisiaj zabierali mi Malego co chwile i jestem szczesliwa bo wszystkie wynki jak do tej pory sa bardzo dobreWiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2014, 20:29
betinka, ofcooo, stardust87, jovi81 lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png