WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie się nie płaci.jakby się płaciło to bym zapłaciła i właśnie napisała do rzecznika praw pacjenta.bo chyba ludzie nie wiedzą,że to nie do końca zgodne z prawem.chore to powiem Wam.tu nie chodzi czy 100 zł czy 1000.tylko sam fakt.a jak kobitka jakas jest biedna,to nie ma prawa,żeby mąż był przy niej?

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia87 wrote:
    U mnie się nie płaci.jakby się płaciło to bym zapłaciła i właśnie napisała do rzecznika praw pacjenta.bo chyba ludzie nie wiedzą,że to nie do końca zgodne z prawem.chore to powiem Wam.tu nie chodzi czy 100 zł czy 1000.tylko sam fakt.a jak kobitka jakas jest biedna,to nie ma prawa,żeby mąż był przy niej?

Ha żeby oni jeszcze patrzyli czyś biedny czy bogaty ;) Oni mają w oczach dolary :P

Proszę bardzo-nawet się z tym nie kryją, pkt 6:

Świadczenia zdrowotne wykonywane na Oddziale Ginekologiczno-Położniczym
    Lp Rodzaj badania, usługi Koszt badania
    1 Wyłyżeczkowanie jamy macicy diagnostyczne 880,00 zł
    2 Poród w znieczuleniu zewnątrzoponowym 1 000,00 zł
    3 Laparoskopia diagnostyczna 1 540,00 zł
    4 Plastyka korekcyjna pochwy 2 420,00 zł
    5 Wycięcie polipa,pobranie wycinków z: krocza,pochwy,tarczy szyjki macicy, z frakcjonowanym wyłyżeczkowaniem kanału szyjki i jamy macicy,usunięcie kłykcin, z badaniem hist-pat i bad. wirusologiczne 440,00 zł
    6 Poród rodzinny 200,00 zł
    7 Wycięcie macicy lub trzonu macicy (z przydatkami lub bez ) drogą brzuszną lub pochwową bez plastyki, laparoskopowe wycięcie macicy 3 300,00 zł
    8 Poród w znieczuleniu podpajęczynówkowym 500,00 zł
    9 Dobowy pobyt w sali o podwyższonym standardzie 50,00 zł

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia87 wrote:

Tysia, no własnie ponoć ma tak przynajmniej piszą na oficjalnej stronie NFZ tylko interpretacja tego jak widać bywa różna :/

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K_A_M_A wrote:
    Ha żeby oni jeszcze patrzyli czyś biedny czy bogaty ;) Oni mają w oczach dolary :P

Proszę bardzo-nawet się z tym nie kryją, pkt 6:

Świadczenia zdrowotne wykonywane na Oddziale Ginekologiczno-Położniczym
    Lp Rodzaj badania, usługi Koszt badania
    1 Wyłyżeczkowanie jamy macicy diagnostyczne 880,00 zł
    2 Poród w znieczuleniu zewnątrzoponowym 1 000,00 zł
    3 Laparoskopia diagnostyczna 1 540,00 zł
    4 Plastyka korekcyjna pochwy 2 420,00 zł
    5 Wycięcie polipa,pobranie wycinków z: krocza,pochwy,tarczy szyjki macicy, z frakcjonowanym wyłyżeczkowaniem kanału szyjki i jamy macicy,usunięcie kłykcin, z badaniem hist-pat i bad. wirusologiczne 440,00 zł
    6 Poród rodzinny 200,00 zł
    7 Wycięcie macicy lub trzonu macicy (z przydatkami lub bez ) drogą brzuszną lub pochwową bez plastyki, laparoskopowe wycięcie macicy 3 300,00 zł
    8 Poród w znieczuleniu podpajęczynówkowym 500,00 zł
    9 Dobowy pobyt w sali o podwyższonym standardzie 50,00 zł

jestem w szoku O_O....

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackLuna wrote:
    jestem w szoku O_O....

Oczy jak 5-cio złotówki ;) Cóż więcej powiedzieć, hmm :)

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • nenka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdzierają i nic więcej a ty szary żuczku płac albo sama będziesz tragedia

• Tysia87 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama, ale to jak ktoś jest ubezpieczony to są opłaty? Chyba dla kogoś kto nie ma żadnego ubezpieczenia.......

• K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia87 wrote:
    Kama, ale to jak ktoś jest ubezpieczony to są opłaty? Chyba dla kogoś kto nie ma żadnego ubezpieczenia.......

Podejrzewam, że cennik ogólny, bo moja koleżanka ubezpieczona i tyle zażądali. Wątpię, że przez rok coś się zmieniło

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy córce płaciłam za poród rodzinny, ale potem do iluś tam jak ma się rachunek to można się ubiegać o zwrot. Tylko ja się o tym dowiedziałam jak mała miała 2 lata, więc po ptokach było :)

A tak w ogóle to dzień dobry :)

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry. Ale miałam dobrą noc :) spałam od 22 do 7 rano i tylko 1 pobudka na siku :D No i oprócz tego milion razy na zmianę boku, ale do tego już się przyzwyczaiłam. A teraz kawa, racuchy waniliowe i czytam :)

le'nutka lubi tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczynki :) i witam nasze "nowe", ale już "stare" przyszłe mamy :P
    I powiem wam, że wasz widok u nas trochę mnie przeraża...już widzę siebie u październikówek :P

A my się witamy w 37tyg :D

BlackLuna, stardust87, kark lubią tę wiadomość

relganlikx65a1ud.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Haha moje cisnienie na rodzenie nie jest jakies ukatywnione :P
    Ja mam zawsze na wszytsko czas :)

Afrykanka ja mialam to samo :) a zdawalam w DG- jedno z najdebilńiejszych miast do jazdy :/ a takie kur* za przeproszeniem lecialy ze hoho :)
    I tez sie w uk musialam przestawic na ruch lewostronny :) ale powiem ci ze tu mi sie jezdzi o niebo lepiej niz w Pl :) mimo tej drugiej strony :)

O mksturze to ja napisalam :P tysia mam nadzoeje ze szczury sie w niej nie zawieraja hahha :) ale stardust ponoc ma mysz w domu wiec jak cos moze zaczac warzenie dla calego watku :)
    Boże... jak to zabrzmiało... "stardust" ma myszy w domu.. Jak jakaś wieśniara :P (choć fakt, mieszkam na wsi)... Brakuje jeszcze "i słoma jej z butów wystaje" 2smiech.gif się uśmiałam od rana :D

Migotka22, Tysia87, K_A_M_A, le'nutka, Paula55, JagoodkaK lubią tę wiadomość

• Tysia87 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jaja powiem Wam.z tego co ja wiem to nawet za znieczulenie się nie płaci u mnie.czyli to chyba dyrektor placówki wymyśla stawkę tych opłat.Ale za to, że mąż będzie przy głowie stał to nie wiem za co opłata.jak już 200zl to niech mu chociaż kawkę zrobią i masaż stóp:-D nie wiadomo czy się śmiać czy płakać

• Szonka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja się witam :)

Witam nowe (u nas) mamy sierpniowe ;)

U nas w szpitalu poród rodzinny jest gratis, w sumie wszystko jest za darmo, płaci się tylko za indywidualną opiekę położnej (1500zł!) i za sale o podwyższonym stndardzie po porodzie. Ale jak rodziłam tam pierwszą córkę, to za poród rodzinny musiałam zapłacić 500zł, na szczęście czasy się zmieniły :)

U mnie noc przespana bardzo dobrze, ale wstałam w jakimś gorszym nastroju :( przybija mnie perspektywa kolejnego bezproduktywnego dnia.

Afrykanka gratuluję zdania prawka :)

Pisałyście wcześniej o koktajlu położnych, ja w drugiej ciąży 8 dni po terminie w akcie desperacji wypiłam pół szklanki olejku rycynowego i powiem wam, że jako przyspieszacz porodu zadziałało na mnie błyskawicznie, 3 godziny po wypiciu mnie czyściło (koszmar), a potem zaczeły się pierwsze skurcze i w 2 i pół godziny mała była na świecie. Ale nikomu nie polecam i sama też nigdy się na takie eksperymenty więcej nie skuszę. Chyba wolę już oksy.

Miłego dnia dziewczynki ;)

Sylka, afrykanka lubią tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• nenka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie płaci każdy ubezpieczony czy nie raczej płakać trzeba

A 37 tydzień mi się zaczął nie do wiary

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2014, 08:32

stardust87 lubi tę wiadomość

• K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia87 wrote:
    No jaja powiem Wam.z tego co ja wiem to nawet za znieczulenie się nie płaci u mnie.czyli to chyba dyrektor placówki wymyśla stawkę tych opłat.Ale za to, że mąż będzie przy głowie stał to nie wiem za co opłata.jak już 200zl to niech mu chociaż kawkę zrobią i masaż stóp:-D nie wiadomo czy się śmiać czy płakać

Może dla męża za znieczulenie albo jakiś gaz rozweselający :P

Co to nocy to jakaś porażka-ja już czuję ten ciężar w brzuchu jak lord się wyciąga i chyba ma poduchę z pęcherza to przy każdej zmianie pozycji (a wielkiego wyboru nie ma bo z lewej na prawa i odwrotnie ;) ) wstaję na siku :P

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj wszystkie źle spalyśmy, dziś wszystkie wyspane:-) to idzie u nas taśmowo.jak jedna dobrze śpi to reszta też:-) no i kto tam dzis rodzi? haha.nie mogę z tych naszych obstawiań.ja na pewno nie, bo telefon muszę oddać na gwarancję, paczkę kurierem wysłać i po prostu nie mam dziś czasu na jakiś tam poród ;-) ;-) ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2014, 08:36

Patu, magdzia26 lubią tę wiadomość

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenka wrote:
    Tak się wczoraj Wkurwi@am od 2 tyg szpital w którym mamy rodzic życzy sobie 100 za poród rodzinny chore a wy też płacicie?
    u nas za nic się nie płaci. Ani za poród rodzinny, ani za znieczulenie, nawet 1osobowa sala jest za darmo (tzn jak jest wolna :P)

• Io Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Ja dziś obudziłam się o 7 i już zasnąć nie mogłam. Mam jakieś złe przeczucie, że znowu prosto od gin pojadę do szpitala, a mam bardzo dużo pracy i tak mnie to męczyło, że wstałam i siedzę nad papierami, żeby w razie czego nie mieć zaległości :P Nie wiem jeszcze czemu miałabym do tego szpitala jechać, ale po ostatniej wizycie jestem jakoś tak nastawiona. Obym się myliła :P W każdym razie muszę dopilnować, żeby ludzie wypłaty dostali, bo przecież nikt inny nie posiadł wiedzy tajemnej z robienia przelewów i jak ja ich nie zrobię to wszyscy będą czekać aż wrócę :P

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2014, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dziś nie rodzę-muszę umyć podłogi, łazienkę i leczo zrobić :P

Tysia87, stardust87 lubią tę wiadomość

c2r67br.png
    rf37qxe.png
‹‹ 1629 1630 1631 1632 1633 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ