X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io wrote:
    No ja na poprzedniej wizycie też dostałam zjebkę, że tydzień ze skurczami chodziłam i nie zadzwoniłam do gin. A co jej miałam powiedzieć? Że co zjem to do kibelka latam? Ja cały czas mężowi mówię, że pomylę poród z biegunką i dziecko na kibelku urodzę :P
    mi moja gin mówiła w poniedziałek, że jak jeszcze nie chce się wyć z bólu to to nie są jeszcze skurcze porodowe :P więc nie ma szans ich pomylić z kupą :P

Io lubi tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:
    Ale super!!! :) Ciekawe jak Krzysiowi spodoba się Kłapouchowy pokoik :) hihi na pewno będzie zachwycony :) A o której wychodzicie?
    Jestesmy Juz w drodze do domku jestem tak podekscytowana tak dawno mnie w domu nie bylo i ciekawa jestem jak Krzys zniesie pierwszy dzien w domku :D

Io na pewno cos wrzuce ale czasowo nie mam pojecia jak to bedzie :P

madiiiii, dba, karm3lka, Szonka, verynice, justyna14, Io, BlackLuna, K_A_M_A, Paula55, CZARNULKA77, akuszerka89, magdzia26, Patu, mycha89, Migotka22, afrykanka, AniaDS, anulka81, Beataa25, betinka, Nelus lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehh, mam identycznie. Ostatnio próbowałam chwycić szczotkę do włosów, to wyleciała w powietrze i znalazła się w drugim końcu łazienki. Długopisy, sztućce, kubki...wszystko lata :D
    JagoodkaK wrote:
    Cholera jaka ja nieporadna juz jestem, wyciągając ryz z szafki zrzucilam butelke magi i sie roztrzaskala na pol kuchni. Wszystko ujeb..... i cudownie pachnace, by to szlag!

CZARNULKA77, JagoodkaK lubią tę wiadomość

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ofcooo wrote:
    zaraz idę do fryzjera!! :D
    ombre sobie zrobie ah, ah, ah :))
    Oczywiście zdjęcie po mile widziane:-)
    Ja mam jak JagoodkaK,mam tyle slicznych zestawów dla synka,że nie mogę się do zdecydować.przygotuje parę i mąż dowiezie,bo cholera wie,jaka za miesiąc będzie pogoda,już w maju kiedyś śnieg był,więc nic mnie nie zdziwi.

JagoodkaK lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeej, ale cudownie :) Też chciałabym mieć poród za sobą...z drugiej strony czasami ogarnia mnie taki strach, że mogłabym chodzić z brzuchem jeszcze z rok :D
    Kaarolina wrote:
    Jestesmy Juz w drodze do domku jestem tak podekscytowana tak dawno mnie w domu nie bylo i ciekawa jestem jak Krzys zniesie pierwszy dzien w domku :D

Io na pewno cos wrzuce ale czasowo nie mam pojecia jak to bedzie :P

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • Diabla85 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pralinka wrote:
    Czy któraś tak jak Ja nie ma jeszcze skurczy???
    U mnie '2' to max. 2 razy w ciągu dnia, w nocy '1' też max. 2-3 razy.
    Ja nie mam żadnych skurczy. Raz coś poczułam, ale tak minimalne że zastanawiam się czy to był w ogóle skurcz :) Mnie tylko coś w pitce kłuje od czasu do czasu.

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pralinka wrote:
    Czy któraś tak jak Ja nie ma jeszcze skurczy???
    U mnie '2' to max. 2 razy w ciągu dnia, w nocy '1' też max. 2-3 razy.

Ja nie mam :) I dla pocieszenia powiem, że we wcześniejszych ciążach też nie miałam, a pierwsze które poczułam to były porodowe :)

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Szonka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madiiiii wrote:
    Hehh, mam identycznie. Ostatnio próbowałam chwycić szczotkę do włosów, to wyleciała w powietrze i znalazła się w drugim końcu łazienki. Długopisy, sztućce, kubki...wszystko lata :D

U mnie też wszystko lata ;)

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,powiedzcie szczerze czy uważacie, że taka czepczka jest za ciepła jak na porę jesienną??

http://allegro.pl/miekka-czapka-z-misiem-welur-swietna-czapeczka-hit-i4503009737.html

czy wystarczy cieńsza?

• pralinka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DIabla, Szonka uffff może to właśnie tak będzie ze jak się zaczna to już te porodowe:) Szonka w którym tc miałaś te skurcze w pierwszej ciąży?

Majeczka, ciężko ocenić jaka będzie jesien..Mysle ze kupic możesz i jak zalozysz dziecku to wyczujesz czy jest spocone czy nie..Ja jestem z tych co lepiej nie przegrzewać dzieci..Ale wiem ze sa rodzice którzy lubia 'opatulac' dziecko w czapeczki z zakrytymi uszami tez w lipcu..
    Nie wiem jak Ty masz podejście..
    Ja na wyjścia na razie kupiłam jedna bawełnianą, a welur hmm sama nie wiem jak ten materiał się sprawuje..

• Diabla85 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka wrote:
    Ja nie mam :) I dla pocieszenia powiem, że we wcześniejszych ciążach też nie miałam, a pierwsze które poczułam to były porodowe :)
    To samo ostatnio do męża powiedziałam, że jak zacznie mnie boleć to okaże się że to już poród :)

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no chyba narazie z tej czapeczki zrezygnuję. Też nie chcę przegrzewać , ale i też jestem z tych co martwią na zapas i żeby było ok :)

• BlackLuna Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majeczka wszystko zależy od pogody, jeżeli będzie ciepło i bezwietrznie to może maluszek się spocić pod nią, ale jak będzie chłodno i zimowo to może być :) najlepiej przygotuj sobie dwie te i taką lżejsza bawełnianą :) albo cieńszą czapeczka i tak jak dziewczyny wstawiały fotki jakaś bluza czy pajacyk z kapturkiem co w zupełności wystarczy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2014, 13:47

Majeczka2014 lubi tę wiadomość

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny za opinie :)

zdrzemnęłabym się, bo dziś serio źle czuję... ale pomarzyć mogę, bo sąsiad tak rozgłosił muzykę, że łeb pęka jeszcze bardziej... - uroki mieszkania w bloku ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się dołączam, bo boje się, że je przegapię (tzn. skurcze) o.O

• pralinka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczko, Ja kupiłam taką czapeczkę. Pewnie potem dokupię inne, zaleznie od pogody itd.
    To jest taka czapka smerfetka:)hihihi
    A jeśli chcesz się zdrzemnąć to polecam stopery do uszu, super sprawa.

2rfvh9v.jpg

Majeczka2014, Kaarolina lubią tę wiadomość

• K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobiłam 4 strony i już zapomniałam wszystko... Najlepsze jest to, że jak zamykam laptopa to próbuję zapamiętać stronę i ch*j z tego-zawsze zapomnę :P

Aha-anulka nie dołuj się-wszystkie jak jedna trzymamy kciuki to musi być dobrze! I będzie! Inaczej nie myśl :) Daj Szymusiowi trochę czasu a dojdzie do siebie :)

Karolcia ale fajnie że już do chaty :) Krzysiowi się na pewno spodoba jego miejscówka ;)

Gaz mi się skończył-muszę czekać na chłopa...

Z tymi kupami to właśnie tak jest-czyści nas porządnie przed porodem już się przestałam tym przejmować. Pocieszę Was-już nie musicie robić lewatyw :D

No i... więcej (grzechów) nie pamiętam :P

anulka81, Kaarolina lubią tę wiadomość

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama jato dzis pierwszy raz mialam akcja czyste jelita :P
    Wiec poki co enema lezy i czeka haha :)

Kurde tak mnie nakrecilyscie na szykowanie tych rzeczy do szpitala ze chyba szybko splawie kolezanke dzis i bede sie pakowac sesese :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Kama jato dzis pierwszy raz mialam akcja czyste jelita :P
    Wiec poki co enema lezy i czeka haha :)

Kurde tak mnie nakrecilyscie na szykowanie tych rzeczy do szpitala ze chyba szybko splawie kolezanke dzis i bede sie pakowac sesese :)

Poczekaj-i Ciebie to dopadnie :P Enema przy tym to pikuś :D

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na obiadek odgrzewam pierożki z kapustką, na deser mama przyniosła ciacho a na później planuję wypić pierwszą turę herbatki z liści malin. Kurcze, wygląda ona dość obrzydliwie, no ale wypiję ... mam nadzieje ;p

‹‹ 1653 1654 1655 1656 1657 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ