Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie się nie płaci.jakby się płaciło to bym zapłaciła i właśnie napisała do rzecznika praw pacjenta.bo chyba ludzie nie wiedzą,że to nie do końca zgodne z prawem.chore to powiem Wam.tu nie chodzi czy 100 zł czy 1000.tylko sam fakt.a jak kobitka jakas jest biedna,to nie ma prawa,żeby mąż był przy niej?https://www.maluchy.pl/li-69041.png
-
Tysia87 wrote:U mnie się nie płaci.jakby się płaciło to bym zapłaciła i właśnie napisała do rzecznika praw pacjenta.bo chyba ludzie nie wiedzą,że to nie do końca zgodne z prawem.chore to powiem Wam.tu nie chodzi czy 100 zł czy 1000.tylko sam fakt.a jak kobitka jakas jest biedna,to nie ma prawa,żeby mąż był przy niej?
Ha żeby oni jeszcze patrzyli czyś biedny czy bogatyOni mają w oczach dolary
Proszę bardzo-nawet się z tym nie kryją, pkt 6:
Świadczenia zdrowotne wykonywane na Oddziale Ginekologiczno-Położniczym
Lp Rodzaj badania, usługi Koszt badania
1 Wyłyżeczkowanie jamy macicy diagnostyczne 880,00 zł
2 Poród w znieczuleniu zewnątrzoponowym 1 000,00 zł
3 Laparoskopia diagnostyczna 1 540,00 zł
4 Plastyka korekcyjna pochwy 2 420,00 zł
5 Wycięcie polipa,pobranie wycinków z: krocza,pochwy,tarczy szyjki macicy, z frakcjonowanym wyłyżeczkowaniem kanału szyjki i jamy macicy,usunięcie kłykcin, z badaniem hist-pat i bad. wirusologiczne 440,00 zł
6 Poród rodzinny 200,00 zł
7 Wycięcie macicy lub trzonu macicy (z przydatkami lub bez ) drogą brzuszną lub pochwową bez plastyki, laparoskopowe wycięcie macicy 3 300,00 zł
8 Poród w znieczuleniu podpajęczynówkowym 500,00 zł
9 Dobowy pobyt w sali o podwyższonym standardzie 50,00 zł -
Tysia87 wrote:U mnie się nie płaci.jakby się płaciło to bym zapłaciła i właśnie napisała do rzecznika praw pacjenta.bo chyba ludzie nie wiedzą,że to nie do końca zgodne z prawem.chore to powiem Wam.tu nie chodzi czy 100 zł czy 1000.tylko sam fakt.a jak kobitka jakas jest biedna,to nie ma prawa,żeby mąż był przy niej?
Tysia, no własnie ponoć ma tak przynajmniej piszą na oficjalnej stronie NFZ tylko interpretacja tego jak widać bywa różna -
K_A_M_A wrote:Ha żeby oni jeszcze patrzyli czyś biedny czy bogaty
Oni mają w oczach dolary
Proszę bardzo-nawet się z tym nie kryją, pkt 6:
Świadczenia zdrowotne wykonywane na Oddziale Ginekologiczno-Położniczym
Lp Rodzaj badania, usługi Koszt badania
1 Wyłyżeczkowanie jamy macicy diagnostyczne 880,00 zł
2 Poród w znieczuleniu zewnątrzoponowym 1 000,00 zł
3 Laparoskopia diagnostyczna 1 540,00 zł
4 Plastyka korekcyjna pochwy 2 420,00 zł
5 Wycięcie polipa,pobranie wycinków z: krocza,pochwy,tarczy szyjki macicy, z frakcjonowanym wyłyżeczkowaniem kanału szyjki i jamy macicy,usunięcie kłykcin, z badaniem hist-pat i bad. wirusologiczne 440,00 zł
6 Poród rodzinny 200,00 zł
7 Wycięcie macicy lub trzonu macicy (z przydatkami lub bez ) drogą brzuszną lub pochwową bez plastyki, laparoskopowe wycięcie macicy 3 300,00 zł
8 Poród w znieczuleniu podpajęczynówkowym 500,00 zł
9 Dobowy pobyt w sali o podwyższonym standardzie 50,00 zł
jestem w szoku O_O....
-
nick nieaktualny
-
dzień dobry. Ale miałam dobrą noc
spałam od 22 do 7 rano i tylko 1 pobudka na siku
No i oprócz tego milion razy na zmianę boku, ale do tego już się przyzwyczaiłam. A teraz kawa, racuchy waniliowe i czytam
le'nutka lubi tę wiadomość
-
Paula55 wrote:Haha moje cisnienie na rodzenie nie jest jakies ukatywnione
Ja mam zawsze na wszytsko czas
Afrykanka ja mialam to samoa zdawalam w DG- jedno z najdebilńiejszych miast do jazdy
a takie kur* za przeproszeniem lecialy ze hoho
I tez sie w uk musialam przestawic na ruch lewostronnyale powiem ci ze tu mi sie jezdzi o niebo lepiej niz w Pl
mimo tej drugiej strony
O mksturze to ja napisalamtysia mam nadzoeje ze szczury sie w niej nie zawieraja hahha
ale stardust ponoc ma mysz w domu wiec jak cos moze zaczac warzenie dla calego watku
(choć fakt, mieszkam na wsi)... Brakuje jeszcze "i słoma jej z butów wystaje"
się uśmiałam od rana
Migotka22, Tysia87, K_A_M_A, le'nutka, Paula55, JagoodkaK lubią tę wiadomość
-
No jaja powiem Wam.z tego co ja wiem to nawet za znieczulenie się nie płaci u mnie.czyli to chyba dyrektor placówki wymyśla stawkę tych opłat.Ale za to, że mąż będzie przy głowie stał to nie wiem za co opłata.jak już 200zl to niech mu chociaż kawkę zrobią i masaż stóp:-D nie wiadomo czy się śmiać czy płakaćhttps://www.maluchy.pl/li-69041.png
-
I ja się witam
Witam nowe (u nas) mamy sierpniowe
U nas w szpitalu poród rodzinny jest gratis, w sumie wszystko jest za darmo, płaci się tylko za indywidualną opiekę położnej (1500zł!) i za sale o podwyższonym stndardzie po porodzie. Ale jak rodziłam tam pierwszą córkę, to za poród rodzinny musiałam zapłacić 500zł, na szczęście czasy się zmieniły
U mnie noc przespana bardzo dobrze, ale wstałam w jakimś gorszym nastrojuprzybija mnie perspektywa kolejnego bezproduktywnego dnia.
Afrykanka gratuluję zdania prawka
Pisałyście wcześniej o koktajlu położnych, ja w drugiej ciąży 8 dni po terminie w akcie desperacji wypiłam pół szklanki olejku rycynowego i powiem wam, że jako przyspieszacz porodu zadziałało na mnie błyskawicznie, 3 godziny po wypiciu mnie czyściło (koszmar), a potem zaczeły się pierwsze skurcze i w 2 i pół godziny mała była na świecie. Ale nikomu nie polecam i sama też nigdy się na takie eksperymenty więcej nie skuszę. Chyba wolę już oksy.
Miłego dnia dziewczynkiSylka, afrykanka lubią tę wiadomość
-
Tysia87 wrote:No jaja powiem Wam.z tego co ja wiem to nawet za znieczulenie się nie płaci u mnie.czyli to chyba dyrektor placówki wymyśla stawkę tych opłat.Ale za to, że mąż będzie przy głowie stał to nie wiem za co opłata.jak już 200zl to niech mu chociaż kawkę zrobią i masaż stóp:-D nie wiadomo czy się śmiać czy płakać
Może dla męża za znieczulenie albo jakiś gaz rozweselający
Co to nocy to jakaś porażka-ja już czuję ten ciężar w brzuchu jak lord się wyciąga i chyba ma poduchę z pęcherza to przy każdej zmianie pozycji (a wielkiego wyboru nie ma bo z lewej na prawa i odwrotnie) wstaję na siku
-
Wczoraj wszystkie źle spalyśmy, dziś wszystkie wyspane:-) to idzie u nas taśmowo.jak jedna dobrze śpi to reszta też
no i kto tam dzis rodzi? haha.nie mogę z tych naszych obstawiań.ja na pewno nie, bo telefon muszę oddać na gwarancję, paczkę kurierem wysłać i po prostu nie mam dziś czasu na jakiś tam poród
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 sierpnia 2014, 08:36
Patu, magdzia26 lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-69041.png -
nenka wrote:Tak się wczoraj Wkurwi@am od 2 tyg szpital w którym mamy rodzic życzy sobie 100 za poród rodzinny chore a wy też płacicie?
)
-
Dzień dobry
Ja dziś obudziłam się o 7 i już zasnąć nie mogłam. Mam jakieś złe przeczucie, że znowu prosto od gin pojadę do szpitala, a mam bardzo dużo pracy i tak mnie to męczyło, że wstałam i siedzę nad papierami, żeby w razie czego nie mieć zaległościNie wiem jeszcze czemu miałabym do tego szpitala jechać, ale po ostatniej wizycie jestem jakoś tak nastawiona. Obym się myliła
W każdym razie muszę dopilnować, żeby ludzie wypłaty dostali, bo przecież nikt inny nie posiadł wiedzy tajemnej z robienia przelewów i jak ja ich nie zrobię to wszyscy będą czekać aż wrócę