WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io wrote:
    Dziewczynki, doradźcie co robić. Wczoraj miałam krwawienie po badaniu ale szybko przeszło i na noc założyłam sobie gynalgin na upławy. Dziś rano włożyłam kolejny. Nie miałam już ani plamień ani nic. Teraz wkładałam kolejną globulkę i na palcu znowu mam świeżą krew. Nie wiem czy coś podrażniłam tą globulką (która jest wielka i mało opływowa) czy coś się dzieje. Nie wpychałam jej głęboko bo się nie dało. Mam wrażenie, że nie ma tam miejsca już za bardzo. Mam teraz zostawić tą globulkę czy ją wyjąć?
    przeczytaj co piszą na ulotce, czy nie ma jakiejś info o tym, czy można stosować jak masz podrażnienia czy krwawienia. Jeśli nic takiego nie ma, a nie odczuwasz pieczenia po włożeniu globulki to ja bym ją zostawiła, a jutro jak krwawienie z rana nadal będzie to dzwoń do gina, chyba że w nocy się coś nasili.

bardzo możliwe, że reszta czopa Ci odchodzi, a na to globulka nie powinna szkodzić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2014, 23:51

Io lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • Io Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gin mi mówiła, że można przy krwawieniu bo wczoraj dzwoniłam. W końcu jednak krwawienie ustało zanim założyłam. Najbardziej to mnie martwi skąd ta krew. Pozostaje mi chyba tylko czekać co się będzie działo.

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io wrote:
    Gin mi mówiła, że można przy krwawieniu bo wczoraj dzwoniłam. W końcu jednak krwawienie ustało zanim założyłam. Najbardziej to mnie martwi skąd ta krew. Pozostaje mi chyba tylko czekać co się będzie działo.
    może to ten czop odchodzi?czytałąm, że przy nim może być nawet żywa krew. Ale jak jest w rzeczywistości to nie wiem, bo mi jeszcze nie odszedł - w każdym razie nie odnotowałam tego. A krew jeśli nie leci ciągle tylko jednorazowo raz na jakiś czas to może jakieś naczynka pękają, w końcu krwii mamy więcej i wszystko tam w środku też nabrzmiałe i osłabione. A skurcze jakieś przy tym plamieniu odczuwasz?

Io lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • Io Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skurczy brak. Krwawienie na razie słabe i wymieszane z tą globulką. Już jej nie wyjmę bo się rozpuściła. Na szczęście nic nie piecze. Nie sądziłam, że tak szybko się rozpuszcza. A tam w środku faktycznie wszystko nabrzmiałe bo palca ledwo wkładam. Może już tak wszystko delikatne, że przy wkładaniu coś podrażniłam? Co do czopa to zobaczę po nocy czy coś wyjdzie. Wczoraj mnie badali i USG miałam więc chyba nic poważnego nie mogło się w jeden dzień stać.

Swoją drogą to czarno widzę ten seks za tydzień. Tam nie ma już miejsca na mojego męża :P

kark lubi tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io, moze rzeczywiscie jakies naczynie poszlo, albo czop. Wyraznie cos mechanicznego, wiec chyba nie ma sie co martwic :)
    A co do nabrzmienia w srodku, to ja tez jak spongebob jestem. Jak mi babeczka wziernik zapodala w poniedzialek zeby szyjke obejrzec, to myslalam, ze jej leb ukrece udami! Ale przy bzykanku to inna sprawa, bo hormony, nawilzenie itd!

Io lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 00:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betinka - jak męża zmuszę to za tydzień sprawdzę jak z tym seksem ;)

A z tym krwawieniem to chyba za bardzo panikuję. Teraz zrobiłam się strasznie nerwowa. Ciągle się martwię, żeby wszystko było ok z maluszkiem i boję się, że przegapię jakieś oznaki tego, że coś się dzieje.

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 00:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io wrote:
    Betinka - jak męża zmuszę to za tydzień sprawdzę jak z tym seksem ;)

A z tym krwawieniem to chyba za bardzo panikuję. Teraz zrobiłam się strasznie nerwowa. Ciągle się martwię, żeby wszystko było ok z maluszkiem i boję się, że przegapię jakieś oznaki tego, że coś się dzieje.
    A teraz krwawisz? Czy tylko wtedy jak palec wlozylas? Bobi sie rusza?

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 00:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz ta krew się miesza z tą globulką, która jest brązowa więc ciężko określić ile jest tej krwi ale raczej nie za dużo bo na wkładce nic nie mam, tylko na papierze przy podcieraniu. Krew zobaczyłam dopiero jak włożyłam palec żeby wepchnąć globulkę. Może tą globulką podrażniłam coś. Młody się rusza cały czas więc chyba u niego ok.

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 00:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uciekam spać. Dobranoc!

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 01:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weszlam se z nudów na ciążę bliźniacze:-)i my mamy w brzuszkach jednego szkraba,a tam jest mamusia,która ma 3 dziewczynki jednojajowe :-)to jest dopiero wyzwanie!pomyslcie jak ją będą pachwiny bolały i jaki będzie miała brzuchol.a my tu marudzimy jak stare panny na wydaniu:-) no nic pomarudzilam i idę spać:-)

le'nutka lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 01:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i bezsennosc znowu zaatakowala. Moglaby któraś urodzic bo nudno sie zacznie robic

akuszerka89 lubi tę wiadomość

h84fkrhm4lz65cww.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 02:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo widzę ze według belly zaczęłam 38 tydzień-ciaza donoszona i niunia gotowa do wyjścia :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2014, 02:40

madiiiii, stardust87, Patu, ofcooo, verynice, jovi81, le'nutka lubią tę wiadomość

201703012752.png
  • akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 03:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja znow nie spie. Lo, ja tez dzis znow zobaczylam swieza krew na papierze, ale juz sie tym nie martwie. To na pewno albo naczynko, albo z szyjki, ale z bejbi wszystko ok. Zreszta dzis ide na KTG i USG i sie upewnie. No i brzuch mnie boli i maly rozpycha mi glowka miednice.
    Jagoodka no wlasnie ktoras moglaby urodzic, prosze bardzo, po kolei Mika, doti, KAMA, stardust, na co czekacie:-P
    No i obym ta kolejna nie byla ja, bo Bob mogby jeszcze z tydzien posiedziec:-)

K_A_M_A, Io lubią tę wiadomość

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • nenka Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 05:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry głód mnie obudził może jeszcze zasne

• dba Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. Skurcze nadal nieregularne, ciągnie mnie na wymioty :/ no i przestalam krwawic :)
    Betina współczuję Wam problemów :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Ja dziś znów od 4 nie śpię :/ nawet weszłam sobie na tel. na belly i udało mi się Was nadrobić :)
    A przed 7 wyjechaliśmy do lab. na badania. Niedawno wróciłam i kończę śniadanko.... Brzuch przed kliniką tak mnie rozbolał(jak na biegunkę) , wpadłam w amok :) bo nie wiedziałam co robić. Czy wracać do samochodu czy szukać wc:P wszystko pięknie,ale nawet kroka nie byłam w stanie zrobić. Na szczęście po chwili się uspokoiło. Tak mnie "zarzynał" brzuchol...
    Mdłości mam znów.. czuję się jak na początkach 1 trymestru..

Piękne te Wasze ciuszki, wszystkie takie słodkie!

Betinka, przytulam... Z czasem napewno się wszystko ułoży. Trzeba to wierzyć. Życie bywa niesprawiedliwe i często plata figle dobrym ludziom, ale mam nadzieję, że los do Was jeszcze uśmiechnie :)
    Kasa jest i jej nie ma... Najważniejsze teraz Wasze szczęście, Wasza rodzinka.. już niedługo. Trzymam kciuki!
    PS. wiem, że łatwo pisać..ale ja też mam troszkę na głowie przykrych spraw, rodzinnych i nie tylko które trwają latami, ale wierzę w głębi serca, że to się kiedyś skończy i będzie wszystko dobrze. Póki co największe szczęście mam blisko siebie , kochającego faceta i małą istotkę w brzuszku. Nic więcej na tą chwilę mi nie potrzeba..

Stardust, kuruj się tam!! Czyli jednak to złe samopoczucie to choróbsko u Ciebie?? Mam nadzieję, że do mnie nic nie przyplątało

Co do torby do szpitala, to ja mam wszystko co potrzeba, tylko szkoda że tego tyle jest :/ ledwo co upcham do swojej resztę rzeczy. No i papier do pupy też muszę mieć swój. Cóż... Polska

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2014, 08:09

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry z rana :)
    Pobudka spiochy :D

verynice, mycha89 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:

jak pierwsza WASZA nocka w domciu??? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2014, 08:05

• Quatriona Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie mamusie Ja dziś zaczynam 39 tydzien!
    Kaarolina Twój synek jest przesłodki! Jak Wam minęła pierwsza noc w domu?

ofcooo, le'nutka, Kaarolina lubią tę wiadomość

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2014, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:

Dzień dobry wieczor:D

Co słychać u naszej mamusi i słodkiego Krzysia? Jak nocka?

Ja idę spać a jak wstanę to lecę do lekarza:) mój mąż ma 4 dni wolne, mówi ze będzie sprzątal i czytał książki o porodzie i maleństwie :) potem niestety nie ma wolnego aż to 20 września, wiadomo że na czas kiedy będe w szpitalu może wziąć wolne ale potem będę z dana na siebie!

Miłego dnia ;)

201703012752.png
‹‹ 1665 1666 1667 1668 1669 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ