X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io wrote:
    No ja na poprzedniej wizycie też dostałam zjebkę, że tydzień ze skurczami chodziłam i nie zadzwoniłam do gin. A co jej miałam powiedzieć? Że co zjem to do kibelka latam? Ja cały czas mężowi mówię, że pomylę poród z biegunką i dziecko na kibelku urodzę :P
    mi moja gin mówiła w poniedziałek, że jak jeszcze nie chce się wyć z bólu to to nie są jeszcze skurcze porodowe :P więc nie ma szans ich pomylić z kupą :P

Io lubi tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:
    Ale super!!! :) Ciekawe jak Krzysiowi spodoba się Kłapouchowy pokoik :) hihi na pewno będzie zachwycony :) A o której wychodzicie?
    Jestesmy Juz w drodze do domku jestem tak podekscytowana tak dawno mnie w domu nie bylo i ciekawa jestem jak Krzys zniesie pierwszy dzien w domku :D

Io na pewno cos wrzuce ale czasowo nie mam pojecia jak to bedzie :P

madiiiii, dba, karm3lka, Szonka, verynice, justyna14, Io, BlackLuna, K_A_M_A, Paula55, CZARNULKA77, akuszerka89, magdzia26, Patu, mycha89, Migotka22, afrykanka, AniaDS, anulka81, Beataa25, betinka, Nelus lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehh, mam identycznie. Ostatnio próbowałam chwycić szczotkę do włosów, to wyleciała w powietrze i znalazła się w drugim końcu łazienki. Długopisy, sztućce, kubki...wszystko lata :D
    JagoodkaK wrote:
    Cholera jaka ja nieporadna juz jestem, wyciągając ryz z szafki zrzucilam butelke magi i sie roztrzaskala na pol kuchni. Wszystko ujeb..... i cudownie pachnace, by to szlag!

CZARNULKA77, JagoodkaK lubią tę wiadomość

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ofcooo wrote:
    zaraz idę do fryzjera!! :D
    ombre sobie zrobie ah, ah, ah :))
    Oczywiście zdjęcie po mile widziane:-)
    Ja mam jak JagoodkaK,mam tyle slicznych zestawów dla synka,że nie mogę się do zdecydować.przygotuje parę i mąż dowiezie,bo cholera wie,jaka za miesiąc będzie pogoda,już w maju kiedyś śnieg był,więc nic mnie nie zdziwi.

JagoodkaK lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeej, ale cudownie :) Też chciałabym mieć poród za sobą...z drugiej strony czasami ogarnia mnie taki strach, że mogłabym chodzić z brzuchem jeszcze z rok :D
    Kaarolina wrote:
    Jestesmy Juz w drodze do domku jestem tak podekscytowana tak dawno mnie w domu nie bylo i ciekawa jestem jak Krzys zniesie pierwszy dzien w domku :D

Io na pewno cos wrzuce ale czasowo nie mam pojecia jak to bedzie :P

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • Diabla85 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pralinka wrote:
    Czy któraś tak jak Ja nie ma jeszcze skurczy???
    U mnie '2' to max. 2 razy w ciągu dnia, w nocy '1' też max. 2-3 razy.
    Ja nie mam żadnych skurczy. Raz coś poczułam, ale tak minimalne że zastanawiam się czy to był w ogóle skurcz :) Mnie tylko coś w pitce kłuje od czasu do czasu.

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pralinka wrote:
    Czy któraś tak jak Ja nie ma jeszcze skurczy???
    U mnie '2' to max. 2 razy w ciągu dnia, w nocy '1' też max. 2-3 razy.

Ja nie mam :) I dla pocieszenia powiem, że we wcześniejszych ciążach też nie miałam, a pierwsze które poczułam to były porodowe :)

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Szonka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madiiiii wrote:
    Hehh, mam identycznie. Ostatnio próbowałam chwycić szczotkę do włosów, to wyleciała w powietrze i znalazła się w drugim końcu łazienki. Długopisy, sztućce, kubki...wszystko lata :D

U mnie też wszystko lata ;)

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,powiedzcie szczerze czy uważacie, że taka czepczka jest za ciepła jak na porę jesienną??

http://allegro.pl/miekka-czapka-z-misiem-welur-swietna-czapeczka-hit-i4503009737.html

czy wystarczy cieńsza?

• pralinka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DIabla, Szonka uffff może to właśnie tak będzie ze jak się zaczna to już te porodowe:) Szonka w którym tc miałaś te skurcze w pierwszej ciąży?

Majeczka, ciężko ocenić jaka będzie jesien..Mysle ze kupic możesz i jak zalozysz dziecku to wyczujesz czy jest spocone czy nie..Ja jestem z tych co lepiej nie przegrzewać dzieci..Ale wiem ze sa rodzice którzy lubia 'opatulac' dziecko w czapeczki z zakrytymi uszami tez w lipcu..
    Nie wiem jak Ty masz podejście..
    Ja na wyjścia na razie kupiłam jedna bawełnianą, a welur hmm sama nie wiem jak ten materiał się sprawuje..

• Diabla85 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka wrote:
    Ja nie mam :) I dla pocieszenia powiem, że we wcześniejszych ciążach też nie miałam, a pierwsze które poczułam to były porodowe :)
    To samo ostatnio do męża powiedziałam, że jak zacznie mnie boleć to okaże się że to już poród :)

[doxs9km.png
    4ilkhk7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no chyba narazie z tej czapeczki zrezygnuję. Też nie chcę przegrzewać , ale i też jestem z tych co martwią na zapas i żeby było ok :)

• BlackLuna Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majeczka wszystko zależy od pogody, jeżeli będzie ciepło i bezwietrznie to może maluszek się spocić pod nią, ale jak będzie chłodno i zimowo to może być :) najlepiej przygotuj sobie dwie te i taką lżejsza bawełnianą :) albo cieńszą czapeczka i tak jak dziewczyny wstawiały fotki jakaś bluza czy pajacyk z kapturkiem co w zupełności wystarczy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2014, 13:47

Majeczka2014 lubi tę wiadomość

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny za opinie :)

zdrzemnęłabym się, bo dziś serio źle czuję... ale pomarzyć mogę, bo sąsiad tak rozgłosił muzykę, że łeb pęka jeszcze bardziej... - uroki mieszkania w bloku ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się dołączam, bo boje się, że je przegapię (tzn. skurcze) o.O

• pralinka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczko, Ja kupiłam taką czapeczkę. Pewnie potem dokupię inne, zaleznie od pogody itd.
    To jest taka czapka smerfetka:)hihihi
    A jeśli chcesz się zdrzemnąć to polecam stopery do uszu, super sprawa.

2rfvh9v.jpg

Majeczka2014, Kaarolina lubią tę wiadomość

• K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobiłam 4 strony i już zapomniałam wszystko... Najlepsze jest to, że jak zamykam laptopa to próbuję zapamiętać stronę i ch*j z tego-zawsze zapomnę :P

Aha-anulka nie dołuj się-wszystkie jak jedna trzymamy kciuki to musi być dobrze! I będzie! Inaczej nie myśl :) Daj Szymusiowi trochę czasu a dojdzie do siebie :)

Karolcia ale fajnie że już do chaty :) Krzysiowi się na pewno spodoba jego miejscówka ;)

Gaz mi się skończył-muszę czekać na chłopa...

Z tymi kupami to właśnie tak jest-czyści nas porządnie przed porodem już się przestałam tym przejmować. Pocieszę Was-już nie musicie robić lewatyw :D

No i... więcej (grzechów) nie pamiętam :P

anulka81, Kaarolina lubią tę wiadomość

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama jato dzis pierwszy raz mialam akcja czyste jelita :P
    Wiec poki co enema lezy i czeka haha :)

Kurde tak mnie nakrecilyscie na szykowanie tych rzeczy do szpitala ze chyba szybko splawie kolezanke dzis i bede sie pakowac sesese :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Kama jato dzis pierwszy raz mialam akcja czyste jelita :P
    Wiec poki co enema lezy i czeka haha :)

Kurde tak mnie nakrecilyscie na szykowanie tych rzeczy do szpitala ze chyba szybko splawie kolezanke dzis i bede sie pakowac sesese :)

Poczekaj-i Ciebie to dopadnie :P Enema przy tym to pikuś :D

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na obiadek odgrzewam pierożki z kapustką, na deser mama przyniosła ciacho a na później planuję wypić pierwszą turę herbatki z liści malin. Kurcze, wygląda ona dość obrzydliwie, no ale wypiję ... mam nadzieje ;p

‹‹ 1653 1654 1655 1656 1657 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ