Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Kilka dni temu pisałam Wam że spakowałam się do szpitala w dwie torby. No i dziś mówię - sprawdzę raz jeszcze, może coś wzięłam niepotrzebnie... i co? Wiedziałam, że jak mój mąż będzie wkładał wszystko do torby to tam będzie od cholery miejsca w jednej i drugiej, bo po prostu nie potrafi upchać... no i miałam rację - wyjęłam wszystko z obu i spakowałam do jednej
Jestem ciekawa jego miny jak wróci
K_A_M_A lubi tę wiadomość
-
verynice wrote:Kilka dni temu pisałam Wam że spakowałam się do szpitala w dwie torby. No i dziś mówię - sprawdzę raz jeszcze, może coś wzięłam niepotrzebnie... i co? Wiedziałam, że jak mój mąż będzie wkładał wszystko do torby to tam będzie od cholery miejsca w jednej i drugiej, bo po prostu nie potrafi upchać... no i miałam rację - wyjęłam wszystko z obu i spakowałam do jednej
Jestem ciekawa jego miny jak wróci
Jak jesteś taka cwana to zrób tak z moimihehe
verynice lubi tę wiadomość
-
pralinka wrote:DIabla, Szonka uffff może to właśnie tak będzie ze jak się zaczna to już te porodowe:) Szonka w którym tc miałaś te skurcze w pierwszej ciąży?
Majeczka, ciężko ocenić jaka będzie jesien..Mysle ze kupic możesz i jak zalozysz dziecku to wyczujesz czy jest spocone czy nie..Ja jestem z tych co lepiej nie przegrzewać dzieci..Ale wiem ze sa rodzice którzy lubia 'opatulac' dziecko w czapeczki z zakrytymi uszami tez w lipcu..
Nie wiem jak Ty masz podejście..
Ja na wyjścia na razie kupiłam jedna bawełnianą, a welur hmm sama nie wiem jak ten materiał się sprawuje..
W 41tc po podaniu oxy -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, które wysłały prośbę o dołączenie do grupy na fb, a jeszcze nie są przyjęte rzućcie okiem na wiadomości "inne"
Zbieram się na wizytę, mam nadzieję, że zrobi mi ten gbs w końcu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2014, 14:40
Quatriona, BlackLuna lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMoja lekarka twierdzi, że jak łożysko się starzeje, to Maluszek dostaje za mało pożywienia i dlatego dzidziuś jest mały. Właśnie jestem na etapie dokarmiania Maluszka i muszę jeść dużo słodkiego
))
justyna14 wrote:moje już od 3 tygodni jest w tym 3 stopniu ale w związku z tym nic nie dostałam.verynice lubi tę wiadomość
-
CZARNULKA77 wrote:Moja lekarka twierdzi, że jak łożysko się starzeje, to Maluszek dostaje za mało pożywienia i dlatego dzidziuś jest mały. Właśnie jestem na etapie dokarmiania Maluszka i muszę jeść dużo słodkiego
))
CZARNULKA77 lubi tę wiadomość
7w3d 💔 -
nick nieaktualnySkąd ja to znam
Drętwieją mi dłonie, puchną i nie mam czucia w palcach. Nawet sztućcami nie bardzo mogę sobie pojeść. Ale jeszcze trochę i wszystko powinno wrócić do normy
madiiiii wrote:Hehh, mam identycznie. Ostatnio próbowałam chwycić szczotkę do włosów, to wyleciała w powietrze i znalazła się w drugim końcu łazienki. Długopisy, sztućce, kubki...wszystko lata -
nick nieaktualnyMoja w 36 tygodniu ważyła 2800g i lekarz stwierdził, że jest za mała:( a też tyle 200g na tydzień - ja już sama nie wiem
W piątek mam wizytę - zobaczę co mi powie. A potem mój gin jedzie na 2 tygodniowy urlop i zostaje bez lekarza....
justyna14 wrote:to u mnie nie ma tego problemu bo mały ma już teraz 3100 a 3 tyg temu miał 2100 więc tyje:) -
CZARNULKA77 wrote:Skąd ja to znam
Drętwieją mi dłonie, puchną i nie mam czucia w palcach. Nawet sztućcami nie bardzo mogę sobie pojeść. Ale jeszcze trochę i wszystko powinno wrócić do normy
Dłonie mi też ostatnio lekko napuchły i w nocy jak się budzę to mnie bolą jakbym miała kości połamane w środkuw ciągu dnia tego nie ma ale w nocy i nad ranem masakra... No i do spuchniętej prawej stopy dołączyła też lewa
-
CZARNULKA77 wrote:Moja w 36 tygodniu ważyła 2800g i lekarz stwierdził, że jest za mała:( a też tyle 200g na tydzień - ja już sama nie wiem
W piątek mam wizytę - zobaczę co mi powie. A potem mój gin jedzie na 2 tygodniowy urlop i zostaje bez lekarza....
To moj wazyl 2200!!!!powiedzieli mi ze poprostu moze urodzic sie mniejszy....chyba mnie oszukali
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2014, 15:09
-
nick nieaktualnyJa mam podobnie
Ma przejść po porodzie
))
verynice wrote:Dłonie mi też ostatnio lekko napuchły i w nocy jak się budzę to mnie bolą jakbym miała kości połamane w środkuw ciągu dnia tego nie ma ale w nocy i nad ranem masakra... No i do spuchniętej prawej stopy dołączyła też lewa
verynice lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Fipsik wrote:Luteina porodu przedwczesnego nie zatrzyma, dziecko ponad 50 centyl=szybszy poród o 2-3 tygodnie, masowanie szyjki w 37 tygodniu.. wy naprawdę macie niezłe parcie, żeby urodzić jak najszybciej7w3d 💔
-
nick nieaktualnyJasne, że mam parcie - chciałabym już mieć to za sobą
))
Fipsik wrote:Luteina porodu przedwczesnego nie zatrzyma, dziecko ponad 50 centyl=szybszy poród o 2-3 tygodnie, masowanie szyjki w 37 tygodniu.. wy naprawdę macie niezłe parcie, żeby urodzić jak najszybciej -
CZARNULKA77 wrote:Ja mam podobnie
Ma przejść po porodzie
))
Oby... bo już mam dość że chodzę w jednych spodniach dresowych i bluzie, bo kurde nic mi nie pasujeChcę już mieć co ubierać
Ginekolog mnie wczoraj pocieszyła że do miesiąca po porodzie powinno się pozbyć nadmiaru wody z organizmu...tak więc jest nadzieja!