Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kolezanka w 38 tyg odstawila luteine, magnez i nospe i po tygodniu byl synek na swiecie.

h84fkrhm4lz65cww.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    stardust za zbytnią ekscytację przenosi przynajmniej 2 tygodnie :P

Mnie wczoraj już drugi dzień bolał brzuch na dole, po czym pędem do łazienki. Albo coś zeżarłam, albo mam podobnie jak Io i jeszcze ktoś - że nie czuję skurczy? Nie wiem sama :| Zobaczymy co dzisiaj będzie.
    tak właśnie czuję, że będzie :P i ja tak z tym czyszczeniem też mam. Już jakieś 3 tygodnie. W sensie, że nie wiem czy kupa czy skurcz :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2014, 12:39

mycha89 lubi tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też ostatnio mam jak Wy dziewczyny, że nagle zaboli brzuch tak dziwnie i trzeba szybko lecieć na kibelek bo byłoby ciężko :) :) :)
    Tak więc na tym etapie ciąży to chyba normalne skoro tak wiele z nas to ma..

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik - też tak sądzę bo w końcu chyba by mi nie kazali odstawiac?

Co do tego czyszczenia to ja też tego nie rozpracowałam. Zaczyna mnie brzuch boleć jakby mi ktoś wnętrzności wykręcał i muszę od razu lecieć do kibelka. Jak któraś rozpracuje czy to skurcze czy biegunka to niech da znać. :P W każdym razie mam to codziennie od 3 tygodni.

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam zauważyć, że te które to mają, mają już rozwarcie więc może to jednak skurcze z dodatkami :P

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ta... szczególnie ja... na pół opuszka palca.. piękne mi rozwarcie :P

• le'nutka Ekspertka

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka wrote:

A dzisiaj sie przypadkiem le'nutka nie cesarzy?????

Jak to fajnie brzmi "cesarzy" hehe :-)
    no wlasnie wczoraj zadzwonili ze szpitala czy moze byc piatek bo maja oblezenie, no i sie zgodzilam bo co mialam zrobic :-)
    takze ja zaklepuje ostatecznie termin 22.08 (do trzech razy sztuka :-) )

stardust87, karm3lka, verynice, betinka lubią tę wiadomość

relg2n0a1g998ci6.png
  • akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka Kochanie, nie martw się, na pewno świetnie poradzicie sobie z tymi chwilowymi problemami. Wierzę, że z Synkiem wszystko będzie dobrze, teraz musisz być bardzo silna <tuli>

Karolina - co za cudowne wiadomości! Już będziecie w domku, superancko:)

Stardust - liczymy na Ciebie, musisz mieć w miarę szybki poród, bo już druga połowa dzisiejszego dnia leci :P

dba - jak sytuacja? Rodzisz - nie rodzisz?

A ja byłam sama na zakupach:DDD pierwszy raz od wielu miesięcy całkiem SAMA wyszłam z domu:D:D czułam się jak ptak uwolniony z klatki :)

co do kupowych spraw to ja ostatnio kibelek odwiedzam około 5-6 razy w ciągu doby, najczęściej w nocy. I to nie jest biegunka, tylko taka regularna kupa:P Także nie wiem o co chodzi, chyba fizjologia skoro dużo z nas tak ma :)

Kaarolina, verynice, anulka81 lubią tę wiadomość

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io wrote:
    Chciałam zauważyć, że te które to mają, mają już rozwarcie więc może to jednak skurcze z dodatkami :P

Tylko mi mówiła, że jak dostanę skurczy to mam od razu jechać na IP. No przecież ze sraczką nie pojadę :|

mycha89 lubi tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • martusia86 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika maluszek tak mało się rusza bo jest główką w kanale rodnym więc rusza tylko pupą w lewo i w prawo ważne żeby były ruchy

relgh3715xtq0i4d.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będę przyjęta na oddział. Zdjęli szew - nikomu takiego bólu nie życzę. Skurcze zapisały się na ktg, ale nieregularne, rozwarcie na 1,5 palca więc dzisiaj nie urodze :P jak czekałam na zdjęcie szwu to była akcja na porodowce, kobieta dostała stanu przedrzucawkowego i szybko brali ja na cc, płakać mi się chciało, okazało się że zataila że miała w dziecinstwie padaczkę :/ było to straszne jak cały personel biegał i krzyczeli: rzucawka, anestezjolog. Podziwiam położne za ich prace.
    Anulka wierzę mocno że z Twoim synkiem wszystko będzie dobrze :*

anulka81 lubi tę wiadomość

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akuszerka89 wrote:

Stardust - liczymy na Ciebie, musisz mieć w miarę szybki poród, bo już druga połowa dzisiejszego dnia leci :P
    teraz to już mi wszystko jedno :P Następny obstawiany termin to piątek - moja gin mówiła, że w piątek urodzę więc w czwartek się poekscytuję, że to już. Teraz odpuszczam :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to moje zestawy do szpitala( mam jeszcze w zapasie w torbie 1 pajac, 1 body na długi rękaw i 1 na krótki)

2zedlkg.jpg

a to na wyjście + kocyk na 1wszym zdjęciu
    (czapunię chyba jeszcze dokupię, bo ta mi się już średnio podoba) :P

1oupg6.jpg

nick nieaktualny, BlackLuna, ofcooo, Io, verynice, K_A_M_A, Ewi25, le'nutka, mycha89, nick nieaktualny, stardust87, anulka81, betinka, Nelus, EmiBam lubią tę wiadomość

• BlackLuna Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    No.. już prawie 9 miesięcy się znamy :D

Ej, a w ogóle wyszły mi ciała ketonowe w moczu :| I teraz czytam w necie, że to objaw niedoboru insuliny czyli cukrzycy typu 1. WTF? :? Coś ktoś wie na ten temat?..

edit: e, w sumie to z biochemii ze studiów pamiętam, że ketoza pojawia się przy głodówkach, a ja przez ostatnie tygodnie bardzo mało jadłam. To pewnie dlatego. Przestaję się przejmować :P

kochana ciała ketonowe w moczu faktycznie mogą zwiastować cukrzyce ciążową, choć późno by wyszła jak dla mnie wiec to raczej nie to :) mi w czerwcu wyskoczyły i na podstawie tego zostałam skierowana do diabetologa własnie z cukrzycą..z czym był i jest cyrk na kółkach.. głodówki wchodzą w grę ale częściej pojawiają się w moczu po sokach czy owocach np jabłkach, które maja ich sporo wiec radziłabym jeśli dużo soków pijesz i owoców zjadasz je w razie "w" ograniczyć bo jednak nie powinno ich być.

stardust87 lubi tę wiadomość

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • ofcooo Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zaraz idę do fryzjera!! :D
    ombre sobie zrobie ah, ah, ah :))

Szonka, nick nieaktualny, JagoodkaK, stardust87, Tysia87, verynice, K_A_M_A, akuszerka89, nenka, betinka lubią tę wiadomość

zem3h371xcq8c2sz.png
    qdkkwn15frnb311v.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    Io mi odstawili luteinę w szpitalu, tydzień nie brałam i rozwarcie nie poszło wcale do przodu, więc ona chyba ma jakieś dłuższe działanie. Nie będzie tak, że odstawisz i 2 dni później poród, bo by był strach jak się zapomni jeden dzień. Tak myślę przynajmniej :)
    dziewczyny jeszcze raz powtarzam luteina nie jest w stanie zatrzymać akcji porodowej jeśli takowa by się zaczęła, dają ją zapobiegawczo na podtrzymanie i przciw skurczom, ale jeśli by się coś na poważnie zaczynało, to ona tego nie zatrzyma. także nie panikujcie z tą luteiną.

Io lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • Io Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    Tylko mi mówiła, że jak dostanę skurczy to mam od razu jechać na IP. No przecież ze sraczką nie pojadę :|

No ja na poprzedniej wizycie też dostałam zjebkę, że tydzień ze skurczami chodziłam i nie zadzwoniłam do gin. A co jej miałam powiedzieć? Że co zjem to do kibelka latam? Ja cały czas mężowi mówię, że pomylę poród z biegunką i dziecko na kibelku urodzę :P

Fipsik, betinka lubią tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wyobrazilam sobie, hak jedziesz do szpitala, zeby urodzic... kupe ;)

verynice, K_A_M_A, Eva0507 lubią tę wiadomość

h84fkrhm4lz65cww.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io wrote:
    Fipsik - też tak sądzę bo w końcu chyba by mi nie kazali odstawiac?

Co do tego czyszczenia to ja też tego nie rozpracowałam. Zaczyna mnie brzuch boleć jakby mi ktoś wnętrzności wykręcał i muszę od razu lecieć do kibelka. Jak któraś rozpracuje czy to skurcze czy biegunka to niech da znać. :P W każdym razie mam to codziennie od 3 tygodni.
    pytałam o tą luźną "2" w szpitalu położnej i powiedziała, że to na pewno przez to że mały uciska jelita i mają mało miejsca. Kazała się nie martwić, dużo pić. Jeśli będzie mnie goniło kilka - kilkanaście razy dziennie to wtedy do szpitala bo to normalne juz nie jest

Io lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • pralinka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś tak jak Ja nie ma jeszcze skurczy???
    U mnie '2' to max. 2 razy w ciągu dnia, w nocy '1' też max. 2-3 razy.

‹‹ ‹ 1652 1653 1654 1655 1656 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ