WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do waszej listy dorzuciłabym jeszcze klapki pod prysznic, bo lepiej mieć coś pod prysznicem szpitalnym :)

U mnie w szpitalu jest jeszcze z badań glukoza aktualna, oprócz moczu i morfologii, nie wiem czemu...

A dla dzieci nie bierzecie spodenek albo śpiochów?

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas proponuja wode i napoj izotoniczny :) ktory napewno kupie :p
    I przekaski musza byyyyc a jak ;)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• betinka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:
    Betinka mam nadzieje ze żartowałas z tym oknem bo aż mnie strach oblecial na samą myśl! Tyle się słyszy o depresji w ciazy i po ze nigdy nie wiadomo ... prosze powiedz ze to tylko takie gadanie!!!
    Co do twojej sytuacji to faktycznie nie jest kolorowo ale tak jak piszą dziewczyny juz niedługo mały zmieni wasze myślenie i wszystko nabierze innego lepszego znaczenia! Pieniądze to nie wszystko, wiele z nas tutaj ma kredyty ale nie można się załamywać! Na pewno los się kiedyś odwróci! ;) sciskam

Nie no, mam małego człowieka w sobie, w życiu bym nie zrobiła kroku, no chyba że na balkon. Ale jak kolejne 'nowości' do nas docierają, to normalnie nie wiem już co ze sobą zrobić. No i kończę w łazience w śniegu chusteczek i piję melisę.
    Ach, co ja bym dała, żeby to był kredyt na mieszkanie, spłacanie czegoś, co weszłoby w nasze posiadanie, a nie pieniądze wyrzucone w błoto :)

https://www.maluchy.pl/li-68923.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze to ciebie nie pocieszy betinka ale moze napisze mimo wszystko zebys wiedziala ze takie sytuacje dotykaja nas wszystkich(niestety!)... 5 lat temu moja zdrowa babcia poslizgnela sie i przewrocila. Dostala wylewu i trafila w ciazkim stanie do spitala. W tym czasie jej syn dostał ataku serca i nagle zmarl. Kiedy lezala w szpitalu to mielismy wybór czy jej o tym powiedzieć przed śmiercią czy zostawić w tajemnicy i wybraliśmy to drugie. Ciężko mi było chodzić do szpitala w tych ostatnich dniach, widzieć jak cierpi, umiera i do tego kłamać. Ciągle pytała "co u janka" (syna) jakby czuła ze coś się stało a ja musiałam mówić że wszystko wporzadku:( potem moja mama po stracie swojej mamy i brata miała depresję a mój ojciec zamiast ja wspierać wybrał granie w kasynie (jest hazardzista) to był straszny okres w naszym życiu ale wszystko się pomału ułożyło

201703012752.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betinka wrote:
    Nie no, mam małego człowieka w sobie, w życiu bym nie zrobiła kroku, no chyba że na balkon. Ale jak kolejne 'nowości' do nas docierają, to normalnie nie wiem już co ze sobą zrobić. No i kończę w łazience w śniegu chusteczek i piję melisę.

Ach, co ja bym dała, żeby to był kredyt na mieszkanie, spłacanie czegoś, co weszłoby w nasze posiadanie, a nie pieniądze wyrzucone w błoto :)

Przepraszam za to głupie pytanie ale musiałam mieć pewność żeby się nie martwic

201703012752.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus, straszne :( Dlaczego nas musza spotykac takie historie :(

• akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula - ja nie przytoczyłam tej historii żeby betinka przestała się przejmować swoimi problemami, bo to jest nierealne. Po prostu ten facet wszystkie trzy pogrzeby "robił" u nas, ostatni tego brata był przedwczoraj i ciągle siedzi mi to w głowie. prawie codziennie słucham o tragediach ludzkich ale historia tego faceta jest tak okrutna, że to aż nie do pojęcia. A jeszcze do tego wszystkiego jego straszy syn siedzi w więzieniu za narkotyki i na pogrzeb swojego brata przywieźli go jak najgorszego skazańca. Skutego od stóp do głów, mógł iść tylko pochylony maleńkimi kroczkami i nawet do trumny nie mógł podejść. Masakra:(

Przepraszam że piszę Wam o takich historiach, ale serio, od kiedy zajmujemy się tym zawodem nie spotkaliśmy aż tak doświadczonego życiowo człowieka jak ten facet...

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo życie nie jest bajką i wszydtko co sie dzieje w naszym zyciu ma ukryty sens. My w danej chwili tego nie rozumiemy i cierpimy z tego powodu, jednak po czasie, raz krotszym nieraz dluuuugim i strasznie wlekacym domyslamy sie o co w tym calym balaganie chodzilo.
    kazdej znas zycze by zycue na dawalo nam w kość :*

Fipsik, Szonka lubią tę wiadomość

h84fkrhm4lz65cww.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To rzeczy dla malego
    rajy68llds2p_t.jpg

A to moje... Brakuje jeszcze recznikow bo tyle co sie wypraly :)
    No i wody, przekasek, tel, ladowarki itp...

tk0nzzyps6a6_t.jpg

Nelus, Ewi25, Karolaaa91, K_A_M_A lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• betinka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co mnie wkurza? Że najgorsze rzeczy przytrafiają się ludziom, którzy dobrze żyją, są uczciwi i nie krzywdzą innych. A ci, którzy zasługują swoim postępowaniem na szkołę życia, pławią się jak pączki w maśle.

• akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A do narodzin Matiego pozostało 13 dni :* :)

Nelus, betinka, le'nutka, stardust87, BlackLuna lubią tę wiadomość

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    Brakuje tu jeszcze pieluch tetrowych x5. I jeszcze klapki pod prysznic. I woda mineralna i jakieś przekąski typu batony musli.

ja ją uprościłam dla siebie :)

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam wierze ze istnieje sprawiedliwość i ci co są źli, a żyją jak te paczki w maśle, po śmierci odpowiedzą za to zło. Nie wiem jak wy ale ja wierzę w życie po śmierci. Myślę że tutaj to jest tylko sprawdzian dla nas

Paula malutkie te zdj ale z tego co widzę to tez dużo nie bierzesz ;) a kocyk albo otulacz na wyjście?

201703012752.png
  • betinka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akuszerka89 wrote:
    A do narodzin Matiego pozostało 13 dni :* :)
    Taaaaaaaak! Mam jakieś takie poczucie w środku, że to nasz aniołek i swoim blaskiem wreszcie wszystko zmieni...

akuszerka89, verynice lubią tę wiadomość

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus jak klikniesz na fotke to sie powiekszy :) nie wiem czemu tinypic wprowadzil jakies dziwne zmiany strony i tak dodaje mi zdjecia :/

A na wyjsce mam osobńo ubranka w fotelku i kocyk z jednej strony polarkowy a z drugiej bawelniany.
    Plus ubrania dla mńie na wyjscie. Ale to juz T dowiezie.

A w koncu nie wiem czy bierzecie butelki do szpitala???

Akuszerka jasne rozumiem o co kaman... Ale na swiecie dziaja sie okropne rzeczy... Tez slyszalam historie ludzi ktorych dotyka ogrom tragedii naraz tylko wiesz.. Jak cos zlego spotyka akurat ciebie to wszystko wokol jest takie blahe :/ o to mi chodzi ;)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• betinka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W IMiD mają potworne parcie na karmienie cyckiem, nawet jak dziecko wyje wniebogłosy z głodu jak z niego nie leci, więc ja chyba wezmę i cichaczem będziemy dokarmiać młodego w razie początkowej katastrofy laktacyjnej. Ale to tylko na wszelki wypadek!

• Ewi25 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kładę się spać, życzę dobrej nocy ;)

betinka lubi tę wiadomość

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i zapomniałam napisać bo odebrałam wyniki badań i mam idealną krew i zwykły mocz, zobaczymy jeszcze jak mi posiew wyjdzie :)

betinka, Kaarolina lubią tę wiadomość

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Tysia87 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu to ja w porównaniu do Pauli się zapakowalam jakbym jechała na bazar handlować:-)tak,jak mówi Karolina połowy pewnie nawet nie wyjmę,ale ja się nie lubię prosić czekać,a już dwa razy w szpitalu leżałam i na głupia nospe z 2 h czekałam.U mnie w szpitalu to papier swój trzeba mieć,inaczej palcem zostanie się podetrzec.Swoją drogą XXI wiek i żeby ze swoim papierem do kibla przez cały korytarz zapierdzielac to jest aż sśmieszne

https://www.maluchy.pl/li-69041.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2014, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No poki co zmiescilam sie w mala torbe taka jak mam na podreczny do samolotu zawsze :) wiecie taka miekka sportowa jak na silke :P
    Ale gdzies musze dopchnac reczniki i zarło :) i nie wiem czy malego nie przepakuje czasem do torby od wozka zebym miala luzniej u siebie...
    Zobacże jeszcze :)
    Tysia ja i jak wzielam to co szpital zapewnia bo chyba wole swoje... Najwyzej przywioze spowrotem do domu bo tez wole nosic niz prosic ;)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

‹‹ 1663 1664 1665 1666 1667 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ