WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sprawy nie przemyślałam i poprosiłam o misie :D
    I zostałam z kilkoma worami miśków :P
    A jeszcze mój brat chcąc być oryginalny kupił nam prawie 2m różowego giganta :D

relganlikx65a1ud.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackLuna wrote:
    no ja zamiast kwiatów np prosiłam o wino :P było na "potem" z mężusiem już :P

my prosiliśmy o słodycze dla psiaków :D I tak wyjeżdżaliśmy w podróż poślubną, jak wróciliśmy to wszystkie kwiaty zdechły (bo oczywiście i tak znajdzie się ktoś, kto da kwiaty) a psiaki miały żarcia na pół roku :D

BlackLuna lubi tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • jovi81 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie mamuski,
    u mnie na wizycie niby wszystko ok, szyjka długa, pozamykana. Krwawienie jest od nadżerki jaka się przyplątała :( będę mieć ją usuwaną po porodzie.

Sama już nie wiem co robić bo gin kazał mi wybierać czy tniemy 1 września i podajemy w przyszłym tygodniu sterydy na płucka małemu dla pewności czy czekamy do 8 września i ryzykujemy że akcja porodowa zacznie się sama i nie zdążę na czas odstawić clexane i nie zagwarantuje mi gin że to on wykona cc. NIE WIEM CO ROBIĆ... ! września będę w 37tyg i 2 dniu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2014, 10:39

https://www.maluchy.pl/li-69787.png
    xvg47yr.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jovi to będzie już 38tydzień, ciąża donoszona. I z tego co napisałaś to mam wrażenie, że gin nie chcę brać na siebie odpowiedzialności, ale jest raczej za cc 1 września...

jovi81 lubi tę wiadomość

relganlikx65a1ud.png
  • b-c Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenka- czy ja dobrze pamiętam, że jesteś z Lubina? U nas takie cyrki się dzieją? Czy może zamierzasz rodzić gdzie indziej? Jeżeli masz jakieś jeszcze nowości, to proszę podziel się ze mną, bo ja na razie na sr nie moge chodzic i nic nie wiem...

3 letnia córeczka- naturalnie
    Starania o drugiego potomka.
    Pojedyncze plemniki w nasieniu

06.2017 ICSI ( 21 oocytów, zapłodnionych 6, 4 słabe blastocysty)
    3 x :(

01.2018 2 ICSI ( 8 zaplodnionych, 3 zarodki 3-dniowe + 1 opóźniony)
    02.2018 :(
    25.07.2019 FET....
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym nie faszerowala nie potrzebnie dziecka sterydami,
    Zrobila bym wszystko zeby to dziecko bylo bezpieczne obojetnie kto by mi mial robic cc.
    Kobiety walcza o kazdy dzien zeby dzidzie donosic jak najdluzej a 38 tydz to nie 40 jednak...
    Ale to twoja decyzja Jovi....

My na slub bedziemy prosic o alkohol :P z kwiatkow nic ńie ma :P od czekoladek dupa rosnie a na wspolne wieczory z nowym mezem dobre winko czy whisky bedzie jak znalazl :)

jovi81, dba lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• jovi81 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka22 wrote:
    Jovi to będzie już 38tydzień, ciąża donoszona. I z tego co napisałaś to mam wrażenie, że gin nie chcę brać na siebie odpowiedzialności, ale jest raczej za cc 1 września...
    No właśnie takie odnoszę wrażenie tylko po co te sterydy na tym etapie ciąży ?

xvg47yr.png
  • nenka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    b-c wrote:
    Nenka- czy ja dobrze pamiętam, że jesteś z Lubina? U nas takie cyrki się dzieją? Czy może zamierzasz rodzić gdzie indziej? Jeżeli masz jakieś jeszcze nowości, to proszę podziel się ze mną, bo ja na razie na sr nie moge chodzic i nic nie wiem...
    Tak będę rodzić na bema listę comasz mieć do szpitala masz ?

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jovi81 wrote:
    No właśnie takie odnoszę wrażenie tylko po co te sterydy na tym etapie ciąży ?

Widocznie nie jest pewien czy plucka sie wyksztalcily do konca... Kurde to juz by mi dało do myslenia :/

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jovi, ja będę miała cc w 38+5. Myślę, że w takim tygodniu jak twój czy to 37+ czy 38+ to na pewno Franek ma już rozwinięte płuca do końca. Zresztą jak piszą dziewczyny, czy ten czy ten termin to już ciąża donoszona :)

Mi by akurat nie było obojętne kto mnie kroi. Bo moją gin znam, zna ją cała rodzina, więc chyba też ma świadomość, że jak coś spieprzy to będzie mieć 50 osób na karku :P Do tego cc na zimno ma ten plus, że wszystko jest na spokojnie, lekarz robi wszystko powolutku, dokładnie i idealnie, a jak się zacznie to robią wszystko szybko, żeby tylko zdążyć :/

My prosiliśmy o kupony lotka, bo mieszkaliśmy jeszcze z rodzicami i nie mieliśmy gdzie składować czegokolwiek innego, ale za to dostaliśmy 60zł z kuponów, więc wyszliśmy lepiej niż na kwiatkach :P :D

Ewi, my mieliśmy najpierw cywilny i imprezę na 30 osób, a potem kościelny i wesele na 100 osób.
    Na cywilny dostaliśmy razem 7tys (pomyłka, zapomniałam o moich oszczędnościach :)), więc wychodziło 230zł na osobę, czyli 450 na parę, a to było 6 lat temu, ciekawe ile teraz bym zebrała :D
    Sama pewnie jak dba dałabym tyle ile mogę, myślę, że koło 300zł właśnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2014, 10:51

jovi81 lubi tę wiadomość

• b-c Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenka- mam listę. Wtedy jeszcze chodziłam na sr. Teraz mam nakaz leżenia i od miesiąca jestem nie w temacie. Nam położna miała mówić jeśli coś z listy będie nieaktualne.... Masz 3 poszewki na kocyk? Albo swoją koszulę do rodzenia? a coś wiadomo o sali 1- osobowej?

25.07.2019 FET....
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula ja się zgadzam z Toba jak najbardziej, tylko mnie zaciekawiło nie to cc tylko to, że Jovi może nie zdążyć odstawić clexane...no i ok tylko co jeżeli nie zdąży, to ma jakieś znaczenie? Co się stanie?

relganlikx65a1ud.png
  • nenka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mamy to wszystko a 1 jest płatna 200 zł teraz masakra jakaś

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jovi płucka rozwijają się do końca 36 tyg, ale często do końca 38. 37+2 to tak naprawdę skończony 37 tydzień. My liczymy rozpoczęte tygodnie, ale dla malucha ważne są tygodnie skończone, a nie rozpoczęte. Ja nie znam lekarza, który będzie mnie ciął. Na kogo wypadnie, na tego bęc. To trwa max 1,5 godz, jeśli nie masz w szpitalu takich kretynów jak są w szpitalu Karoliny ;P to ja bym poczekała jak najdłużej.

jovi81, Tysia87 lubią tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • b-c Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mnie zasmuciłaś teraz..b.. Trochę cieszyłam się z wykupu szpitala, bo wprowadzili duzo fajnych zasad dla pracowników. Np. jeżeli noworodek jest zdrowy, to masz z nim kontakt skóra do skóry przez bite 2 godziny, a nie jak dawniej kilka minut.... Ciekawe czy w takim razie wprowadzą znieczulenie zzo....

25.07.2019 FET....
  • le'nutka Ekspertka

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Widocznie nie jest pewien czy plucka sie wyksztalcily do konca... Kurde to juz by mi dało do myslenia :/

Co do sterydu... plucka zaczynają wytwarzać sulfaktant od ok 32 tyg.nie jest powiedziane,ani określone ile trwa. Trwa do porodu,im więcej tym lepiej bo zapobiega zapadaniu pecherzykow podczas oddechu.wiadomo,że jeśli jest go mniej maluszek może mieć trudnosci,co wiąże się że wspomaganiem oddechu i dłuższym pobytem na oddziale. Po co to przeżywać.
    Ja tez bralam ten zastrzyk w skonczonym 37tc. Dwoch niezaleznych lekarzy to doradzilo bo bylo zagrozenie wczesniejszym porodem.
    A z pozniejsza data to chodzi o to ze nie Twoj (jovi81) lekarz bedzie przeprowadzal cc czy raczej ze jak nie zdarzysz odstawic clexane to nie bedzie mozliwa cc w ogole?

jovi81 lubi tę wiadomość

relg2n0a1g998ci6.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark ty masz lekarza ktorego zna cala rodzina - ok. Ale chyba od znajomosci wazniejsze jest dziecko- przynajmniej dla mnie.
    Ciaza to 40 tyg a nie 37. I jesl jest mozliwosc poczekac to ja bym tak zrobila.
    W koncu po cos lekarz powiedzial o tej dacie 8.09?!
    Tak jak mowie. Kazdy bierze odpiwidzialnosc za siebie i swoje dziecko. Proste :) .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2014, 11:03

dba lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• jovi81 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko chodzi o to że jeśli nie odstawię odpowiednio wcześniej zastrzyków clexane to nie podadzą mi znieczulenia w kręgosłup tylko będą ciąć w pełnej narkozie. Do tego nie podadzą mi tego żelu przeciw zrostom który zamówiłam u mojego gina. 1 września mam też na dyżurze ustawiona położną ze sr i mojego gina do cięcia oraz anestezjologa poleconego. Gin i położna mówią że na tym etapie te sterydy to tylko profilaktyka niż konieczność... JUŻ SAMA NIE WIEM CO ROBIĆ...

xvg47yr.png
  • nenka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O znieczuleniu nowy nie było ale i jak moim zdaniem to nie fer

• pralinka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana, dopiero do śniadania się zabieram:)
    Starajcie się spać dziewczyny ile wzlezie!:)

Jovi, myślę podobnie jak dziewczyny 37+ lub 38tc to napewno płucka są już rozwinięte do końca. W sumie czy to ważne kto Cię będzie kroił?
    Ciąża i tak donoszona.

Witam sierpniowe mamy, jeszcze do końca sierpnia troszkę zostało więc myślę że i Wy się rozpakujecie w sierpniu:)

My dostaliśmy zamiast kwiatów (chociaż te też dostaliśmy) dużooooo wina.
    U mnie 'daje' się w kopertach dużo więcej niż tutaj piszecie, tzn. koszt za tzw'talerzyk' w restauracji (bez alkoholu, ciast) to minimum od 160zł do 200zł. Więc jak My idziemy na wesele to dajemy prezent w postaci 500zł lub 600zł (rodzina).
    Za rok mamy wesele poza PL, tu jest zagowstka ile w euro taki prezent powinnien wynieść....

Sylka lubi tę wiadomość

‹‹ 1631 1632 1633 1634 1635 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ