WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • le'nutka Ekspertka

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nadal sie trzymam jutrzejszej daty :-) jeszcze ostatnie chwile w domku i wieczorem smigamy do Lodzi, nocka w hotelu bo z samego rana trzeba byc zwartym i gotowym w szpitalu :-) aaa troche mam stresa :-)

kark, verynice, betinka, Tysia87 lubią tę wiadomość

relg2n0a1g998ci6.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć kobitki :)
    rano byłam oddać krew i mocz i weszłam bez kolejki :P o dziwo ludzie nic nie gadali :O a kolejka była aż do wyjścia. W sumie całą ciążę grzecznie czekałam, teraz nie byłam w stanie tyle tam stać.
    Potem pojechałam do lidla po serki :P ciuszki dla dzieci poprzebierane, kupiłam tylko starszemu komplet skarpetek.
    u nas rodzinny poród jest bezpłatny i z tego co wiem pobieranie opłat w szpitalu państwowym jest nielegalne.
    Ja dzisiaj też nie rodzę, bo jutro muszę odebrać wyniki :P

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobryy :)

Stardust wariatko hahaha ale sie usmialam :) masakra z toba :P

Ja sie w miare wyspalam choc moj chlop tak chrapal dzis ze az mu sie oberwalo :P
    Syn od rana nawala po zebrach :) zyc nie umierac. Te chlopy mńie wykoncza :P

Ehh z tymi oplatami w szpitalach to porazka. Sukinsyny na wszystkim zarabiaja!!! Ja sobie nie wyobrazam jak tu by mi ktos powiedzial ze placac skladki ja mam za porod placic, znieczulenie czy COKOLWIEK!! Ja tu leki na recepte mam za darmo ze skladek. Antykoncepcja jest za free. Kur* a w Pl na wszystko im brakuje... Oni zreja te oieniadze czy co?!

No to sie wyladowalam od rana :) zostalo mi na dzis ostaynie pranko :) jeeee

stardust87 lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• madiiiii Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Fipsik, podziwiam, że mogłaś spać na brzuchu do tej pory. Ja już od kilku miesięcey przewracam się z boku na bok. Plecy tez już nie wchodzą w grę, bo zaczynam się dusić. Nie mogę się doczekać, jak po porodzie rzucę się na łóżko i rozłożę na brzuchu :D

Czy Wasze bobaski też tak mocno naciskają już na szyjkę? Bo ja czasami czuję taki ucisk, jakby miała zaraz wyjść. Coś mi się wydaje, że nie będzie chciała czekac do terminu :)

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja :)

Io w odpowiedzi na Twoje pytanie ja nadal wygladam jakbym byla w ciazy ;) nie jest taki fajny okraglutki tylko taki feeee... mam nadzieje ze szybko zniknie :/

Nelus ja na posterunju cala noc bylam., Krzys ma straszne.problemy z brzuszkidm i juz 2ga noc nie przespana i ciagle przy Malym siedze ale jak tylko mam chwile.to zagladam tutaj :) a co do wyjscia jest pod znakiem zapytania. Czekamy na lekarza Malego bo wyszla.Mu zoltaczka i zobaczymy co zdecyduja i jeszcze do 12stej czekamy na moje winiki..

Paula a co do Twojego akrobaty Malego jestem pelna podziwu zdolny Chlopak z Niego ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2014, 09:35

Paula55 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam się i ja :) spałam nawet dobrze, ale po wczorajszych łażeniach po mieście w nocy strasznie pachwiny mnie bolały :/

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny 30 sierpnia mam slub cywilny u koleżanki a później robią małe przyjęcie w lokalu tak na 60 osób. ile się daje w kopercie na takim ślubie? była którąś już na takim czymś?

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolus obyscie mogli wyjsc bo w domku zawsze lepiej. No ale daj znac co zdecyduja :)
    Akrobata juz dzis na pobudke sprzedal mi stope w zebra :P

Karolinko brzuch po cc zawsze wolniej schodzi wiec nie martw sie. Jesli cie to pocieszy to kolezanka i 3 mies po porodzie cc chodzila w ciazowych spodniach bo nie mozna bylo cwiczyc tego brzucha...
    No i kochana uwazaj na kregoslup! Wiem ze przez rane nie da sie miesni brzucha spinac i wiekszosc czynnosci opiera sie wlasnie na kregoslupie :/

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi25 wrote:
    dziewczyny 30 sierpnia mam slub cywilny u koleżanki a później robią małe przyjęcie w lokalu tak na 60 osób. ile się daje w kopercie na takim ślubie? była którąś już na takim czymś?
    Nigdy nie bylam na samym cywilnym i takim malym weselu wiec pojecia nie mam :/

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• dba Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi25 wrote:
    ja bym między 100zł- 200zł dała, dla mnie to nie jest ważne czy cywilny czy kościelny. Każdy powinien dać tyle na ile go stać. Nie ma co wyskakiwać z kasy jak się nie ma dużo.
    Kaarolina trzymam kciuki za dobre wyniki.

• Diabla85 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam brzuszki!
    Ufff, dopiero nadrobiłam! Wczoraj byłam na SR i jak wróciłam to nie miałam siły nawet Was czytać.

Co do prawa jazdy - Afrykanka gratuluję! Ja, nie chwaląc się, zdałam za pierwszym razem, ale to było 7 lat temu :)

Co do przyspieszaczy porodu to nie wiem o co chodzi z tym ananasem. Od samego początku ciąży jem ananasa z puszki w pizzy co tydzień (mój mąż robi najlepszą pizzę i w sobotę zawsze u nas pizza) i też piłam z niego sok i jakoś nie urodziłam :)

Witam sierpniówki :) Mam nadzieję, że mój syn nie zmusi mnie za miesiąc do dołączenia do październikówek :P Bo tu się wszystkie rozpakujecie, a mi żal będzie tyłek ściskał że jeszcze nie urodziłam :)

Mój Franuś nigdy mnie jeszcze nie kopnął w żebra. Jego ulubiona pozycja to dupa po prawej stronie mojego brzucha a nogi i ręce po lewej. Często się przeciąga i dupkę wypina,a że jest coraz większy to kilka razy dupą żeber sięgnął.

A ja jaki miałam dzisiaj sen, że Stardust na forum wrzuciła link do filmiku jak przygotować mleko modyfikowane z HIPPA :D

magdzia26, stardust87, K_A_M_A, Sylka, afrykanka lubią tę wiadomość

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • le'nutka Ekspertka

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi25 wrote:

Wg mnie powinno sie dac tyle zeby koszt menu sie zrwocil a jakby cos zostalo do skarbonki to milo. Tez nas czeka taka uroczystosc (co prawda ze slubem koscielnym ale liczba gosci podobnie jak u Ciebie) i mysle ze damy 300-400zl.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2014, 09:55

magdzia26 lubi tę wiadomość

relg2n0a1g998ci6.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    le'nutka wrote:
    Wg mnie powinno sie dac tyle zeby koszt menu sie zrwocil a jakby cos zostalo do skarbonki to milo. Tez nas czeka taka uroczystosc (co prawda ze slubem koscielnym ale liczba gosci podobnie jak u Ciebie) i mysle ze damy 300-400zl.

no my na kościelnym weselu dwudniowym 12 lipca daliśmy 400 zł a tu myślę że tak 200 zł damy (menu na osobę wychodzi 60 zł bez ciasta i alkoholu, wiem bo sama kiedyś w tamtym lokalu brałam cywilny ale ja dla rodziców i rodzeństwa tylko bo kościelny mamy za rok)... i idę sama bo mąż w delegacji wiec myśle że tyle styknie nie?

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzisiejszy plan dnia: poprasować ciuszki małego od 0 - 3 miesięcy, do końca spakować walizkę do szpitala i posprzątać pokój z kuchnią ale tak gruntownie :)

qb3c82c3gptozz8t.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) a mi się średnio spalo te noce mnie wykoncza wstaje ledwo żywa :/
    Popieram lenutke ja bym dokładnie tak dala żeby się zwrócił koszt w restauracji za dwie osoby i żeby chociaż cos zostało.
    Ja tez mam nadzieje ze nie dołączę do pazdziernikowek. Chociaż jestem tak daleko za wami w tyle ze może tak się zdazyc.

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi25 wrote:

my jak braliśmy ślub taki kameralny to i na cywilnym i kościelnym było jeszcze mniej niż u twojej koleżanki i tak własnie dawali po 200zł chyba ze ktoś był z bliższej rodziny i po prostu stać go było i miał chęć żeby dać więcej, ale ja tez bym nie przekraczała kwoty 200zł.

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • le'nutka Ekspertka

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi25 wrote:
    no my na kościelnym weselu dwudniowym 12 lipca daliśmy 400 zł a tu myślę że tak 200 zł damy (menu na osobę wychodzi 60 zł bez ciasta i alkoholu, wiem bo sama kiedyś w tamtym lokalu brałam cywilny ale ja dla rodziców i rodzeństwa tylko bo kościelny mamy za rok)... i idę sama bo mąż w delegacji wiec myśle że tyle styknie nie?

Aa to jak znasz orientacyjne koszty 1 goscia i idziesz sama to mysle ze 200zl bedzie ok. Tu u nas menu ma byc za 110/os wiec suma rosnie.

relg2n0a1g998ci6.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi25 wrote:
    200zł w zupełności wystarczy :) no i my zamiast kwiatów daliśmy młodym do tego komplet szklanek :) mieli tyle kwiatów od gości to chociaż szklankami dłużej się nacieszyli :) kupiliśmy takie z grubego szkła, chyba to były nawet do drinków szklanki.

• Ewi25 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to dam 200 zł i zobaczę co na zaproszeniu chcą :) bo czasami jest tylko że alkohol i czekoladki albo sam alkohol ;)

qb3c82c3gptozz8t.png
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja zamiast kwiatów np prosiłam o wino :P było na "potem" z mężusiem już :P

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
‹‹ 1630 1631 1632 1633 1634 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ