WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • karm3lka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K_A_M_A wrote:
    Hehe to życzę kolorowych snów jak tak :D
    Ja o 4 zaliczyłam śniadanie, czekam aż te wszystkie bebzonki z forum się obudzą ;)

Hej ja właśnie zajadam świeża bulke. Obudziłam się mega glodna ale m. Poratowal zakupami jak wracał z nocki więc spoko :) Spałam do 5.45 i chyba to już koniec. Jakas zdenerwowana jestem :p
    U nas sierpniowka urodzila w ekspresowym tempie dziś w nocy a termin miała na 30.08 :)
    Dziś pakuje torbę- postanowione :p

K_A_M_A, afrykanka, Io, stardust87, verynice, Sylka lubią tę wiadomość

2014 <3
    2017 <3
    'wizyta 13.12
    f2w3s65gs62rzre2.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie witam "świeżynki" ;) Fajnie, że u nas coraz bardziej tłoczno :D

Karolinie to Wy dajcie pospać-ona musi się zregenerować a nie zdawać relacje od samego rana hehe :P

Nenka u nas wołają 200 za rodzinny, to i tak masz zniżkę :P

Edit! Ja oprócz śniadania zaliczyłam już 2 wypróźnienia-ładnie mi się dzień zaczyna, nie ma co :P Ale musiałam się pochwalić :P :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2014, 06:50

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co za chuj**** dzień się rozpoczął :/ Mąż stwierdził, że zacznie biegać, bo ruchu potrzebuje. Poszedł pierwszy dzień przed pracą polatać i co? Osa go użądliła w usta!!! A jakby bardziej rozdziabił gębę? To by do gardła wpadła :/ Spuchł niemiłosiernie, pojechał do lekarza :/ A sport to ponoć zdrowie..

Kark mnie codziennie boli i spina się cały brzuch, a wczoraj tak dziwnie właśnie tylko na dole. Jakby pół brzucha tylko bolało. Ale nie wyglądało mi na jelita, bardziej na macicę jak przed okresem. Potem mnie przeleciało, dziś jest póki co spokój.

Dziś weszłam w 9 miesiąc i się okazało, że nie mogę już spać na brzuchu. Nie żeby jego wielkość mi przeszkadzała ;p ale czuję wielkie twarde coś i mi niewygodnie :P Twarda sztuka z Jagody się okazuje. I teraz miesiąc nie spania na brzuchu plus ileś tam tygodni po cesarce też niewygodnie będzie :/

kark, stardust87 lubią tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to pobudka :P dzieńdoberek brzuchatki :)

ja ostatnio odpływam w krainę snu już o 20 :)i śpię słodko do rana tylko na siku wstaje, wiec zakładam że skoro końcówka ciąży taka dobra to my się szybko nie rozpakujemy :)

a mieliśmy bardzo ciekawą nockę nie wiem dokładnie co to było wydaje mi się ze ktoś jakiś idiota gdzieś z bloku napsikał gazem pieprzowym przez okno a ze my swoje otwarte mamy no to dawaj.. w momencie oczy załzawione, oddech w gardle uwiązł, w nosie parzy katar kaszel, córę szybko z łózka ściągałam bo tez zaczęła się dusić a śpi na piętrowym.. no masakra jakaś.. mąż jeszcze stawia na siarkę i dwutlenek węgla bo takie same objawy daje no ale z dworu ?

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobitki:-) mnie też Michał poratowal właśnie świeża bułeczka, bo z nocy wrócił. Jeszcze cieplutka bułeczka:-)
    Dzisiajsza noc super.dzidzius dał mi pospac, ale chyba dlatego, że calutkie łóżko było tylko dla nas (no i pieseła oczywiście)
    KAMA jaka cwaniara:-) wczoraj cały dzień spała, na forum nie siedziala, a dzisiaj się pyta gdzie wszyscy;-)
    A takie opłaty w szpitalu państwowym rozumiem to są w ogóle zgodne z prawem.ja się nie znam dlatego pytam? No bo skoro jest się ubezpieczonym to czemu trzeba płacić.....masakra zarabiają na czym mogą.Niedlugo jak nie zaplacisz to Ci dziecka z brzucha nie wyjmą....

karm3lka, stardust87 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • karm3lka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blackluna co za swir...ludzie sa niepoważni... :-/ !!
    Zglaszaliscie gdzieś ?
    Zazdroszczę takiego snu :p

Fipsik gratuluję ostatnich 4 tygodni :-)
    Ja na brzuchu już od połowy ciąży.nie.śpię...
    Daj znać jak tam M. Po uzadleniu...

2014 <3
    2017 <3
    'wizyta 13.12
    f2w3s65gs62rzre2.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta jasne, ja wczoraj ciężko pracowałam! ;) Umyłam okna bo już się domagały, potem kurze i inne pierdoły, dziś jeszcze muszę porządnie umyć podłogi i posprzątać łazienkę-ale podczytywałam Was w chwilach przerw bo myślałam że się coś wykluje ;) także proszę mi tu nic nie insynuować :P hehe

A te opłaty to nie wiem czy tak wszędzie jest, albo sobie z dooopy wytrzaskują ceny, byleby zarobic-tak samo jak na innych rzeczach dla dzieci-kup tamto i sramto a będziesz lepszą matką :P

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos użądlenia to kiedyś (za nastolatki) przyjechała do mnie 2 lata młodsza kuzynka na wakacje, umówiłam się wtedy z chłopakiem a ona z jego kuzynem miała się poznać. Mieliśmy po południu iść na spacer. W południe pomagałyśmy mojej mamie na podwórku przy drzewie i osa ją użądliła w usta-taaaaaka miała lepę że wyglądała jak kaczor donald :P Tutaj zaraz randez-vous a ona z takim ryjem opuchniętym :D Tak z niej lałam że szok-tak wiem, wredna jestem :P Ale koniec końców przykładała chyba waciki z octem i jej zeszło na tyle że poszłyśmy ;)

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karm3lka, no własnie nie dzwoniliśmy bo sami dokładnie nie wiedzieliśmy co to było, albo kto jest za to odpowiedzialny jeżeli to był jakiś świr z gazem..a ze godzina pozna to znając nasze realia polskie bez winnego tak by nic nie zrobili..
    a co do snu to chyba moja mała dama stwierdziła że ostatni miesiąc nie spania w ogóle tak dał mi w kość ze teraz dla odmiany da mi troszkę wypocząć :)

Fipsik, moj tato miał ostatnio to samo tylko ze on te cholerę łykną..i na opuchliźnie sie nie skończyło niestety tylko na 5 zastrzykach w szpitalu bo go menda jedna użarła w sam środek języka..wiec akcja była bardzo szybka..a taki spokój z tymi paskudami był w zeszłym roku teraz się ich znowu namnożyło :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2014, 07:11

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja mu zrobiłam okład z octu, lodu. Dostał wapno i zyrtec ale nic nie dało, więc pojechał :/ Właśnie wrócił. Dostał zastrzyk w dupsko, tabletki silniejsze od zyrtecu i 2 dni zwolnienia.

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • nenka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tylko kasa i kasa no ale cóż nie będę żałować
    Ale jaja z tą osa dobrze że tak to się skończyło blackluna odpocznij i daj sąsiadowi@ popalić

BlackLuna lubi tę wiadomość

• BlackLuna Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do opłat za poród znalazłam np takie coś:

http://www.rodzicpoludzku.pl/Prawo-do-opieki-i-wsparcia-ze-strony-bliskich-osob/Tzw-porod-rodzinny.html

http://prawa-pacjenta.wieszjak.polki.pl/kobieta-w-ciazy/295346,Szpital-nie-powinien-pobierac-oplat-za-porod-rodzinny.html

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
  • karm3lka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackLuna wrote:
    karm3lka, no własnie nie dzwoniliśmy bo sami dokładnie nie wiedzieliśmy co to było, albo kto jest za to odpowiedzialny jeżeli to był jakiś świr z gazem..a ze godzina pozna to znając nasze realia polskie bez winnego tak by nic nie zrobili..
    a co do snu to chyba moja mała dama stwierdziła że ostatni miesiąc nie spania w ogóle tak dał mi w kość ze teraz dla odmiany da mi troszkę wypocząć :)

Fipsik, moj tato miał ostatnio to samo tylko ze on te cholerę łykną..i na opuchliźnie sie nie skończyło niestety tylko na 5 zastrzykach w szpitalu bo go menda jedna użarła w sam środek języka..wiec akcja była bardzo szybka..a taki spokój z tymi paskudami był w zeszłym roku teraz się ich znowu namnożyło :/

No w sumie racja. Niewiele by to dało... Grzeczna ta twoja córeczka skoro daje tyle spac :) u mnie sa wieczne akrobacje :-)
    Bulka zjrdzona i.zaraz lepiej, pytanie czy jeszcze będę spać...
    Fipsik to teraz na dwa dni masz męża przy sobie :)

Fipsik lubi tę wiadomość

2014 <3
    2017 <3
    'wizyta 13.12
    f2w3s65gs62rzre2.png
  • Quatriona Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się też ja. Dziś moja córka też zezwolila na spanie po wczorajszych nocnych harcach. Dziś mam wizytę ciekawe co nowego się dowiem.
    Fipsik to twojemu mężowi sport nie służy. Pecha niezłego miał.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2014, 07:25

karm3lka lubi tę wiadomość

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama zwracam honor w takim razie:-)
    Słyszałam tylko o sytuacji jak rodziły dwie dziewczyny praktycznie jednocześnie i jedna poprosiła znieczulenie i druga.jedna nie zapłaciła nic,druga dostała rachunek przy wyjściu.tłumaczyli się bo tym,że u jednej było wskazanie i dlatego nie zapłaciła,a u drugiej nie było i to jej famaberie,że chciała znieczulenie.

K_A_M_A lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenka wrote:
    Tak tylko kasa i kasa no ale cóż nie będę żałować
    Ale jaja z tą osa dobrze że tak to się skończyło blackluna odpocznij i daj sąsiadowi@ popalić

nenka, z miła chęcią och bo ja pomysłowe i mściwe babsko jestem w takich momentach, tylko niestety nie tym razem bo podstawowe pytanie to: kurde któremu ? nie wiem który miał zawieche umysłową i zachował sie jak nieudany eksperyment genetyków afgańskich, żeby zrobić coś takiego, po prostu brak słów :/

kobietki miewacie takie kolki przy oddychaniu?

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackLuna wrote:
    co do opłat za poród znalazłam np takie coś:

http://www.rodzicpoludzku.pl/Prawo-do-opieki-i-wsparcia-ze-strony-bliskich-osob/Tzw-porod-rodzinny.html

http://prawa-pacjenta.wieszjak.polki.pl/kobieta-w-ciazy/295346,Szpital-nie-powinien-pobierac-oplat-za-porod-rodzinny.html

No tak tylko co z tego? Piszą, że możesz się zwrócić do rzecznika lub wnieść sprawę do sądu tylko kto by się w to bawił? Rozumiem jeszcze jakby były jakieś wypasione warunki a nas jest zwykły szpital i chcą 2 stówki za to... Wiocha na maxa

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • karm3lka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolki ? Hm raczej nie, bardziej częste uklucia i napięcia przypominaajace kolki.

2014 <3
    2017 <3
    'wizyta 13.12
    f2w3s65gs62rzre2.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja w 9 miesiącu i 36 tygodniu :) nareszcie ostatni miesiąc :) jeszcze 2 tygodnie i ciąża donoszona :)

Ja zaraz śmigam na badania, więc na razie jesteśmy naczczo - głodek już doskwiera.

Fipsik ale Twój mąż miał pecha :) dobrze, że tylko tak to się skończyło.

Powiem Wam, że nie ma jak to własne łóżko:) w szpitalu źle nie było, ale ciężko tam spać.

stardust87, le'nutka, Patu, verynice lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K_A_M_A wrote:
    No tak tylko co z tego? Piszą, że możesz się zwrócić do rzecznika lub wnieść sprawę do sądu tylko kto by się w to bawił? Rozumiem jeszcze jakby były jakieś wypasione warunki a nas jest zwykły szpital i chcą 2 stówki za to... Wiocha na maxa

no własnie i na tym szpitale żerują...szkoda gadać :/ bo tez i jakie koszty ponosi niby szpital za to ze przy mnie będzie mąż przy porodzie? żadne ubrania ma swoje, jedzenie swoje nic kompletnie nic..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2014, 07:40

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
‹‹ 1628 1629 1630 1631 1632 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ