WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Io Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka - głowa do góry. Najważniejsze, że Twój synuś jest zdrowy. Już niedługo będziesz miała go cały czas dla siebie.

anulka81 lubi tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • anulka81 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie co jeszcze mnie dopadło jakąś dziwna depresja ze jestem gruba i brzydka :-( i tysiąc razy mąż mi musiał powtarzać ze mnie kocha i ze nie jestem brzydka. Musze się wziąść za siebie po powrocie do domu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2014, 17:50

https://www.maluchy.pl/li-69207.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój żołądek korzysta z ciąży na całego :D zjadłam ciasto potem golabka następnie loda czekoladowego którego zagryzlam zaraz sledziami w oleju z cebulka by popic to mlekiem. Ten zestaw mnie rozwalil ;) a teraz szukam motywacji do pomycia garow. Tylko po tym obzarstwie ciężko się ruszyć ;)

Anulka pomysl ze z każdym dniem będziesz czuła się lepiej i miała więcej sił dla malenstwa ;) a teraz napewno jest pod bardzo dobrą opieką ;) regeneruj siły i dochodz do siebie ;)

le'nutka, anulka81 lubią tę wiadomość

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka, kochana na pewno nie jesteś gruba i brzydka. Właśnie sprowadziłaś dziecko na świat! Nic nie czyni z kobiety piękniejszej. Teraz jesteś zmęczona, ale wrócisz do domku, wykąpiesz się w swojej łazience, ubierzesz w swoje ciuchy i poczujesz się jak nowonarodzona. Dla swojego męża i dziecka jesteś najcudowniejsza na świecie a wszyscy w rodzinie będą Ci tylko zazdrościć.

verynice, anulka81 lubią tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pralinka wrote:
    Justyna a czemu Ty w szpitalu, co się stało?Nie jestem w temacie..
    aktywność mojego Olka wczoraj od 22 do 1.30 była w sumie zero pomimo wielu prób jedzenia słodkiego picia coli i prysznica. Więc zdecydowaliśmy się to sprawdzić. Rozkręcił się dopiero ok 4 w nocy. Dziś już szaleje jak zawsze.

7w3d 💔
  • pralinka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    aktywność mojego Olka wczoraj od 22 do 1.30 była w sumie zero pomimo wielu prób jedzenia słodkiego picia coli i prysznica. Więc zdecydowaliśmy się to sprawdzić. Rozkręcił się dopiero ok 4 w nocy. Dziś już szaleje jak zawsze.
    Co Ci powiedzieli w szpitalu? Moje dziecko od 23 do rana spokojne, śpi.

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pralinka wrote:
    Co Ci powiedzieli w szpitalu? Moje dziecko od 23 do rana spokojne, śpi.
    u mnie normalnie to on ok 22 do 23-24 szalał, a już po kąpieli to obowiązkowo wiec całkowita cisza z jego strony była dla nas niepokojąca. Nic nie powiedzieli, generalnie obserwują. 3 razy dziennie ktg, teraz będzie niedługo usg i mam nadzieje ze tez bedzie dobrze. Jutro rano wyniki krwi i moczu i jak bedzie ok to zapytam o wypis.

7w3d 💔
  • le'nutka Ekspertka

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu wrote:
    Mój żołądek korzysta z ciąży na całego :D zjadłam ciasto potem golabka następnie loda czekoladowego którego zagryzlam zaraz sledziami w oleju z cebulka by popic to mlekiem. Ten zestaw mnie rozwalil ;) a teraz szukam motywacji do pomycia garow. Tylko po tym obzarstwie ciężko się ruszyć ;)

Wow niezly mix smakow ;-) ja az takich zachcianek nie mialam! ale dzisiaj skorzystalam z ostatnich zachcianek ciezarowki i poprosilam Mame zeby upiekla swoj najlepszy na swiecie sernik :-) i wlasnie wyjelysmy z pieca i czuje ze to bedzie moja kolacja i sniadanie i nastepna kolacja (w koncu jeszcze tylko 2 dni obzarstwa heh) :-)

Nowym mamusiom gratuluje slicznych dzieciaczkow :-) i zycze szybkiego powrotu do domku :-)

relg2n0a1g998ci6.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Le'nutka - a jak nastawienie? W końcu u Ciebie to już praktycznie odliczanie się zaczęło.

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • rabarbarka Ekspertka

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane... ale macie jazdy z rodzinkami. Nie zazdroszczę:) Ja chciałam się tylko pochwalić, że pokarm się pojawił i mała już od rana jest wyłącznie na cycu. Po tych kliku dniach z laktatorem i bezsennych nocach czuję jakby mi ktoś kulę u nogi odciął. Cudownie jest karmić piersią! No i jutro wieczorem idziemy do domku :) Jestem dzisiaj przeszczęśliwa:)
    Pozdrawiamy gorąco i z niecierpliwością czekamy na kolejnego wrześniaczka:)

le'nutka, Diabla85, AniaDS, Paula55, Io, Patu, afrykanka, nenka, dba, Migotka22, betinka, magdzia26, Majeczka2014, Quatriona, kark, madiiiii, Nelus, verynice, anulka81, akuszerka89, EmiBam, Tysia87, ofcooo, stardust87, Beataa25, BlackLuna lubią tę wiadomość

relgdf9h54y1o8s7.png
  • le'nutka Ekspertka

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No troszke mam stresa jak to bedzie i czy bede ogarnieta zeby sie synkiem zajac.. wiem ze polozne pomoga i w ogole ale mielismy z M plan ze razem spedzimy pierwsza dobe w szpitalu a wychodzi na to ze bede sama.. poprostu nie lubie naglych zmian i to jeszcze w takich waznych wydarzeniach. Ale co, musze byc silna dla Maluszka kochanego, zacisnac zeby i dam rade.

Io lubi tę wiadomość

relg2n0a1g998ci6.png
  • pralinka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    u mnie normalnie to on ok 22 do 23-24 szalał, a już po kąpieli to obowiązkowo wiec całkowita cisza z jego strony była dla nas niepokojąca. Nic nie powiedzieli, generalnie obserwują. 3 razy dziennie ktg, teraz będzie niedługo usg i mam nadzieje ze tez bedzie dobrze. Jutro rano wyniki krwi i moczu i jak bedzie ok to zapytam o wypis.
    Może nie szalał w tych godzinach bo byłaś zmęczona (moze ciężki dzień, wieczór) i dzidzia była też zmęczona dlatego nie szalał tak jak zawsze?
    KTG w porządku wychodzi czy masz skurcze?

Zrobiłam własnie 30 babeczek plus zdobienia uffff

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pralinka wrote:
    Może nie szalał w tych godzinach bo byłaś zmęczona (moze ciężki dzień, wieczór) i dzidzia była też zmęczona dlatego nie szalał tak jak zawsze?
    KTG w porządku wychodzi czy masz skurcze?

Zrobiłam własnie 30 babeczek plus zdobienia uffff
    w porządku, brak skurczy, serduszko bije jak należy :)

nenka, betinka, kark lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • Zaczarowana Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina, rabarbarka, anulka81 macie śliczne maluchy! :)

My już skończyliśmy szkołę rodzenia, ale z ostatnich zajęć nie jestem zadowolona :/ Miałam inne oczekiwania. Babka zamiast pokazać jak się kąpie, przewija itp., to brała na środek facetów żeby sami to zrobili i nawet nie patrzała jak to robią! Patrzała tylko na końcowy efekt, masakra, nawet mój Mąż się wkurzył, bo co to za nauka...jeden chłopak to zmieniając pieluszkę centralnie podniósł lalkę za nogi i jest o.k., ech. Poza tym babka mówiła, że kikut należy pielęgnować wodą, przy czym ja zawsze słyszałam (i to nie tylko od mamy), że trzeba właśnie unikać zamoczenia. Tyłek to smarować oliwą z oliwek :P nawilżanych chusteczek nie używać tylko woda i ściereczka, i w ogóle była strasznie proekologiczna aż się dziwię, że nie namawiała do pieluch jednorazowych ;) Odradziła kupowanie laktatora, poduszki do karmienia i stanika przed porodem. A i powiedziała, że karmiąc piersią można jeść junk foody i palić papierosy. A ludzie, którzy tam byli to jacyś nie z tego świata mam wrażenie. Robiliśmy ćwiczenia co jest potrzebne dziecku, a co jest tylko naszym wymysłem, że jest potrzebne. I np. jak wyszło na to, że karuzela, bujaczek, buciki itp. są niepotrzebne, to się tak obruszyli, w takim byli szoku, że niemowlak może się bez tego obejść, że aż nie mogłam w te ich żywe reakcje uwierzyć. No przecież logiczne, że bez bujaczka da się żyć, a bucików niemowlak raczej nie potrzebuje, bo nie chodzi :P

Ja jestem już praktycznie spakowana, ale chyba musimy dziś poszukać w sklepie dodatkowej torby, bo w jedną nie zmieszczę się. Jak dołożę kosmetyczkę i ciuszki małej, to nie ma mocy żebym zapięła torbę, więc przyda się jeszcze jedna. I tak poduszki zamierzam tachać pod pachą :/

Dziewczyny, czy bierzecie jeszcze magnez ? Bo ja tak doszłam do wniosku, że chyba już nie powinnam go brać. Nie mam żadnych skurczy i boję się, że to chyba od magnezu moja macica nie ćwiczy i jak tak dalej pójdzie, to będzie problem podczas porodu.
    Miałam kupić pojemnik do sterylizowania w mikrofalówce, ale już się w tym pogubiłam. W mikrofalówce bez takiego pojemnika nie można wysterylizować rzeczy ? W ogóle to potrzebne są takie bajery ? Czy lepiej wygotowywać butelki, smoczki itp. ?

Córcia <3
    dxomtv735zv5mpm2.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zezarlam całą paczke chipsów :( aż mi wstyd za siebie

Fipsik lubi tę wiadomość

h84fkrhm4lz65cww.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aż przypomniało mi się jak dziewczyna obok mnie co urodziła miała synka z piękną czarną czuprynką, a jak go później ujrzałam to zdębiałam- cały rudy się zrobił :D :D :D
    No i u mnie już zaczynają się skurcze. Dzisiaj pół dnia trwały, potem było mi niedobrze, latałam co chwilę siku i kupę ;) uspokoiło się, ale jak ja mam mieć takie przepowiadające skurcze to nie wiem czy będę miała siły rodzić ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi też dużo zajmują miejsca te podpaski Bella, podkłady, ręczniki..itd.. Wydaje mi się, że nic się nie stanie jak będą nawet i te 2 torby :) w końcu co potrzeba to jest,musi być.

Anulka głowa do góry. Jutro będzie lepiej. Największe szczęście jest już z Tobą.

Jagoodka, nic nie mów o jedzeniu. Ja dziś prawie cały dzień jem. Buzia mi się nie zamyka. Najgorsze, że mam chcice na słodkie!!! Najpierw lodzik z Macdonalda, potem kilka draży orzechowych, rafaello, i kawałek torcika wedlowskiego. Teraz rzygać mi się chce :) ehhh.... a Wam sie żale że tyle przytyłam i źle się z tym czuję :) ale już nie będę. Postaram się nie marudzić, a po porodzie wziać za siebie i wstawić zdjęcie po metamorfozie!!! Cel jest, mam nadzieję że wytrwam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2014, 19:15

JagoodkaK, anulka81 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu wrote:
    Nadrobiłam wreszcie a co kolejna strona to tylko myślałam czy następna nie jest na porodowce ;)

Skurcze tez mam co dzień i w sumie co noc. Zastanawiam się czy te dziewczyny co często mają skurcze przepowiadajace będą miały szybszy czy łatwiejszy poród czy to nie ma żadnej zależności?

Patu, szczerze też się nad tym zastanawiałam kilka dni temu.
    Moja siostra w ogóle jak jej opowiadam o bólach o tych skurczach to patrzy na mnie jak na jakąś dziwną. Jej nic nie dolegało.. tak mi bynajmniej mówiła

• betinka Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka, teraz to dopiero hormony szaleją, dlatego Ci takie głupstwa typu gruba, a do tego brzydka, przychodzą do główki. Pewnie niejedna z nas będzie miała takie fazy! Teraz to chwila moment i znów będziesz ogarnięta jak 9 miesięcy temu :) Najważniejsze, żebyście teraz zdrowotnie wyszli na prostą, a potem przyjdzie czas na doprowadzanie się do porządku. Wszystko będzie pięknie, a Ty piękna jesteś cały czas!

Rabarbarka, oby same takie wieści do nas docierały! :)

Czy ruchy Waszych bobów teraz też są takie bolesne?! Normalnie Mati przechodzi siebie, boli każdy ruch jego nóg, a z pęcherzem to ja nie wiem co on robi - chyba go gryzie :/
    Udało mi sie na jutro na 19:40 dorwać jakiegoś gina, żeby mi obadał szyjkę. Obawiam się, że po tym badaniu termin mojego cc się zdecydowanie przybliży uch :S

anulka81 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2014, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pociesze cię, że ja ostatnio jak wiedziałam, że męża nie bedzie przez godzinę poleciałam do lidla po laysy z pieca i wciągnełam całą dużą paczkę i to z taką szybkością zeby tylko mnie nie złapał i też mi było wstyd i wyrzuty sumienia miałam straszne.

JagoodkaK wrote:
    Zezarlam całą paczke chipsów :( aż mi wstyd za siebie

JagoodkaK, ofcooo, le'nutka lubią tę wiadomość

atdci09kamv7205a.png
‹‹ 1606 1607 1608 1609 1610 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ