X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolezanka w 38 tyg odstawila luteine, magnez i nospe i po tygodniu byl synek na swiecie.

h84fkrhm4lz65cww.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    stardust za zbytnią ekscytację przenosi przynajmniej 2 tygodnie :P

Mnie wczoraj już drugi dzień bolał brzuch na dole, po czym pędem do łazienki. Albo coś zeżarłam, albo mam podobnie jak Io i jeszcze ktoś - że nie czuję skurczy? Nie wiem sama :| Zobaczymy co dzisiaj będzie.
    tak właśnie czuję, że będzie :P i ja tak z tym czyszczeniem też mam. Już jakieś 3 tygodnie. W sensie, że nie wiem czy kupa czy skurcz :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2014, 12:39

mycha89 lubi tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też ostatnio mam jak Wy dziewczyny, że nagle zaboli brzuch tak dziwnie i trzeba szybko lecieć na kibelek bo byłoby ciężko :) :) :)
    Tak więc na tym etapie ciąży to chyba normalne skoro tak wiele z nas to ma..

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik - też tak sądzę bo w końcu chyba by mi nie kazali odstawiac?

Co do tego czyszczenia to ja też tego nie rozpracowałam. Zaczyna mnie brzuch boleć jakby mi ktoś wnętrzności wykręcał i muszę od razu lecieć do kibelka. Jak któraś rozpracuje czy to skurcze czy biegunka to niech da znać. :P W każdym razie mam to codziennie od 3 tygodni.

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam zauważyć, że te które to mają, mają już rozwarcie więc może to jednak skurcze z dodatkami :P

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ta... szczególnie ja... na pół opuszka palca.. piękne mi rozwarcie :P

• le'nutka Ekspertka

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka wrote:

A dzisiaj sie przypadkiem le'nutka nie cesarzy?????

Jak to fajnie brzmi "cesarzy" hehe :-)
    no wlasnie wczoraj zadzwonili ze szpitala czy moze byc piatek bo maja oblezenie, no i sie zgodzilam bo co mialam zrobic :-)
    takze ja zaklepuje ostatecznie termin 22.08 (do trzech razy sztuka :-) )

stardust87, karm3lka, verynice, betinka lubią tę wiadomość

relg2n0a1g998ci6.png
  • akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka Kochanie, nie martw się, na pewno świetnie poradzicie sobie z tymi chwilowymi problemami. Wierzę, że z Synkiem wszystko będzie dobrze, teraz musisz być bardzo silna <tuli>

Karolina - co za cudowne wiadomości! Już będziecie w domku, superancko:)

Stardust - liczymy na Ciebie, musisz mieć w miarę szybki poród, bo już druga połowa dzisiejszego dnia leci :P

dba - jak sytuacja? Rodzisz - nie rodzisz?

A ja byłam sama na zakupach:DDD pierwszy raz od wielu miesięcy całkiem SAMA wyszłam z domu:D:D czułam się jak ptak uwolniony z klatki :)

co do kupowych spraw to ja ostatnio kibelek odwiedzam około 5-6 razy w ciągu doby, najczęściej w nocy. I to nie jest biegunka, tylko taka regularna kupa:P Także nie wiem o co chodzi, chyba fizjologia skoro dużo z nas tak ma :)

Kaarolina, verynice, anulka81 lubią tę wiadomość

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io wrote:
    Chciałam zauważyć, że te które to mają, mają już rozwarcie więc może to jednak skurcze z dodatkami :P

Tylko mi mówiła, że jak dostanę skurczy to mam od razu jechać na IP. No przecież ze sraczką nie pojadę :|

mycha89 lubi tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • martusia86 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika maluszek tak mało się rusza bo jest główką w kanale rodnym więc rusza tylko pupą w lewo i w prawo ważne żeby były ruchy

relgh3715xtq0i4d.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będę przyjęta na oddział. Zdjęli szew - nikomu takiego bólu nie życzę. Skurcze zapisały się na ktg, ale nieregularne, rozwarcie na 1,5 palca więc dzisiaj nie urodze :P jak czekałam na zdjęcie szwu to była akcja na porodowce, kobieta dostała stanu przedrzucawkowego i szybko brali ja na cc, płakać mi się chciało, okazało się że zataila że miała w dziecinstwie padaczkę :/ było to straszne jak cały personel biegał i krzyczeli: rzucawka, anestezjolog. Podziwiam położne za ich prace.
    Anulka wierzę mocno że z Twoim synkiem wszystko będzie dobrze :*

anulka81 lubi tę wiadomość

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akuszerka89 wrote:

Stardust - liczymy na Ciebie, musisz mieć w miarę szybki poród, bo już druga połowa dzisiejszego dnia leci :P
    teraz to już mi wszystko jedno :P Następny obstawiany termin to piątek - moja gin mówiła, że w piątek urodzę więc w czwartek się poekscytuję, że to już. Teraz odpuszczam :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to moje zestawy do szpitala( mam jeszcze w zapasie w torbie 1 pajac, 1 body na długi rękaw i 1 na krótki)

2zedlkg.jpg

a to na wyjście + kocyk na 1wszym zdjęciu
    (czapunię chyba jeszcze dokupię, bo ta mi się już średnio podoba) :P

1oupg6.jpg

Gosia19, BlackLuna, ofcooo, Io, verynice, K_A_M_A, Ewi25, le'nutka, mycha89, karolcia:)))), stardust87, anulka81, betinka, Nelus, EmiBam lubią tę wiadomość

• BlackLuna Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    No.. już prawie 9 miesięcy się znamy :D

Ej, a w ogóle wyszły mi ciała ketonowe w moczu :| I teraz czytam w necie, że to objaw niedoboru insuliny czyli cukrzycy typu 1. WTF? :? Coś ktoś wie na ten temat?..

edit: e, w sumie to z biochemii ze studiów pamiętam, że ketoza pojawia się przy głodówkach, a ja przez ostatnie tygodnie bardzo mało jadłam. To pewnie dlatego. Przestaję się przejmować :P

kochana ciała ketonowe w moczu faktycznie mogą zwiastować cukrzyce ciążową, choć późno by wyszła jak dla mnie wiec to raczej nie to :) mi w czerwcu wyskoczyły i na podstawie tego zostałam skierowana do diabetologa własnie z cukrzycą..z czym był i jest cyrk na kółkach.. głodówki wchodzą w grę ale częściej pojawiają się w moczu po sokach czy owocach np jabłkach, które maja ich sporo wiec radziłabym jeśli dużo soków pijesz i owoców zjadasz je w razie "w" ograniczyć bo jednak nie powinno ich być.

stardust87 lubi tę wiadomość

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • ofcooo Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zaraz idę do fryzjera!! :D
    ombre sobie zrobie ah, ah, ah :))

Szonka, Majeczka2014, JagoodkaK, stardust87, Tysia87, verynice, K_A_M_A, akuszerka89, nenka, betinka lubią tę wiadomość

zem3h371xcq8c2sz.png
    qdkkwn15frnb311v.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    Io mi odstawili luteinę w szpitalu, tydzień nie brałam i rozwarcie nie poszło wcale do przodu, więc ona chyba ma jakieś dłuższe działanie. Nie będzie tak, że odstawisz i 2 dni później poród, bo by był strach jak się zapomni jeden dzień. Tak myślę przynajmniej :)
    dziewczyny jeszcze raz powtarzam luteina nie jest w stanie zatrzymać akcji porodowej jeśli takowa by się zaczęła, dają ją zapobiegawczo na podtrzymanie i przciw skurczom, ale jeśli by się coś na poważnie zaczynało, to ona tego nie zatrzyma. także nie panikujcie z tą luteiną.

Io lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • Io Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    Tylko mi mówiła, że jak dostanę skurczy to mam od razu jechać na IP. No przecież ze sraczką nie pojadę :|

No ja na poprzedniej wizycie też dostałam zjebkę, że tydzień ze skurczami chodziłam i nie zadzwoniłam do gin. A co jej miałam powiedzieć? Że co zjem to do kibelka latam? Ja cały czas mężowi mówię, że pomylę poród z biegunką i dziecko na kibelku urodzę :P

Fipsik, betinka lubią tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wyobrazilam sobie, hak jedziesz do szpitala, zeby urodzic... kupe ;)

verynice, K_A_M_A, Eva0507 lubią tę wiadomość

h84fkrhm4lz65cww.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io wrote:
    Fipsik - też tak sądzę bo w końcu chyba by mi nie kazali odstawiac?

Co do tego czyszczenia to ja też tego nie rozpracowałam. Zaczyna mnie brzuch boleć jakby mi ktoś wnętrzności wykręcał i muszę od razu lecieć do kibelka. Jak któraś rozpracuje czy to skurcze czy biegunka to niech da znać. :P W każdym razie mam to codziennie od 3 tygodni.
    pytałam o tą luźną "2" w szpitalu położnej i powiedziała, że to na pewno przez to że mały uciska jelita i mają mało miejsca. Kazała się nie martwić, dużo pić. Jeśli będzie mnie goniło kilka - kilkanaście razy dziennie to wtedy do szpitala bo to normalne juz nie jest

Io lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • pralinka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś tak jak Ja nie ma jeszcze skurczy???
    U mnie '2' to max. 2 razy w ciągu dnia, w nocy '1' też max. 2-3 razy.

‹‹ 1652 1653 1654 1655 1656 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ