X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No.. już prawie 9 miesięcy się znamy :D

Ej, a w ogóle wyszły mi ciała ketonowe w moczu :| I teraz czytam w necie, że to objaw niedoboru insuliny czyli cukrzycy typu 1. WTF? :? Coś ktoś wie na ten temat?..

edit: e, w sumie to z biochemii ze studiów pamiętam, że ketoza pojawia się przy głodówkach, a ja przez ostatnie tygodnie bardzo mało jadłam. To pewnie dlatego. Przestaję się przejmować :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2014, 12:16

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagoodka mozemy sobie rece podac! Ja juz nie mowie ile kur* polecialo przez to ze cos mi z rak wypadlo haha :)

Stardust no te 9 miechow to kupa czasu wiec wiesz... Nie jedno o tobie wiem wiec nie fikaj haha :P

Uuu ja to sie nie znam na tych moczach :/

JagoodkaK lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Szonka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:
    A to mój zestaw na wyjście ze szpitala + okrycie małego kocykiem :)
    4u7tpz.jpg

Bardzo ładny :) Kurcze patrze na wasze zestawy i ja chyba przygotowałam za gruby.

verynice, mycha89 lubią tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Io Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stardust - a nie jesz za mało węglowodanów? Kolega miał takie cuda po diecie białkowej.

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • martusia86 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny ja mam dzisiaj równo 37 t.c :) całą noc nie spałam tak mi sie brzuch napinał cała ciążę nie brałam no-spy a w nocy wzięłam ale niewiele pomogło chce jeszcze tydzien nie rodzic bo w 37 t.c maluszek przez pediatrów u mnie w szpitalu uważany jest jako przedwcześnie urodzony dostaje skierowania np. do neurologa a ja wole uniknąć latania z nim po specjalistach. Jedynym plusem jest to że ma sie za darmo szczepionki na pneumokoki
    Karolcia gratuluję wyjścia ze szpitala Krzysiu to dzielny mały mężczyzna na pewno dacie sobie świetnie radę...

Kaarolina lubi tę wiadomość

relgh3715xtq0i4d.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io wrote:
    Stardust - a nie jesz za mało węglowodanów? Kolega miał takie cuda po diecie białkowej.
    no właśnie przez ostatnie 3-4 tygodnie to właściwie jadłam może 1-2 kanapki na dzień, bo więcej mi się nie mieściło :P to pewnie to :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczne macie te kompleciki dla maluszków.
    Ja na wyjście mam śliczne welurkowe śpiochy z C&A, białą czapusie, niedrapki, skarpetki, welurkowe buciki, białe body z długim rękawem, rożek i na wszelki wypadek ciepły kocyk.

stardust spokojnie, dziś ty rodzisz ;d A ja mogę rodzić w poniedziałek no ewentualnie w sobotę :D

anulka trzymamy kciuki za zdrówko Szymusia :)

anulka81 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dzisiaj mam mdłości.. czuję się jak po kacu i jakbym miala zaraz leciec do kibla z bełtem...

• Mika 28 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusia86 wrote:
    Czesc dziewczyny ja mam dzisiaj równo 37 t.c :) całą noc nie spałam tak mi sie brzuch napinał cała ciążę nie brałam no-spy a w nocy wzięłam ale niewiele pomogło chce jeszcze tydzien nie rodzic bo w 37 t.c maluszek przez pediatrów u mnie w szpitalu uważany jest jako przedwcześnie urodzony dostaje skierowania np. do neurologa a ja wole uniknąć latania z nim po specjalistach. Jedynym plusem jest to że ma sie za darmo szczepionki na pneumokoki
    Karolcia gratuluję wyjścia ze szpitala Krzysiu to dzielny mały mężczyzna na pewno dacie sobie świetnie radę...
    No właśnie dzisiaj w nocy miałam to samo i nad ranem cała noc nie przespana i tak się zestresowałam czy to normalne czy nie bo w 1 ciąży takie szopki się nie działy :( a co niby to oznacza wcześniejszy poród czy co masz na myśli ?

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia19 wrote:
    Śliczne macie te kompleciki dla maluszków.
    Ja na wyjście mam śliczne welurkowe śpiochy z C&A, białą czapusie, niedrapki, skarpetki, welurkowe buciki, białe body z długim rękawem, rożek i na wszelki wypadek ciepły kocyk.

stardust spokojnie, dziś ty rodzisz ;d A ja mogę rodzić w poniedziałek no ewentualnie w sobotę :D

anulka trzymamy kciuki za zdrówko Szymusia :)
    oj kochana, u mnie raczej nic nie zapowiada. Odebrałam wyniki A TU ZERO AKCJI PORODOWEJ!!! 0zlosc.gif No jak tak można?!
    Poza tym z każdym dniem coraz bardziej myślę, że moja gin jednak się myliła i jednak przenoszę tą ciążę :P Także śmiało, rodź jeśli chcesz :)

• Io Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    no właśnie przez ostatnie 3-4 tygodnie to właściwie jadłam może 1-2 kanapki na dzień, bo więcej mi się nie mieściło :P to pewnie to :)

Właśnie spojrzałam z ciekawości na moje wyniki ze szpitala i też miałam te ciała ketonowe w moczu. Wtedy akurat mnie wzięli do szpitala po tygodniu jedzenia suchych bułek i kisielku więc pewnie masz racje. W każdym razie nikt mi nic na temat tych wyników nie mówił więc pewnie to nic poważnego.

Anulka - problemy na pewno są tylko przejściowe i wszystko będzie dobrze. Juz niedługo będziecie w domu!

Karolina - gratuluję wypisu! Jak bedziesz w domku to wrzuć nam więcej zdjęć!

stardust87, Kaarolina, anulka81 lubią tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majeczka2014 wrote:
    a ja dzisiaj mam mdłości.. czuję się jak po kacu i jakbym miala zaraz leciec do kibla z bełtem...
    mam dziś to samo. I do tego mega zawroty głowy.

• martusia86 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika myślę że macica przygotowuję sie do porodu i najczesciej własnie skurcze sa w nocy a rano słabną ja do tego mam z dnia na dzien niżej brzuszek wiec mysle ze skurcze pchają maluszka w kanał rodny. Myślę że u Ciebie może być podobnie tym bardziej że to będzie drugi poród który zazwyczaj jest szybciej hehe a Ty to już masz prawo rodzić więc tylko czekamy na rozwinięcie akcji... co do ruchów też czuję mniej takie bardziej wypinanie widac ze maluchowi jest ciasno...

relgh3715xtq0i4d.png
  • martusia86 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EEE stardus zawiodłaś mnie :P hehe ale dzień jeszcze sie nie skończył :)

stardust87 lubi tę wiadomość

relgh3715xtq0i4d.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka wrote:
    Bardzo ładny :) Kurcze patrze na wasze zestawy i ja chyba przygotowałam za gruby.

Ja właśnie sie zastanawiam, czy to nie jest za cienkie... no ale najwyżej jak będę w dzień wyjścia widziała że jest mróz za oknem to przecież będę miała przy sobie body z długim rękawem albo poproszę mamę, żeby dała coś cieplejszego dla małego i dała mężowi jak będzie po nas jechał :) Damy radę!

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust za zbytnią ekscytację przenosi przynajmniej 2 tygodnie :P

Mnie wczoraj już drugi dzień bolał brzuch na dole, po czym pędem do łazienki. Albo coś zeżarłam, albo mam podobnie jak Io i jeszcze ktoś - że nie czuję skurczy? Nie wiem sama :| Zobaczymy co dzisiaj będzie.

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam cała noc twardy brzuch. Jak wstaję na siku to czuję jakbym miała skałę zamiast brzucha. W dzień też mi się spina coraz częściej. No i wydaje mi się, że brzuch z dnia na dzień coraz niżej. No i cały czas senna jestem, a spać nie mogę. Mam nadzieję, że młody jeszcze z tydzień posiedzi. Myślicie, że jakby się urodził w połowie 38 tyg to już będzie dobrze? Teraz się nakręcam, że mi za wcześnie tą luteinę odstawili. A tydzień temu chciałam sama odstawiać :P Kobiecie nie dogodzisz.

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusia86 wrote:
    Mika myślę że macica przygotowuję sie do porodu i najczesciej własnie skurcze sa w nocy a rano słabną ja do tego mam z dnia na dzien niżej brzuszek wiec mysle ze skurcze pchają maluszka w kanał rodny. Myślę że u Ciebie może być podobnie tym bardziej że to będzie drugi poród który zazwyczaj jest szybciej hehe a Ty to już masz prawo rodzić więc tylko czekamy na rozwinięcie akcji... co do ruchów też czuję mniej takie bardziej wypinanie widac ze maluchowi jest ciasno...
    no i też właśnie martwiłam się o ruchy takie są słąbsze ona próbuje walnąć ale już brzuch nie faluje tylko bardziej wali w jedno miejsce tak wiec pocieszam się tym ze ma mało miejsca ale co się zeschizowałam to się zeschizowałam kuśte :(
    to nie jest moja pierwsza ciąża ale ta jest całkiemm inna więc spanikowałam i chciałam już jechać do szpitala bo ani ruchów ani niczego dopiero teraz tak puka sobie szuka wyjscia hehe ale cały brzuch mam taki oberwany i pod zebrami boląca skóra :(A jej tam tak wygodnie i się kisi

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io mi odstawili luteinę w szpitalu, tydzień nie brałam i rozwarcie nie poszło wcale do przodu, więc ona chyba ma jakieś dłuższe działanie. Nie będzie tak, że odstawisz i 2 dni później poród, bo by był strach jak się zapomni jeden dzień. Tak myślę przynajmniej :)

Io lubi tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże a ja jeszcze nie wiem w co ją ubiore, za duzo ladnych ciuszkow jej kupilam ; (

verynice, ofcooo, K_A_M_A lubią tę wiadomość

h84fkrhm4lz65cww.png
‹‹ 1651 1652 1653 1654 1655 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ