X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • verynice Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kilka dni temu pisałam Wam że spakowałam się do szpitala w dwie torby. No i dziś mówię - sprawdzę raz jeszcze, może coś wzięłam niepotrzebnie... i co? Wiedziałam, że jak mój mąż będzie wkładał wszystko do torby to tam będzie od cholery miejsca w jednej i drugiej, bo po prostu nie potrafi upchać... no i miałam rację - wyjęłam wszystko z obu i spakowałam do jednej :) Jestem ciekawa jego miny jak wróci :D :D :D

K_A_M_A lubi tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:
    Kilka dni temu pisałam Wam że spakowałam się do szpitala w dwie torby. No i dziś mówię - sprawdzę raz jeszcze, może coś wzięłam niepotrzebnie... i co? Wiedziałam, że jak mój mąż będzie wkładał wszystko do torby to tam będzie od cholery miejsca w jednej i drugiej, bo po prostu nie potrafi upchać... no i miałam rację - wyjęłam wszystko z obu i spakowałam do jednej :) Jestem ciekawa jego miny jak wróci :D :D :D

Jak jesteś taka cwana to zrób tak z moimi :D hehe

verynice lubi tę wiadomość

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pralinka wrote:
    DIabla, Szonka uffff może to właśnie tak będzie ze jak się zaczna to już te porodowe:) Szonka w którym tc miałaś te skurcze w pierwszej ciąży?

Majeczka, ciężko ocenić jaka będzie jesien..Mysle ze kupic możesz i jak zalozysz dziecku to wyczujesz czy jest spocone czy nie..Ja jestem z tych co lepiej nie przegrzewać dzieci..Ale wiem ze sa rodzice którzy lubia 'opatulac' dziecko w czapeczki z zakrytymi uszami tez w lipcu..
    Nie wiem jak Ty masz podejście..
    Ja na wyjścia na razie kupiłam jedna bawełnianą, a welur hmm sama nie wiem jak ten materiał się sprawuje..

W 41tc po podaniu oxy ;)

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    czy któraś z Was ma może starzejące się łożysko i dostała w związku z tym Theospirex?

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CZARNULKA77 wrote:
    Dziewczyny,
    czy któraś z Was ma może starzejące się łożysko i dostała w związku z tym Theospirex?
    moje już od 3 tygodni jest w tym 3 stopniu ale w związku z tym nic nie dostałam.

CZARNULKA77 lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które wysłały prośbę o dołączenie do grupy na fb, a jeszcze nie są przyjęte rzućcie okiem na wiadomości "inne" :)

Zbieram się na wizytę, mam nadzieję, że zrobi mi ten gbs w końcu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2014, 14:40

Quatriona, BlackLuna lubią tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja lekarka twierdzi, że jak łożysko się starzeje, to Maluszek dostaje za mało pożywienia i dlatego dzidziuś jest mały. Właśnie jestem na etapie dokarmiania Maluszka i muszę jeść dużo słodkiego :)))
    justyna14 wrote:
    moje już od 3 tygodni jest w tym 3 stopniu ale w związku z tym nic nie dostałam.

• verynice Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K_A_M_A wrote:
    Jak jesteś taka cwana to zrób tak z moimi :D hehe

Nie ma problemu!:D

K_A_M_A lubi tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CZARNULKA77 wrote:
    Moja lekarka twierdzi, że jak łożysko się starzeje, to Maluszek dostaje za mało pożywienia i dlatego dzidziuś jest mały. Właśnie jestem na etapie dokarmiania Maluszka i muszę jeść dużo słodkiego :)))
    to u mnie nie ma tego problemu bo mały ma już teraz 3100 a 3 tyg temu miał 2100 więc tyje:)

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skąd ja to znam :) Drętwieją mi dłonie, puchną i nie mam czucia w palcach. Nawet sztućcami nie bardzo mogę sobie pojeść. Ale jeszcze trochę i wszystko powinno wrócić do normy :)
    madiiiii wrote:
    Hehh, mam identycznie. Ostatnio próbowałam chwycić szczotkę do włosów, to wyleciała w powietrze i znalazła się w drugim końcu łazienki. Długopisy, sztućce, kubki...wszystko lata :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja w 36 tygodniu ważyła 2800g i lekarz stwierdził, że jest za mała:( a też tyle 200g na tydzień - ja już sama nie wiem :(
    W piątek mam wizytę - zobaczę co mi powie. A potem mój gin jedzie na 2 tygodniowy urlop i zostaje bez lekarza....

justyna14 wrote:
    to u mnie nie ma tego problemu bo mały ma już teraz 3100 a 3 tyg temu miał 2100 więc tyje:)

• verynice Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CZARNULKA77 wrote:
    Skąd ja to znam :) Drętwieją mi dłonie, puchną i nie mam czucia w palcach. Nawet sztućcami nie bardzo mogę sobie pojeść. Ale jeszcze trochę i wszystko powinno wrócić do normy :)

Dłonie mi też ostatnio lekko napuchły i w nocy jak się budzę to mnie bolą jakbym miała kości połamane w środku :/ w ciągu dnia tego nie ma ale w nocy i nad ranem masakra... No i do spuchniętej prawej stopy dołączyła też lewa :(

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CZARNULKA77 wrote:
    Moja w 36 tygodniu ważyła 2800g i lekarz stwierdził, że jest za mała:( a też tyle 200g na tydzień - ja już sama nie wiem :(
    W piątek mam wizytę - zobaczę co mi powie. A potem mój gin jedzie na 2 tygodniowy urlop i zostaje bez lekarza....

To moj wazyl 2200!!!! :( powiedzieli mi ze poprostu moze urodzic sie mniejszy....chyba mnie oszukali :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2014, 15:09

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam podobnie :( Ma przejść po porodzie :)))
    verynice wrote:
    Dłonie mi też ostatnio lekko napuchły i w nocy jak się budzę to mnie bolą jakbym miała kości połamane w środku :/ w ciągu dnia tego nie ma ale w nocy i nad ranem masakra... No i do spuchniętej prawej stopy dołączyła też lewa :(

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luteina porodu przedwczesnego nie zatrzyma, dziecko ponad 50 centyl=szybszy poród o 2-3 tygodnie, masowanie szyjki w 37 tygodniu.. wy naprawdę macie niezłe parcie, żeby urodzić jak najszybciej :|

justyna14, CZARNULKA77 lubią tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak ja to mowie od dwoch tyg ze jest parcie na parcie to sie smieja ze mnie :P

Tysia87, JagoodkaK lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No może urodzić się mniejsze, mnie to nie przeszkadza - ale lekarzowi bardzo...
    Paula55 wrote:
    To moj wazyl 2200!!!! :( powiedzieli mi ze poprostu moze urodzic sie mniejszy....chyba mnie oszukali :/

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    Luteina porodu przedwczesnego nie zatrzyma, dziecko ponad 50 centyl=szybszy poród o 2-3 tygodnie, masowanie szyjki w 37 tygodniu.. wy naprawdę macie niezłe parcie, żeby urodzić jak najszybciej :|
    dlatego mi ginek powiedział, że urodzę te 2-3 tyg wcześniej bo mały ma wymiary na 95 centyl :)

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasne, że mam parcie - chciałabym już mieć to za sobą :)))
    Fipsik wrote:

• verynice Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CZARNULKA77 wrote:
    Ja mam podobnie :( Ma przejść po porodzie :)))

Oby... bo już mam dość że chodzę w jednych spodniach dresowych i bluzie, bo kurde nic mi nie pasuje :( :( Chcę już mieć co ubierać :(
    Ginekolog mnie wczoraj pocieszyła że do miesiąca po porodzie powinno się pozbyć nadmiaru wody z organizmu...tak więc jest nadzieja! :D

dqprpx9ikjqhrova.png
‹‹ 1654 1655 1656 1657 1658 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ