X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    w jakim rozmiarze bierzecie ubranka dla dziecka do szpitala na wyjście? 56 czy 62?

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CZARNULKA77 wrote:
    No może urodzić się mniejsze, mnie to nie przeszkadza - ale lekarzowi bardzo...

Ale przeszkadza bo co?? Jakies konkrety?
    Mi powiedzieli ze jesli jest na 10 centylu to jest ok. Gorzej jak by byl na 5...

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• mycha89 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    56... Moja przyjaciółka urodziła synka 4300g i 53cm i się zmieścił spokojnie, jeszcze dokupowała takie malutkie ciuszki...

Marcel <3
    relg2n0asfzml2iz.png>

03.08.2017 <3
    w57vyx8d6u4jt6s0.png
  • Paula55 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biore na 56 i mńiejsze na dzien dzisiejszy na mojego kurdupelka... :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CZARNULKA77 wrote:
    Dziewczyny,
    w jakim rozmiarze bierzecie ubranka dla dziecka do szpitala na wyjście? 56 czy 62?

Do szpitala biorę rozm. 56

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz twierdzi, że jak będzie mała to potem neonatolog nie będzie jej chciał wypuścić do domu, bo za szybko spadnie na wadze.

Paula55 wrote:
    Ale przeszkadza bo co?? Jakies konkrety?
    Mi powiedzieli ze jesli jest na 10 centylu to jest ok. Gorzej jak by byl na 5...

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie wiem ile centymetrów ma moja córcia - wiem tylko, że ma długie nogi :)

Paula55 wrote:
    Ja biore na 56 i mńiejsze na dzien dzisiejszy na mojego kurdupelka... :)

• Ewi25 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CZARNULKA77 wrote:
    Dziewczyny,

ja mam 3 body 56 a 2 w rozmiarze 52

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej wszystkim

Anulka wierze ze Szymonek szybko da sobie rade, musi byc dobrze :) myśle o Was, trzymaj sie dzielnie i nie płacz. wszystko sie ułoży :)

Karolina, ale sie ciesze ze juz wyszliście! daj znac jak sobie radzicie w domu :)

dzis zrobiłam sobie dłuzszy 3 godzinny spacer. przesadziłam... wróciłam z mega bólem brzucha, twardy jak kamien. oj juz nie dla mnie takie wyprawy :( i dzis pierwszy dzien bez luteiny. ciekawa jestem jak to będzie, czy skurcze będą jeszcze częstsze.

dzis mają byc moje wyniki krwi i moczu. osatnio nie brałam żelaza bo nie dawałam rady na żołądek, mdłości okropne. mam nadzieje hemoglobina nie spadła strasznie.

a robiłyscie drugi raz toksoplazmoze przy ujemnym wyniku w pierwszym trymestrze? bo gin nic nie mówi i sie zastanawiam czy samej dla spokoju nie zrobic

anulka81, Kaarolina lubią tę wiadomość

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • mycha89 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wieczorkiem dorzucę swoją wyjściówkę ze szpitala, Wasze są cudne. A te pajacyki w paski z kapturkiem ze Smyka ile się cenią? Są boskie. A teraz czekam na kuriera - wózek ma dziś być i ten stanik do karmienia (aż się boję czy dobrze rozmiar wybrałam) i na przyjaciółkę - jedzie do mnie z małym 4mies.klopsem;))) Gapie się co chwilę w okno jak sroka w gnat. A tu od 12 nic...;/ wrrr... A w ogóle wczoraj kupiłam sobie dwie bluzki i tuniko-sukienkę do karmienia w zwykłym butiku po 15zetek bluzki i 30tunikę, nie są prawdziwe do karmienia,ale są na zamek, więc idealnie cycki mogę wystawić:D Pokażę się potem;) See you later;p

Marcel <3
    relg2n0asfzml2iz.png>

03.08.2017 <3
    w57vyx8d6u4jt6s0.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha, nie powiem Ci ile kosztują te pajace ze smyka bo dostałam od mamy... ale rzuciło mi się w oczy że są przecenione teraz :)

Edit: dobrze widziałam - http://www.smyk.com/cool-club-pajac-chlopiecy-rozmiar-62,p1085714020,ubranka-dla-dzieci-p :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2014, 15:43

mycha89 lubi tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulka tylko wiesz... Te pomiary to na dwoje babka wrozyla... Ja licze ze moje malenstwo choc do 3 kg dobije...
    Nie wiem... Mi kazali sie nie martwic ale obserwowac czy brzuszek rosnie.
    Jutro wizyta wiec zobaczymy...

Mycha czekamy na focisze. Moze tez dzis zdarże to sie pochwale ;) jak sie zdecyduje wogole :P

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• BlackLuna Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    Luteina porodu przedwczesnego nie zatrzyma, dziecko ponad 50 centyl=szybszy poród o 2-3 tygodnie, masowanie szyjki w 37 tygodniu.. wy naprawdę macie niezłe parcie, żeby urodzić jak najszybciej :|

fipsik, jakbym ci napisała wymiary malutkiej z ostatniej wizyty z USG to powiedziałabyś mi na którym centylu się znajduje ? bo kurde dla mnie to czarna magia, a lekarkę mam taka ze jej to chyba zwisa szczególnie teraz na końcu i o nic wiecznie mam się nie martwic i nic nie tłumaczy masakra..

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe ja biorę i na 56 i na 62 pakiecik do szpitala :) bo moja córcia mało ze miała 4kg to już na dzień dobry 57 cm :)

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu wrote:

a robiłyscie drugi raz toksoplazmoze przy ujemnym wyniku w pierwszym trymestrze? bo gin nic nie mówi i sie zastanawiam czy samej dla spokoju nie zrobic

Ja robiłam powtórkę toxo.

My już po wizycie i jestem bardzo mile zaskoczona :) Gin zrobił ni KTG (nawet nie wiedziałam ,że u nas w przychodni jest) i serduszko bije jak dzwon, zrobił mi posiew z szyjki na gbs, grzyby i bakterie, czyli wszystko, mam skierowanie na morf, mocz i te kwestie wątrobowe (ze względu na wysypkę na dłoniach). Szyjka zamknięta i długa, główka nie napiera więc raczej w najbliższych dniach nie będę rodzić i pewnie powtórzy się scenariusz z poprzednich ciąż, czyli będę turlać się jeszcze długo po terminie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2014, 15:59

Fipsik, Gosia19, K_A_M_A, Patu, Quatriona, Kaarolina, betinka, verynice lubią tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• le'nutka Ekspertka

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja sie pochwale strojem wyjsciowym Synka :-)

http://zapodaj.net/9dff3adfc3b48.jpg.html

http://zapodaj.net/f64c88a3ac498.jpg.html

Wzielam rozmiar 56, mysle ze sie zmiesci :-)

Nie wiem czy bedzie widac bo nigdy nie wstawialam zdjec..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2014, 16:06

K_A_M_A, JagoodkaK, verynice lubią tę wiadomość

relg2n0a1g998ci6.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CZARNULKA77 wrote:
    Ja mam podobnie :( Ma przejść po porodzie :)))
    mi się to bardzo nasiliło więc nie tylko drętwiej ale też bolą i to obie rece i to przez cały dzień a w nocy muszę uważać żeby nie spać na nich bo dopiero bolą i można wyć z bólu :( i też czekam na to aż minie to po porodzie i bardzo liczę na to

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mycha89 wrote:
    Wieczorkiem dorzucę swoją wyjściówkę ze szpitala, Wasze są cudne. A te pajacyki w paski z kapturkiem ze Smyka ile się cenią? Są boskie. A teraz czekam na kuriera - wózek ma dziś być i ten stanik do karmienia (aż się boję czy dobrze rozmiar wybrałam) i na przyjaciółkę - jedzie do mnie z małym 4mies.klopsem;))) Gapie się co chwilę w okno jak sroka w gnat. A tu od 12 nic...;/ wrrr... A w ogóle wczoraj kupiłam sobie dwie bluzki i tuniko-sukienkę do karmienia w zwykłym butiku po 15zetek bluzki i 30tunikę, nie są prawdziwe do karmienia,ale są na zamek, więc idealnie cycki mogę wystawić:D Pokażę się potem;) See you later;p

ja zgarnęłam na promocji w Smyku za 15 zł! :)

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackLuna wrote:
    fipsik, jakbym ci napisała wymiary malutkiej z ostatniej wizyty z USG to powiedziałabyś mi na którym centylu się znajduje ? bo kurde dla mnie to czarna magia, a lekarkę mam taka ze jej to chyba zwisa szczególnie teraz na końcu i o nic wiecznie mam się nie martwic i nic nie tłumaczy masakra..

dawaj :D

dba zmartwiłaś mnie tą dziewczyną w szpitalu :| ja teraz jak trafiłam też nie wspominałam o tym, że chorowałam. Obecnie jestem bez leków, objawy znikome, nie sądziłam że na końcówce coś może się wydarzyć :| Aż się zastanawiam czy sobie kartki nie wypisać co mi jest, bo połowy zapomnę jak będę miała skurcze czy coś. Ale czy sobie nie pomyślą "Wariatka z rozpiską a4 przyszła" ? :|

BlackLuna lubi tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potem Was nadrobię, a teraz na szybko wieści z wizyty.
    Malutka waży orientacyjnie 2700g. Szyjka miękka, długa na 2,5cm, zamknięta. Lekarz powiedział, że na poród w najbliższym czasie raczej się nie zanosi.

Co do magnezu, mam go brać jeszcze ze 2 tyg, ale w zmniejszonej dawce. Było 3x2 tabletki, a teraz mam brać 3x1. Uczucie parcia na szyjkę i kłócia jest jak najbardziej normalne :)

akuszerka89, Gosia19, K_A_M_A, anulka81, Patu, Diabla85, JagoodkaK, justyna14, betinka, verynice lubią tę wiadomość

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
‹‹ 1655 1656 1657 1658 1659 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ