Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLekarz twierdzi, że jak będzie mała to potem neonatolog nie będzie jej chciał wypuścić do domu, bo za szybko spadnie na wadze.
Paula55 wrote:Ale przeszkadza bo co?? Jakies konkrety?
Mi powiedzieli ze jesli jest na 10 centylu to jest ok. Gorzej jak by byl na 5... -
nick nieaktualny
-
hej wszystkim
Anulka wierze ze Szymonek szybko da sobie rade, musi byc dobrzemyśle o Was, trzymaj sie dzielnie i nie płacz. wszystko sie ułoży
Karolina, ale sie ciesze ze juz wyszliście! daj znac jak sobie radzicie w domu
dzis zrobiłam sobie dłuzszy 3 godzinny spacer. przesadziłam... wróciłam z mega bólem brzucha, twardy jak kamien. oj juz nie dla mnie takie wyprawyi dzis pierwszy dzien bez luteiny. ciekawa jestem jak to będzie, czy skurcze będą jeszcze częstsze.
dzis mają byc moje wyniki krwi i moczu. osatnio nie brałam żelaza bo nie dawałam rady na żołądek, mdłości okropne. mam nadzieje hemoglobina nie spadła strasznie.
a robiłyscie drugi raz toksoplazmoze przy ujemnym wyniku w pierwszym trymestrze? bo gin nic nie mówi i sie zastanawiam czy samej dla spokoju nie zrobicanulka81, Kaarolina lubią tę wiadomość
-
Wieczorkiem dorzucę swoją wyjściówkę ze szpitala, Wasze są cudne. A te pajacyki w paski z kapturkiem ze Smyka ile się cenią? Są boskie. A teraz czekam na kuriera - wózek ma dziś być i ten stanik do karmienia (aż się boję czy dobrze rozmiar wybrałam) i na przyjaciółkę - jedzie do mnie z małym 4mies.klopsem;))) Gapie się co chwilę w okno jak sroka w gnat. A tu od 12 nic...;/ wrrr... A w ogóle wczoraj kupiłam sobie dwie bluzki i tuniko-sukienkę do karmienia w zwykłym butiku po 15zetek bluzki i 30tunikę, nie są prawdziwe do karmienia,ale są na zamek, więc idealnie cycki mogę wystawić
Pokażę się potem;) See you later;p
-
Mycha, nie powiem Ci ile kosztują te pajace ze smyka bo dostałam od mamy... ale rzuciło mi się w oczy że są przecenione teraz
Edit: dobrze widziałam - http://www.smyk.com/cool-club-pajac-chlopiecy-rozmiar-62,p1085714020,ubranka-dla-dzieci-pWiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2014, 15:43
mycha89 lubi tę wiadomość
-
Czarnulka tylko wiesz... Te pomiary to na dwoje babka wrozyla... Ja licze ze moje malenstwo choc do 3 kg dobije...
Nie wiem... Mi kazali sie nie martwic ale obserwowac czy brzuszek rosnie.
Jutro wizyta wiec zobaczymy...
Mycha czekamy na focisze. Moze tez dzis zdarże to sie pochwalejak sie zdecyduje wogole
-
Fipsik wrote:Luteina porodu przedwczesnego nie zatrzyma, dziecko ponad 50 centyl=szybszy poród o 2-3 tygodnie, masowanie szyjki w 37 tygodniu.. wy naprawdę macie niezłe parcie, żeby urodzić jak najszybciej
fipsik, jakbym ci napisała wymiary malutkiej z ostatniej wizyty z USG to powiedziałabyś mi na którym centylu się znajduje ? bo kurde dla mnie to czarna magia, a lekarkę mam taka ze jej to chyba zwisa szczególnie teraz na końcu i o nic wiecznie mam się nie martwic i nic nie tłumaczy masakra.. -
Patu wrote:
a robiłyscie drugi raz toksoplazmoze przy ujemnym wyniku w pierwszym trymestrze? bo gin nic nie mówi i sie zastanawiam czy samej dla spokoju nie zrobic
Ja robiłam powtórkę toxo.
My już po wizycie i jestem bardzo mile zaskoczonaGin zrobił ni KTG (nawet nie wiedziałam ,że u nas w przychodni jest) i serduszko bije jak dzwon, zrobił mi posiew z szyjki na gbs, grzyby i bakterie, czyli wszystko, mam skierowanie na morf, mocz i te kwestie wątrobowe (ze względu na wysypkę na dłoniach). Szyjka zamknięta i długa, główka nie napiera więc raczej w najbliższych dniach nie będę rodzić i pewnie powtórzy się scenariusz z poprzednich ciąż, czyli będę turlać się jeszcze długo po terminie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2014, 15:59
Fipsik, Gosia19, K_A_M_A, Patu, Quatriona, Kaarolina, betinka, verynice lubią tę wiadomość
-
To i ja sie pochwale strojem wyjsciowym Synka
http://zapodaj.net/9dff3adfc3b48.jpg.html
http://zapodaj.net/f64c88a3ac498.jpg.html
Wzielam rozmiar 56, mysle ze sie zmiesci
Nie wiem czy bedzie widac bo nigdy nie wstawialam zdjec..Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2014, 16:06
K_A_M_A, JagoodkaK, verynice lubią tę wiadomość
-
CZARNULKA77 wrote:Ja mam podobnie
Ma przejść po porodzie
))
i też czekam na to aż minie to po porodzie i bardzo liczę na to
-
nick nieaktualnymycha89 wrote:Wieczorkiem dorzucę swoją wyjściówkę ze szpitala, Wasze są cudne. A te pajacyki w paski z kapturkiem ze Smyka ile się cenią? Są boskie. A teraz czekam na kuriera - wózek ma dziś być i ten stanik do karmienia (aż się boję czy dobrze rozmiar wybrałam) i na przyjaciółkę - jedzie do mnie z małym 4mies.klopsem;))) Gapie się co chwilę w okno jak sroka w gnat. A tu od 12 nic...;/ wrrr... A w ogóle wczoraj kupiłam sobie dwie bluzki i tuniko-sukienkę do karmienia w zwykłym butiku po 15zetek bluzki i 30tunikę, nie są prawdziwe do karmienia,ale są na zamek, więc idealnie cycki mogę wystawić
Pokażę się potem;) See you later;p
ja zgarnęłam na promocji w Smyku za 15 zł! -
BlackLuna wrote:fipsik, jakbym ci napisała wymiary malutkiej z ostatniej wizyty z USG to powiedziałabyś mi na którym centylu się znajduje ? bo kurde dla mnie to czarna magia, a lekarkę mam taka ze jej to chyba zwisa szczególnie teraz na końcu i o nic wiecznie mam się nie martwic i nic nie tłumaczy masakra..
dawaj
dba zmartwiłaś mnie tą dziewczyną w szpitaluja teraz jak trafiłam też nie wspominałam o tym, że chorowałam. Obecnie jestem bez leków, objawy znikome, nie sądziłam że na końcówce coś może się wydarzyć
Aż się zastanawiam czy sobie kartki nie wypisać co mi jest, bo połowy zapomnę jak będę miała skurcze czy coś. Ale czy sobie nie pomyślą "Wariatka z rozpiską a4 przyszła" ?
BlackLuna lubi tę wiadomość
-
Potem Was nadrobię, a teraz na szybko wieści z wizyty.
Malutka waży orientacyjnie 2700g. Szyjka miękka, długa na 2,5cm, zamknięta. Lekarz powiedział, że na poród w najbliższym czasie raczej się nie zanosi.
Co do magnezu, mam go brać jeszcze ze 2 tyg, ale w zmniejszonej dawce. Było 3x2 tabletki, a teraz mam brać 3x1. Uczucie parcia na szyjkę i kłócia jest jak najbardziej normalneakuszerka89, Gosia19, K_A_M_A, anulka81, Patu, Diabla85, JagoodkaK, justyna14, betinka, verynice lubią tę wiadomość
♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm