X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • b-c Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też tak uważam.... Ale zawsze jest jeszcze Legnica. Podobno położne są bardzo ok tam. 20 min. sie jedzie no i maja w razie W swietny oddzial neonatologiczny

Karolaaa91 lubi tę wiadomość

3 letnia córeczka- naturalnie
    Starania o drugiego potomka.
    Pojedyncze plemniki w nasieniu

06.2017 ICSI ( 21 oocytów, zapłodnionych 6, 4 słabe blastocysty)
    3 x :(

01.2018 2 ICSI ( 8 zaplodnionych, 3 zarodki 3-dniowe + 1 opóźniony)
    02.2018 :(
    25.07.2019 FET....
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jovi a są jakieś przesłanki, że mogłabyś zacząć rodzić szybciej? Może leżenie, brak seksu, jakaś nospa, magnez i donosisz spokojnie do terminu 8 września i uda się odstawić zastrzyki.

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • jovi81 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    le'nutka wrote:
    Co do sterydu... plucka zaczynają wytwarzać sulfaktant od ok 32 tyg.nie jest powiedziane,ani określone ile trwa. Trwa do porodu,im więcej tym lepiej bo zapobiega zapadaniu pecherzykow podczas oddechu.wiadomo,że jeśli jest go mniej maluszek może mieć trudnosci,co wiąże się że wspomaganiem oddechu i dłuższym pobytem na oddziale. Po co to przeżywać.
    Ja tez bralam ten zastrzyk w skonczonym 37tc. Dwoch niezaleznych lekarzy to doradzilo bo bylo zagrozenie wczesniejszym porodem.
    A z pozniejsza data to chodzi o to ze nie Twoj (jovi81) lekarz bedzie przeprowadzal cc czy raczej ze jak nie zdarzysz odstawic clexane to nie bedzie mozliwa cc w ogole?
    le'nutka: czy te zastrzyki są bolesne? czy czułaś się po nich gorzej? ile dawek miałaś?

https://www.maluchy.pl/li-69787.png
    xvg47yr.png
  • nenka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wiesz na miejscu to na miejscu

• b-c Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zastrzyki nie są bolesne. dają je 2 razy w odstepie 24 h. Czytałam, że na razie nie znaleziono aby miały negatywnie wplywać na dziecko..

Mnie duuuuuuuzo bardziej bolaly zastrzyki z no-spy ;p

jovi81 lubi tę wiadomość

25.07.2019 FET....
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet sie nie pchajcie do Legnicy dziewczyny, ja stad uciekam. Oddział jezeli chodzi o warunki to tragedia łącznie z dziurami w podłodze i syfie w łazienkach no patologia o czym moze świadczyć fakt ze zaczynaja tam remonty i to wlasnie od oddziału polozniczego wiec bedzie jeszcze większa masakra. Moj lekarz tam pracuje i nawet nie zaprzeczał ze jest tam tak jak pisze.

b-c wrote:
    Też tak uważam.... Ale zawsze jest jeszcze Legnica. Podobno położne są bardzo ok tam. 20 min. sie jedzie no i maja w razie W swietny oddzial neonatologiczny

atdci09kamv7205a.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jovi ńiestety to twoja decyzja i zadna z nas jej nie podejmńie :(
    A z tego co widze dziewczynom jest obojetne czy porod bedzie w 37 tyg czy 40... Dla mnie 3 tyg to wielka roznica tak jak pisalam.
    Skoro by nie mialy znaczenia te tyg to np akuszerki nie faszerowali by lekami na koniec... Kazda ma swoje zdanie i tyle.
    Musisz porozmawiac z ginem o szczegolach i wtedy razem powinniscie podjac decyzje co jest lepsze....

jovi81, Fipsik lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• jovi81 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    Jovi a są jakieś przesłanki, że mogłabyś zacząć rodzić szybciej? Może leżenie, brak seksu, jakaś nospa, magnez i donosisz spokojnie do terminu 8 września i uda się odstawić zastrzyki.
    łożysko jest już w 3 stopniu dojrzałości, przez clexane znacznie szybciej się starzeje i o to martwi się gin. Ze względu na moje wcześniejsze poronienia chce zakończyć ciążę w sposób możliwie najbardziej kontrolowany. A uwierzcie że akurat przy cc ważne jest kto będzie ciął i jak to zrobi. Widziałam już kilka blizn po cc i różnice są ogromne w ranie i w procesie rekonwalescencji. Gin uważa że 1 września "mały" dobije do 3 kg ale wiem że te pomiary są jak wróżenie z fusów...

Brak seksu mam od prawie 9 miesięcy, nospę i magnez łykam..

kark lubi tę wiadomość

xvg47yr.png
  • BlackLuna Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jovi własnie to chciałam napisać, ze ja tez biorę clexane tylko do końca tego tygodnia bo od przyszłego ciąża donoszona i rożnie może potem być, a znieczulenie wiadomo w razie "w" gdyby coś poszło nie tak jest potrzebne i lek jak się nie mylę trzeba odstawić najpóźniej na 24 h przed operacja, i o to chyba ginowi twojemu chodziło ze możesz nie zdążyć odstawić.
    Wiem ze im dłużej siedzi dzidziuś w brzuszku tym lepiej ale z tego co piszesz sa duże szanse że nie dotrzymasz do 8..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2014, 11:24

jovi81, kark lubią tę wiadomość

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • b-c Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola- a dokąd uciekasz z tej Legnicy?

25.07.2019 FET....
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhh ja tu o dziecku a wy o bliznach... :/
    Z mojej strony to by bylo tyle na temat :)

Fipsik lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• verynice Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! :)

Mąż ma urlop więc brak czasu na forum :) Na 14 jedziemy na wizytę do szpitala, jesteśmy bardzo ciekawi co tam słychać u Marcello :) A o 17 przyjedzie do nas fotograf i zobaczymy czy będziemy dziś robić tą sesję czy nie...;/

Mąż mi się dzisiaj przyznał, że zaczyna mieć stresa ;) Tzn są dni że podchodzi na luzie a są takie że bum! coś go sieknie i zaczyna się denerwować jak to wszystko będzie! :)

Paula55, karm3lka lubią tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • le'nutka Ekspertka

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jovi81 wrote:
    le'nutka: czy te zastrzyki są bolesne? czy czułaś się po nich gorzej? ile dawek miałaś?

Ja mialam 1 dawke. Polowy zastrzyku to nic nie czulam, pozniej takie jakby szczypanie, ale pielegniarka podawala go powoli i naprawde nie bylo to jakies mega nieprzyjemne czy bolesne. Jakby bylo szybko to na pewno bardziej byloby odczuwalne wiec trzeba poprosic zeby podala powoli i bedzie ok. Ja juz godzine pozniej nie pamietalam ze byl zastrzyk. Takze tego nie ma sie co obawiac :-)

jovi81 lubi tę wiadomość

relg2n0a1g998ci6.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie się pomierzyłam i mój brzusio w najbardziej wystającym miejscu ma 109 cm, piersi 102 cm a biodra 106 cm :) rośniemy w siłe :D

Paula55, magdzia26, afrykanka lubią tę wiadomość

qb3c82c3gptozz8t.png
  • b-c Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do blizn, to niestety w wiekszosci jest to cecha indywidualna. Lekarze zwykle zakładają taki sam szew.... Czasem się rana ładnie goi, a czasami jest obrzęk, zakażenie, bliznowacenie...

Paula55, Fipsik lubią tę wiadomość

25.07.2019 FET....
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:
    Dzień dobry! :)

Mąż ma urlop więc brak czasu na forum :) Na 14 jedziemy na wizytę do szpitala, jesteśmy bardzo ciekawi co tam słychać u Marcello :) A o 17 przyjedzie do nas fotograf i zobaczymy czy będziemy dziś robić tą sesję czy nie...;/

Mąż mi się dzisiaj przyznał, że zaczyna mieć stresa ;) Tzn są dni że podchodzi na luzie a są takie że bum! coś go sieknie i zaczyna się denerwować jak to wszystko będzie! :)

udanej wizyty :)

i powiem ci że ja tak czasami mam że sobie siądę w pokoju na łóżku i się zastanawiam jak to nasze nowe życie będzie wyglądało z małym, pragneliśmy tego dzidziusia bardzo ale jesteśmy tylko ludźmi i czasem są obawy ze sobie nie poradzę, że bedę złą matką itd...

verynice lubi tę wiadomość

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verynice powodzenia kochana i na wizycie i oby sesja sie udala ;) oczywiscie zamelduj sie po ;)

verynice lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• jovi81 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Ehhh ja tu o dziecku a wy o bliznach... :/
    Z mojej strony to by bylo tyle na temat :)
    Paula: to nie tak , ja biorę pod uwagę zdanie każdej z Was,każda z Was ma dużo racji w tym co pisze i dlatego mam taki dylemat...

chciałabym mieć więcej dzieci dlatego przeprowadzenie cc w fachowy sposób ma dla mnie duże znaczenie ale wiem że Franio jest najważniejszy

po prostu moja ciąża i przeszłość nie jest tak czarno - biała jakbym chciała i cały czas wybieram mniejsze zło... ( np. ładowałam w siebie sterydy przez 3 miesiące ciąży - sama nie wiem czy dzięki nim jestem tu teraz czy jednak zaszkodziłam tym dziecku...)

xvg47yr.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    b-c wrote:
    a co do blizn, to niestety w wiekszosci jest to cecha indywidualna. Lekarze zwykle zakładają taki sam szew.... Czasem się rana ładnie goi, a czasami jest obrzęk, zakażenie, bliznowacenie...

ja jedną bliznę już mam nad pipką, w wieku 5 lat miałam wycinaną przepuklinę i czasami jak chodziłam do nowego gina to zawsze padało pytanie czy już rodziłam, wiec wychodzi na to że po cc blizna jest podobnej wielkości więc nie jest aż tak tragicznie duża :)

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laseczki kazda ma obawy ;) ja jak w nocy spac nie moge to mysle jak to bedzie :)
    Ale same nie jestesmy! To najwazniejsze. Wiec damy rade :)
    Many tu juz doswiadczone mamy i nasze "wczesne" mamy ktore sie ucza a zanim my urodzimy to one juz beda ekspertkami :) i nas poratuja wiedza :)

Ewi25 lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

‹‹ 1632 1633 1634 1635 1636 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ