X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • verynice Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kilka dni temu pisałam Wam że spakowałam się do szpitala w dwie torby. No i dziś mówię - sprawdzę raz jeszcze, może coś wzięłam niepotrzebnie... i co? Wiedziałam, że jak mój mąż będzie wkładał wszystko do torby to tam będzie od cholery miejsca w jednej i drugiej, bo po prostu nie potrafi upchać... no i miałam rację - wyjęłam wszystko z obu i spakowałam do jednej :) Jestem ciekawa jego miny jak wróci :D :D :D

K_A_M_A lubi tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:
    Kilka dni temu pisałam Wam że spakowałam się do szpitala w dwie torby. No i dziś mówię - sprawdzę raz jeszcze, może coś wzięłam niepotrzebnie... i co? Wiedziałam, że jak mój mąż będzie wkładał wszystko do torby to tam będzie od cholery miejsca w jednej i drugiej, bo po prostu nie potrafi upchać... no i miałam rację - wyjęłam wszystko z obu i spakowałam do jednej :) Jestem ciekawa jego miny jak wróci :D :D :D

Jak jesteś taka cwana to zrób tak z moimi :D hehe

verynice lubi tę wiadomość

c2r67br.png
    rf37qxe.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pralinka wrote:
    DIabla, Szonka uffff może to właśnie tak będzie ze jak się zaczna to już te porodowe:) Szonka w którym tc miałaś te skurcze w pierwszej ciąży?

Majeczka, ciężko ocenić jaka będzie jesien..Mysle ze kupic możesz i jak zalozysz dziecku to wyczujesz czy jest spocone czy nie..Ja jestem z tych co lepiej nie przegrzewać dzieci..Ale wiem ze sa rodzice którzy lubia 'opatulac' dziecko w czapeczki z zakrytymi uszami tez w lipcu..
    Nie wiem jak Ty masz podejście..
    Ja na wyjścia na razie kupiłam jedna bawełnianą, a welur hmm sama nie wiem jak ten materiał się sprawuje..

W 41tc po podaniu oxy ;)

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    czy któraś z Was ma może starzejące się łożysko i dostała w związku z tym Theospirex?

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CZARNULKA77 wrote:
    Dziewczyny,
    czy któraś z Was ma może starzejące się łożysko i dostała w związku z tym Theospirex?
    moje już od 3 tygodni jest w tym 3 stopniu ale w związku z tym nic nie dostałam.

CZARNULKA77 lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które wysłały prośbę o dołączenie do grupy na fb, a jeszcze nie są przyjęte rzućcie okiem na wiadomości "inne" :)

Zbieram się na wizytę, mam nadzieję, że zrobi mi ten gbs w końcu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2014, 14:40

Quatriona, BlackLuna lubią tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja lekarka twierdzi, że jak łożysko się starzeje, to Maluszek dostaje za mało pożywienia i dlatego dzidziuś jest mały. Właśnie jestem na etapie dokarmiania Maluszka i muszę jeść dużo słodkiego :)))
    justyna14 wrote:
    moje już od 3 tygodni jest w tym 3 stopniu ale w związku z tym nic nie dostałam.

• verynice Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K_A_M_A wrote:
    Jak jesteś taka cwana to zrób tak z moimi :D hehe

Nie ma problemu!:D

K_A_M_A lubi tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CZARNULKA77 wrote:
    Moja lekarka twierdzi, że jak łożysko się starzeje, to Maluszek dostaje za mało pożywienia i dlatego dzidziuś jest mały. Właśnie jestem na etapie dokarmiania Maluszka i muszę jeść dużo słodkiego :)))
    to u mnie nie ma tego problemu bo mały ma już teraz 3100 a 3 tyg temu miał 2100 więc tyje:)

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skąd ja to znam :) Drętwieją mi dłonie, puchną i nie mam czucia w palcach. Nawet sztućcami nie bardzo mogę sobie pojeść. Ale jeszcze trochę i wszystko powinno wrócić do normy :)
    madiiiii wrote:
    Hehh, mam identycznie. Ostatnio próbowałam chwycić szczotkę do włosów, to wyleciała w powietrze i znalazła się w drugim końcu łazienki. Długopisy, sztućce, kubki...wszystko lata :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja w 36 tygodniu ważyła 2800g i lekarz stwierdził, że jest za mała:( a też tyle 200g na tydzień - ja już sama nie wiem :(
    W piątek mam wizytę - zobaczę co mi powie. A potem mój gin jedzie na 2 tygodniowy urlop i zostaje bez lekarza....

justyna14 wrote:
    to u mnie nie ma tego problemu bo mały ma już teraz 3100 a 3 tyg temu miał 2100 więc tyje:)

• verynice Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CZARNULKA77 wrote:
    Skąd ja to znam :) Drętwieją mi dłonie, puchną i nie mam czucia w palcach. Nawet sztućcami nie bardzo mogę sobie pojeść. Ale jeszcze trochę i wszystko powinno wrócić do normy :)

Dłonie mi też ostatnio lekko napuchły i w nocy jak się budzę to mnie bolą jakbym miała kości połamane w środku :/ w ciągu dnia tego nie ma ale w nocy i nad ranem masakra... No i do spuchniętej prawej stopy dołączyła też lewa :(

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CZARNULKA77 wrote:
    Moja w 36 tygodniu ważyła 2800g i lekarz stwierdził, że jest za mała:( a też tyle 200g na tydzień - ja już sama nie wiem :(
    W piątek mam wizytę - zobaczę co mi powie. A potem mój gin jedzie na 2 tygodniowy urlop i zostaje bez lekarza....

To moj wazyl 2200!!!! :( powiedzieli mi ze poprostu moze urodzic sie mniejszy....chyba mnie oszukali :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2014, 15:09

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam podobnie :( Ma przejść po porodzie :)))
    verynice wrote:
    Dłonie mi też ostatnio lekko napuchły i w nocy jak się budzę to mnie bolą jakbym miała kości połamane w środku :/ w ciągu dnia tego nie ma ale w nocy i nad ranem masakra... No i do spuchniętej prawej stopy dołączyła też lewa :(

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luteina porodu przedwczesnego nie zatrzyma, dziecko ponad 50 centyl=szybszy poród o 2-3 tygodnie, masowanie szyjki w 37 tygodniu.. wy naprawdę macie niezłe parcie, żeby urodzić jak najszybciej :|

justyna14, CZARNULKA77 lubią tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak ja to mowie od dwoch tyg ze jest parcie na parcie to sie smieja ze mnie :P

Tysia87, JagoodkaK lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No może urodzić się mniejsze, mnie to nie przeszkadza - ale lekarzowi bardzo...
    Paula55 wrote:
    To moj wazyl 2200!!!! :( powiedzieli mi ze poprostu moze urodzic sie mniejszy....chyba mnie oszukali :/

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    Luteina porodu przedwczesnego nie zatrzyma, dziecko ponad 50 centyl=szybszy poród o 2-3 tygodnie, masowanie szyjki w 37 tygodniu.. wy naprawdę macie niezłe parcie, żeby urodzić jak najszybciej :|
    dlatego mi ginek powiedział, że urodzę te 2-3 tyg wcześniej bo mały ma wymiary na 95 centyl :)

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasne, że mam parcie - chciałabym już mieć to za sobą :)))
    Fipsik wrote:

• verynice Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CZARNULKA77 wrote:
    Ja mam podobnie :( Ma przejść po porodzie :)))

Oby... bo już mam dość że chodzę w jednych spodniach dresowych i bluzie, bo kurde nic mi nie pasuje :( :( Chcę już mieć co ubierać :(
    Ginekolog mnie wczoraj pocieszyła że do miesiąca po porodzie powinno się pozbyć nadmiaru wody z organizmu...tak więc jest nadzieja! :D

dqprpx9ikjqhrova.png
‹‹ 1654 1655 1656 1657 1658 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ